Outdoor, drugi put, domaja

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Jelen

Aktivan Član
13.12.2010
85
8
0
43
Pozdrav svima!
Godina lepo krenula za nas zemljoradnike :)
Ne bih puno duzio. Zemlja na siteu je pripremljena u februaru. Izasovljeno na oko 35cm, dodate granule NPK 20-20-20. Seme je domacica iz proslogodisnjeg outdoora, oprasena zenka. Semena sam imao gomilu pa je posejano direktno u zemlju oko sredine marta. Zemlja pre sadjenja jos jednom izasovljena, dodato malo stiropora i peska. Seme nije ubacivano u rupe, nego na vlaznu zemlju i prekriveno tankim slojem zemlje i malo poravnata i nabijena. Site je odlican. Rasciscena sredina nekog rastinja (visine preko 2m). Na 20ak metara od sitea je kanal tako da vode ima a na 100tinak metara je gomila pregorelog kravljeg djubra koje ceka jul da se iskoristi :) Biljke su obilazene dva puta i neki dan dobro zalivene (bilo malo suvo 15ak dana kod mene, dan posle zalivanja palo gomila kise :D). Biljke su isprskane i insekticidom jer primetih posle prvog obilaska sitne rupice i ostecene listove. Evo malo slika:

3 5 2011
site 1

http://imageshack.us/photo/my-images/5/fotografija1838.jpg/

Ovde su semena izbila jako gusto kao sto se vidi pa sam biljke malo razdvoio drvenim rasljicama i izgledale su ovako:

http://imageshack.us/photo/my-images/713/fotografija1840.jpg/

Kljucna rec na ovom siteu je selekcija. Nesto planiram da presadim u box na cvetanje a i ocekujem da ce bar 50% biti muzijaci i kad se oni izbace imace mesta nadam se za sve.

Site2

http://imageshack.us/photo/my-images/804/fotografija1841.jpg/

Ovde je uglavnom sve ok :)

Site 3

http://imageshack.us/photo/my-images/163/fotografija1843.jpg/

Ovaj site mi se naj vise svidja :icon_lol:

To bi dragi moji pustolovnici bilo to za sad. Bice redovnog updatea. Za sada sve funkcionise ok i nadam se da ce tako i ostati.
Pozdravljam vas sve i nek vam je suncano :sun2:
 

Sulundar

Ready to grow!
19.08.2010
582
194
63
109
pripremljena zemlja dosta znaci. Do sad lepo napreduju. Bice to gusto rastinje sobzirom da su zbijene lst-ovane. Za par meseci ces se dobro namuciti da dodjes do sredisnjih biljaka :)
Zelim ti uspesnu godinu i pravovremeno uklanjanje muskih.
 

Jelen

Aktivan Član
13.12.2010
85
8
0
43
Evo mali update. Izvinjavam se sto nisam redovan ali posao je posao :)
Grow ove godine ide savrseno osim sto ima malo manje kise pa se mora zalivati a iz prilozenih slika ce se videti zasto mi se nesto i ne ide na site da zalivam :)

6 6 2011

http://i56.tinypic.com/2lncoic.jpg

26 6 2011

http://i54.tinypic.com/keytd1.jpg

12 7 2011
site 1

http://i54.tinypic.com/2vt49yf.jpg
http://i56.tinypic.com/xkq590.jpg

site 2

http://i55.tinypic.com/fdzsro.jpg

site 3

http://i55.tinypic.com/o6ilap.jpg

Evo i nesto sto je trebalo da ide u box ali zbog paranoje kad videh sta je napolju odlucih se da sve izbacim sa gajbe :)

http://i51.tinypic.com/11kuiix.jpg

Mislim da je ovo ok :)
Muzijaci su pre jedno nedelju dana izbaceni iz vrta. Juce su zalivene sa odprilike 60l/m2 posto je kod mene prilicna susa. Kad sam malo prokopao zemlju oko njih a ona vec na 2-3 cm dubine suva, tako das am slobodno mogao jos jednom toliko da ih zalijem. Ako ne padne kisa dobice istu kolicinu vode za jedno 10ak dana. Na jednom siteu sam ostavio jednu zenku I dva muzijaka, da se ima za seme (volim moje seme!!!!) :D Kao sto rekoh malo zeza sto nema kise. Nesto kao da su i pocele ranije da cvetaju ove godine (prosle su od istog semena pocele da cvetaju tek oko 15og jula dok sam ove godine prve pistile primetio vec oko 1 jula)!? Mislim da se malo prilagodila posto se prosle godine oprasila sa nekom drugom vrstom. Skinuta je 15 novembra pa mislim da je odradila ceo ciklus zivota, sto je verovatno uticalo na genetiku. Nekoliko puta u toku maja I juna sam prskao insekticidom posto se pojavise pauci i neke vasi. Sad je sve ok. Svaki list je savrseno zdrav osim nekih starih na dnu koji zute I suse se ali mislim da je to ok. Bacio sam suvog govedjeg usitnjenog stajnjaka u junu I do kraja verovatno vise necu prehranjivati. Mozda krajem avgusta ali mislim da nece biti potrebe.
Ostanite zdravo i neka vam je svetlo!
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.585
2.598
Ma Jelene...:bis:ne kidaj cvijeće:icon_lol:

Fine su biljke.Veliš nema kiše,hehe...ugrijalo pravo i neka je.Vidim da si prije 10-tak dana uklonio muške biljke.I ja sam jučer,ali prvu tek.
Sretno do kraja:thumb:
 

Jelen

Aktivan Član
13.12.2010
85
8
0
43
Ma to sto sam ja cupnuo je nista, sam o da ne bude leda. Opet cu morati da angazujem sezonce da razvlace protivgradnu mrezu :D
Nista od kise. Morace da se vuku kante vode. U proseku po zalivanju prenesem oko 300l vode. Neki dan uprzilo u 7 ujutru, lipsao sam dok nisam zalio. A sta cu kad volim :)
 

Jelen

Aktivan Član
13.12.2010
85
8
0
43
Hvala na pohvalama! Samo pomazem prirodi :)
Evo malo fotki:

20 7 2011

site 1

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

site 2

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

site 3

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

E dosli smo i do prvih problema. Prvo primetio sam dosta zutih tackica po vecini listova na sva tri sitea. Pretrazivao sam sta je jedino sto mi je ostalo logicno da moze biti je, toplotni stres ili neko ostecenje od sunca. S obzirom da kise nije bilo 2 meseca i temp se dizala na 38c u hladu, znaci po njima je tuklo 45c,mislim da je to. Ostalo sto sam nasao su neki nedostaci nutrienata ali malo mi je nemoguce da u outdooru fali bilo sta. Prvo sto je zemlja odmorna, nije nista zahtevno dugo raslo na njoj, drugo dobro sam je sredio i prehranio granulama jos u februaru, trece pre 10ak dana sam bacio govedjeg stajnjaka pa mi nista ne ide na to da im nesto fali. Opet, malo me buni opadanje ph, za koje sam video dasu slicni simptomi, ali i to mi je malo nemoguce u outdooru. Na kraju mi ipak najvise ide ka toplotnom stresu jer takve zute tackice primetih na krastavcu i na jos nekim sirokolisnim biljkama.
Drugi problem su crveni pauci. Bar ja tako mislim. Na donjim stranama listova primetio sam neka bela jajasca. Ima ih dosta. Ali pauka nigde. Nasao sam jednog sitnog zuckastog i mislim da su njegovi potomci na listovima. Nema nikakve paucine. Mislim da je pocetna faza i da jos nije ozbiljno. U svakom slucaju dadoh 3e i uzeh preparat ARMADA, neki akaricid i insekticid u jednom. Nadam se da ce ovo da resi stvar posto za 10ak dana idem na put i nece me biti duze vreme, pa me malo frka sta cu zateci kad se vratim. Zamolio bih za ozbiljne savete za ova dva problema. Toliko o problemima :)
A juce akcija! Oblano svi vicu bice kise, a ja znam da su obmanuti :assshaking:
Kisica rosi a ja do bastice. Nalijem fino 60ak l/m2 i u zadnje kante za svaki site sipam malo tecne prehrane 3-8-6. Uhvati me jaci pljusak kad sam se vracao ali je trajao 3 min i nista ozbiljno nije zalio. Tako reci jucasna kisa je bila beskorisna.
Moja bastica je zalivena i nahranjena a oni sa vremenske prognoze mogu na patki da mi se voze :b_woot:
Aj nek vamje svetlo! :sun2::sun2:
 

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.815
1.808
188
Lijepo, lijepo....
Mislim da im nista nece biti od tih zutih tockica. kako si i sam rekao, malo je vrijeme sjebano... Sad kad natrag pocne prziti ce bit bolje. Neznam tocno gdje se nalazis, ali tako bi ja razmisljao za svoj kraj. Tu je sad bilo nevrijeme par dana i sad je dosta hladnije nego inace u ovo doba godine pa....
Bit ce u redu, izgledaju zdravo i predobro! :))
 

Sulundar

Ready to grow!
19.08.2010
582
194
63
109
prvi problem ustvari nije problem,samo prolazna faza. Ako nisi fajtao biljke,onda si malo predjubrio,ugl,nista strasno.
drugi problem si resio i mozes mirno da putujes. kad se vratis ceka te lepo iznenadjenje...Nadam se da ces ga odmah podeliti sa nama.

Sve Super,Poz
 

Jelen

Aktivan Član
13.12.2010
85
8
0
43
Ne da mi vreme da resim drugi problem.Kisa pada vec nedelju dana, kao pada. Treba cetiri stabilna dana za ovaj prepat, a najavili kisno od kraja nedelje. Sutra krecem sa taktikom manje a češće. Nisam obilazio site pa ne znam koliko su se pauci razvili. Mislim da je i nima ovo vreme malo hladno.Nadam se da je hladnoca ubila onu nekolicinu larvi pa ne ce biti problema. Ali. Ne da mi mira. Bice valjda ok. verujem u svoja drvešća :)
 

Jelen

Aktivan Član
13.12.2010
85
8
0
43
Pozdrav prirodnjaci!
Nikako sunce da se probije sad kad nam je najpotrebnije. Bilo dosta kise. Biljke poludele od vode. Neke su preko 2.5m i to mi malo pocinje predstavljati problem. Najvisljima sam morao da savijam vrhove i jako mi je zao zbog toga. Ali sta se moze. Nema nikakvih stetocina, bilje je skroz zdravo i cvetovi pocinju lagano da napreduju. Evo fotki pa prosudite sami sta se desava:

27 7 2011

imgur: the simple image sharer
http://i.imgur.com/DsG4v.jpg
imgur: the simple image sharer

Meni to deluje fino :)
Pozz i neka nam avgust malo upekne :sun2:
 

Jelen

Aktivan Član
13.12.2010
85
8
0
43
Evo i onih sto su trebaliu box, pa nisu. Nisam ih obilazio do sada i prijatno se iznenadih.

2 8 2011

imgur: the simple image sharer

Sve tece lepo samo vreme zajebava.Sad kad treba sunca ono ne mozeda se probije. Ocekivao sam dace cvetovi malo brze da se razvijaju ali nema sunca. No daleko je oktobar :)
Ostanite zdravo i neka vam sunce sja :sun2:
 

Jelen

Aktivan Član
13.12.2010
85
8
0
43
Mali fotoup date. Izvinjavam se zbog kvaliteta fotki ali ne moze se to vise ni slikati kako treba:

8 8 2011

probijanje kroz djunglu imgur: the simple image sharer

imgur: the simple image sharer
imgur: the simple image sharer
imgur: the simple image sharer

Obisao sam mesto na kome sam ostavio tri velika muzijaka i jednu zenku, ali se ispostavilo da je jedna od muzijaka zenka tako da ima dva velika muzijaka i jedna velika i jedna malena zenka (ne znam sta se njoj desilo ali osta mala). Semena ce biti :D

imgur: the simple image sharer

Ja drugari odoh na put neko duze vreme i ostavljam vam biljoze na cuvanje.Vi ih pazite pa kad se vratim da se svi prijatno zadimimo.
Ostanite zdravo i neka vamje svetlo! :sun2: