Počeci i gnojenje

Hesi Hempatia Seedstockers Soma Seeds Herbies Headshop
12.05.2008
3
0
0
34
Pozdrav svima!
Prvo bi da pohvalim forum - čitam već desetak dana i dosta sam se educirao :)
Pušenjem se aktivno bavim nekoliko godina... a sada bih da se oprobam i sa uzgojem. Dosta sam već pročitao, ali ima par stvari na koje nisam mogao naći odgovor.

1. Duvali smo neku super dobru travu i ja sam se odlučio pokupiti sjemenke, koje sam zasadio u humus u plastične čaše nakon što su proklijale. Sada mi u svakoj čaši rastu po 2 male biljčice i sve imaju po jedan par bezveze listova :) i po par ovih rebrastih, a na jednoj se nadzire i drugi par.. Mislio sam da bar pola biljki neće uspjeti pa sada imam po 2 u čaši.. Jel ih mogu tako presaditi u saksiju na balkon ili su preblizu? Bojim se da ću ošteti korjen ako to dirao, a kako sam informisan to bi moglo biti kobno.. I planiram te bilje drzati na balkonu čitavo vrijeme.. Jel to ok?

2.Sve o gnojivu je već napisano na forumu, ali nisam siguran kad bi trebao početi stavljati ovo gnojivo za vegetaciju, a kada preći na ono za cvjetanje? Da li je gnojivo neophodno il se može probati i bez njega?

Totalni sam amater u sađenju i svaka pomoć će biti od koristi!
Hvala!
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.492
55
0
37
Gnojis prvi put kada ti dobije najmanje 5-6 pari ovih ne bezveze listova sa pola doze od onoga sto pise na gnojivu. Zaljevas kad se zemlja na vrhu posusi. Na gnojivo za cvjetanje prelazis kad biljka pocne cvjetat, a kod znaka EXIT mozete izaci vani.
i slicno.
 
12.05.2008
3
0
0
34
Hvala!
Još kad bi mi samo rekao kako riješiti ovo sa zbijenim biljkama i hoće li to sve moći ići do kraja na mom balkonu bio bih ti pravo zahvalan :)
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.492
55
0
37
Odvoji ih oprezno, ili ako ti je to pipav posao primjeni LST, ako neznas sto je LST koristi search na forumu. Moze na balkonu do kraja ako ima barem 5-6h dnevno direktnog sunca.
 
12.05.2008
3
0
0
34
E pa vidiš dosad nisam ni znao za tu metodu, a sad kad sam se informisao to bih radio i da nisu jedna pored druge! Hvala najljepša care!