PH metar "bez" PH metra

Hesi Original Sjemenke Hempatia Led Lampe
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija

Igorče

Aktivan Član
14.04.2016
235
638
93
37
Upravo dosao iz Instituta za zazstitu zdravlja,oni kontrolisu kvalitet vide,u mom gradu. Na moje pitanje koliki je najcesci ph vode,ona mi kaze da je zakonom propisano od 6,nesto do 8??? Znaci po zakonu voda sme biti i kisela i alkalna,ali najcesci ph 95% slucajeva je 7,2 -7,5 . Ja cu probati da primenim otopinu iz prvog posta,iako nemam ph metar od 2000€ , a ni onaj od 1000 din.
Voda iz vodovoda u Srbiji ,Sumadiji, je najcesci oko 7 - 7,3 (tako mi rekla doktorka),nizi je nemoguc zbog cevovofa,a visi ide do 8 ,ali samo kada su velike poplave,tada je i hlor pojacan. Cini mi se da je u vecini gradova slican ph da cesme(pipe) i to na celom Balkanu. Ako gresim ispravite me,ali ako biljka ne trazi striktan Ph vec postoji oscilacija,tako da su velike sanse da se sa limuntusom narihta ako ne odlican,ono bar priblizan. Sve i svemu bolje je nego bez limuntusa.
Ovo je kod mene jos uvek teorija,oticicu ponovo za koji dan u institut kad bude radio doktor sa kojim se znam,pa da mogu da imam uvid u njihove tablice za svaki prethodni dan.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: FrogKhan and jopezg