Ja sam ove god. tek posadio jednu biljèicu tak malo iz zezancije,a i malo da vidim jel æe mi uspjet to dozorit!Pošto nisam dumeta imao kako se to radi, sam postupak, malo sam naucio na svojim greškama i shvatio par stvarèica!
Posadio sa obicnu neku travušu koju mi frendica dala kaj su oni pljugali prije ko zna koliko...stavim ja fino sjemenku u èašicu od jogurta kad vide cuda za par dana nesto klija!Oduševljenje je bilo na razini
Èitao sam malo po netu,a naroèito ovdje (Svaka vam Èast moram priznati!) kako postupati,kada presaditi,zalijevati...i skužim da sam dobrano ujebo stvar--naime,nisam je krenuo obrezivati na vrijeme..djelomièno iz straha i neznanja kak moze jebena vutra rast ako joj se odreže vrh!!!A kasnije mi je postalo jasno da je puno bolje kada se lagano obrezuje..
Moje pitanje je sljedeæe posto mislim da je vezano za ovu temu:
Naime kad sam predsadio biljku bila je nekih 40cm..stavio je u lonèanicu i s njom u vrt..znaci nije indoor,a nije ni pravi out uzgoj (jer ipak je bila u loncanici). I tu su nastali problemi-rasla je kao blesava,nekih 3-3.5cm po danu tako da sam je za 2 tj morao negdje premjestiti (posto paradajz jos nije narasto,a i stara je skuzila o èemu se radi)...i vidim priliku na balkon!Odrezem vrh(tada je bila nekih 80cm) i fino na sunèanje. Nažalost morao sam je se rijesiti,ali koliko sam shvatio zapravo nije bio važan ni ph,vlaznost zraka.., odnosno bilo je nekako puno lakše brinuti se o njoj,samo redovito zaljevati!
Da zavrsim podugaèku prièu
Da li je u neku ruku i bolje odgojiti tako u loncanici,a opet vani na 'prirodnim uvjetima'?
Barem covjek uštedi na struji

pozdrav