Pomagajte ljudi!

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Strange Noiz

Aktivan Član
14.03.2010
60
1
0
32
Pozdrav svima ljudi.
Imam par pitanja pa ako itko sa sličnim iskustvom može uskočiti bilo bi super.
Naime, evo danas sam "pao" pred starom. Reakciju ne želim niti spominjat, znam samo da je spomenula riječi ovisnost, propast i slične nebuloze. Mislim da sam već negdje vidio sličnu temu i savjete u smislu pokušaj objasniti da nije droga, medicinski učinci itd. Ali upravo u tome se javlja problem. Stara mi je medicinska sestra i metode alternativne medicine u bilo kojem smislu joj se gade i misli da su gluposti, dakle da joj krenem išta pričat ili bi ju još više razp***** ili bi mi bilo ko da pričam u zid :/ Punoljetan jesam ali živim pod njenim krovom, financira me i plaćat će mi fax itd. Ovo mi je prvo iskustvo ovakve prirode i iskreno ne znam kaj da joj kažem i kaj da napravim jer prema vutri ima velike predrasude. :eek:hno:
 

Frula

Virtuoz
30.10.2007
193
9
18
32
www.badgerbadgerbadger.com
pokazi joj primjere.
nemoj tjerat spiku alternativne medicine, lijeka itd.. nego uzmi sebe kao primjer, dakle koliko dugo uzimas, kako je utjecalo na tebe i slicno.
Spomeni i neke poznatije, malo utjecajnije ljude (doktore, profesore) sto oni misle o tome, tj. njihove poglede na gandje.
takodjer pokoji sexy glumac, slikar, glazbenik nece bit na odmet :p probaj na taj jednostavniji nacin.. ako ti se cini da ce imati ikakvog utjecaja.
zivio! :)
 

Kreso1988

Aktivan Član
04.07.2009
143
23
0
33
a pitanje je kakve predrasude ima prema tome, da je to samo po sebi stetno ili da vodi ka drugim drogama? svakako ju uputi na forum daj joj da procita nekek clanke, znam da je tesko roditelja natjerat na to, ali probaj joj objasnit ukoliko zeli s tobom razgovarati o tome da deranje na tebe nije nacin vec valjano obrazovani smireni razgovor gdje ce svatko normalnim tonom iznjeti svoje argumente i nekakve cinjenice o tome. znam da vecina rositelja nece ni htijeti pricati o tome vec ce se samo derat i sto god da mu kazes nece poslusat neg ce tjerati svoje, al vrijedi probat. sretno:)
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
Nije sve alternativna medicina, u mnogim državama u svijetu se primjenjuje za liječenje, nikakva alternativa ništa, možda nismo sigurno da izlječuje rak ali sasvim sigurno snižuje očni tlak, otklanja mučninu i pomaže pri bolovima i gubitku teka.
Ali ta cijela priča s medicinom mislim da nije toliko značajna kod uvjeravanja roditelja.
Čisto joj daj činjenice, općeprihvaćene i točne, da ne izaziva fizičku ovisnost, da je više manje jedini štetan efekt jer se udiše vruć dim i katran i šta sve ne ali to je loš efekt koji ima bilo što da se puši. Ako brije na to da ćeš gore stvari probat objasni i da je to glupost, jer nikad nije pronađena statistički značajna povezanost. Također pokušaj objasnit da ju odgovorno koristiš (ako je istina) te da je najveća opasnost korištenja marihuane njena ilegalnost.