PH vode-limun i snižavanje vrijednosti

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
02.12.2016
37
12
8
Dakle, po mojoj nekoj procjeni pola limuna snizi PH vode za oko 1 stupanj da 7 na 6, dok sam probao sa malo starijim limunom (ono kad je kora skoro pa tvrda, suha) ta vrijednost se spustila skoro za 2 stupnja. Ne mogu točno reći koliko jer imam Ph mjerač koji nije toliko precizan. Mene zanima ako taj limunov sok u vodi ima kave negativne posljedice ako se biljka s time zalijeva?

pozdrav hvala
 
02.12.2016
37
12
8
evo šta se desi kad u tražilicu ukucam 'limunska kiselina'. u princiou mi je svejedno snižavam li PH hesiem ili limunom, limunska kiselina mi je dostupnija pa cu probat s tim za početak.

A da, probao sam limun iscjedit jer nemam šta drugo u ovom trenutku pa zato i pitam ako ce mi niknut limuni slučajno. :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: pecpec

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.173
398
42
Tacna
Limun je zakon, jednom probao sa limunskom kiselinom i vratio se na limun, samo nečural ;) . Manja je mogućnost da ćeš nešt poebat ak staviš i koju kap više. Ja kapam 15 kapi na 2 litre vode i to mi dođe taman, pH metar zadnji put vidio prije 3 godine, samo posudio da izmjerim i izbalansiram i to je to. Sad se samo držim recepta.
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.173
398
42
Tacna
@Himalaya Gold , jašta da radim, ali samo za onih prvih 2-3 tjedna dok su unutra u klijačnici pod lampama, i kod ovih dvorišnih što budu u jupolkama ;). Out kao pravi out (drito u zemlji), hehe :D, ma to znaš i sam da uvjek velim da je nebitan faktor. Imam sad i neki indoor :p, tako da kapam redovno :thumb:.
 
28.06.2016
21
27
13
Ja kapam 15 kapi na 2 litre vode i to mi dođe taman, pH metar zadnji put vidio prije 3 godine, samo posudio da izmjerim i izbalansiram i to je to. Sad se samo držim recepta.

Koji je recept? :D
imam pH metar ali brijem da nije dobro izkalibriran, i onda tu dolazi do konfuzije. Koliko drzis vodu iz pipe u flasama prije zalijevanja? I da li svaki put dodajes limun?
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.173
398
42
Tacna
Pa napisao sam, 15 kapi na 2 litre. Ne držim vodu u bocama, utočim iz slavine, eventualno sačekam 5 min da ispari klor, dodam 15 kapi limuna, promućkam i odmah zalijem. Nema potrebe držati dugo vodu flaširanu jer već nakon jednog dana se ph žešće poebe :confused:. Opet da bih pronašao savršen recept trebao bih prvo izmjeriti tvrdoću svoje vode, onda kapat po malo, brojati kapi i mjeriti. Jednom kad potrefiš i savršeno izbalansiraš držiš se toga i nemaš brige. Nemogu ti točno reći da kapaš 15 kapi iz razloga što tvrdoća vode varira od regije do regije. Ova metoda je funkcionalna uglavnom za istočne dijelove zemlje.
 

oz

Vutra Veteran
Poznanik Foruma
06.03.2008
1.401
7.652
258
Ushuaia, Patagonia
Nemogu ti točno reći da kapaš 15 kapi iz razloga što tvrdoća vode varira od regije do regije. Ova metoda je funkcionalna uglavnom za istočne dijelove zemlje.

ja neznam koji k ovi u vodovodu rade i kolko tog klora trpaju, meni danas voda kao da sam mlijeko ulio u casu.. a kamenca kolko tek sama voda ima pojma nemam..
ma zavisi od kvarta do kvarta, ne samo to nego ph vode cak tokom dana zna varirat po 1-2 jedinice..ja sam s limunom bio izludio jer onda to tako ne ide...dok nisam kupio metar..U mom slucaju mjerenje svaki put prije zaljevanja(nakon dodavanja gnojiva)
neki cak nemaju nikakvih problema sa vodom iz vodovoda, ne mjere ph i sve ok..zato jer im ph ne varira toliko..
tko ima problema sa vodom bez ph metra je to ebada..redovna kalibracija i nema problema,
sve navedeno govorim samo za indoor uzgoj.
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
kolko tog klora trpaju, meni danas voda kao da sam mlijeko ulio u casu
Desavalo se to i meni sa vremena na vrijeme al nisam primjetio nesto lose. To bijelo je zrak u vodi, odn sitni mjehurici. Nakon par minuta nestane to. Meni je cak bilo fora zaljevat sa takvom vodom jer sam imao osjecaj da je "prozracena" :D Doslovno hahah.

Djaba pustat da klor ispari kad nece isparit jer ga vjerojatno vise ni ne stavljaju. U novije vrijeme stavljaju kloramin koji ne moze samo tako isparit iz vode. Za obicni klor vele da mu je half life oko 24h, dok je kloraminu i 2 tjedna.

Ono bitno je da niti jedan niti drugi ne stete biljkama, vec tvrde da ima benificije u micro svijetu, moze pomoci u uklanjanju bolesti/zaraza korijena itd.