pomoć ako može

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

ranrom

Aktivan Član
06.12.2006
93
0
0
38
prvo pozdrav svima :wave:

iza mene su dva uspjesna growa. sad se treći put sadi. no kod ovog boksa ne mogu svijetliti 18 sati sa hps nego samo 12, jer hps mi može biti samo upaljen dok je vani svijetlo. biljke su stare 10-ak dana i do sada su bile pod neonkom. baza je u tome da mi se hps vidi po noći iz vanka a neonka ne vidi.
jedino sto ja mogu u fazi vegetacije da mi neonka svijetli 18 sati a hps 12.

da još samo napomenem da ta neonka ima 60 W i znam da im nije dovoljna ali biljka bi po meni trebala znati da je dan, a hps 400 je im je dovoljan

dali netko zna hoće li moja vegetacija proć ok. jer kad dode cvjetanje vise nema problema, a sunce nece smetat mraku kad budu cvijetale
 

#34

scientia potentia est
27.01.2009
348
65
0
Zar ne možeš sklepati box ovako da ne propušta svjetlo vani?
Ako je nemoguće (što me sumnja-sve se može osim da skineš hlače preko glave) onda jednostavno radit ćeš bez vegetacije. Ako ti otgovara naravno.
Ako ti je pitanje u tome da li će ti vegetacija biti ok ovako onda ti samo mogu reći što sa neonkom od 60w koja daje manje od 4000 lm nećeš im dozvoljit da ulaze u pubertet rast će puno sporije nego kao dok ti hps radi.
Moj savjet je da preurediš boks, napravit neku izolaciju koja da ne propušta svjetlo vani i da uživaš ili da radiš bez vegetacije i opet da uživaš.
uglavno- uživaj
 

Doktor

Aktivan Član
17.02.2007
427
9
0
44
Uzmi jedno alu crevo za aspirator sa precnikom kolika ti je ta rupa u zidu kroz koju ti prolazi svetlo i savi je u "S" i uguraj tj nekako pricvrsti za tu rupu ili otvor na zidu ili u box-u i tako ti svetlo nece prolaziti kroz cev tj otvor!!
Naravno netreba ti cela duzina te cevi ali sto je duza manje su sanse da prodje svetlo!!
A ako ti je to otvor za ventilaciju onda nema problema sa tom cevkom nikakvih!!!
 

ranrom

Aktivan Član
06.12.2006
93
0
0
38
pozdrav svima. evo me napokon na netu. Biljke su prošle vegetaciju ok i stavljene su na cvijetanje. Vegetacija je trajala 55 dana i sve su biljke se vrlo dobro formirale. nisam nikako mogao sredit boks da bude hps-ovka upaljena 18 sati; ali nema veze narasle su mi moje indike na 55 cm s tim da su sve bile rizane.

slike nemogu otkacit sad al vjerojatno kad bude sve gotovo cu napravit svoj dnevnik.
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
taj efekt gasenja HPSa i rad neonke same sljedecih 6h bi se mogo okarakterizirat kao kad sunce zadje za obliznju planinu/zgradu u ranijim popodnevnim satima.. nema onog direktnog udara, al jos uvjek je dan.. tako da ne vidim problem (osim nesto sporije vegetacije) :)

svakako poslikaj kad bude hedova :D