Pitanje u vezi pluca.

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
30.03.2011
0
0
0
31
sory ako sam pogresio temu ali u pitanju je zdravlje pa sam ovdje odlucio postavit pitanje.

Eo ovako, imam prijatelja 92. je god. Imao je zdavsvenih problema pukla su mu pluca, prije tog imo osjeco je neko slabo gusenje, kasljo je puno .. nije mogo cigare ni naopako, pa je malo stao i sa travom. Pusi travu vec nekih 5god otprilike. i ovo mu je prvi put da ima problema s plucima.. u bolnici sad dok je bio, ubacili su mu cijev kroz rebra pa do pluca da izvuku zrak koji je udahno kako kazu dokrori "skrenuo pogresno" nakon 2dana premjestili su mu to cijev malo nize da mu izvuku neku tekucinu (nisam svatio sta je u pitanju) ugl. ta tekucina je u vecini slucajeva zuta(kod onih sto puse cigare) al kod njeg je zelena :O. pitali smo doktore o cemu je rijec medzutim kako kazu oni "sve je uredu" ajd presli smo kroz salu preko tog. Eh sad prijatelj mi se prepao jer kako on kaze da kad se napusi osjeca jace kucanje srca i zabrinjavaga to pa je odlucio da ne pusi travu... ako ima neko da mi odgovorio bio bi veoma zahvalan tacnije ... zelim znat dal on smije pusit travu uopste ili bar u nekim mjerama i koliko mu je to rizicno pusit ... i samo jos nesto da napomenem nez dali je bitno ali je bio uboden nozem kod rebara s lijeve strane ali nije puno noz uzao 2cm ja mislim ugl. nije toliko opasno blo a sad s desne su mu busili i stavljali cijev... Hvala puno izvinjavam se na gramatickim greskama, informacija mi je bitna u sto kracem roku
 

dr.manijak

Aktivan Član
08.07.2009
231
131
43
34
Naravno da NE.
Zar ima logike, ako su nekome sa cevcicom vadili vodu i vazduh iz pluca i radili mu takoreci operaciju pluca da pusi dim, nebitno bio on od cigareta, duvana, dmt-a, ili slame?
 
30.03.2011
0
0
0
31
sto kazes dr.manijak logicno je al jel on ne smije vise pusit nikako travu to me zanima ... jel smije pusit jednom mjesecno ili sedmicno i tako, cigare ne pusi vise.
 

dr.manijak

Aktivan Član
08.07.2009
231
131
43
34
E to vec moras doktora da pitas, mislim da vde nije neko medicinski obrazovan pa da na osnovu ustanovljene bolesti i medicinskog kartona kaze koliko puta sedmicno i koliko puta mesecno sme da pusi travu.
Neka proba da pusi pa ako mu odgovara, neka pusi u razmacima, ali ja mislim da su mu pluca sto je logicno, trenutno ranjiva, i da treba da saceka neko duze vreme pa onda kada se oporavi nacisto proba da purnja, pa ako mu ne odgovara neka batali.
Ali ne kapiram nije marihuana heroin pa da je navucen, pa i preko bolesti mora da uzme..
Ne kapiram njegov mozak ali ajde.
imas moj savet, mislim da ce ti i drugi to reci.
Posavetuj ga ti kao ortaka da ne duva uopste.
Nek uzme neke gljive u njima barem nema dima. :)
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
139
0
37
Gle nitko na ovom forumu nije dovoljno stručan da ti može dati odgovor, ali logično je da se čovjek ne bi trebao zaebavati.
Pitanje je uopće kakvu bolest ima... a dim je dim.. jest da je od vutre nešto drukčiji, ali opet iritira pluća.
Jebga nek jede kolače, a ako baš tolko voli duvati da se želi igrati sa zdravljem, nek sačeka neko vrijeme i pomalo... na vlastiti rizik.
I obavezno čistu, bez duhana. Ogromna je razlika što se tiče štetnosti pluća između čiste i ove s duhanom.

BTW fora je ovo sa zelenom tekućinom hehehe :icon_lol:
 

dr.manijak

Aktivan Član
08.07.2009
231
131
43
34
@Tarki jel provaljujes da smo u isto vreme postavili totalno isti odgovor.
 

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.569
1.432
188
Eternia
Neka pita svog doktora dali smije pušiti cigarete, ono 4-7 komada tjedno.
Ako mu doktor kaže da može onda može proći i jedan joint tjedno.
U krajnjem slučaju ako se baš nemože odreći "pušenja" neka nabavi neki kvalitetniji
vaporizator i spoji ga na bong radi ovlaživanja pare.

Ili naravno u jestivom obliku ...
 
21.03.2011
25
5
0
33
E a da on prestane sa svime. Ja se ne bih zajebavao. Dva puta su mu busili pluca, nek se baci na sport.
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Evo još jedan,pratički identićan savjet :)
Reci ti svom kolegi da se ostavi bilo kakvog udisanja dima,nisu pluća za igru.
Ima opciju koju je He-man naveo-vaporizator (skupo čudo:) ili onu koju su naveli Nick Praskaton,Tarki i dr.Manijak-neka konzumira hranom. https://forums.vutra.org/forums/56-Kulinarstvo
 
30.03.2011
0
0
0
31
ok drustvo hvala vam puno na savjetima ... prestat ce pusit ne svao se ja svojim imenom :).. samo me interesovalo dali smije nekad opet pusit .. a da pita doktora, daleko od tog da se smije u to upustit ... citali smo negdje na netu da je 3-4 dzointa ko 20cigara pa me sad zanima dal je bolje ispusit mu 3-4cigare na dan ili dzoint neki uski skroz .. hvala jos jednom na datim odgovorima.
 

Chehehe

Aktivan Član
03.01.2009
343
14
18
42
greenworld odustani ako ima problema sa plucima onda nesmije niti boravit u zadimljenim prostorijama a kamoli pusiti bilo sto ako mu je do higha neka pravi kolace ili nesto slicno samo neka ne muci pluca nikako. nema veze dali uski skroz ili debela truba ili sama rizla jednostavno dim i ostecena pluca ne idu skupa.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.