PH i kanabis

Hesi Prodavnica Hempatia Organics Nutrients

olidoboli

Trapavi
Poznanik Foruma
16.10.2012
352
810
93
Kako sam se tokom zadnjeg uzgoja susreo sa problemom nedostatka određenih minerala dao sam se u proučavanje važnosti pH, pa eto da podjelim s vama i olakšam početnicima...probat ću krenuiti od početka pa kome se da neka čita sad ili će tad-kad.

U još davnoj osnovnojškoli su nas učili iz kemije šta je pH... ne sjećam se šta je ona "stara" sexy učiteljica govorila jer sam bio teenejđer i samo su mi guzice i sise bile u glavi :).

Što je zapravo taj nesretni pH koji nam stvara probleme?


pH je mjerna jedinica . PH tvari mjeri se u numeričkom način korištenjem skale od 1 do 14 . Ako je pH vrijednost neke tvari manja od 7,00 tada smatramo tu tvar kiselom, a ako je veća od 7,00 tada je ona lužnata, a kada je pH vode točno 7 onda je ona neutralna.

Svaka tvar, hrana, gnojivo, voda i zemlja koje mi koristimo pri uzgoju ima svoju pH vrijednost koju je potrebno pratiti i prilagođavati da ostane unutar određenog raspona.

1. Zemlja

Kada kanabis uzgajamo u zemlji važno je da nam zemlja tj. tlo za outdoor bude u rasponu od pH 6.5 i 7.0, neka nam u tom rasponu i bude pH vode.

2. Hidroponija

Otopina treba ostati u rasponu od 5,5 i 6,0 .Kada uzgajamo biljku u tlu svi joj dajemo nekakva gnojiva ( organska, mineralna ili dodaci ). Tlo nakon nekog vremena postane previše kiselo iz jednostavnog razloga...previše soli, a ona je nastala kao produkt razgradnje tih tvari iz gnojiva....moja preporuka je ako se ima nešto viška kuna ili € uzeti neke enzime. Znači dodatak koji će pomoći u razgradnji tvari.

Još jedan odličan način za reguliranje pH vašeg tla koji ću i isprobati kod outdoora je korištenje dolomitnog vapna ( kalcij - magnezij karbonat) . Dok biljćice fino rastu u čašici pomiješajte jednu šalicu finog dolomitnog vapna sa vodom i poprskajte po m2 tla. Njegov pH je neutralan i iznosi 7.00. To ću napraviti iz razloga jer mislim opet na isto mjesto zasaditi, a pošto sam prošle gnojio znaći da sam dinuo pH zemlje.

Neki primjeri za podizanje / spuštanje pH:

1. Ocat iz police . snižava pH .

2. Soda prašak za pečenje - podiže pH

I kao posljedne stavljam tablicu radi lakšeg snalaženja


adult photo sharing

Zapamtite: većina problema tokom uzgoja događa se zbog lošeg reguliranja pH.
 

Turf.

Aktivan Član
15.09.2013
177
196
43
29
Los Angeles,Compton.
''U još davnoj osnovnojškoli su nas učili iz kemije šta je pH... ne sjećam se šta je ona "stara" sexy učiteljica govorila jer sam bio teenejđer i samo su mi guzice i sise bile u glavi :).''

Hahahahah kralju :D