Plastično Doba

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

LupusHerbivor

Banned
Banovan
25.05.2018
234
824
93
  • Kameno doba:
    • Paleolitik - od 2 500 000 god. pr. Kr. do oko 10.000. god. pr. Kr.
    • Mezolitik - od 10 000 god. pr. Kr. do 6500 god. pr. Kr.
    • Neolitik - od 6500. god. pr. Kr. do 3500 god. pr. Kr.
  • Metalno doba:
    • Bakreno doba - od 3500. god. pr. Kr. do 2000. pr. Kr.
    • Brončano doba - od 2000. god. pr. Kr. do 800. pr. Kr.
    • Željezno doba - od 800. god. pr. Kr. do poč. I. st. po Kr.



      A sada zivimo u Plasticnom Dobu.
      Ako pogledate oko sebe, 90 posto stvari koje koristite u svojoj blizini, je u barem nekom vidu napravljeno od plastike. Stolica, plastika. Kompjuter, plastika.
      Hranu drzimo u plastici (nafti).
      Vozimo se na naftu.
      Mazemo se naftom.
      Gradimo puteve od nafte (afalt)
      Sve sto koristimo upotrebljavamo plastiku (noz, vilica, avion, kamion, brod, krov)

      Sve od plastike.

      Dakle, prije smo koristili bakar, broncu i zeljezo a sada definitivno koristimo plastiku tj tocnije naftu. Postoji i bio plastika ali ona se koristi u toliko maloj mjeri da nije bitno spomena.
      Dokaz tome jest da su najvece place upravo u naftnoj industriji, kao i dobit kompanija. Tek poslije slijede lijekovi, oruzje, pornografija pa i droga!



      Danas prevladava mišljenje da je nafta organskoga podrijetla, nastala od supstancija različitih sitnih životinjskih i biljnih morskih organizama.


      Iz mojeg poljoprivrednog iskustva opcenito, primjetio sam da organski ostaci vec nakon godinu dvije se pretvaraju doslovno u zemlju! I tako sam shvatio da zapravo hodamo, zivimo, spavamo i jedemo na hrpi govana!!! Sva zemlja, sav pijesak, svo kamenje ovoga svijeta su nekada bila ziva bica poput nas koja su jela, hodala, razmozavala se, pjevala i plesala?

      Dokaz tome su nadeni ostaci od prije par milijuna godina gdje je dokazana ljudska inteligentna upotreba alata! Za nekoliko milijuna godina nakupi se poprilicna hrpa organskih tvari, smeca, djubra, gnoja...

      Dokaz tome su i planine. Ako je ona visoka nekoliko kilometara, gdje je onda zemlja okolo nje? Ili je netko navukao zemlju pa napravio toliko brdo? Pa Grand Canyon je visinski ravan ko staklo! To kaj je pun rupa je druga prica.


      Znaci, ako mi zivimo na hrpi govana a unutar te hrpe govana se nalazi nerazradena hrpa govana, to znaci da mi doslovno SJEDIMO NA TEMPIRANOJ BOMBI!!!

      Dokaz tome:
      Jucer sam krenuo po sijeno koje sam nabacao prije mjesec dana na hrpu. Bilo je podne, uzasno vruce. Sijeno je bilo u hladu nabacano, bojao sam se da se ne zapali kada se osusi. I dosao ja sa vilama, zapikao, okrenuo, kad ono pocelo se dimiti!!!
      Pogledam ja vidim pa to unutra radi! Smrdi ko stajski gnoj, crno je i dimi se ko ugalj!
      Nisam vise nista dirao, eno ga dan danas tako stoji, sve me strah ista dirat. Valjda se nece samozapalit?


      Uglavnom, meni se cini da mi trebamo trositi sto vise nafte kako bi izvukli svu tu neraspadnu organsku tvar koja je evo sad sam se sjetio LAKO ZAPALJIVA. Dakle u teoriji kada bi netko bacio sibicu nekoliko kilometar ispod, na par sto kilometara nastao bi golem potres ili vulkan?

 

LupusHerbivor

Banned
Banovan
25.05.2018
234
824
93
Sad ovako naspavan, nedjeljom ujutro, moram se sloziti s tobom :D prijatelju!
Nepotrebna tema, ak vam se da prebacite u postove... ak ne kaj da ja delam sad :p

Inace, kupio sam danas 250g svjezeg sira i dobio 100g plasticnu posudicu ap ak neko oce kupit za par lipa :wave:
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.157
298
54
Ono sijeno koje ti se dimi se kompostira. Okreni ga i promiješaj svaka 3 dana i kroz 20 dana imat ćeš najbolji kompost koji možeš zamisliti, ne gubi ni malo fosfora i kalija, nije prejak i možeš saditi drito u njega ili miješati 1:1 s drugom zemljom. Pošto se zagrije i do 80 stupnjeva, sjeme trave je kuhano i ne klija.