Ovaj covjek je LUDILO!

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

galija

Aktivan Član
05.02.2009
62
14
8
35
www.zajebavanje.blogspot.com
Terence Mckenna

Covjek je jedan od vodecih istrazivaca magicnih biljaka i njihovim upotrebama u istoriji. Ali je toliko bio prosvjetljen, smatram ga jednim od najznacajnijih ljudi u novijoj istoriji covjecanstva. Nevjerovatno je koliko je duboko razumio sustinu ove stvarnosti i osnovne istine univerzuma i kreacije, ljudskog bica i svih stvari!

Pogledajte njegove video na youtubeu. Sa 4shared.com mozete skinuti par njegovih knjiga

http://www.youtube.com/watch?v=9c8an2XZ3MU
 
09.11.2010
29
1
0
49
Slazem se u potpunosti. Prije par dana sam zavrsio citat njegovu knjigu "Food of the Gods" i bas me ugodno iznenadila knjiga. Definitivna preporuka svima koga zanima koevolucija covjeka i biljaka. Nazalost nije vise s nama.
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
McKenna je legenda, pogotovo kad priča o svojim iskustvima o tome kad jede 10+ grama gljiva....
Za to treba biti hrabar!
peace
boz :sun2:
 

HighBadger

Aktivan Član
17.01.2011
205
75
28
30
Eh, da je vise ovakvih ljudi. Covek razume sustinu, razume kako ovaj materijalni svet u stvari funkcionise! Civilizacija u stvari ne znaci napredak, jer covecanstvo je duhovno zaostalo! Prosecan savremeni covek uopste ne stremi ka duhovnom razvicu vec samo materijalnom, sto je greska. I zato smo mi neshvaceni kada trazimo legalizaciju marihuane jer bi ona pomogla ovom zatucanom svetu da se i duhovno razvije, a ljude se plase istine i zato ne zele uopste nikakav napredak, lakse im je da budu glupi i zatucani i da se stope sa sistemom. Ovaj covek vidi prave isitine ovog sveta. a ovaj svet je lazan i sve u njemu je lazno, zato mi koji vidimo te isitine imamo poteskoca da u njemu i opstanemo i stalne sukobe sa sistemom koji je disfunkcionalan i nebulozan, nelogican!!!!!
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
139
0
37
Snejk

Prvi put što sam jeo gljive (uopće ikad u životu) sam pojeo oko 30g ali ne suhih... Ili 40, ne znam sad točno, uglavnom 2 pakiranja... A reko nam je lik da je jedno pakiranje onak ok za dvojicu koji nikad nisu jeli gljive. Tak da eto, 4x doza.
Ugl htio sam jesti neke najjače, ali lik mi je rekao da to nije pametno ak ih do sada nisam jeo... onda sam mu reko da da neke slabije, al da bude smijalica.
I tak sam ja to jeduckao malo po malo uz gro trave cijelim putem (po 10-15 mgra gljiva cca svakih sat-dva) i velim daj lik nas je spalio (zato sam ih i jeo tolko mnogo) i taman me počelo prati u busu kako sam se vraćao u hotel... prvo sam se smijao ko budala, al kad sam ušao u hotel me izokrenulo, nisam mogao dobro percipirati i izgubio sam se u hotelu, nekako sam se odvojio od frenda...
I tako sam neko vrijeme tražio sobu i kad sam ušao u sobu i dalje mi je sve bilo smiješno, ali nakon nekog vremena me počeo smetati intenzitet tog osjećaja i činjenica da mi sve izgleda ko karamela :icon_lol:
Paranoje nikakve nije bilo, samo neugoda jer koliko mi je bilo dobro, toliko mi je bilo loše zbog snage te energije u i oko mene.
Onda sam se sjetio da je lik reko ak me previše pere da pojedem šećera, to sam i učinio, pojeo sam jedno 10-15 onih paketića što idu uz kavu i par sokova...
E onda me lagano pustilo i moram reći da je to bio najbolji osjećaj do sad u mom životu, cijeli sam bio karamela...
Sutradan nikakvi afterefekti, osim što sam se osjećao kao bolja osoba koja bolje razumije život i prirodu ovog svijeta... bio sam smireniji... taj osjećaj me pratio neko duže vrijeme. Tako da da, donio sam nešto u sebi nakon tog putovanja, i moram reći da mi se svidjelo, i da sam bio (sam sebi) bolji čovjek. I ne samo to, već mi je život poslije toga baš bio super, i to pripisujem tom iskustvu karamele :icon_lol:

E al drugi put je bilo zajebanije... dve godine kasnije.
Bili smo nas trojica i uzmemo 30 g (suhih) hawaiian gljiva. Pojedemo to.
Osjećaj izvrstan, taman isto smijalica, promjena percepcije, ma izvrsno, kao prvi put samo bez neugode.
I tako mi bauljamo sat-dva, i ovaj jedan iz grupe se žali kako ga ništa ne puca (ima 100 kila i jeo je gljive dan prije naravno da ga ne puca).
Ništa, mi u najbliži smart shop, i opet tražimo havajke jer su vuglji super. No kako svaki smart ima drukčije brije, ovaj lik nama pod havajke da neke tartufaste gljive.
I znam da sam čitao da su te tartufaste više za neku introspektivu i tak, al reko ajd nema veze sve je to isti qrac. Uzmemo mi 30g toga, ja pojedem 10, ovaj krme 15 i treći 5.
E tu je bio zajeb... Te gljive su više za zbuksat se u sobu i pričat o smislu svemira nego bauljati po stranom gradu, pit pive i pušit jointove...
Ugl, u nekom trenutku me uhvatila nelagoda, jer sam sebe i ovu dvojicu vidio kao majmune... imo sam u glavi neku spiku da smo se spustili na neki najprimitivniji nivo ponašanja i da nas drugi gledaju i smiju nam se. Plus šta su vizuali bili prestrašni... inače ZNAŠ da to što vidiš nije stvarno, al na ovima nisam baš bio ziher.
Tak da mi to i nije baš bilo super. No more tartufi for me :icon_lol:
Dobro, sutradan sam došao sebi, ali opet je ostao taj neki osjećaj promjenjenosti u meni, i ponašao sam se dosta drukčije, što me kasnije i uvalilo u neke loše priče.

Eto sry na poduljem offtopicu, al eto uhvatila me reminiscencija na te intenzivne doživljaje, pa sam se razvezao :)
Ugl pouka priče je da treba pazit šta radiš.
 
09.11.2010
29
1
0
49
Zanimljivo. Nisam jos gljive probao, ali koliko sam citao Mckennu, uglavnom je govorio o kolicini od 5-10 grama (pretpostavljam da je rijec o psilocybe cubensis, posto je nju preferirao), pa sam bio uvjeren da je sve preko toga malo pretjerano. Zaintrigirao me taj njegov nacin opisivanja i slikovitost izrazavanja kada su u pitanju takvi tripovi. Volio bi vise probat gljivu na nekom mirnom mjestu, nego pojest par komada i lutat negdje medju ljudima. Vise me zanima takav nacin konzumacije i slusanja sto prica nego kao nekakva party droga. Uostalom, vjerujem da niti jedna biljka ne bi trebala bit trosena na taj nacin, vec za osobno sirenje svijesti i percepcije svega oko tebe.
 

Punxer

Aktivan Član
01.03.2010
208
15
18
31
Evo ako vas toliko zanima čovjek par linkova za skidati njegove videomaterijale, knjige, audiozapise....

http://thepiratebay.org/torrent/5822381/Terence_McKenna_-_TimeWave_Zero_(XviD)
Nema veze s drogom, ali njegova teorija o Mayanskom kalendaru, civilizaciji, 2012....

http://thepiratebay.org/torrent/3927979/Terence_McKenna_-_True_Hallucinations_(audio_book_and_ebook)
Audioknjiga sa pričama o halucinacijama koje je doživio, interesantno za poslušati

http://thepiratebay.org/torrent/5389526/Terence_McKenna_-_Shamans_Among_the_Machines_(DivX)
Shamans among the machines... Njegovo adnje javno prikazivanje prije nego je obolio

http://thepiratebay.org/torrent/3438619/McKenna_Terence_-_Food_of_the_Gods.pdf
Većini poznata knjiga Food of the Gods u pdf formatu

http://thepiratebay.org/torrent/5651361/Terence_McKenna_Mega-Pack
Skoro 3 GB audio knjiga, razgovora i sl.

http://deoxy.org/mckenna.htm
TerrenceMcKnnaLand.. zanimljivo mjesto za potražiti još literature


Ovo je popis njegovih knjiga :

* The Invisible Landscape (with Dennis McKenna, 1975, new edition 1993) http://www.filestube.com/d180f2645837c60703ea/details.html
* Psilocybin - Magic Mushroom Grower's Guide (1976), s Dennisom McKennom http://extratorrent.com/torrent/2003983/McKenna+-+Psilocybin%3A+Magic+Mushroom+Growers+Guide+PDF.html
* Trialogues on the Edge of the West, 1992 (sa Ralph Abrahamom i Rupert Sheldrakeom),
* The Archaic Revival (1991)
* Food of the Gods (1992) ... gore download
* Synesthesia (sa Tim Elynom, 1992)
* True Hallucinations (1993) ... gore
* Aliens and Archetypes http://www.pdfebooksdownloads.com/download/Aliens%20and%20Archetypes%20with%20Terence%20mcKenna_aHR0cDovL3d3dy5zdGVhbHRoc2thdGVyLmNvbS9Eb2N1bWVudHMvVmFsbGVlXzA4LnBkZg==

Za neke knjige nisam našao download, ako koji link ne radi javite uploadat ću knjigu negdje :)


http://www.erowid.org/culture/characters/mckenna_terence/
Popis djela sa Erowida

http://www.pdfebooksdownloads.com/search.php?k=Terence+McKenna&type=pdf
Još neka djela za download u pdf-u


Uživajte! :D
 

Slične teme

S
Odgovora
7
Pregleda
3K
San Pedro de Peyote
S