Pao sa 0.7gr marihuane !!!

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
10.12.2019
3
0
1
44
Zdr. dobri ljudi , naime trazih odg na pitanje pa naleteh na VAS,reg.se i resih vam se obratiti . Naime pre neki dan su mi banuli u pretres stana jer je kod supruge na poslu ispao problem oko nestalog pazara i uprt je prst u nju pa su nam banuli u pretres i tom prilikom nista u vezi sumnje za koju su dosli nisu pronasli ALI , medju nekim oduzetim sitnicama iz kuce nasao se i paketic od 0.7gr marihuane sto je jedino i nadjeno u stanu te je supruga odvedena i zadrzana oko davanja izjave i pustena ,,,Danas je supruga bila opet na poziv inspektora oko slucaja i da ne duzim puno ponuda je sledeca : prete nam oooogromnom novcanom kaznom , kaznom zatvora itd. ili nekakav meni nikako jasan dogovor sa inspektorima oko priznavanja "nekog dela" (bilo sta , blaze navodno )u zamenu za delo kojim nam prete(nalazenje tog paketica), a u izjavi stoji da je marihuana za licnu upotrebu i moram navesti da nikada do sada nismo imali ni mrlju, nikakav dosije niti ikakvo delo pa s toga pitam ,,,Da li iko moze pomoci i reci mi sta je pametno uraditi ? Koliku kaznu zaista moze dobiti jer se navodno zakon drasticno promenio i sta je pametno uraditi u ovom slucaju ? Unapred hvala na svakom odgovoru !!! Zna li iko , molim za pomoc ?!?!?!!!! HVALA ~!!!
 
10.12.2019
3
0
1
44
Pa i ja tako mislim GoLe druze ,,,mada je bolje da pitam nekog ko ima malo vise saznanja ! Mislim da supruga moze dobiti eventualno neku uslovnu kaznu i to je sve a sve ostale pretnje su samo puko zastrasivanje ... Zna li iko kolika novcana odprilike moze biti za tako malu kolicinu ? Cisto okvirno ??? Tnx
 

Planer80

Aktivan Član
25.01.2018
219
2.527
143
Jedino tužilac može da ponudi nagodbu, 0,7gr je smešna količina i za to ide uglavnom 50k dinara kao što su ti gore naveli. Naš zakon ne poznaje tačnije ne dekriminalizuje "za ličnu upotrebu", po defoltu se male količine tako smatraju. Izgleda mi da spektor hoće da joj namontira još nešto. Budite oprezni, neko staro zlatno pravilo je da se ništa ne potpisuje u policiji ;)
 

grouchy

theGrumpy
16.08.2013
7.177
23.425
1.098
Izgleda mi da spektor hoće da joj namontira još nešto.
ne bas, nego hoce da ocinkari te u firmi pa prete iz svih pusaka.

e da, menjali su zakon, vazi od pre 10 dana, sad je i za sopstvenu upotrebu krivicno, mada ovih manje od gram jos uvek valjda spada u to.
tacnije, nisu naveli koja je to kolicina, to ce kao sudije od slucaja do slucaja, odokativno koliko mu das novaca preko advokata.
jbt u kakvoj zemlji zivimo!
 
Poslednja izmena:

Planer80

Aktivan Član
25.01.2018
219
2.527
143
Moguće i to, oprez u svakom slučaju. A da, novi idiotski zakon je od 01.12. Sećam se obećanja tamo krajem '90-ih, od legalizacije, liberalizacije, dekriminalizacije, bla bla truć, a svaki zakon i izmena istog je sve restriktivniji i gluplji od predhodnog... 20+ godina tako. Elem, spamujem.
 

Minja3

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
13.10.2010
356
1.732
143
A gde mogu da se vide te nove odredbe ili novi zakon ?
Ja svoju travu držim po kući u teglicama među čajevima i drugim travkama ...jer kad "sakrijem" posle ni ja ne mogu da nađem .... moraću to sve da izbacim iz kuće .. ko zna možda mi dođe neki izvršitelj ili neka druga beda od profesije pa mi nađu to .. prošle godine sam brala industrijsku i pravila tinkturu ... i to mi se isto razvlačilo po kući ... a ove priče su zaista zastrašujuće , na šta su sve spremni te prodane duše koje imaju vlast i moć da dodatno unište čoveku život ... deluje mi kao da imaju nešto životinjsko u sebi kad se ostrve na nekog ... a o svesti i savesti neću ni da pričam .. ni o sudijskoj zakletvi ... šta li to beše .... odrapi, zgrabi, otmi, ucenjuj, uništi , tvoja će goreti do zore ...
 

Yaichii

Aktivan Član
04.09.2019
124
455
63
Cek pa zar mogu samo tako bAnut i prevrtati po privatnoj imovini?
Ja svoju drzim u teglici u šupi.... Dok sam je drzao u kuci baka ju je bacila u smeće ( preko 200 grama) i nebih opet zelio ostat bez nje po
 
  • Haha
Reactions: tman19