otvorite ljudima oci

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

glavonja

Aktivan Član
30.10.2012
167
11
0
49
tema jeste nepotpuna, i kao sto sam obecao zalozicu sebe da je prosirujem, vi ste je prosirili vec svojim misljenjima, drago mi je zbog toga. ne slazem se u vidu porasta kriminala, kao i sad svako ima pravo da bira za sebe ko ce i sta biti, ako neko hoce da bude narkoman
bice to legalizovalo se ili ne. plava mafija bi se okrenula necem drugom to da, ali dok je sveta bice i pokvarenih ljudi, nama je prioritet nama draga biljka. :)
@eedoo pitaj, moze biti korisna informacija, mozda je bas najprodavaniji lek neki koji bi kanabis olako zamenio.
@VenloNL hvala na podrsci bro, znaci mi :) kazu da su pesimisti optimisti sa iskustvom ;) tako je to kad drzava cini sve da ne napredujes [NIUCEMU]!
@Blade nisam reko da ima potrebe za svim tim, to je bila nekadasnja upotreba marihuane i biodizel je ostao samo ideja bas zbog el.eng. odeca samo kazem da moze biti bolja, ne da je trebamo svi nositi. samo se trudim da ljudima pomenem dobre osobine
ove ozloglasene biljke.
"Znaci ponovno ispocetka treba stvoriti mehanizme koji ce definirati zakone,provoditi iste,kontrolirati i sankcionirati zlouporabe i cjeli niz....Sloboda?...pa opet je nema...." pa nisi u pravu, ja sam pre 4 godine zbog jednog dzointa lezao 2ipo godine u zatvoru, normalno je da te moraju kotntolirati, al ne bi to bila kontrola tipa dolaze na kafu da vide sta radis :) jednostavno bi se registrovalo svako domacinstvo, ukupna potrosnja struje i po tome bi od prilike mogli da znaju da li preterujes ili ne, napr ako bi bilo dozvoljeno 5 biljki, ne bi oni dolazili da ih obilaze, vec bi na ukupnu potrosnju struje dodali napr HPS 400w koliko trosi i znju koliko si sa tim u mogucnosti da odradis, e sad kad bi hteo da osnujes nesto kao svoju banku semena, ili da prodajes kolicine kofi sopovima kontrola bi bila obavezna... a zaboravio si nas koji imamo i porodice, mani nije jedini priorited da budem HIGH vec da nahranim sebe zenu i dete, da ih obuce, da platim detetu silne stvari za skolu, osiguranje pa ekskurzije zimovanje letovanje, kad bi davao 500dinara dnevno ( a da bi zadovoljio svoje potrebe) trebalo bi mi oko 1000 do 2000 dnevno. moja zena i ja imamo ukupno kad se spoji 38000dinara mesecno
to su neke pare? sa tim parama troclana porodica moze da zivi samo sa osnovnim stvarim, no sreca pa nisam covek koga ispunjavaju
materijalne stvari. :)
anarhija ima puno znacenja, nije samo nacrtas na zgradi krug stavis slovo A i ti predstavljas anarhizam/bezvlasce :ludaci_lol:
anarhista je svaki covek koji ne samo zbog sebe vec i zbog drustva zeli neke promene.
toliko za sad. pise pridvece jos nesto.
 

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Kao što sam reko frende,s nekim aspektima se slažem....sto se tice tog tvog dzointa...cak i da se dogodi cudo konzumacija ce se smjeti obavljati na mjestima predviđenima za to...znaci i dalje neceš smjeti na trgu u Beogradu Zagrebu ili Ljubljani zapalit đoksu i puca ti kita (cak i da smiješ nevidim nikakvu pozitivu ili korist u tome) nego u 4 zida prostora u kojem je to legalno...tako i s tvojim dzointom,ne vidim potrebu da ga vuceš za sobom...sjedi brate kući zapali i zaboli te..nece ti niko upasti i strpati te u buksu...a ako ga vec i vuceš za sobom iz bilo kojeg razloga e onda moraš biti svijestan mogucih posljedica što se nece promjeniti ni eventualnom legalizacijom pa nizuzemskom profilu npr...i dalje si nahebo vuceš li to za sobom okolo van svoja 4 zida.

Registracija npr 400w HPS potrošnje..potrošnja struje je relativna stvar...model koji si spomenuo je gotovo identican nacinu posjedovanja oružja legalno...eto moj stari je ljubitelj oružja i ima registrirano oružje,dozvolu za držanje i nošenje...iskreno svaka 3 mjeseca zakuca neki inspektor na vrata koji je došao u provjeru,jel oružje propisano spremljeno,jel pucano iz njega,ako jest gdje i kako i zašto bla bla bla 1000 stvari i maltretiranja samo takvog....mislim da bi i u ovo slucju bilo još gore...cak i kad nebi bilo i 200k kucanstva se rega npr...pa kako to iskontrolirati?...i pazi govorimo o državama gdje nema nikakve bog zna kakve organizacije ili profesionalizma na bilo kojem nivou

Moram ti rec glavonjo podržavam tvoj napor i zelju i samo nastavi dapace...a pošto imaš porodicu cuvaj da te ne klepe opet i ne zajebavaj se ogranici se da budeš naljuljan u svoja 4 zida i gotovo...+..ne misliš li da imamo dovoljno slobodnih stvari kao npr alkohol pa pijani vozaci ubijaju djecu po cesti svaki dan....treba li na isti khurac i s travom?
Poduzetnicke ambicije možeš zadovoljiti sadnjom duhana npr pa prodavati duhanskoj industriji...živio bro!

EDIT: apsolutno potpisujem Venla u postu ispod sta kaže...
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.585
2.598
Sve je to fino i krasno,ali jedna stara poslovica govori sve; zavadi pa vladaj !!!

Zamislite masu u mojoj državi koja je ovisna o državnom proračunu,koja se svim silama trudi da opstane na svojim radnim mjestima,zamislite silne lažne umirovljenike,zamislite thompsonovce i sve druge...vjeruju li oni meni da volim zapaliti joint petkom navečer nakon odrađenog radnog tjedna u fabriki i da me taj joint opusti !!!
Ja znam da mi ne vjeruju. Čast izuzecima !!!
A zašto?...Zato što slijepo moraju slušati svoje komandante jer ovise o njima.
S druge strane,probajte samo dirnuti u njihova prava...

Godine ocrnjivanja marihuane,godine življenja u nelogičnoj državi gdje su u prvom planu red,rad i poštenje...ali samo na papiru,dok je stvarnost; mito,pljačka,korupcija i kriminal, stvorila je naciju psihičkih bolesnika ovisnih o antidepresivima i koje kakvim drugim produktima farmacije.Alkoholičare,kladioničare,nasilnike.....
Samo treba imati muda pa to priznati:icon_lol:
Iskreno,malo me strah od legalizacije(hehe,kako to gordo zvuči)...jer nismo spremni za nju a to je jedan od ciljeva ovakve vladavine.
Sve što je u neku ruku dobro....zabraniti !!!
 
28.10.2012
17
2
0
49
Joj uzasa, malo sam prevrtao stranice da vidim sam koji se najvise lijekovi trose kos nas, ma uzas zivi, odmah te udari u glavu sve ono sto covjek procita pa sad nemam vjerujte snage da bilo sta napisem... Svi sve maltene znamo al kod nas je ukorijenjen nacin zivota "ne talasaj"...
 
03.07.2009
1.740
2.317
188
Kod mene u stanu je trava legalna vec godinama! Dopusteno je njezino uzgajanje i konzumiranje. jedino sto me hebe prohibicija na drzavnoj razini...

eedoo je napisao(la):
Joj uzasa, malo sam prevrtao stranice da vidim sam koji se najvise lijekovi trose kos nas...

Nisan naletija na taj podatak tj. podatak koji se ljekovi najvise trose kod nas ali mislim da su u samom vrhu potrosnje antidepresivi...
 

glavonja

Aktivan Član
30.10.2012
167
11
0
49
Blade je napisao(la):
Moram ti rec glavonjo podržavam tvoj napor i zelju i samo nastavi dapace...a pošto imaš porodicu cuvaj da te ne klepe opet i ne zajebavaj se ogranici se da budeš naljuljan u svoja 4 zida i gotovo...+..ne misliš li da imamo dovoljno slobodnih stvari kao npr alkohol pa pijani vozaci ubijaju djecu po cesti svaki dan....treba li na isti khurac i s travom?
Poduzetnicke ambicije možeš zadovoljiti sadnjom duhana npr pa prodavati duhanskoj industriji...živio bro!

EDIT: apsolutno potpisujem Venla u postu ispod sta kaže...

hvala, naravno porodica mi je na prvom mestu!! mislim da sam vec reko, meni licno legalizacija ne treba da bi se ja bogatio ili zaradjivao na tome, samo zelim da bez straha uzivam i uzgajam biljke za sebe i zenu.

evo nekih vesti iz sveta, nista veoma bitno ali zanimljivo:
"Martin Lindner, nemački političar, ove je nedelje u emisiji "Stuckrad Late Night", koja se emituje u kasnim večernjim satima, zapalio džoint.
Nakon što je voditelj potpredsedniku parlamentarne skupine FDP-a u Bundestagu ponudio da zapali smotuljak s marihuanom, ovaj je to, na njegovo iznenađenje prihvatio.


Emisija je emitovana uživo, a producenti šoua potvrdili su da je u pitanju bio pravi kanabis, iako ni oni nisu mislili da će Lindner prihvatiti ponudu. On je pak za Bild izjavio da je "povukao dim kako bi dokazao da je u pitanju voditeljeva provokacija" i da se nakon toga nije osećao "naduvano". "

jos jedna "Meksički marinci spalili su 119 tona biljaka marihuane, zaplenjenih u zapadnoj državi Mičoakan, saopštio je sekretarijat mornarice.

Biljke su, kako se navodi, pronađene na nekoliko plantaža oko gradova u opštini Koalkoman na jugozapadu Mičoakana, a operacija potrage i njihovog spaljivanja trajala je šest dana.


Još nema informacija o mogućim vlasnicima plantaža marihuane.

Prema rečima vlasti Mičoakana, u prošlosti se nekoliko narko kartela borilo za kontrolu nad tom meksičkom državom - Porodica, Vitezovi templari i Nova generacija Haliska. " zasto se naprimer ta marihuana ne iskoristi za nesto sto bi znacilo? bilo sta iz mog gore prvog posta nego se spaljuje...

evo jedna totalno nebulozna informacija:"lade osobe koje puše marihuanu imaju veliki rizik od znatnog i nepovratnog smanjenja IQ-a, objavili su naučnici. Rezultati su dobijeni zahvaljujući istraživanju urađenom na 1.000 osoba na Novom Zelandu.
Međunarodni tim naučnika je otkrio da oni koji počnu da puše marihuanu pre punoletstva, dok im je mozak još u razvoju, imaju manji IQ. Oni su više od 20 godina pratili živote grupe ljudi iz Dunedina na Novom Zelandu, koji su uključeni u istraživanje kada su bili deca i pre nego što je iko od njih počeo da "duva". Svi uključeni u istraživanje su često intervjuisani, sve dok nisu napunili 38 godina.


Pošto su uzeli u obzir druge faktore, kao što je konzumiranje alkohola, duvana ili drugih droga, kao i godine školovanja, naučnici su zaključili da oni koji su često koristili kanabis imaju manji IQ. Što su ga češće pušili, to im je IQ bivao manji.


Najveće posledice su primećene kod onih koji su počeli kao adolescenti i koji su nastavili tu praksu i kasnije. Naime, oni su u proseku imali za osam poena manji IQ. Smanjenje ili potpuni prestanak korišćenja marihuane nije imao nikakav pozitivan uticaj na njihov IQ.

Profesor Teri Mofit sa Instituta za psihijatriju pri Kraljevskom koledžu u Londonu, jedan od članova istraživačkog tima, je rekao da ovo istraživanje ima veliki uticaj na shvatanje o opasnosti koju predstavlja pušenje marihuane.

"Ovo istraživanje je zahtevalo veliki naučni napor. Pratili smo 1.000 učesnika, testirali smo njihove mentalne sposobnosti dok su bili deca i pre nego što su počeli da konzumiraju kanabis, a testirali smo ih i 25 godina kasnije, pošto su neki od njih postali 'hronični korisnici'. Učesnici istraživanja su bili iskreni kada su u pitanju njihove navike korišćenja marihuane, jer su verovali u poverljivost podataka, a čak 96 odsto učesnika je završilo istraživanje započeto 1972. godine. Ovo je specijalno istraživanje i urađeno je na tako profesionalan način da sa sigurnošću mogu reći da je kanabis štetan za mozak maloletnika, ali da nema nikakav uticaj na mozak punoletnih osoba", rekao je Mofit." cista zavera... znaci da se ja sad ne bi trebao secati svog imena.. gluposti...

slobodno kacite sve dokumentarce, vesti i sve sto vam padne pod ruku.
 

glavonja

Aktivan Član
30.10.2012
167
11
0
49
Blade je napisao(la):
Moram ti rec glavonjo podržavam tvoj napor i zelju i samo nastavi dapace...a pošto imaš porodicu cuvaj da te ne klepe opet i ne zajebavaj se ogranici se da budeš naljuljan u svoja 4 zida i gotovo...+..ne misliš li da imamo dovoljno slobodnih stvari kao npr alkohol pa pijani vozaci ubijaju djecu po cesti svaki dan....treba li na isti khurac i s travom?
Poduzetnicke ambicije možeš zadovoljiti sadnjom duhana npr pa prodavati duhanskoj industriji...živio bro!

EDIT: apsolutno potpisujem Venla u postu ispod sta kaže...

hvala, naravno porodica mi je na prvom mestu!! mislim da sam vec reko, meni licno legalizacija ne treba da bi se ja bogatio ili zaradjivao na tome, samo zelim da bez straha uzivam i uzgajam biljke za sebe i zenu.

evo nekih vesti iz sveta, nista veoma bitno ali zanimljivo:
"Martin Lindner, nemački političar, ove je nedelje u emisiji "Stuckrad Late Night", koja se emituje u kasnim večernjim satima, zapalio džoint.
Nakon što je voditelj potpredsedniku parlamentarne skupine FDP-a u Bundestagu ponudio da zapali smotuljak s marihuanom, ovaj je to, na njegovo iznenađenje prihvatio.


Emisija je emitovana uživo, a producenti šoua potvrdili su da je u pitanju bio pravi kanabis, iako ni oni nisu mislili da će Lindner prihvatiti ponudu. On je pak za Bild izjavio da je "povukao dim kako bi dokazao da je u pitanju voditeljeva provokacija" i da se nakon toga nije osećao "naduvano". "

jos jedna "Meksički marinci spalili su 119 tona biljaka marihuane, zaplenjenih u zapadnoj državi Mičoakan, saopštio je sekretarijat mornarice.

Biljke su, kako se navodi, pronađene na nekoliko plantaža oko gradova u opštini Koalkoman na jugozapadu Mičoakana, a operacija potrage i njihovog spaljivanja trajala je šest dana.


Još nema informacija o mogućim vlasnicima plantaža marihuane.

Prema rečima vlasti Mičoakana, u prošlosti se nekoliko narko kartela borilo za kontrolu nad tom meksičkom državom - Porodica, Vitezovi templari i Nova generacija Haliska. " zasto se naprimer ta marihuana ne iskoristi za nesto sto bi znacilo? bilo sta iz mog gore prvog posta nego se spaljuje...

evo jedna totalno nebulozna informacija:"lade osobe koje puše marihuanu imaju veliki rizik od znatnog i nepovratnog smanjenja IQ-a, objavili su naučnici. Rezultati su dobijeni zahvaljujući istraživanju urađenom na 1.000 osoba na Novom Zelandu.
Međunarodni tim naučnika je otkrio da oni koji počnu da puše marihuanu pre punoletstva, dok im je mozak još u razvoju, imaju manji IQ. Oni su više od 20 godina pratili živote grupe ljudi iz Dunedina na Novom Zelandu, koji su uključeni u istraživanje kada su bili deca i pre nego što je iko od njih počeo da "duva". Svi uključeni u istraživanje su često intervjuisani, sve dok nisu napunili 38 godina.


Pošto su uzeli u obzir druge faktore, kao što je konzumiranje alkohola, duvana ili drugih droga, kao i godine školovanja, naučnici su zaključili da oni koji su često koristili kanabis imaju manji IQ. Što su ga češće pušili, to im je IQ bivao manji.


Najveće posledice su primećene kod onih koji su počeli kao adolescenti i koji su nastavili tu praksu i kasnije. Naime, oni su u proseku imali za osam poena manji IQ. Smanjenje ili potpuni prestanak korišćenja marihuane nije imao nikakav pozitivan uticaj na njihov IQ.

Profesor Teri Mofit sa Instituta za psihijatriju pri Kraljevskom koledžu u Londonu, jedan od članova istraživačkog tima, je rekao da ovo istraživanje ima veliki uticaj na shvatanje o opasnosti koju predstavlja pušenje marihuane.

"Ovo istraživanje je zahtevalo veliki naučni napor. Pratili smo 1.000 učesnika, testirali smo njihove mentalne sposobnosti dok su bili deca i pre nego što su počeli da konzumiraju kanabis, a testirali smo ih i 25 godina kasnije, pošto su neki od njih postali 'hronični korisnici'. Učesnici istraživanja su bili iskreni kada su u pitanju njihove navike korišćenja marihuane, jer su verovali u poverljivost podataka, a čak 96 odsto učesnika je završilo istraživanje započeto 1972. godine. Ovo je specijalno istraživanje i urađeno je na tako profesionalan način da sa sigurnošću mogu reći da je kanabis štetan za mozak maloletnika, ali da nema nikakav uticaj na mozak punoletnih osoba", rekao je Mofit." cista zavera... znaci da se ja sad ne bi trebao secati svog imena.. gluposti...

slobodno kacite sve dokumentarce, vesti i sve sto vam padne pod ruku.
 

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.204
6.193
258
Opet ista prica. Ne bih da budem pesimista, ali je kroz neko vrijeme vidim pod debelim velom prasine.
Moram primijetiti da se ovde pise o svemu. Samo ova tema je obuhvatila sve moguce zanrove i perspektive. Jedni ispoljavaju utopiju, drugi takav optimizam da je prerastao u bajku, treci pocinju teme kao da su pali s Marsa, pa nisu stigli procitati bilo koji podforum, jer da jesu ostavili bi opsiran komentar na neku od 300 postojecih tema koje obuhvataju legalizaciju, a ne bi zapocinjali nove teme oko legalizacije i borbe za istu - proleteri svih zemalja, ujedinite se - i tako tog tipa.
Pa rasprava o ljekovitosti, razumijemo se, kome treba za lijeka sreca ga nije bas pogledala, ali vecina nas koji konzumiramo imamo psihicku potrebu za tako necim, nije bitno da li su to cigarete, alkohol ili nesto trece, jednostavno trazimo opravdanja za ono sto cinimo, a u javnosti je cinjenje takvog djela na losem glasu, a javnost prica ono sto mu se servira i eto nam vrzinog kola.
Treba ziviti svoj zivot najbolje sto znas i umijes, jer boreci se za ideale prodje zivot u borbi, a u starosti nam ti ideali postanu pomalo komicni kada spoznamo cijenu te borbe.
Posadite sebi biljku, nemojte je zloupotrebljavati, budite pomalo oprezni i eto vam legalizacije, zar treba da paradiramo sa dzointima, bongovima, nargilama i ostalim rekvizitima da bi nam bilo lijepo?!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: botanicarsamja

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
50
cinjenica je to sto venlo kaze da prvo se trebaju ljudi promjenit....sta ce nam vutra legalna kad pol debila opet misli da je to zlo i da te ubije... a onih drugih pol koji puse, nemaju apsolutno nista pojima o vutri niti ih je briga oce biti legalna ili ne, isto ko sto ih nije briga za ostatak svijeta i druge... jos jedan od problema je sto vecina gleda na sebe a ne kako da drugima pomogne, ne shvacaju da do prave srece i ljubavi se dolazi tako sto se priusti sreca i ljubav nekom drugom pa to budi srecu i ljubav u tebi.... ok je tema, pohvale glavonji na trudu i upornosti...
ali realno vutra ce se legalizirati tek kad se narod opameti, a vlada i ostatak drzavnih debila... jebe* njih, oni nam netrebaju ako smo svi slozni ko braca... na fourmu i jesmo ali vani nazalost nismo, ne mi kao zajednica nego kao drzava mislim... ali mi kao vutra zajednica mozemo nesto napraviti a to je naslov ovo teme, ja to radim kad god stignem, s kim god, gdje god... jer treba, ako zelimo neku promjenu u vezi vutre, treba prvo ljude promjenit malo po malo kako gledaju na to... je da je tezak i gotovo neizvediv zadatak... ali nemoguc ? nikako, ako se moglo lagat i muljat toliko godina, moze se i kroz par godina saznat i istina.... a istina polako izlazi na vidjelo putem interneta i ako mi jos pomognemo u tome, imamo sanse da za neko vrijeme ljudi se opamete pa s tim i oni koji su na vlasti... ja znam da isto tako nekolicina ljudi na forumu pokusava to vec neko vrijeme i moze se rec da je odustala... ali nikada ne treba odustati, bez obzira koliko je tesko i bez obzira koliko mi mislili da je nemoguce... evo da ne pisem bezveze dat cu jedan primjer iz svog zivota.... znaci covjek koji je uvjeren kako je trava zlo (znamo i sami zasto) stupio je u kontakt samnom, nije vazno kako itd. vazno je da smo pricali i da sam mu ja objasnjavao od povijesti ind. konoplje , ove konoplje, o medicinskoj uporabi, o ovom i onome i sve mu objasnio.... e sad, u cemu je caka kod ovog primjera bilo, taj covjek me stariji 30-40 godina pa mozda zbog toga jer misli da sam ja mulac nije uzeo to u obzir, a mozda i zbog toga sto je tvrdoglav i sto su mu te lose informacije o vutri toliko se duboko zakopale u glavu da mu i strucnjaka o vutri donesem da mu sve isprica, nebi povjerovao nego bi gledao na to kao laz...
kako god da bilo, nisam odustao... nego s sljedecom osobom sam se u istu raspravu bacio, starija me ta osoba mozda 15-20 god i uspio sam, osoba je obavila neka istrazivanja sama za sebe po onome sta sam ja joj rekao i uvidjela istinu... istinu o vutri i istinu o tome kako nas svi muljave da je to zlo.... i ja vam nemogu opisat tu srecu kada tako osobi nekoj promjenim pogled na vutru, a polako na cijeli zivot i svijet... vec par osoba sam ajmo rec "opametio" i isto tako te osobe dalje nastavljaju objasnjavati drugima jer znaju da je to prava stvar koju treba raditi i da ce nam svima biti bolje ako pomazemo jedni drugima u vezi bilo cega... eto ljudi ja sam se malo raspisao ali nema veze, sve zbog jednog jedinog razloga!!
DA OTVORITE LJUDIMA OCI !!!
 

glavonja

Aktivan Član
30.10.2012
167
11
0
49
naravno, i to se podrazumeva. nije nama cilj da svi ljudi pocnu da konzumiraju kanabis, potrebno je samo da vecina shvati da to nije DROGA. ili gateway ka drogama.
pricajte prijateljima koji ne konzumiraju, tojest ne pricajte samo se informisite sa njim sta on misli o tome i kakve stavove ima prema istoj, pa ga zaludite kao dostadno je ajde da "istrazujemo" preko neta pa ga namerno al kao slucajno odvedete ka pravim informacijama.
al nemojte da budete direktni da vas ne provali
 

glavonja

Aktivan Član
30.10.2012
167
11
0
49
dejanvfv je napisao(la):
mozda shvate da nije droga, ali nece shvatiti da nije gateway ka drogama, jer u nekoj maloj meri, nekima to i jeste nazalost

totalno pogresno druze. oni to misle jer korisnici sintetickih droga koriste marihuanu takodje. i to verovatno mozak daje informaciju da marihuanom mogu pobediti krizu il sto vec. nisam narkic pa ne bi znao da kazem stvarno.
***
@Trpico i kod mene isto tako, ali zamisli daleko bilo da neko to otkrije.. :/

jel se ovo nesto sve izmesalo ili sam ja previse naduvan sada? stvarno je tripozno hehe :)
 

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Ja bi se složio sa dejanomvfv...cinjenica je da je x ljudi pocelo sa marihuanom i prerasli u teške ovisnike...cak i jedan moj ajmo rec prijatelj...u 8 razredu poceli da duvamo cannabis...meni je bilo dovoljno,njemu nije želio je jaci high osjecaj pa je kreno dalje....usljedilo je 3 godine pucanja u žilu pa 7 godina ljecenja..i danas je sav zdrman i svaki dan se bori s tim da se ne pukne opet...high osjecaj je upoznao preko dima...danas kad pušimo on ne puši...kaže vratilo bi ga na staro...krivi prvenstveno sebe za sve sta se desilo...ali kaže da nije probao dim...nikad nebi poceo drogiranje...pa eto...i dalje vrijedi ona..100 ljudi...100 cudi
 

glavonja

Aktivan Član
30.10.2012
167
11
0
49
ali sam je reko, sam je hteo tim putem, eto ti si dokaz da kanabis nije gateway ka tezim drogama
i da je legalizovan kanabis ljudima bi vise prijao taj high nego sad svakakve biljke sto se prodaju na ulici koje sumnjam da imaju preko 6-7% thc-a ne pamtim kad me je "puklo" nesto sa ulice i plus date 500 dinara za 2 dzointa. tuzno.
izvinite sto nisam pisao juce nista kako sam obecao, rekoh vec zena mi je u kanadi pa sam cuvam dete. danas ce kod bake i deke pa ce tata da odmori malo i popuni temu :)
 

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
50
isto onda mozemo reci sa cigarama i alkoholom da vuce na vutru pa vutra na teze droge pa su onda krive cigare za sve.... to nema nikakve veze... vecina pocne sa travom, normalno jer je najlaksi i najblazi ajmo rec opijat... nitko nece pocet vuc speed ili bost se odma u zilu... kao sto kazes blade, neki ljudi ostanu na vutri a neki idu dalje... ali nebih to nikako vezao sa vutrom vec sa samim covjekom koji ide dalje na jace stvari... nitko ga nije prisilio da kad je probao vutru krene dalje, to je bila njegova odluka s kojom si je zakomplicirao zivot, isto tako svi drugi ljudi .... tako da je malo smijesno kriviti vutru za svoje odluke i postupke kroz zivot... ja nisam poceo pusit vutru odma nego cigare prvo, a prije cigara poceo sam pit... hvala samom sebi danas samo pusim vu (dobro trenutno ne jer mi je pauza), cigare pusim tu i tamo (domace) a alkohol mozda jednom mjesecno, a o speedu i ostalim kemijskim sranjima ni ne razmisljam... svatko ima svoje...
 
03.07.2009
1.740
2.317
188
Blade je napisao(la):
Ja bi se složio sa dejanomvfv...cinjenica je da je x ljudi pocelo sa marihuanom i prerasli u teške ovisnike...cak i jedan moj ajmo rec prijatelj...u 8 razredu poceli da duvamo cannabis...meni je bilo dovoljno,njemu nije želio je jaci high osjecaj pa je kreno dalje....usljedilo je 3 godine pucanja u žilu pa 7 godina ljecenja..i danas je sav zdrman i svaki dan se bori s tim da se ne pukne opet...high osjecaj je upoznao preko dima...danas kad pušimo on ne puši...kaže vratilo bi ga na staro...krivi prvenstveno sebe za sve sta se desilo...ali kaže da nije probao dim...nikad nebi poceo drogiranje...pa eto...i dalje vrijedi ona..100 ljudi...100 cudi

A jel prije prvog jointa prozivija prvi cigaret i prvo pijanstvo? sumnjam da nije! Ako je onda se tu kanabis ne moze kriviti...

Ma mislim opcenito meni je tuzno i glupo pricati o tome da je kanabis stepenica prema vecim drogama....tako mi je to besmisleno, ironicno i glupo. kako je neki doktor rekao (ili netko slican njemu) ovisnik postanes u prvim misecima zivota o majcinom mliku iz sise...Stvar je pojedinca i svi smo mi individue...

I sama ta prica koja se provlaci i medu nama da je vutra stepenica vise ka drugim drogama je stvar ugrađene svijesti koju nam sustavno pucaju kroz medije zakone i slicno...i to bi svi trebali prepoznati...
 
23.10.2012
40
8
0
36
ali, rec je o tome da ljude treba ubediti da trava nije gateway ka jacem.....roditelji tezih narkomana, kao i njihovi prijatelji, ce uvek krivicu bacati na druge stvari (travu) jer je u prirodi coveka, da krivicu zbacuje sa sebe ..... tako se stvaraju predrasude i tim ljudima je trava gateway ka necem jacem i oni ce se boriti za taj svoj stav i bice veliki protivnici legalizacije iste

tako da, iako je to sopstveni izbor narkomana sto je presao na jace, ostaje mu to, da je trava kriva za sve
 

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
50
dobro dejane to stoji sto si napisao... znam iz vlastitog iskustva... i istina je da tako neki roditelji razmisljaju itd itd.... ali zato smo mi tu da im ukazemo na svijetlost i istinu...
a ako se svatko posebno potrudi za sebe i svoje bliznje da shvate tu istinu i otvore oci, moci cemo nesto postic... ali pomalo :)