pozdrav ekipo! ovako stoje stvari odlucio sam da gajim papayu pa me zanimaju vasa misljena vezana uz to; 8) sagradio sam box(150-70-50cm), sagradjen je od iverice iznutra su rubovi zasilikonizirani da sto bolje dihta na vrh boxa sam ugradio tablu sa dva kulera namenjena za ispuh zraka sa senzorom za regulaciju temperature(termostat je namjesten na 25C i namjeravam ga smjestit na sredinu boxa)ti kuleri su namjenjeni inace za regulaciju temp. u onim dvometarskim kutijama u kojima se drze habovi i serveri.
na sredini desne strane boxsa sam smjestio ventilator za upuh zraka promjera 20cm.
to bi po meni trebalo biti uredu sto se tice cirkulacije zraka?!
nabavio sam si tri termometra itri hidrometra tako da ih mogu rasporedit na tri razlicite visine u boxu radi sto preciznije kontrole uvjeta temperature i vlage.
DILEME: groweri dali da iznutra lakiram ivericu radi boljeg zadrzavanja vlage i dali ce biti uredu da onda to sve oblozin tankom spuzvicom koja s jedne strane ima reflektirajucu foliju(to vam je ona spuzva koja se stavlja na pod prije postavljanja laminata).
rasvjeta: imam jedan sistem s HPS son T-pia 150W dali da to ugradujem ili da si nabavim od 400w+ ova od 150w?????? :?:
nabavio sam i froger sto stvara vlagu samo za njega nemam nikakav regulator
a i namjeravam i stavit ove sisteme za protok zraka one produzetke koji kada se ventilatori ugase oni se zatvore i ne propustaju svijetlo u box.
to bi po meni bilo sve sta se tice mog boxa za fazu cvetanja.
imam i box(80-70-50)za fazo vegetacije.
u njemu sam mislio gajit majku i klonove samo neznam dali da u njemu ostavim ovaj rasvjetni sistem od 150w sonT pia ili da ugradim u njega 8/12 neonki pola cool waith, a pola day laith
vezano uz ovaj box po ljeti mi je temperatura dostizala i 40C stupnjeva
sto se tice zemlje i gnoiva tu jos uvjek malo kemijam dok ne nadjem pravu kombinaciju
pa dragi moji kolege dali da gajim PAPAYU ili vi mozda imate neku bolju preporuku s obzirom da mi ovo nije prva sadnja.
sve vase kritike su od velike koristi

na sredini desne strane boxsa sam smjestio ventilator za upuh zraka promjera 20cm.
to bi po meni trebalo biti uredu sto se tice cirkulacije zraka?!
nabavio sam si tri termometra itri hidrometra tako da ih mogu rasporedit na tri razlicite visine u boxu radi sto preciznije kontrole uvjeta temperature i vlage.
DILEME: groweri dali da iznutra lakiram ivericu radi boljeg zadrzavanja vlage i dali ce biti uredu da onda to sve oblozin tankom spuzvicom koja s jedne strane ima reflektirajucu foliju(to vam je ona spuzva koja se stavlja na pod prije postavljanja laminata).
rasvjeta: imam jedan sistem s HPS son T-pia 150W dali da to ugradujem ili da si nabavim od 400w+ ova od 150w?????? :?:
nabavio sam i froger sto stvara vlagu samo za njega nemam nikakav regulator
a i namjeravam i stavit ove sisteme za protok zraka one produzetke koji kada se ventilatori ugase oni se zatvore i ne propustaju svijetlo u box.
to bi po meni bilo sve sta se tice mog boxa za fazu cvetanja.
imam i box(80-70-50)za fazo vegetacije.
u njemu sam mislio gajit majku i klonove samo neznam dali da u njemu ostavim ovaj rasvjetni sistem od 150w sonT pia ili da ugradim u njega 8/12 neonki pola cool waith, a pola day laith
vezano uz ovaj box po ljeti mi je temperatura dostizala i 40C stupnjeva
sto se tice zemlje i gnoiva tu jos uvjek malo kemijam dok ne nadjem pravu kombinaciju
pa dragi moji kolege dali da gajim PAPAYU ili vi mozda imate neku bolju preporuku s obzirom da mi ovo nije prva sadnja.
sve vase kritike su od velike koristi