Pomoć molim vas.

Hesi Original Sjemenke Hempatia Organics Nutrients
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija
19.12.2010
42
7
0
29
Evo posadili smo par biljčica trenutno su u nekom geto box.u (kartonska kutija s lampicom i folijom) Al namjeravam iiz ormara napravit bolji box (dimenzije : 45 cm sirina. 58 cm dubina i 128 cm visina - pa jeli to dovoljno ? )
Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.

Žuto-ventilator
plavo- mjesto za kompjuterste ventilatore 12 volti
crveno - mjesto za biljke
crno- izrezat cu rupe da zrak prolazi
zeleno mjesta za svjetiljke
i stavio bi jos 2 ventilatora gore kod svjetiljka za izlaz zraka.
Sad pitanje kolko moraju biti udaljene svjetiljke od biljka ? (dali su uredu neonke i stedne za pocetak i onda poslje hps ?)
CItao sam o tome al nista nisam razumio.
Svaki savjet je dobrodošao.
I da ispričavam se sigurno je bilo nesto ovakvo objavljeno, al cim mi netko odgovori s potrebnim informacijama brisem ;)
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
95
0
31
misli da ti dubina nije dovoljna za 3 saksije,ja bi u taj prostor ubacio jednu biljku,moraš napraviti rupe za upuh dole di če ulaziti hladniji zraka gore rupu za ispuh,za taj box bi ti čaj preporučio da si kupiš envirolite 200 cfl ili plg and gro 200watt,pošto vidim da je to na nekoj polici sve a hps če ti podosta grijat a vjerujem da ti je bitno da je box što više skriven i što tiši a te cfl lampe dosta slabo griju pa nemoraš toliko ventilacije stavljat i strahovat ako ti biljke previsoko rastu,a te lampe slobodno idu 15cm iznad biljke i nemoraš strahovat da če se spržit!
 

Vanzemaljac

Aktivan Član
02.01.2006
387
58
0
bez namjere da osporavam izneseno i pametujem nesto sam bi mu reko neke cinjenice a na njemu je da odluci.
Box se ubio za 150w hps a urod bi otprilike bio kao sa250cfl.a grije manje(probao opisano)
 
OP
OP
Imenko
19.12.2010
42
7
0
29
e to je ono sto me zbunjuje ja neznam sta je bolje, citam citam i 10 ljudi kaže drugu stvar , jednome je ovo bolje a drugome ono -.-
Evo za sad najvise ljudi kaze ua hps 400 w, to cu i uzet .Za buku mi nije jako velik problem , al cu probat slozit na sto manju , i jos nekak ugradit spuzve oko ventilatora da nemoze ruzit (tojest kutiju koja je na rubu ormara unutra spužva vata ili tako nešto i u to ventilator ugrađen).Za zemlju uzet cu terra magma (najvise ljudi preporucilo) mjšat s stiroporom i onim granulama nekim to je uredu ? Zaljevao bi izvorskom vodom, jer mi uvjek idemo na izvor po vodu negdje bogu iza nogu, prirodnije nemoze, a i mjesal bi s kisnicom ipak je to mislim najprirodnije.Za gnojivo neznam nisam uspio nista prokuzit sve neki stucni izrzazi (udjeli ovog onog) pa pitanje dal bi sta falilo obicnom humusu , tojest zemlji iz suma(humus), trulo lišće i sve to ?
 

Falcon

Aktivan Član
09.09.2010
229
27
0
41
Bok!
Sto se tice HPS-a od 400w,to ti je ok,samo moras znati da ce ti za tu visinu i tu lampu trebati Cool Tube,dobra ventilacija...onda dalje-izvorska voda+kisnica sve to stoji ali ako ces s tim zaljevat,obavezno mjeriti ph i koregirati(ili tekucinu za mjerenje ili ph metar)..zemlja ti je dobra terra magma...gnojivo,eh gnojivo..malo bi ipak bilo pozeljno da procitas par stvari u vezi gnojiva,pa da malo ipak povezes sto ce ti ljudi preporucat..ja ti preporucujem ako nista drugo da kupis neko specijalizirano gnojivo za nase biljke za fazu cvjetanja(u vecini slucajeva to su ti fosfor+ i gnojivo za cvjetanje,o tebi ovisi kojeg ces proizvodaca..ima ih par dobrih=biobizz,hesi itd.)sretno!
 
OP
OP
Imenko
19.12.2010
42
7
0
29
Oke , hvala puno , to su sve informacije koje su mi bile potrebne, ostalo cu sam saznat. Stvarno puno hvala na pomoci , imam jos jednu sliku tocnog opisa boxa, pa ako neko moze malo pogledat i dali je sve uredu ?
 

Falcon

Aktivan Član
09.09.2010
229
27
0
41
Samo stavi...pa ce se komentirat i pomoc ce ti se...ne brini;) i netrebas zahvaljivat tolko:)....a i pricekaj da jos neko iskomentira pa si onda odluci
 
OP
OP
Imenko
19.12.2010
42
7
0
29
Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.
.. A ono da sam sam u tome nebi mi bio problem uzo bi vremena razmislio i korak po korak napravio, al frend je vec posadio par biljicica i super rastu al nece dugo u njegovom boxu, i sad ide preko praznika familiji i to cemo premjestit k meni jer se nema ko brinut o tome.A ja sam teška nubina u ovome i ne stignem sad pročitat apsolutno sve kaj je napisano ovdje. Čitam koliko stignem. Malo je problem u ovom forumu sto su sve informacije tolko rastrkane da se nemožeš snać ,trebao bi jedan post koji objedinjuje jednostavne i konkretne informacije (razumljive pocetniku poput mene), al dobro skećem s teme.Uglavnom recite što mislite o tenutnim postavama i dimenzijama.I zna mozda netko cjenu cooltuba i hps 400 w ? hvala unaprjed po 1000 puta :D
 

Zlo&Naopako

666&999
Moderator
27.12.2009
3.060
4.389
228
Ne valja ...ponovi !
Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.

Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.

Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.

Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.

Ajmo na čitanje.
Koji qrac će ti oscilirajući vent tamo dole?
U tom boxu ne možeš uzgajati sa 400W! WTF???
Jedna biljka,eventualno 2 manje,al tek kad izguraš 2-3 growa.

Ako ti frend zna uzgajati,koji qrac ne pomogne oko boksa (ili je i njegov ovako "apstraktan").

Sorry što sam grub,ali izbacio si me iz takta sa kritikama! Ovdje se sve piše na dobrovoljnoj bazi.Nitko nije plačen za to i kad dođe neko i kritizira-iskreno,smeta mi.
Tutorijali postoje,samo ih treba naći,a kako je forum organiziran u podforume,nije baš problem.Sticky teme (zaheftane) su one sa naj više info,ali brate,pa neću ti ja tražit šta ti treba.
Imaš i na home stranici linkove na bitne teme kao što su svjetlo i ventilacija,a također su i u temi o boxu (zelenim slovima piše HPS INFO itd)
Nema druge...nađi vremena.Jbga...
 
OP
OP
Imenko
19.12.2010
42
7
0
29
Da znam pročitao sam to par puta i iskreno pol toga nisam shvatio pun ***** stvari tu , jednostavno ne razumijem. Ne frend nezna.Dolje vent da puše novi zrak u ventilator koji ga šiba gore.mislio sam da će biti dobra stvar(jer stvarno u svemu sto sam procito nisam nasao ni jednu informaciju o tome , makar sam vidio par slika na taj princip). Hvala na savjetu, probat cu izgurat 2 , ako nece ici jebiga( iz greska se uci) Nisam htio biti bezobrazan niti nista, samo sam predlozio , ja da znam vise o tome sigurno bi napisao al jebiga neznam tek ulazim u taj svjet. I da i mene bi raspizidlo da sam iskusan i da znam o tome , pa da dođe neka nubina spama postove, neda mu se čitat ili nešto ( al ja sam samo tražio savjet, ispričavam se ako te to uvrjedilo)I molim te ako ti se da di sam onda pogrješio kod svega ? znam da je trenutno prejaka 400 w , piše da bi prije stavio nešto što manje grije(tj neonke i stedne) pa onda ubacio 400 w s CT-om , jer vidio sam likove u puno manjim dimenzijama boxa da su tako uzgajali i islo je super pa neznam cemu tolka panika oko toga sad ? no uglavnom ak vam je tolik problem pomoči početniku nemorate se onda niti trudit pisat. Da čitam nalazim vremena kolko stignem dođem iz škole čitam i raspitujem se, al jednostavno ne stignem sve pohvatat, nemam vremena u tj dana moram to sredit da liči na nešto bar privremeno i onda ga poboljšavat s vremenom. Mah izgubio sam smisao .. ništa onda šutjet ču onda čitat i sjebat ako vam je problem..Makar ustvari svi ostali su mi pomogli samo ti si totalno verbalno nasilan (bez uvrede, al falcon,vanzemanjac i 4 herbs su uljudno i bez panike pomogli,tako da neznam u cemu je problem -.-)
 
OP
OP
Imenko
19.12.2010
42
7
0
29
A i ustvari stavi sebe u moju situaciju , kako je tebi na pocetku bilo ,isto si bilo " zelen" u tome kao i ja,trebala ti je pomoč. A ja sad još imam i limitirano vrjeme i sve. Nemogu sve odjednom pohvatat, stvarno nemogu.I kako bi se ti osjecao u mojoj situaciji da ti dođe neki iskusni grower i govori ti kako nemaš pojma da ti ništa ne valja i tako.
 

Falcon

Aktivan Član
09.09.2010
229
27
0
41
Gle...reko sam ti..procitaj vise savjeta..pa si odluci....a sto se tice 400w i CT-a za takav box..stari moj ide BEZ problema;)..citaj kolko stignes...i bice jos kometara i savjeta..ne brini:)


P.S.sad sam vidio da ti je sirina 48cm a dubina 58cm..e to je malo zaheb..tako da se ispricavam..ipak bi ti savjetovo manju lampu..da ti je sirina 58cm..e to bi se vec dalo sa dobrim vent+CT..tako da bilo koji HPS bi stavljo jaci nutra,a tad bi trebo i CT..a na tu sirinu nebi iso,tako da ti vanzemaljac dobro reko za hps od 150w,to bi islo i ne grije jako
 
OP
OP
Imenko
19.12.2010
42
7
0
29
Ok onda 150 w i rješena stvar. ajd bar neko pomaže on mi je samo rekao " 400W! WTF??? " i to je to , mogao je je reči samo 150 w i gotovo. Ok hvala ti , opet :D Ionak ce mi to biti privremeni , bar za 1 grow dok se ne uhodam, a onda idem na box 1 m x 1m x 2 m mislim da ce biti cist solidan , bolji vent i sve. E da i gledao sam na youtubu nekog lika radi u ful malom boxu , i ne kuzim kakve to ventilatore koristi znas ti mozda ?
Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.
to su oni mozda za kupaonicu ? o_O makar mi se cine premali za to.
 

Falcon

Aktivan Član
09.09.2010
229
27
0
41
Mislim da su to PC-ventovi...njih mozes na adapter 12V(a imas takve i na 220V to su ti za kupatilo,oni su jaci ali i bucniji puno)....a inace gledo sam tog kaj slaze te PC boxove...on vecinom koristi cfl rasvjetu,koja manje grije,isto kao i 150w hps...ali ovako,da se razumijemo,da ja slazem to sebi i da poslje toga mislim (ubrzo kad se ispraxas) sloziti veci ormar,nebi se razbacivo s parama i kupovo 150w komplet pa ubrzo nakon toga 400w komplet(moras znati da uz lampu ide propaljivac,prigusnica)nego bi taj box sta imas sad preslozio tako da u njega mogu ubaciti 400w hps,ali jbg ako ti nije lova problem,napravi tako...150w hps za sad za taj box je cisto dobro i mozes super rezultate postici..pa kad malo jos vidis kak sve ide i jos procitas ponesto..onda si lako slozis kasnije veci box..pa vege box(posebno za vegetaciju)ali da te sad ne bunim na pocetku i nejdem u off topic previse,uzmi 150w i moci ces rijesiti ventilaciju sa "onakvim"PC ventilatorima


EDIT-sad sam se sjetio..imas na netu skinut torrent sa nekih 20giga kolko se sjecam di imas sve dokumentarce o uzgoju vutre itd,posto vidim da zujis i gledas po jubitou:)A imas i ovdje na vutri za pogledat pa ne moras ni skidat cak
Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.
-pocni sa Jorge Cervantes' Ultimate Grow i ima jos par dobrih di mozes sve osnove pohvatat,sretno!
EDIT2-da ti dam jos jednu ideu na razmatranje,gornji dio boxa se da pregradit plexiglasom-staklom dubine nekih 18-tak cm i tu napraviti ulaz-izlaz za ventove-upuh-odnosno hladenje hpsa i sipuh-izvlacenje toplog zraka van,tako da se da ubaciti hps 400w na duzinu boxa od 128cm sa pregradom bi izgubio tih 20cm....ostaje metar za biljke(ako je dobro hladenje i jaci vent,biljke mogu na par cm od hpsa biti)
 

Zlo&Naopako

666&999
Moderator
27.12.2009
3.060
4.389
228
Dečko,na tebe sam popi*** jer si umjesto da čitaš sticky teme,spamao po temema di su glupa pitanja da glava boli,a ne radi toga jer si nov u uzgoju.
Krenuo sam ti u paintu nacrtat sve u detalje,ako te baš zanima,ali sam u međuvremenu vidio tvoj drugi post u dotičnoj temi,pa sam izgubio volju pomagati nekom tko si uzima za pravo kritzirati one od kojih je prije minutu tražio pomoć.
Imaš sve gore na onim linkovima i čitaj,evo falcon ti daje savjete pa slušaj njega,nije on nov u uzgoju,samo...400W ćeš morati hladiti odvojeno od boxa.Znači,ct fixirati i ulaz zraka u ct iz vana.Ovo dole makni i povisi si grow prostor,marihuana raste u vis,a ti sa dvije biljke unutra nećeš moći puno savijati i te šeme.

Over & out :spliff:
 

Falcon

Aktivan Član
09.09.2010
229
27
0
41
Ako z&n kaze da si kritiziro i spamo...onda to nije nimalo u redu od tebe...(nisam to primjetio)al ajde,,oprostio ti je z&n:)...(ovaj put)..imas postove koje ti je i on dao,imas i tu dokumentaraca za pogledat pa ces brzo pohvatat osnove(ako nista pogledaj bar taj prvi od jorgea),ma ako te to zanima i zelis da ti to bude hobi,budes ulovio vremena, po malo i naucit ces i dobijati ces savjete od ljudi ovdje koji znaju nesto ako pitanje bude na mjestu,sigurno:)..pozz!
 
OP
OP
Imenko
19.12.2010
42
7
0
29
Ok nisam htio ispast tako grub ili nesto(planuo sam nepotrebno) al si me napao a ja sam se branio ,oprosti .Spamo sam jer mi je zastekao 3 put mi je postalo skoro isto a nisam znao obrisat pa sam tako napravio.Da maknuo sam ventilator i porkuzio kako sam glup bio kad sam pogledal par filmova što mi je falcon poslo link. Ok hvala vam decki . to je to od mene one glavne informacije sta moram kupit i to sam našao, a za ostalo imam jos par dana pa cu potrazit. Peace !
EDIT: e falcon ovo ti je super ideja sad bila s plexiglasom, bar mi se čini tako. Mislim mogla bi onda 400w jer onda bi se to sigurno dovoljno hladilo da ne grije ispod. Ma ljubim vas :D