Perut!

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Misticni Yarac

Aktivan Član
28.02.2007
61
7
0
32
E pozZ ljudi.

Da vas pitam ja nesto.. Je l' ima neko problem sa peruti? Meni se vec jedno par godina unazad peruta glava. Ne nesto intenzivno, nego onako, kako kad tokom godine. I to ne ona sitna perut, nego bas onako plocice sasusene koze sa glave se odvajaju i ostaju zakacene na vlasima kose. Pa je l' ima neko neko resenje, kako da pomognem svojoj kozi glave?

=)
 

mr. Gucho

Aktivan Član
30.06.2006
251
17
18
34
jel se pereš?
ikako?



ma ne zezam, pa šta ne postoje neki proizvodi, tipa hed end šoulders i te gluposti, ako ne briji se na čelu pa maži glavu kremama raznim

poz
 

THC mind

Aktivan Član
05.04.2008
76
0
0
31
er...reko si da to dolazi tu i tamo...promijeni samponim i zamjeni ga sa nekim koji ima mali postotak onih ph gluposti i kiseline..
odi kod alergologa
 

Misticni Yarac

Aktivan Član
28.02.2007
61
7
0
32
Ma imam dredove, a nisam jos uvek u fazonu da se osisam, tako da to mazanje cele ima da saceka ;)

Ali nezavisno od dredova mi se javlja perut. Imao sam dok sam imao kratku kosu, i dugu kosu, i sad. Nemam pojma... A menjam sampone, to mi je keva rekla da radim, perem kosu dvaput nedeljno. S vremena na vreme utrljam caj od kamilice u kozu glave, ali nista. :S
 

THC mind

Aktivan Član
05.04.2008
76
0
0
31
ma nesmijes mjenjat stalno sampone al probaj naci neki neutralni sa sto manje ph-a
kapiras? :) a dredovi...a kaj ja znam...kamilica je dobar savijet :)
rekla bih ti da malo pogledas u onim biljnim enciklopedijama ali tamo nista ne pise sto napravit u slucaju posjedovanja dredova xd
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
Ja sam mislio napisat da prestanes koristit svu kemiju u jelu/picu/kupanju.. i peres se detaljno ali cistom vodom..
Bolesti su znak da je u organizmu poremecena nekakva ravnoteza. Vracajuci se prirodnim elementima organizam dobiva sve potrebno da tu ravnotezu vrati u normalu sam po sebi, a onda i sama bolest nestaje.
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
139
0
37
Ja imo dugu kosu (tipa do sise) i imo sam peruti dosta, onak fakat dosta
E i onda sam skonto da treba prat kusu bar triput tjedno (ja perem svaki dan sad) i uzo sam garnier fructs shampon protiv perut (zvuci pederkasto, da) al fakat je dobro to skino.. tipa prvo je razbio onu debelu perut, a poslje je sve nestalo.. a shampon jos i mirise dobro ful.
Tak da b ti ja savjetovo da taj shampon probas, s njim peri prvih tjedan dana svaki dan, a kasnije po volji, pa ak pomogne super. Pise na njemu anti dandruf (il tak nekaj)
Btw sad imam kratku kosu i koristim gel, a taj gel jke fakat djubre, stvara perut..
 

RedSh

Vutra Veteran
21.08.2006
821
141
63
45
suha koza nema dovoljno masnoce pa dolazi do ljustenja povrsinskog sloja koze glave, javlja se perut tj ljuskice oljustenih sitnih djelova koze, praceno svrabom (najcesce). suhoj kozi je potrebna masnoca.

perut se ne javlja samo na suhoj kozi vec i na masnoj. zbog prekomjerenog izlucivanja zlijezda lojnica na kozi se stvara naslaga masnoce. kada se ta masnoca osusi, nastaje perut. netocno je da se masnoca moze ukloniti cestim pranjem kose. naprotiv cesto pranje uklanja samo perut, a pojacava izlucivanje masnoce na kozi glave. a uz to precesto pranje dodatno potice izlucivanje zlijezda lojnica, a sto kosu cini jos masnijom.

od preparata koji su mi pomogli su samo dva sampona.

-šampon na bazi katrana- ima ih samo u apotekama, ne znam tocan naziv ali nesto Dr. blabla, smrdi ko kuga i smrdi ti glava ko kuga ali djeluje samo tako :)))

-šampon od Nivee protiv prhuti, zacudo djeluje :)) tj sa njim imam puno manje peruti.

ili recepti iz narodne kuhinje :icon_biggrin:

Majcina dusica

Pripremite efektnu kupku. Deset munuta kuhajte 4 žlice osušene majčine dušice u 2 šalice vode. Procijedite i pustite da se ohladi. Pola mješavine pospite po suhoj čistoj kosi, pazite da tekućine natopi tjeme. Pažljivo umasirajte. Ne ispirite, a polovicu ostavite za drugi dan.

Kopriva

3 zlice usitnjenog svijezeg lista koprive kratko prokuhati u 2, 5 dl jabucnog octa, pokriveno ostaviti da odstoji 15 min te procijediti. tekucinom isprati kozu glave.

Crveni luk

1 glavica crvenog luka usitiniti te preliti sa 1, 5 dl 70% alkohola i 1,5 dcl destilirane vode. nakon sto odstoji 3 tjedna, uz svakodnevno protresanje, tekucinu procijediti temazati kozu glave.

ili

Crni luk.....................................................45gr Voda.......................................................350gr
Priprema: skuhajte luk u vodi, procijedite i koristite ovu ljekovitu vodu za liječenje peruti i protiv opadanja kose.
Upotreba: ovu lukovu vodu dodajte svaki put u vodu u kojoj perete kosu. To treba činiti što češće kako biste što prije postigli željeni efekat.

ima i kombinacija da si trljas luk u kosu ali to znam da neces :p
 

Vuk_samotnjaK

nobody's puppet
22.07.2006
498
127
63
Fiji
Čim mi kosa bude duža od 2-3 cm, redovito se javlja. Kad se ošišam, nestane. A što se tiče kemikalija, ne koristim šampone,a ni gelove za tuširanje, samo sapune na prirodnoj bazi. Ne zaskaću me žene po liftovima, šupama, šumama i sličnim mjestima, ali zdravlje je zdravlje. :icon_lol:
 

korjenko

Aktivan Član
19.12.2007
93
2
0
48
Kopriva u biti djeluje protuupalno na taj nacin.
Posto imash dredove, predpostavljam da se ne cesljas, sto uvelike pridonosi tom stvaranju prhuti, ne potices cirkulaciju i ne iscesljavas odumrle stanice, dlake i kojekakvo smece koje se tu nalazi i odlicna je podloga za razvoj gljivica ( inace je jako bitna i higijena samog ceslaj ili cetke koju koristis isto kao i sa cetkicom za zube to bi trebala biti osobna stvar), ali kod tebe nije slucaj.
Od biljaka dokazano protuprhutno djelovanje ima cajevac, znaci bilo bi dobro nesto na bazi cajevca jer djeluje na gljivice i ne iritira kozu. I drzi se jednog sampona koji ti odgovara.
Takovi samponi djeluju na taj nacin da prvo odizu te ljuskice od tjemena, tada ce ti se uciniti da imash jos vise prhuti i tu ne smijesh odustati jer ce ta faza proci.
Moze i blagi djecji sampon uz masiranje tjemena uljem cajevca


Zirafica to ti je odlicno i ja koristim samo domace sapunchiche, setra i ja ih kuhamo i odlicni su.
Kupovni koliko god pisalo da su sapuni, u njima ima deterdzenta i iritiraju kozu
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
ja imam dosta kosurdače i dosta peruti i meni pomaže herba mare šampon kupiš ga u ljekarni i nije da mi skroz makne perut ali skoro i tjeme mi je onako normalno i nije suho ni masno a ne onaj hed end šoldrs ko da sam žbukom kosu prao mi bude suha isto tako onaj oronazol što košta milion kuna mala bočica makne perut ali te peče glava od njega
 

Misticni Yarac

Aktivan Član
28.02.2007
61
7
0
32
korjenko je napisao(la):
Posto imash dredove, predpostavljam da se ne cesljas, sto uvelike pridonosi tom stvaranju prhuti, ne potices cirkulaciju i ne iscesljavas odumrle stanice, dlake i kojekakvo smece koje se tu nalazi i odlicna je podloga za razvoj gljivica ( inace je jako bitna i higijena samog ceslaj ili cetke koju koristis isto kao i sa cetkicom za zube to bi trebala biti osobna stvar), ali kod tebe nije slucaj.

Ma dobro, ja nisam cesljao kosu ni kad nije bila dredava, ali kapiram sta hoces da kazes... ;)

Ma cela stvar je pocela sa hed end sholdersom, mamu im vavilonsku, jer sam od njihovih sampona i dobio perut. :(

Ali nema veze, hvala vam na korisnim savetima, probacu jedan po jedan recept, pa ce nesto da upali valjda =)
 

Yami_Raziel

Aktivan Član
18.01.2007
633
160
63
ma zabrijo si...

ostavi perut na miru covjece x))))))))))) xDDDDDDDD

ionak nist ne radi..sam chilla na kosi...hahahahah

x)
 

Farmer

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
12.03.2008
378
685
93
40
tocno po tvom opisu sam i ja imao istu piz*ariju, medjutim nije bilo rijeci o klasicnoj peruti vec neki bliski rodjak iste, tzv. seboreja. Bolest je koze i kako su meni doktori rekli naslijedna, u mom slucaju je djed bolovao od iste.
Uglavnom bilo je skoro 2 god. navlacenja s tim, od sampona sam koristio oranozol i h'n's, bilo je tu i kojekakvih tonika/maziva ... da bi nakraju sve samo nestalo.
Ponavljam, kao sto si sam rekao, to su bile poprilicno velike ljuske koze koje bi padale ko snijeg kad bi prosao rukom preko glave, svrbila me glava od toga kad bi se uznojio i javljalo se periodicki tokom godine. Sad sam vec 5godina miran i nadam se da ce ostat tako.
Heto pa pozz.