Outdoor 2015 Step by Step :)

Hesi Prodavnica Hempatia Organics Nutrients
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Dzparanoja

GAD
Banovan
14.04.2014
704
1.030
163
Kažu da se svaka škola plaća, i da se svaki rad poznaje...logično,zar ne!?! Ja nijesam skupo platio prošlogodišnju, ipak sam je uspješno doveo do kraja, sa uspjehom, dobar 3! Ukoliko ste zaboravili, ili nikada nijeste ni vidjeli, izvolite, podsjetite se o čemu se radi https://www.vutra.org/threads/prepustena-sama-sebi.11944/
Svaki se rad poznaje... svakako da sam dovoljno radio na sebi. Dovoljno da ne ponavljam greške koje sam pravio prošle godine! Dovoljno, da napravim značajan kvalitativni skok u odnosu na prošlu sezonu! Dovoljno, da znam da postavljam prava pitanja... i da ih postavim pravim ljudima. Malo je ljudi na našem forumu koji nijesu "pravi" .... a šta je "pravo" ili "krivo"... to već nije predmet ove teme! Po jutru se dan poznaje, i ako je prva faza ovogodišnjeg uzgoja jutro, onda imam svako pravo da budem optimističan, i da opravdano vjerujem da je preda mnom jedan lijep i sunčan dan! Za sebe ću reći da sam još uvijek početnik, te da imam puno razumijevanja za kolege i koleginice koji uzgajaju prvi put, ili će tek uzgajati. Budući groweru, kolege i koleginice,na pravom ste mjestu.... Planiram detaljno opisati svaku akciju i radnju koju sam preduzeo, kako radi boljeg razumijevanja, tako i zbog lakšeg otklanjanja potencijalnih problema, koji u outdooru svakako znaju nastupiti. Metodičnim radom i kvalitetnom prezentacijom, planiram da pomognem i sebi i Vama! Sebi eventualno, a Vama svakako...otuda u naslovu step by step ;) Sve je do sada proteklo po pesu, i vjerujem da će i od sada... ako Bog da!!! Kvalitetan uzgoj, tj ROD, i BEZBJEDNOST, su prioritetne teme... oko toga nema kompromisa. Sajt mi je na selu, u mjestu u kojem sam proveo djetinstvo. Teren fenomenalno poznajem, i već sada su mi u glavi dvije lokacije koje garantuju sledeće:
a) Pristupačnost - sajt je pristupačan meni i samo meni, šanse da na njega neko nabasa su MINIMALNE;
b) Bezbjednost - ovaj element proističe iz predhodnog, ali OPREZA nikad dosta, pa se isti podrazumijeva;
v) Voda - česma koja je u funkciji a nalazi se na napuštenom imanju;
g) Stealth - Teren po kojem ću se kretati je solidno zaklonjen prirodnom ogradom, tj vrzinama,voćkama,trnjem itd ;
d) SUNCE - od jutra do sjutra
OPREZA NIKAD DOSTA - Sve ili većina akcija će se obavljati pod okriljem noći, ne treba sebi dozvoljavati luksuz da se neko zapita "što ovaj ide stalno put šume". Na selu je puno radoznalih očiju,pogotovu kada se radi o nekom sa strane! Ali, još nije vrijeme za sajt...taj dio tek slijedi! Živim kući sa ocem i majkom, pa mogu reći i da je startovanje uzgoja bezbjedonosni izazov. Opcija da mi majka naleti na sjemenke ili mlade biljke ravna je katastrofi...sve bi odmah završilo u kontejneru, a ja na brainstormingu narednih nekoliko mjeseci :) Sjemenke sam proklijao kod mene kući. Stavljene su u vlažni toalet papir 29 aprila, u 23:25. 36 časova kasnije svaka je bila proklijala! Hajdemo malo o ovom parametru uzgoja..
SJEMENA,tj sorte su :
a) Jack Herer od GHS, x 2 komada fem;
b) Skunk#1 od Sensi seeds, x 2 komada fem;
ZEMLJA je Florabella, a saksijice u kojima startujem su zapremine od 0.9 L!!!!
PRESADJIVANJE planiram da odradim nakon 14 dana,ali o tom potom...da prvo izniknu,pa ćemo lako :) Takodje, već sam uzeo neka GNOJIVA kojima ću tretirati biljke prema protokolu. Gnojiva su: Slavol, Plantela Vrt, Cvetal za vege fazu (NPK 8-6-6)!!!

Nije na odmet biti ljubazan prema drugima, pogotovu prema starijim osobama. Ja sam uvijek bio ljubazan i susretljiv prema mojoj komšinici Ružici, babi i legendi od 80 i kusur ljeta :) Ljekovi iz apoteke, novine sa kioska...sve što treba tu sam! Dobro se dobrim vraća, i ja sam dobio na raspolaganje Ružinu ljetnju kuhinju :) Jutros sam tu posadio svoje proklijale sjemenke,tačno u 10:20 ! Diskrecija se podrazumijeva, mada joj nijesam rekao o čemu se radi. Obrazložio sam angažovanje njenog objekta boljom izloženošću suncu, i eventualnom potrebom za njenom asistencijom. "Nema problema"- kratko i jasno sa njene strane :) Kada je kišan dan, kakav je današnji,saksije će biti na prozoru... Kada je sunčan, biće smještene na jednoj skelici tik uz ovaj prozor,napolju naravno, gdje sunce grije cio dan! U ovom postu ću dodati fotku koja dočarava trenutno stanje. Profesionalne obaveze mi trenutno diktiraju koliko vremena mogu posvetiti sebi, tj biljkama. Stažiram, pa su svi navalili na mene kao smrt na babu. S toga, update-i će biti jednom u rasponu od 7-14 dana... tj uvijek kada se dese ili nastupe činjenice i okolnosti koje su relevantne za ovogodišnji uzgoj, i ovaj dnevnik. Sve će, takodje, biti kvalitetno fotodokumentovano i prezentirano! Nadam se da će u budućnosti ovaj dnevnik biti podsjetnik jednog vrlo kvalitetnog rada, koji je rezultirao sjajnim rezultatima. Svima želim puno sreće ove godine u outu... Pomozi Bože !!! ;)
Kolaž.jpg
 
Poslednja izmena:

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.107
17.056
398
39
Tacna
neda mi se čitat ispovjest, pa kratko i jasno Sretno i Spretno
3895.gif
 

Dzparanoja

GAD
Banovan
14.04.2014
704
1.030
163
Gore sam,u prvom postu dodao fotku današnjih aktivnosti.

Xaxax Venlo kralj.... :respect: Hvala svima na lijepim željama, i dobrim vibracijama... Ja ih osjećam, nadam se da će i moje biljke:let: Svima vama želim što i sebi, puno :sun2::sun2::sun2:
@Tarzan ;) Brate, samo početak i kraj ovog dnevnika biće ovako opširni i rječiti:p I prošle godine si se ti prvi javio.... definitivno će ovo biti dobra godina :rasta:
Idemooooooo:vutra:
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Tarzan and aezakmi

Dzparanoja

GAD
Banovan
14.04.2014
704
1.030
163
:D O čemu vi to kolega.... na što tačno implicirate ??? Xaxaxax, nije samo apoteka i novine.... i džak brašna iz super marketa... i prepun ceger povrća itd itd... Njoj sam rekao da je crni kumin,za ljekovito ulje :p Xaxaxaxxax
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Stipe
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.