Pitajte sve sto vas interesuje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
13.09.2005
39
2
0
40
nikako, samo ćeš zeznit ph- što će se prvo odraziti na boji lišća! presadi to u veću saksiju ako ikako možeš, time će ti biljka biti zdravija i veća sa boljim prinosom!
 

Narquila

Aktivan Član
02.02.2007
225
17
0
36
Janez je napisao(la):
Jedno pitanje. Imam sjemenku već 6/7 dana u vodi i neće pustiti korijen. Šta da radim?

Ja uvijek koristim taj metod za klijanje i uvijek mi se pokazao dobar. Meni uvijek proklijaju do 5/6 dana a kod tebe izgleda ne valja sjeme bar ja tako mislim
 

Bezze_Sa

Cannabis aktivista
Vutra Veteran
16.06.2006
1.581
327
108
Bosnia
Sch @ Haveru, da nisi slucajno "pojebo" joj fotoperiod. Meni se tako desilo sa jednom biljkom. (indica vise nego sativa, nisam znao koja je tacno vrsta. Sve cekao da je skinem, i ono kao neka jos par dana itd itd... Biljka je bila rega u mraku 12h, ali u tih 12h ne mogu reci da je bio TOTALNI MRAK, TV je blizu bio, (koji je citavu noc radio) i jutro kad svane posto je ona u cosku sobe bila, ono prva na udaru jutarnjeg svjetla (sto naravno bi trebalo biti!) i donji headovi sazreli praaavo ono, cak se poceli i kriviti grane malo, dok iduci prema vrhu sve su manji, i manje zreliji, nisu ni blizu kao donji, a sam vrh je poce izbacivati nove listove, koji su rasli brzo. (Ne znam kako da objasnim!!???) Isto kao u sredini vegetacije, ono od vrha nista bas nije se moglo iskoristiti. Bas je smijesna bila na izgled. Sjebo se bio naravno, skonto sta joj je odmah, (jebi ga, nisam imao uslova finih, inace to je bio prvi moj indoor-grow)
I ostavim ja nju (reko haj neka je jos malo, i sve kako je vrijeme prolazilo, donji bujali headovi bujali bas, oko sredine biljke zrelo je bilo, ali ne toliko "masivno" kao donji, a vrh, samo izbacivao sprat po sprat... pravo smijesna biljka bila majke mi... Ubrzo sam je skin'o, i fakat mi zao bilo sto se to desilo, jer je bila extra, extra dobra.... Ljudi (koji puse svaki dan ovu sa ulice vuvu, padali od ove, majke mi... trojica se tako razvale da je to cudo, stvarno.... A ona mi je kao najbolja bila (prije dok se to nije pojebalo, i u nju bas polagao najvise nade... neki govorili kako 15 godina ima da nisu ovakvu vuvu pusili, i mene je bas "lomila" pravo, jer to mi je bio prvi grow koji sam SAM odradio... od veoma malo cicka smotaju jedan joint njih npr: dvojica i tako se "oduzmu" da se ja ovamo valjam od sege. I taj grow (od 4 ili 5 biljaka) mi je trajao skoro 2 mjeseca. Jer veoma malo je dovoljno da me "razobada" :icon_lol: i pola dana tako me ubije da nisam mogao vjerovati. Ulicnu pusim, ja i raja po 5-7 kom. dnevno i ono...eee kad sam ovu probao tad sam skontao neke stvari.
Sjeb je bio kad je nestalo to sve, pa ove ulicne sam mogao ispusiti koliko sam htio, i nikako onaj high nisam vise imao :(
Odo ja u OT, pravo se raspricao..... sorry ljudi
pozz
 

sch

04.03.2007
39
0
0
37
bezze, fala ti mnogo.imaš pravo.vjerojatno je fotoperiod jer sam nešto prćko oko toga.tako je i sa mojom biljkom.donje grane su pune smeđih vrhova, a gore ... ništa.samo grane s lišćem. i meni je ovo prvi indoor grow.svašta joj se bilo desilo.bio sam radio lst i tako preko noći otpojilo se to sve i spržila se tako da joj se lišće osušilo na vrhu skroz, pa sam ja to obrezo malo, tj. odstranio sve nekrotične djelove.neznam jel to pametno,ali sad kad je planiran odrezat, stavio sam je u mrak,i u mraku je nekih tjedan dana već.nadam se da će se možda pojaviti bar neki mali cvijetići na vrhu biljke.dali smije uopće toliko bit u mraku? e da, i čuo sam da poslje rezanja biljke,prije sušenja treba na neko vrijeme stavit u škrinju, pa tek onda na sušenje. jel mi može neko objasnit zašto u škrinju?
pozdrav
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
28
18
@ Janez, stavi ih u zemlju (najbolje u jiffy) ispod neke žarulje i dobro zaljevaj... ja sam imao sličnih problema, kad sam ih stavio u zemlju za par dana su bile vani.

@ sch, mislim da nije pametno biljku držati tako dugo u mraku, dovoljno je 48h prije same berbe.
 

Bull

Aktivan Član
10.02.2007
139
124
43
624igzp.jpg
De da vas samo pitam hoce li ovo biti dovoljno za regulaciju PH . stavio sam i koliko su kostale jer se mozda kvaliteta ocituje prema cijeni ....
 

Bull

Aktivan Član
10.02.2007
139
124
43
4zk895t.jpg
ovo moze pomoci amaterskim uzgajivacima da vide u cemu je problem . sa strane na textu pise N , P H ili koji je vec problem .
 

Tripco

Aktivan Član
23.11.2005
312
99
0
suptropia.4t.com
Ova slika što je Bull postavio i koja potiče od Jorge Cervantes-a (koga jako poštujem) je odlična. Ja lično i ne mogu da napravim neku razliku u deficijentu alkalnih mikroelemenata uživo (npr. između Mn, Zn i Fe) i ova slika mi je donekle pomogla u tome, ali to su finese koje i ne moraju da se znaju ako se koristi neko dobro gorivo sa obiljem mikroelemenata. Ja bih u vezi ovoga hteo da upozorim na slike 4 i 5 (Primer Estado soberfert N i Ultimo Estado soberfert N što bi bilo primarni stadijum i zadnji stadijum prezasićenja sa N).
Naime, većina sativa, posebno one koje imaju u sebi mnogo latinoameričke i južnoazijske genetike (ili su već takve landrace) imaju same po sebi svetlije zelene listove i prezasićenje azotom se očitava na ovaj način. Ali, kada su u pitanju indike to ne važi. Avganci, kao što je Deep Chunk ili neki stariji originalni NL (npr. NL#2), pa čak i California Orange imaju prilično tamnozelenu boju listova. Kod njih ćete taj problem najčešće malo kasno uočiti, tj. primetićete tek kad listovi budu prilično isušeno "izgoreni".
S druge strane, kod indika trebate biti oprezniji s upotrebom N, jer imaju manje potrebe za njim, pošto su adaptirane na prilično siromašna zemljišta. Nepisano pravilo - što je više tropske genetike, više i potrebe za N.
 

Ograz

Aktivan Član
02.05.2007
68
4
0
49
Klon za provjeru spola, ukorijenio se, porastao sa 10 na 30tak cm. Prošao predcvjetanje, i fino napreduje, u posudi prečnika 15 cm, moraćem ga skoro presadit u veću posudu...
-?-
Donji listovi su dobili između žila onako kao da su ljubičasti i tamni.
Vrhovi na donjim listovima su se osušili u dužini ~3mm.
-?-

Neznam, izgleda da ima nedostatak mislim P. Ako netko zna bio bih mu zahvalan.
Biće nešto od reznice, dobro joj ide. Reznica je vršna tj. centralna... Aj nek bude za 5 komada uf! :)))
Za slike-ništa od toga. By&Thx
 
25.07.2006
16
8
0
Pretragom nijesam nasao nista o ovome, pa ako sam pogrijesio SORRY svima!

pitanje:

box=170x110x70/ stranice=bijela mat / master son-t agro 400w;oko nje bijeli mat lim. 4ndelja svetanja.

nesto se tripujem da je slaba svjetlost, ne po biljkama vec po vizuelnom efektu (nije kao kad zabljesne alu folija) a kako sve izgleda vidjecete kad bacim pic-ove.

da li je ogledalo bolja stvar da stavim kao reflektujucu povrsinu oko hps-a ili mi je sve ovo trip. mislim da je zbog reflektovanja toplote bad. sta kazete?

poz
 

mr.skunk

Vutra Veteran
16.01.2007
831
44
0
34
Ogledalo niposto ono guta vecinu svjetlosti i jedino sto pravi jedan veliki hot-spot koji moze da unisti biljku. Bijela boja ti je po meni bolja opcija i od alu-folije.
 
25.07.2006
16
8
0
znam da je na drugom mjestu po kavalitetu reflektovanja bijela mat boja, al kad se navarim pada mi svasta na pamet, a obzirom da bih tada za sekund sve napravio, bolje da pitam..... inace nijesam mislio sve da obsijem ogledalom (mada bi bio kravljevski trip=da se zatvorim unutra) vec samo reflektor sijalice, ali bi przio ko zmaj....

poz
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
28
18
To ti je sigurno dovoljno svjetla, ja imam box sličnih dimenzija, isto tako bijeli, rasvjeta je HPS 250W i neonke 2x18W i 2x36W
 
25.07.2006
16
8
0
Evo kako izgleda unutrasnjost;



evo kako izgleda hps;



pitanja:

1. Jel normalno da su visokoj (samo je jednom rezana) listovi onako uz stabljiku?




2. ovo je rezultat cega? (sve imaju identican mix zemlje) to se desava srednjoj




3. Donji listovi zuti, po meni ok, al vec kad smaram da pitam i to





danas pocela cetvrata nedelja/saksije su MALE! 9l, al sad nema spasa/rezane, osim visoke.

mozda lice na nesto? dvije niske su moguc skunk (bar su sjemenke izvadjene iz dobrog skunk-a)


ps. nema sanse da mogu naruciti sjemena, sigurnost ugozena,mali grad ;(

pozdrav
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
28
18
Rasvjeta i box se čine ok... jedino što bi ja kao sjenilo stavio neki lim ili recimo aluminijski pladanj - to sam napravio kod sebe i odlično funkcionira, puno bolje reflektira svijetlo od bijelog sjenila.

1. Sve ovisi o sorti, obzirom da ne znaš što sadiš možeš svašta očekivati.

2. ne znam... a ne želim nagađati ;) za svaki slučaj provjeri pH

3. u cvjetanju je normalna stvar da listovi žute zbog nedostatka N, tako da mi se to čini normalno

I još jedan savijet, obavezno podigni ove niže biljke čim bliže žarulji i stavi neki ventilator da puše između žerulje i njih da ih ne spržiš.
 
07.04.2007
0
0
0
36
Narucio sam indor mix kod aliena i stigao mi je...posto sam nabavio seme od nirvane i nije mi bilo potrebno da otvaram ovaj mix,na poledjini kesice u kojoj su oni poslali seme pise da seme cuvamo u frizideru!?
:icon_lol: Da li cemo tim uspeti da sacuvamo seme i nekoliko godina?
 
25.07.2006
16
8
0
pa to je ono sto sam pitao prije. cini mi se da bijeli lim koji je sad oko hps-a losije reflektira , a opet procenti govore drugacije. samo sam oko sijalice mislio nesto promijeniti, jer ona je ipak kratka u odnosu na duzinu boxa

eto, nije mi palo na pamet da ove nize podignem ... glup....a ventilatori postoje, dva vade a jedan ubacuje vazduh, on je izmedju hps-a i biljki...

oni bolesni listovi su donji, pa se ne brinem mnogo, ipak sam im z....bo saksije. male su, pa to mnogo utice na stabilnost.


nalaze se u 100% humusu koji je odlicnog kvaliteta, nemam sad kod sebe specifikaciju, i malo stiropora,redovno h2o2.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.