LED PLAVO - CRNO - BELA RAPSODIJA (Blue Dream, Black Sugar, White Widow; Lumatek ATS 300W)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

sone1

Coco Loco
Poznanik Foruma
14.12.2019
1.302
6.832
258
jesu malko svetlije, al mislim da im ne treba tnt, zdrave su i prave :) ja bi im krkno jednu full dozu CalMaga sada i sacekao bi, mislim da neces morati tnt na ovo sve sto si nabrojao, nezz kolko kasni kod vas + nova sveza zemlja. bem li ga smisli bolje ti znas, ovo je moja logika :)
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.986
34.300
2.598
Osim presadjivanja nisu dobile N u nijednom drugom obliku..ako se ne varam !?
Ako ga ne dobiju..to bi onda bilo sve od N..ispravite me..mozda sam negdje nesta propustio!?
CalMag su dobile u manjoj mjeri,ali dovoljno.
Lako se pogrijesi sa CalMag, a simptomi su skoro identicni i kod previse i kod premalo,pa se ostane zbunjen!...bolje je pricekati da biljka sama javi kad joj treba..
Fosfora imaju dovoljno da ih nova doza N nece usporiti u cvjetanju..osim sto ce osigurati zdravo lisce.
 
Poslednja izmena:

Wendigo

大麻鉴赏家
Poznanik Foruma
15.02.2021
1.288
9.625
256
jesu malko svetlije
Samo BD1 zapravo, ove druge deluju super. No očekivao sam to svakako, žderonja je :)

Osim presadjivanja nisu dobile N u nijednom drugom obliku..ako se ne varam !?
U vege jednom 1/4 doze TNT i sad azot iz Cal-Mag, i iz Boosta (plus Bloom) ali nije to neka doza velika, to stoji i vrlo verovatno si u pravu ako ništa drugo za Blue Dream, pošto ove druge deluju skroz oke za sad

@Himalaya ovaj (Ionic Cal-Mag) ima i mikroelemente i L-amino kiseline i svašta nešto, nisam ga ranije koristio pa me svrbi :D U tranziciji volim da dodam malo (kalcijuma) da poboljša uptake nutrijenata, ali posle streča nema potrebe realno, osim ako ne dođe do manjka, i to pecnem jednom, dvaput
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Mravak and opa cupa

sone1

Coco Loco
Poznanik Foruma
14.12.2019
1.302
6.832
258
CalMag ce da pojaca unos svega sto je dao do sada, pa da ih ne bi pecnuo bzvz kao prosli put sa TNTom, a taman da im zadrzi boju sada kada pridju svetlu i istegle se u narednih 2 nedelje.
Osim toga sto kaze wendigo Ionic ima i dosta i Fe u sebi, kad su tako ni tamo ni vamo, primetio sam da ga obozavaju zbog Reviva, zdravo zivnu i to vrlo brzo pokazu :)
Bez CaMg ne idem ni u radnju vise :D
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Mravak and Wendigo

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.986
34.300
2.598
ovi koko groweri Cal-Mag i na 'leba mažu, valjda znaš to :D
Nije da je potrebno, može se i bez sigurno, ali pomaže :)
A ovo što gore kaže Šone, to je tačno, prošli put sam malo preterao

Najvaznija je uravnotezenost u unosu nutrijenata, kroz cijeli grow...!
Tome treba teziti i uspjeh je zagarantiran.:)fokusiraj se na to da korijen ima dovoljno vlage,topline i kisika..to ce odrzavati zdravo lisce,a lisce ce stvoriti topove..to su osnove botanike:)Ne smijemo zaboraviti na list kada prebacimo na 12/12.....zaboravi na cvijeti i bit ce jos bolji rezultati ;)
 
Poslednja izmena:

Wendigo

大麻鉴赏家
Poznanik Foruma
15.02.2021
1.288
9.625
256
Sve se slažem kolega @opa cupa
Zapravo, ja sam jedan od onih kojima je akcenat više na biostimulansima, nego na NPK (mislim da se to i vidi po dnevnicima) u smislu da tu najviše gledam da obezbedim biodiverzitet u zemlji, da je bolja simbioza između biljke i bakterija, a NPK mi dođe kao vitamini, proteini i tako to, šlag na tortu što kažu - kad su svi ostali parametri dobri, lako je sa đubrivom :)
Nego mikroklima mene svrbi malo
Ovo je tek druga zima pod Lumatek, sa HPS sam imao manje-više ujednačenu temperaturu u šatoru, sada nemam, u svakom ćošku malo drugačija temperatura.. - i to je ono što, u kombinaciji sa velikim potovima (a samim tim i razvučenim intervalima zalivanja u odnosu na 3gal koje u cvetanju praktično svaki dan zalivam) potencijalno pravi problem - sporije se suše na toj strani zbog niže temperature..
Evo i šematskog prikaza na šta tačno mislim tj kako sam rešio - unapred se izvinjavam na dugačkom i pomalo komplikovanom objašnjenju, al' kontam možda nekom nekada posluži, ko bude u sličnoj situaciji, a možda neko od vas smisli i nešto bolje, komentari su uvek dobrodošli!
(jasno mi je da bi grejaći kabl rešio situaciju vrlo verovatno bolje, ali trenutno nije opcija, biće sledeće zime)
IMG_20230210_172317.jpg
Dakle kalorifer (zeleni kvadrat na slici) bije u leđa šatora ispod krošnje, stubni vent (4) i clip on (3) kupe topao vazduh kako se diže i šalju preko/kroz krošnju, intake (1) ubacuje svež vazduh duž frontalnog zida šatora, outake (5) izvlači, (filter je zapravo u gornjem levom uglu, dijagonala od intake naravno, i odatle vuče)

E sad, leđa i leva strana su naslonjene na spoljni zid objekta, i u tom delu uvek dođe do temperaturne razlike (čitaj niža temperatura) zato i gledam da kalorifer bije u tu stranu.
A, B, i C ljubičasto na slici su pozicije termometra - A je ujedno i termostat, otprilike ga držim u nivou krošnje, možda malo ispod, B je otprilike u istom nivou, a C je u nivou potova, s' tim što mu periodično menjam poziciju po šatoru da skontam neki prosek
Kad namestim A na npr 26C, termometar C (nivo potova) dostigne 24C i to je super, ali B mi pokazuje 28-29, a ako upalim vent (2) na toj strani, onda A ima problema da dostigne zadatu temperaturu i kalorifer radi mnogo duže (inače nabije temp za bukv minut, dva)
Sve moguće kombinacije sam isprobao, za sad ta opcija najbolje radi - da je zadata vrednost 26C
Onda svuda po šatoru bude otprilike u granicama normale temperatura, (osim levi ćošak gde ide prema 30C) a ne isušuje se vazduh previše, obzirom da kalorifer ne radi dugo (i ne troši se struja naravno)

Mislim ni to nije drama neka. Nego me trenutno okupira da se time bavim, dokon pop i jariće krsti kako ono kažu :D
A i taj BD u levom donjem uglu vuče na hejz, prija mu sigurno malko viša temp :D
Nego muka živa što svaki dan pred gašenje svetla moram termostat da pokrijem čarapom debelom, da mi ona lampica ne poblesavi gospođe i izazove banane svuda :D
Ovo bukvalno za 'provale sa vutra org' ali živa istina!

Slatke muke growerske, šta ćeš.
A i neće ova zima zauvek trajati!

USB i clip on vent uskoro idu ispod krošnje svakako, pa ćemo videti onda situaciju. Za sad je to sve ok. Nego ja po običaju overthink-ujem.
A i završio sam smenu i odšrafio se malopre, pa sad filozofiram ne zamerite :rofl:
Pitaj Boga kako će mi ovaj post sutra izgledati haha
Ajd' prijatno veče svima, ljubi brat!
 

Cyric

~ Pa ćemo vidit
Poznanik Foruma
01.03.2009
736
5.162
233
Dalmacija
Meni laiku zvuci interesantno vidjet kako iskusan grower rjesava potencijalne probleme. Mislim da je post jako koristan za ljude koji griju box kao ti. Ja osobno grijem komplet sobu, kuzim da ti nemas tu mogucnost. Takodjer evo zimi je ok, ali ljeti kad mi klima bije u strop u jednu tacku, u suprotnoj strani bude i po 4 stupnja visa temp. Onda okacim ventilator u tacku u koju klima bije, pa vent tjera hladan zrak u suprotnu stranu sobe i temp se lijepo ujednaci. Sry ako spammam dnevnik. Takodjer tvojih par dnevnika me vuce da jednom izgrowam sorte koje se kod tebe ponavljaju. Mora da su dobre. :) puno se ovdje znanja i informacija moze izvuc, hvala ti na tome i sretno do kraja, iako ti realno neka sreca i ne treba ;) :respect: ziv bio!
 

Wendigo

大麻鉴赏家
Poznanik Foruma
15.02.2021
1.288
9.625
256
Hvala druže @Cyric ! :respect:
Probao sam da grejem prostor prošle zime kad sam tek uzeo panel - ne vredi.. mislim, zagreje se brzo, to je 5-6 kvadrata, možda 15tak minuta treba, ali - obzirom da je ta prostorija u zaleđu i na vetru konstantno, unutra je uvek hladno, i prozor mi je uglavnom na kipu zbog dotoka svežeg vazduha - kako se ugasi grejno telo, padne temperatura u roku od pet minuta, pali se kalorifer (ili IR grejalica, pošto sam i to probao) i tako ukrug - onda žena pokupi račun za struju i ode da čisti dedin karabin :rofl:

Ovo je trenutno jedina isplativa varijanta, barem dok ne pojačam panel na 80%, onda sve ide lakše jer nabiće koji stepen više, a eto ga i mart iza ćoška :)

Moram samo da napomenem da je i malo rizik - kalorifer se mora čistiti redovno, pogotovu ako stoji u boxu, pokupi prašinu očas posla, desi se i da se zapali. O kombinaciji struje i vode tek ne bih, pu pu daleko bilo - to se tek podrazumeva
Ja na svake dve nedelje bukvalno usisam iz njega šta nakupi. A i inače mi radi na prvoj poziciji, tako da je i tu manja šansa za kurcšlus, manje greje žice

Nego, kad sam već tu evo i razlike u par dana da se vidi
PSX_20230211_124128.jpg

Ubacile u drugu, vent (2) je pomeren ispod krošnje, panel malo dignut

PSX_20230211_124039.jpg

Danas verovatno ne stižem, ali sutra bih već morao da raskrčim malo džunglu, i da podvežem gde treba, da prodiše malo.

Takodjer tvojih par dnevnika me vuce da jednom izgrowam sorte koje se kod tebe ponavljaju. Mora da su dobre. :)
Preporuka za Blue Dream odmah, nema šta. Može to i jače što se tiče rada, ali komplet ovako, miris, ukus, yield, entourage efekat, ma sve su pogodili! Meni uz onaj Perfect Power Plant (bulkseed bank) iz HPS dnevnika među omiljenim dnevnim kultivarima definitivno!
Jedino što je PPP užasno nestabilna genetika (barem onomad bila nznm sad) tri, četiri različita fenotipa, bilo i banana i svega...pa opet i takva - REŽE! imam negde još semenja čini mi se, možda bacim opet
A sad na proleće vam se priključujem sa Sominim Lavenderom, malo kasnim hebiga
Ali nikad nije kasno da se stigne kasno!!
:))
 

Wendigo

大麻鉴赏家
Poznanik Foruma
15.02.2021
1.288
9.625
256
UPDATE
10 dan 12/12 režima

PSX_20230215_094843.jpg

Parametri su u normali
Lumatek na 60% i cca 35cm od najbližih vrhova
Cure zalivene juče, išla ekipa sa slike:
PSX_20230215_094726.jpg
Bakterije (3ml/L), Green Fuse Bloom (1ml/L), Root (2ml/L), Bloom (2ml/L) i Zyme (2ml/L)
*Blue Dream 1 je dobila i TNT (1ml/L)
cca 10 L po biljci
PH 6.6
run off ~10%

Blaga defolijacija i skidanje grana koje realno nemaju šansu da pređu 50% visine biljke na kraju streča + samo srču energiju nepotrebno (ovo je uglavnom za BD2 važilo, boktehebo desetak sideshoot sa dna/ispod sredine skinutih, i dalje čudovište :D)
PSX_20230215_094527.jpg

Levo WW, desno BD2
PSX_20230215_094623.jpg
Ako nađem vremena, radićemo cross, za neku Blue Widow ili kako već :) mada imam tridesetak semenki iz pretprošlog growa, BD/BS cross, treba i to baciti na test + Soma Lavander čeka u frižideru, tako da možda batalim, za sad nek stoje dan dva, pa ću videti

BLACK SUGAR
PSX_20230215_095343.jpg

PSX_20230215_095811.jpg

Nod-na-nod, izuzetno debele i drvene stabljike, svaki dalji trening biće paklen, ali relativno je lepo formirana krošnja, ostaje samo da se isprati streč
PSX_20230215_100143.jpg



BLUE DREAM 2
PSX_20230215_095152.jpg

PSX_20230215_095557.jpg

ja je mučim, al' se ne da :)
PSX_20230215_095440.jpg
beži ostalim curama skoro deset santima, jedina nije na postolju, da citiram Bizzu - biće drž'te gaće do kraja streča :D

PSX_20230215_095932.jpg


WHITE WIDOW
PSX_20230215_095104.jpg

PSX_20230215_095638.jpg

PSX_20230215_100045.jpg


BLUE DREAM 1
PSX_20230215_095242.jpg

Popravila se boja naravno, ne divlja preterano sa strečom, barem ne još uvek - videćemo u nastavku :)
PSX_20230215_095725.jpg

PSX_20230215_100243.jpg

To bi bilo to familijo
PSX_20230215_100503.jpg

Čitamo se i gledamo sledeće nedelje u novom update-u !
::banjahanje::
 

Wendigo

大麻鉴赏家
Poznanik Foruma
15.02.2021
1.288
9.625
256
UPDATE
početak treće nedelje 12/12 režima

Obzirom da ću sledećih nekoliko dana biti pod poslovnim obavezama, neću baš imati priliku da im se posvetim - što je pomalo loše, obzirom da smo u sred streča, ali šta je tu je :) - tako da sam ipak juče odradio lolipop i defolijaciju da otvorim malo sredinu i poboljšam cirkulaciju, tim pre što su se baš udžbunale. Ne mnogo, cca 5%~10% listova sa svake, tj oni koji se preklapaju ili gledaju ka sredini, ili prosto svojom površinom zaklanjaju bud sajtove

Pre
PSX_20230220_110530.jpg

Posle PSX_20230220_110629.jpg

I evo ih danas, oporavljaju se lagano
PSX_20230220_110757.jpg


Malopre su zalivene, društvo sa fotke:
PSX_20230220_110851.jpg
Bakterije (2ml/L), Green Fuse Bloom (1ml/L), Ionic Cal-Mag (0.5ml/L), Bloom (2ml/L), Zyme (2ml/L) i Nirvana (1ml/L)
cca 10 L po biljci
PH 6.6

PSX_20230220_111010.jpg

Blue Dream 2
PSX_20230220_111110.jpg


White Widow
PSX_20230220_111205.jpg


Blue Dream 1
PSX_20230220_111334.jpg


Black Sugar
PSX_20230220_111247.jpg


Situacija ispod krošnje:

Leva strana (Blue Dream/Black Sugar)
PSX_20230220_111515.jpg

Desna strana (White Widow/Blue Dream)
PSX_20230220_111607.jpg

Dosta sam ih 'visoko' presadio, a već se slegao supstrat - posle zalivanja moram da nagomilam malo preko korena :D da ne bude baš direktno na svetlu, dok mi ne stigne nova tura za jedan kvazi top dress (pot H/perlit) :))



(Malo što ono kažu "behind the scenes footage") :D

Kalorifer sada bije u frontalni deo šatora pošto su ventovi ispod krošnje ispomerani
PSX_20230220_111856.jpg
I ova postavka trenutno daje najbolje rezultate

Juče skinuo ovu granu sa BD2, ne da je sačuvam, nego sam nju poslednju vezivao i radio lolipop/defolijaciju, i u trenutku kada sam vratio biljku u box skontam da ova grana vrlo verovatno nema šanse (85cm juče izmerena visina, od površine pota do vrha. Dakle 115cm sa sve potom, a tek sam u trećoj nedelji 12/12 šou) da sustigne ostale vrhove, maknem je, i onako u žurbi dok sam bio turim u ovu šolju sa ostacima čaja (šipak) na dnu, ali ono, nema milimetar-dva, ni za gutljaj, rek'o baciću je posle, dok završim sa čišćenjem oko boxa, i to - i potpuno zaboravim na nju
PSX_20230220_111730.jpg
Ispravila se crnjanica :D sad mi malo žao ali šta ćeš
Sirotinjski organic tea
:rofl:

Epske muke sa BD2
PSX_20230220_112154.jpg
(napred levo, jedina nije na postolju - zapravo po dva stiropora 8cm su ispod ostalih)


Dokaz da ljubav ponekad ume da boli (White Widow)
PSX_20230218_085009.jpg PSX_20230218_085104.jpg


Mislim da sam pokrio sve ovim
Jedan pogled na baštu za kraj
PSX_20230220_112030.jpg

Vidimo se u sledećem update-u!
Bu'te dobri, zdravi pravi i uzbrdo brzi!
Ljubi brat
::lulamira::
 

Wendigo

大麻鉴赏家
Poznanik Foruma
15.02.2021
1.288
9.625
256
I ja se nešto mislim da joj ipak treba dati šansu :) velika volja za životom, nema šta.
Ako stigne supstrat sutra ujutru (a trebalo bi, već kasne par dana) imaće nov dom, pa ćemo videti dalje
Ovih drugih klonova iz prošlog update-a sam se svakako rešio
 

Wendigo

大麻鉴赏家
Poznanik Foruma
15.02.2021
1.288
9.625
256
UPDATE
21. dan 12/12 režima
Radni naslov: DRAMA! :D
Ovo-
Obzirom da ću sledećih nekoliko dana biti pod poslovnim obavezama, neću baš imati priliku da im se posvetim - što je pomalo loše, obzirom da smo u sred streča
se izrodilo u ovo:
PSX_20230226_131115.jpg
Otvorim šator lepo jutros, obzirom da mi je slobodan dan - napadoše me boktehebo ni mačeta ne pomaže više :rofl:
Blue Dream 2 je otišla put neba
PSX_20230226_131222.jpg
Lumatek je zakucan za plafon i nema dalje (pojačan na 80%) - rek'o moraće ipak da padne supercrop, drugi način ne postoji. Ne volim baš tu tehniku, dosta stresa i uspori cvetanje malo - ok mi je granu, dve, ali ovde je morao pasti masakr :)
No to je sada i bukvalno jedina opcija
Taman sam iskoristio priliku da ih sve izvadim, dotegnem i doradim lolipop gde treba, poskidao još neke grane za koje mislim da nemaju šansu da budu preterano produktivne, blaga defolijacija sredine - i to je to. Sutra im sleduje zalivanje pa ćemo videti već za dalje

BLUE DREAM 1
PSX_20230226_131810.jpg

PSX_20230226_132157.jpg


WHITE WIDOW
PSX_20230226_132015.jpg

PSX_20230226_132448.jpg


BLACK SUGAR
PSX_20230226_132057.jpg

PSX_20230226_132246.jpg


BLUE DREAM 2
PSX_20230226_131917.jpg

PSX_20230226_132401.jpg

BD2 posle supercrop zahvata
PSX_20230226_132614.jpg
Kao motorna testera da je prešla preko nje :D

I sve zajedno na okupu, malo je doveden canopy u red, videćemo u nastavku šta nas čeka
PSX_20230226_132725.jpg


Iskoristiću priliku i da ostavim smoke report prethodne ture, dovoljno je vremena prošlo u teglama za neki pun utisak


White Widow
PSX_20230226_132852.jpg
Klasik ostaje klasik, i potpuno opravdava svoju poziciju u kanabis svetu. Miris je PREOŠTAR, kiseo, bukvalno ujede odmah za nozdrve. Teško je odrediti čega još tu sve ima, obzirom da je taj skunky miris toliko dominantan da pokrije sve. Oseti se karamela u off-u, kao i uobičajeni biber/zemlja/spice tonovi, ali taj kiselkasti miris je zaista toliko oštar da momentalno ispuni prostoriju, kao da držim neonsku reklamu "e, ovde se puši neko lud'lo !" :D
Što se rada tiče: dva dima - Hirošima.
Nije za uz kafu ujutru definitivno, pocepa me pošteno, od blage euforije do paranoje, misli lete, hiljadu stvari bih hteo ali na kraju ne počnem nijednu, ceo život proživim u mislima, onda me spuca munchies, orobim frižider i kreće u stond. Srećom nije tzv couchlock, ne deluje hipnotišući, ne zakuca te za krevet toliko, ali meni lično više odgovara u popodnevnim satima, posle obaveza i uz neki film.
Zapravo, tako je sa ovim kultivarom uvek i bilo :D i GHS verzija je gotovo identična, jedino je terpen profile bio drugačiji malo


Black Sugar
PSX_20230226_133037.jpg
Pravi haš vajb - četinari, nagorelo drvo i veoma izražen slatkast ukus, dakle potpuno opravdava ime!
Klizi niz grlo, ostavlja šećer na usnama, milina za konzumiranje
No, naplati gotovo psihodeličnu vožnju na kraju jednim poštenim zakucavanjem za krevet :)
Isključi te potpuno, i vrati na fabrička podešavanja
Odličan strain za veče i pred spavanje


Blue Dream
PSX_20230226_133159.jpg
Ne znam šta da dodam, što već nisam u Blue Dream dnevniku.. apsolutna fantazija od mirisa i ukusa, borovnica mesecima kasnije vonja kad otvorim teglu. Odličan za preko dana, iako "zgužva" mozak iste sekunde, i imaš onaj osećaj kao da ti steže čelo - rad je izrazito socijalan, super je za bilo kakva akcijanja, svirke, društvene igre, ma sve dolazi u obzir
Nije među najjačim sativa dominant sortama koje sam probao, ali celokupni utisak, što bi rekli entourage effect, je zaista bombona !


Pozdravljam vas familijo,
Gledamo se i čitamo opet sledeće nedelje!
:vutra:
 

Wendigo

大麻鉴赏家
Poznanik Foruma
15.02.2021
1.288
9.625
256
@DjedMraz hvala drug!
Ma ima i Blue Dream svoje momente, nego su ti reprezentativni hedovi na dnu tegle :D bilo je tu popcorn-a više nego što treba nažalost
Ali ima ih koji izbace sve nijanse maltene
PSX_20230227_114208.jpg



Kad sam već tu, da pribeležim - supercrop operacija prošla izuzetno (ne)uspešno
Jedva 24h kasnije, piči ona svoje ne okreće se
PSX_20230227_110725.jpg PSX_20230227_112040.jpg
Dakle ili sam ja totalni duduk za supercrop, ili je ovaj BD stvarno aždaja. A biće da su obe izjave tačne :D
Pokidao sam ih žestoko, morao lepiti i traku, ma jok. Dobio sam par santima i par sati lufta i to je to :)

Cure su upravo i zalivene, ekipa sa fotke:
PSX_20230227_110551.jpg
Bloom (2ml/L za BS, ostale su dobile 3ml/L), Zyme (2ml/L), Phosphorus+ (1ml/L), Green Fuse Bloom (1ml/L), Bakterije (3ml/L), Carbo Load (1ml/L) i Nirvana (1ml/L)
cca 11 L po biljci / run off ~10%
PH 6.6

PSX_20230227_112203.jpg

::banjahanje::