Par pitanja za iskusne

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
09.04.2012
2
0
0
33
Znam da je već to bilo pitanje sigurno, ali sljedeći godine po prvi puta cu zasaditi svoje.
Bit će to guerilla grow. White widow ili HashPlant, nisam odlucio jos.
Zanima me par stvari. Živim u sjeveru Hrvatske, i posadit cu ih isklijane direktno u zemlju posto nemogu ih prije malo razviti kod kuce.
E sada, pitanja. Kada da ih posadim? I koliko bi trebalo zalijevati? Kisa pada otprilike 5 dana u mjesecu. Nisam bas blizu pa me zanima da li ce biti potrebno puno zalijevanja.
Hvala:)
 

Hooker

music support
09.01.2012
929
2.318
163
55
Vivax3,do sledeće godine imaš vremena,zato sedi i čitaj,čitaj,čitaj...Sve ti je lapo sažvakano,ne budi lenj.
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.585
2.598
Možeš slobodno posaditi direktno u zemlju,ali ne trebaš žuriti.Početkom 5 mjeseca,koji dan i kasnije...ovisno o vremenskim uvjetima stavi na klijanje i kad proklija,prenesi na pripremljeni sajt.Znači iskopane rupe (40x40xdublje malo).U rupe možeš i samo kupovnu zemlju,koja u sebi ima dovoljno elemenata za razvoj biljke u startu ili neki mix kupovna/lokalna.S time da kupovna mora biti ipak neko provjereno ima.Composana,teramagma,plantella.....
U samom startu ih prekriješ sa ovako nečim što će ti male biljke zaštititi od jače kiše,puževa,skakavaca i drugih nametnika.Može flaša biti malo i veća.
Ovo bijelo oko biljke je pepel,koji koristi kao prevencija protiv puževa,mada ima koristi samo do prve kiše.
Kod vanjskog uzgajanja nije potrebno često zalijevanje u prvih mjesec dana kao kod unutrašnjeg,pod lampom.Pogotovo u to doba,jer zemlja ima dosta vlage.Što znači,dovoljno je 2 puta mjesečno obići biljke i zaliti ih.
Ali kasnije kad ugrije i prestanu kiše,ako želiš zdravu i bogatu biljku....ne gine ti zalijevanje.
Imaš dosta vremena za pripremu,pa polagano....prvo prouči klijanje sjemenja pa dalje po redu.Nadam se uspjehu:icon_lol:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Z&N

zlavjestica

Superstrpljiva neurotichna konsultantica
Poznanik Foruma
12.05.2012
1.026
1.565
188
a imash skoro chitavu godinu za pripremu tla..mogao bi vec sada na jesen pocheti sa pripremom..npr.prekopati mjesto..kasnije dodati stajnjaka i opet preshtihati.. itd...jer, dobra priprema tla mozhe ti uzhasno pomochi kasnije za vrijeme uzgoja i to bash shto se tiche samog zaljevanja i prihrane biljaka(gnojidbe)
+ pogledaj si malo po netu-jer, ima nachina da zaljevanje svedesh na minimum ( ovisi i o klimatskim uvjetima , polozaju itd.) nekim mjerama i/ili kombinacijom nekakvih primitivnih/jednostavnih/DIY sistema navodnjavanja..
imash skoro godinu dana...majko mila..mozhesh napraviti shto pozhelish..
+potrazhi na youtubeu upravo ovo gore navedeno.a mislim da mozhesh sve to nachi na jednom mjestu-nekom malo boljem outd. tutorialu..
 
29.07.2011
30
5
3
51
ovako imam pitanje jucer mi je vjetar izjebo cjelu biljku ona sada stoji na koso i potrgo par grana pa me zanima hoce li se grane vratit u prvobitni polozah sama po sebi uspravit?
potrgane grane sam svezao kao da nusu puknute drzale su se jos na kraju pa me zanima hoce li se one oporavit? inace nije te grane nisu uvenule.
 

not smoke

Aktivan Član
26.12.2011
766
126
63
41
mrdamir je napisao(la):
ovako imam pitanje jucer mi je vjetar izjebo cjelu biljku ona sada stoji na koso i potrgo par grana pa me zanima hoce li se grane vratit u prvobitni polozah sama po sebi uspravit?
potrgane grane sam svezao kao da nusu puknute drzale su se jos na kraju pa me zanima hoce li se one oporavit? inace nije te grane nisu uvenule.

slikaj
 
29.07.2011
30
5
3
51
ubrao sam biljku iscupao sa korenom stavio susiti u prostoriju gdje je stalno otvoren prozor i vrata znaci propuh hedove stavio u staklenku u pocetku 2 do 3 puta dnevno provetravo i hedovi mi mirise na sjeno tako je bilo prosle godine ove godine sam stavio hedove susit u box s ugasenom ventilacijom i opet ista stvar
pa vas molim da mi kazete zasto hedovi miriseju po sjenu?
ili najcesci uzroci zast mirisu po sjenu?