pomoć kod kupnje opreme

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
07.01.2011
6
0
0
70
Danima čitam po engleskim forumima sve i svašta, pa tražim i td. Na kraju me je zabolila glava. Pomozite mi u nabavci opreme, ono što mi treba je tvrtka-model-cijena. Moram nabaviti podosta stvari pa bi mi best buy savjeti bili više nego korisni kako bih imao dovoljno financija. Ja sam iz pgž.

1. Crno bijela folija ili mylar folija
2. Kokos, perlit, vermikulit
3. Grow bags 9-12l (nevezano za ovaj projekt)
4. Male šupljikaste posudice za klonove u air bubbleru
5. 2 ventilaotra koja upuhuju zrak i 2 koja ispujuju - jeftini bestbuy
6. Karbon filter
7. Grow tent - da li neka tvrtka uvozi u hrv i koja, cijena
8. Jeftini spliteri i jeftina oprema za akvarije
9. Velike plastične posude koje bi bile ispod tegli i služile za odvod - najjeftinija varijanta
10. Najbolji hps 600W u hrvatskoj ili sloveniji
11. Najjeftinija prigušnica koja sadrži starter u sebi od 600W
12. Koliko je potrebno T5 HO lampi za 1m2 i od koliko watta, di su najjeftinije + prigušnice za njih
13. Di se može kupiti lim za reflektore ili najjeftinije mjesto za kupnju reflektora
14. Najbolja lemilica do 100kn
15. Najbolja gnojiva za kokos i posebno za zemlju, na ovome neću šparati, može sa hempatia.si
16. Di se jeftino može kupiti tekućina za kalibriranje PH i TDS testera
17. Di se u Hrv ili vani može kupiti PDA

18. Cool tube - najjeftiniji

Znam da je mnogo pitanja, ali bi me oslobodilo mnogo vremena i glavobolje kada bih dobio odgovore. Poz
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.540
298
Pozdrav :)
Vidim da si odlučio hydro (ili mi se čini).Nije da te odgovaram,ali zar nebi bilo lakše startat sa zemljom,pa onda pomalo dok se ufuraš u grow preći na hydro?!
Za večinu opreme koju si naveo imaš smart snail shopove u večini većih gradova u Hr (Zg,St,Zd,Ri,Os...mislim da je to to...)
Pošto te zanima jeftina oprema za bublere,to ćeš naj povoljnije naći u nekom pet shopu (pumpe i air stone za akvarije,cijevi i to...)
Što se jeftinih ventova tiće,tu možeš ići na neku varijantu kupaonskih,ali ako već ideš na neki setup,nemoj tu štedit.Cooltube,vent od 365m3/h,carbon filter,Sylvania Grolux hps 600W i balast bi ti bili također best buy u spomenutom shopu,s tim da za lampu i balast možeš nešto jeftinije proći u EMGD web shopu koji je sponzor sajta (mogu ti linkat na sve što trebaš)
Koliko sam skužio,ti bi 1m2 vege boxa sa fluo lampama osvjetljavao!? Savjet je-nemoj :) radije stavi 250W MH.
I sad još jedna kritika :icon_razz:
Po stranim forumima si čitao,a ovdje si uletio sa pitanjima,joj joj :eek:hno::icon_lol:
 
07.01.2011
6
0
0
70
Bok :) Prije sam radio sa zemljom, nesviđa mi se iz dva razloga, prvi je vući zemlju doma a drugi grozniji oni mali pauci. Nisam mislio direktno na hidro, nego na coco, soiless mix mi se sviđa. Što se tiče smart snail shopa neradi im web shop, koja je lokacija u ri ? Je za air bubbler san našao jeftine atman pumpe u aqua-terra shopu, ali su me zanimali splitteri jer ću ih trebat podosta, vjerovatno sam pretjerao sa tim pitanjem :) brišem.

Za rasvjetu dvoumio sam se između
Sylvania hps agro grolux 600W
Gib-lighting Deluxe 600W flower specter deluxe
Gib-lighting xtreme 600W flower spectre xtreme
Prije dosta godina sam čuo da je Gib odličan proizvođać, ali budući da ga nitko nespominje možda je to bila samo propaganda. Pogotovo ovaj xtreme na njihovoj stranici uopće nema koliko ima lumena. Deluxe ima 90k kao i Sylvania.

Ok neću štedit na ventilaciji, samo će mi trebati dosta ventilatora 2 za unutra i dva za van, kolika je cijena venta od 365m3/h, na spiel doo stranicama sam našao cijevni od 298m³/h za 120 kn, se može kako jeftinije proć, vent od 365m3/h tamo košta 455kn a to mi je previše.

Carbon filter i cooltube nemogu nigdje nać. Još jedno pitanje da li je potrban reflektor ako imam cooltube jer mi se po slikama čini da ima neka krilca.

Linkovi za Sylvania Grolux hps 600W i balast bi bili zlata vrijedni jer ih nemogu nać na emgd.hr, dodatno kad već kupujem ako nije velika razlika u cijeni uzeti prigušnicu koja već ima starter u sebi.

Samo za informaciju T5 HO troše manje struje. Koliko bi ih bilo potrebno tj. watta za 1m2.

A jbg, pokušao sam izbjegnuti sve veze sa hrv ali je to nemoguće.
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.540
298
http://shop.emgd.hr/zarulje/hid-zarulje/shp-ts-grolux-tubular/shp-ts-600w-grolux-tubular-e40.html
http://shop.emgd.hr/zarulje/dodatni...asvjetu/prigusnica-hisk-600w-na-otvorena.html
http://shop.emgd.hr/zarulje/dodatni-pribor-za-zarulje-i-rasvjetu/propaljivac-600-1000w.html
http://shop.emgd.hr/zarulje/dodatni-pribor-za-zarulje-i-rasvjetu/grlo-e40-porculansko.html
Cijevni plastični ventilatori jesu jeftini,ali su i bučni,a i ne preporuča se na njih stavljati carbon filter,zato sam ti predložio skuplju,ali i kvalitetniju varijantu.
Da,snailu ne radi web shop,ne znam zašto...U Ri su ti oni negdje kod željezničkog kolodvora,preko puta mislim.
Gib žarulje nisam imao prilike ni vidjeti u živo,ali zato je balast koji sam nedavno montirao zakon-ne grije skoro ništa,ali zato košta 600kn...
Kad je CT u pitanju,da,ne treba ti reflektor,osim ako ne želiš nešto dorađivati,ali ima CT svoj ref.,pa ne treba ništa,a kupit ga možeš također u snailu,kao i filter,cijevi i ostalo,a u Os. sam vidio da imaju i coco bricks,pa eto,pogledaj u Ri,može se to naručit sve (joooj što će mi platit ovo reklamiranje hehehe).
Fluo cijevi jesu zgodne u nekim situacijama,ali meni su nekako slabe rezultate davale (trenutno koristim cfl za vege i mislim da neće tako dugo još ),a da troše manje...hm...daju i manje lumena,pa se nebih složio :) Evo ti link na jedan super setup-čovjek ima 250W MH za vege i služi mu perfektno koliko vidim :) https://forums.vutra.org/threads/6534-Perpetum-mobile?highlight=perpetum+mobile
Evo ti i linkovi za 250-tku:
http://shop.emgd.hr/zarulje/hid-zarulje/hsi-thx-tubular/hsi-thx-250w-tubular-e40.html
http://shop.emgd.hr/zarulje/dodatni-pribor-za-zarulje-i-rasvjetu/propaljivac-150-400w.html
http://shop.emgd.hr/zarulje/dodatni-pribor-za-zarulje-i-rasvjetu/prigusnica-dnvm-250w-otvorena.html
T5 fluo:
http://shop.emgd.hr/zarulje/fluores...ine-plus/t5-fho-luxline-plus-fho-39w-865.html
Tehničke karakteristike: http://www.sylvania-lamps.com/Sylvanialamps/PDS.aspx?lang=en&pn=1&iid=Syl2779
Mislim da ide ova prigušnica,ali nisam siguran: http://shop.emgd.hr/zarulje/dodatni-pribor-za-zarulje-i-rasvjetu/prigusnica-40w-dft-5336-n.html
Startere ne vidim nigdje odgovarajuće (pošalješ upit na mail),a grla imaju : http://shop.emgd.hr/zarulje/dodatni-pribor-za-zarulje-i-rasvjetu/grlo-za-fluo-cijev-t5.html
Zaključak: po lm outputu,računica je jednostavna.7 tih t5 fluo može zamijeniti jednu 250W MH (jedina dužina koja ti za 100cm odgovara su ove od 39W-jedino ako ćeš drugačije dimm radit box,onda možeš i neke druge) i dolazimo do ukupne snage od 273W.Nije velika razlika,ali je lakše (po meni) montirati jednu žarulju umjesto 7 fluo.Jedino što je veliki plus fluo lampama je to da ne griju,a ako prigušnice makneš van boxa,nema uopće zagrijavanja,pa i ventilacija može bit slabija.
Znam da si htio samo info o tome gdje kupiti,ali jbga,evo ja se raspisao o svemu osim o tome :)
Za ovu opremu za bublere stvarno ne znam,možda neko ima više info...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: HazeSeeker

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.540
298
E sorry,ja sam to nabrzaka nabacao linkove...
Za HID žarulje već znam šta i kako,a ove nisam do sada ovako sklapao,nego su uvijek bile neke gotove lampe u igri (nevezano sad za grow-električar sam hehe).
Ja sam ti dao neke prijedloge,e sad,kako i šta,na tebi je da odlučiš.Fluo po meni daju slabe rezultate,ali su pod njima biljke kompaktnije pošto ne "hvataju" svjetlo,ali MH mi je sve privlačnija lampa :) Kupujem ju sebi prvom prilikom :)
Što se snaila tiće,ne znam jel imaju br. telefona,pošto je nedavno otvoreno.
Za coco ide kao i za hydro koliko sam upučen,a hesi program ti drže svi grow shopovi u Hr (sorry,ne smijem navoditi koji su-jbga,bili su škrti dat par desetaka eurića mjesečno za reklamu na forumu).
Ako ti je buka problem,definitivno zaboravi na kupaonske ventilatore.To bruji ko ludo! Onaj koji sam spomenuo,365m3/h je toliko tih da možeš spavat u prostoriji u kojoj radi.Takav sam montirao nedavno i mogu ti reći da fino hladi 600-tku,jedino lik nije uzeo vent za mješanje zraka u boxu,pa mu je CT ipak na nekih 30-tak cm od biljki (ima i filter).
Neke linkove ti mogu poslati u privatnoj poruci,jer mislim da ćeš teže naći ovdje jači vent u grow shopu.Jedino preko granice...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.