PC Box - Dance World - 5x23w CFL

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Netkotamo

Not now...
11.06.2016
284
1.117
143
Korigiraj vodu kako treba, i sama ce rijesit te crte po listovima. Ispikaj malu tu vreću zemlje, uhvati vodu šta iscuri pa vidi ph.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: =Sarma=
15.04.2017
364
1.060
143
Kakva ti je drenaza na dnu saksije? Vako gledajuci slike zemlja izgleda kao da je blato (previse mokra) jedino ako si je zalio prije slikanja pa se meni cini. :zvizd:
Mozda se zemlja ne posuši lijepo a ti je dodatno zaljevas i korijen se guši u vodi i ne moze da uzima potrebnu hranu pa izgleda kao da joj fali necega. I kad zaljevas pazi da je voda na sobnoj temparaturi, nikako ne smije biti ledena. Jer sve to šteti korijenu i ne moze da uzima potrebnu hranu itd... ako korijenu nije lijepo nije ni listovima a ni biljci.
Probaj smanjit malo zaljevanje i razmak izmedju zaljevanja, kad zalijes ono vode sto procuri u tanjuricu nemoj drzati duze od 1h... ako ne popije prospi tu vodu. Nahrani je sa gnojivom za vege. Nez jel taj slavol za vege, ako jeste mozda da probaš sa drugim gnojivom. Pa prati mozda ce vratiti boju i oporaviti se. GL ::lulamira::

Edit: Tek sad vidim ovo
nisam cekao da se osusi zemlja do kraja
Mozda je to i uzrok zasto žute. Na sta sam i pomislio cim sam vidio da zemlja izgleda previse mokra kao blato...
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: malimarko

blaske

Aktivan Član
09.12.2016
299
1.014
143
45
Moguce da je od slavola,vidi sta pise na uputsvu i nemoj vise od toga da stavljas,ja mislim da ide oko 2ml na 2l vode.Ja kada stavim biljku zalijem jednom lepo zemlju i onda dok se ne prosusi ne zalivam,u pocetku tu mozda prodje i 10 dana.Sa gnojivom krecem tek posle 15-20 dana za vege jer ako koristis dobro zemlju nema potrebe.
 

=Sarma=

Aktivan Član
03.11.2018
62
395
53
32
izvinite sto sad odgovaram, nisam stigao ranije..
@Stipe sinoc sam namestio da jedan duva u pravcu nje a drugi ka sijalicama, a pre toga nista, stavio sam jedan vent da izvlaci vlagu iz posude ali sam ga lose namestio pa nije ni duvao kako treba.. Sad je ventilacija kako treba nadam se..

@California Sunshinee od drenaze sam stavio perlit na dnu, nista vise, a to sam slikao dan posle zalivanja pa izgleda kao blato. Zalivao je na 3 dana po 0.4l, zadnji put 0.5l, nista do tad nije dole iscurelo, al sam sad nalio preko litre dok nisam video dole da curka. I sad necu nista zalivati dok se zemlja ne osusi lepo. Pa ako bude kako treba krenucu sa djubrenjem..

@blaske na Slavolu pise 100ml na 10l, a ja sam stavljao 1.5ml na 0,4l oko 1/3 od toga, sad nzm mozda je i bilo prerano

Inace proverio sam ph na voda Vrnjci kojom zalivam i ispalo je 7.61, spustio sam limunom na 6.60 i time zalio upravo, izmerio sam i ph vode koja je iscurila kao sto mi je rekao @Netkotamo i oko 6.5 je. Sad cekam pa cu videti sta se desava dalje
 

h0nda

"easy skanking"
Prijatelj Foruma
02.03.2016
2.640
13.729
358
Nastavi kontrolirati ph pa ces i njega moci eliminirati kao krivca za ove simptome na biljci.Ovo sto ti pisu da je mozda od slavola nema sanse em slavol nije npk gnojivo nit mozes njime pregnojiti tako da opusteno sto se njega tice odmoci ne moze. @California Sunshinee Nit je gnojivo za vegu, @blaske nit ga ide 2ml po litri doziranje, ima tona dnevnika gdje se koristi slavol od pocetka do kraja,kao i mnogobrojne primjene u poljoprivredi pa nigdje problema, trazi dalje uzrok:kafa:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: .i. and =Sarma=
15.04.2017
364
1.060
143
Pod nazivom drenaza mislio sam na rupe na dnu saksije. Jel lijepo protice ili se zadržava voda na dnu. Isto ako ti je previse nabijena zemlja pa tesko korijenu da dise i da se probija.
Nisam vidio prije koja zemlja... Florabela je dobra zemlja i fino protice voda.. ali ako su ti rupe slabe ili ih malo ima mozda se voda zadrzava u saksiji...
Slavol mislim da je za korijen ako sam dobro nekad procito ovdje.. sto nebi trebalo skoditi posebno ako je u manjim dozama.
A i svjetlo ako je przi moguce... ako ti je velika temparatura iznad vrhova preko 30 mozda moze biti. Ali ako je od pocetka nije przilo nego npr u roku 1-3 dana poceli zutiti.. kad si odigo svjetlo trebala bi se vratit boja i biti sve ok. Ako nije ni svjetlo.. onda korijenu 'nije lijepo'?
A vlaga, nikad nebi pomislio da je to uzrok sto listovi žute jer je 30%. Jedino ako je u zemlji konstanto velika vlaga, onda da..
:spliff:
 

.i.

Radioaktivan Član
03.05.2018
1.486
7.999
258
bunar
www.vutra.org
zainteresiralo me ovo, evo čitam dnevnik 3 put, ovo mi zapinje za oko DSC_0005.JPG
izgleda da im nije hit ova posudica s vodom (još ti i ventić puše/usisava taman u razini), najviše su ti nastradali listovi najbliže posudi ili me oči varaju? Inače relativna vlažnost zraka ti je najmanja od svih briga u uzgoju. Kod mene kad bura puhne bude vlaga ispod 20%, zna tako danima ostati pa nikad zbog toga problema ozbiljnijih nisam imao. Sa slavolom nemam nekog iskustva (sa stimulatorima korjena općenito), tek sam prije ca mjesec dana prvi put počeo koristiti neki stimulator rasta korjena, od kad sam ga dao biljkama vrhovi lista su im stalno "pecnuti", imam osjećaj da se biljka doslovno prežderava hranom koja je već u zemlji jer od mene samo vodu su dobivale + taj stimulator korjena. Možda ne treba ni sa takvim stvarima pretjerati. Treće je zalivanje, prečesto mi je svaka dva tri dana po malo. Osobno od klijanja do presađivanja ne potrošim litru vode, kad je presadim zalijem pošteno i miran sam bar dva tjedna. KOnoplja treba razdoblje suše jednako kao i razdoblje vlage.
Evo ovo ti kažu baš iz RQS (zanimala me ta sorta pa sam malo zavirio kod njih)
Making sure not to either under or over water your marijuana plants is key to maintaining an effective wet-dry cycle.

Da je takva situacija kod mene ja bi ju pustio par dana (do 10) na miru da dođe sebi, znači gledaj a ne diraj koliko god teško bilo. Bez hrane, vode, bilo čega. Neka se zemlja dobro prosuši (ne svđa mi se što je u vreću posađena da ti pravo kažem) pa onda lagano voda + hrana (eventualno) I spustio bi onu posudu za vlagu (ili čak maknuo skroz)

kako god samo neka bude sretno do kraja
 

=Sarma=

Aktivan Član
03.11.2018
62
395
53
32
@California Sunshinee dobra je drenaza, a zemlju nisam nabijao i sto se toga tice je ok. Nije nikad bila velika vlaga, proveravao sam prstom 3. dana uvek je bila skoro suva.. Ostavio sam je na ovoj razdaljini od svetla, nadam se da ce biti dobro..
@.i. Tu posudicu s vodom sam stavio posle ovoga, jer kad je krenula da se przi i listovi su krenuli nagore priblizio sam posudu maksimalno njoj, zbog vlaznosti. Listovi su izgoreli na drugom katu na oba para, a na trecem je vec pocelo da pokazuje na rubovima..
DSC_0001.JPG
Nista ne diram nedelju do 10 dana, pratim samo.. nego ja bih trebao vec poceti sa LST treniningom izrasla je ali nzm sad da l da je diram zbog svega ovoga DSC_0003.JPG
 

Igorče

Član iz separea.
Poznanik Foruma
14.04.2016
966
3.761
163
42
Kreni ti to da savijas,ali pazljivo,jer si ,po meni trebao mnogo pre,valjda znas sta hoces,kod mene ide u spiralu po rubu saxije. Mozda da je topiras pa onda LST? I vise ne pipaj dok ne postane lagana,sad je izmeri(ne moras precizno) . Pa kad je kilo laksa,sipaj 1L ili ne znam koliko bi islo vode za tvoj pot.
Opet o drenazi,bitno je da na dnu budu rupe koje su veceg promera bar fi10 , takvih 5-6 i ostale da su fi 3-5 ,jer cestice zemlje zapuse manje rupe,a to je kasnije jos veci problem za flus.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: =Sarma=
15.04.2017
364
1.060
143
Gledajuci ove slike zadnje pa cini se da je baš velika temparatura pa ti przi gornje listove i uvija ih. To je heat stres prije nego light burn, ali to je sve povezano.
Pojacaj ventilaciju na max nek lijepo puše po vrhovima i izmedju sijalica, odigni svjetlo, smanji zaljevanje i nahrani je sa gnojivom za vegu.
Jer i ovi donji listovi lice kao da zute i fali im nitrogena. Zato sam piso oko zemlje i jel lijepa drenaza. Slicno izgledaju listovi koji su izlozeni velikoj mokrini konstantno u zemlji pa lice kao da im fali nitrogena a ti mislis gladna a nije nego biljka crpi nitrogen iz listova jer u saksiji logicno korijen ne moze da uzima tj da diše zbog tog i tog razloga, nesto sam i pojasnio pa da ne duljim i ponavaljam.. Znaci ako je zemlja uredu i drenaza, onda ides dalje. Nije to jest to nema tu puno filozofije. Ako nije u dubini onda jeste problem u ambijentu boxa :thumb:
Eto, ja se vako nekad raspišem koda je moja biljka, ali zato smo i tu da se pomazemo.
Ajde nek je sretno dalje i da opet bude zelena biljcica i happy :)::lulamira::
 

=Sarma=

Aktivan Član
03.11.2018
62
395
53
32
Samo se ti slobodno raspisuj, sa zadovoljstvom citam svaki komentar i savet kao i od ostalih clanova jer bih sam mogao samo pogresno kao sto sam i poceo, jos jednom hvala svima na velikoj pomoci, super ste!:thumb::vutra:

Ja iskreno mislim da je sve ovo navedeno uticalo na biljku da joj se desi ovo sa listovima, i ph da je uticao zajedno za vecom vlaznosti zemljista, sijalice mozda ne greju mnogo ali obzirom da mi je unutrasnja ventilacija bila lose namestena u pocetku, ima u slikama na prvoj strani, mali vent koji sam zalepio da hladi sijalice, on nije vrsio nikakvu funkciju, a ja to u startu nisam provalio i vrv se vruc vazduh od sijalica duze zadrzavao na tom nivou gde je bila biljka..
Sinoc sam je zalio kvalitetno, odaljio sam je od svetla, poboljsao ventilaciju unutra, uradio sam lagani lst i to je to, cekam i nadam se najboljem:watch:
Uglavnom verujem u nju, jer pored svega ovog ona nastavlja da raste kao da se nista ne desava, dok ja razmotrim sta i kako ona izbaci 4. kat, sad 5. ide..

@California Sunshinee Kad si mislio za hranu, kad se osusi zemlja ili sad malo vandredno?
 
15.04.2017
364
1.060
143
Ma dok se lijepo posuši zemlja pa kad dodje vrijeme zaljevanja onda je i nahrani. Dobro ce joj doci.. a sad da je zaljevas opet a zemlja mokra u dubini samo bi se moglo stanje pogoršati.
Sad si sve riješio i sad ce ona da krene da se oporavlja :wave:
 

=Sarma=

Aktivan Član
03.11.2018
62
395
53
32
22. dan..

Temperatura/Vlaga:
Dan: 23-30C/40-50
Noc: 21-23C/50-60
Svetlo: 18/6

Rekao bih da se denserka izvukla, lepo izgleda, raste, izbacuje nove grane.. Odradio sam LST sa zicom i pertlom, savio sam je toliko da listovi dodiruju zemlju, moracu da ih podignem nekako pre sl zalivanja.. planiram na scrog da predjem uskoro, moje prvo iskustvo pa sam se bacio na razmisljanje kako da pocnem, odakle, sa koje visine.. a sa vezivanjem ruke mi podrhtavaju kao da radim na demontiranju bombe :)
Kotiledoni su poceli da se suse, i na prvim listovima je ostalo nesto poput plamenjace nem pojma, vrv posledica stresa iz prethodne nedelje..
Zemlju sam zadnji put zalio u sredu, proslo je 5 dana i cini mi se da je prilicno lagana, zemlja suva skroz, nisam proveravao nesto dublje jer pod prstima osecam da je svuda rasirila korenje.. Sad nzm dal da cekam jos dan-2 dok ne vidim na njoj da je zedna ili da je zalijem vcrs... evo slika :) DSC_0010.JPG


DSC_0011.JPG DSC_0002.JPG DSC_0003.JPG DSC_0005.JPG DSC_0006.JPG DSC_0007.JPG DSC_0008.JPG DSC_0009.JPG
 
Poslednja izmena od urednika:

Palac

So Fuckin High
Poznanik Foruma
03.08.2015
1.348
10.763
358
Super je to, cepaj samo lst nemas ti tu potrebe a ni prostora za scrog. Lst kada se lepo osusi zemlja odnosno biljka malo izgubi vlage Iz stabla I postane dosta tolerantnija na rastezanje.
I mozes to lagano na 12/12 bice guzve.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: =Sarma=

=Sarma=

Aktivan Član
03.11.2018
62
395
53
32
malo mi je nezgodno kad radim rastezanje, radio sam i ranije i mislim da je sve izmucim dok namestim kako sam zamislio, scrog mi se cini nekako dosta prakticnije, jeste ono mali prostor sto kazes ali opet mislim da se bolje iskoristi prostor kad je ti usmeris onako kroz mrezu...
mrezica sto sam mislio da namontiram
DSC_0001.JPG
 
Poslednja izmena od urednika:

=Sarma=

Aktivan Član
03.11.2018
62
395
53
32
malo sam je preuredio, sad izgleda lepse :) DSC_0004.JPG
Ovo je vec 6. dan bez vode, plasim se da ne zakasnim sa vodom pa da ne klone i zadam joj jos jedan stres, a vec mi se cini da pokazuje da je zedna, procenite vi... Saksija je lagana, malopre sam proverio vlaznost zemljista, oseca se blaga vlaznost malo dublje ali zemlja vise nije mokra, povrsina do 1cm suva potpuno..

I hteo bih pitam u vezi hranjenja, gledao sam biobizz tabelu i ona ima doziranja u odnosu na supstrate Light i All mix gde se krece od 1ml pa do 4ml do kraja, u jednoj tabeli sam video da ide postepeno do 4ml pa se vraca do 1ml, a ovde neki krecu od 1ml do 2ml najvise u fazi cvetanja.. Kako sad poceti pravilno, kojom dozom i do koje stici, ili posto treba po tabeli, po kojoj??