Pomoc za prvi indoor grow

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
08.07.2011
2
0
0
30
Znaci planirao sam ili uzeti sadnice ili jednostavno sjemenke i pocet uzgajat indoor. Znam ljude koji imaju iskustva s tim, ali prvo sam odlucio tu potrazit pomoc.

Jedna od ideja je da to slozim u starom PC-u, ali i druge ideje su dobrodosle.
Zanima me sta sve trebam od opreme i kako mi je to najpametnije slozit (slike dobrodosle), te informacije vezane uz svijetlo i vodu.

Hvala.
 

GreenGO

Aktivan Član
29.03.2011
97
2
8
33
trebat ces najmanje 6cfl (štednih žarulja) ili hps 70w oko 4 ventilatora, ali to ovisi o temperaturi, dobru zemlju i posude i gnojiva za vegetativnu fazu i fazu cvijetanja
 
08.07.2011
2
0
0
30
GreenGO je napisao(la):
trebat ces najmanje 6cfl (štednih žarulja) ili hps 70w oko 4 ventilatora, ali to ovisi o temperaturi, dobru zemlju i posude i gnojiva za vegetativnu fazu i fazu cvijetanja

jedino fakat neznam di da kupim ventilatore (i jel bas neke odredene trebam) koje mogu ukljucit u produzni..

unutra alu folija i to?
 

Mox

Aktivan Član
27.08.2010
81
20
8
36
Ako želiš napraviti dobar PCbox, ja bi na tvom mjestu prekopirao Che*ov... I dobio bi ne dobar, nego perfektan box.

https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/4722-cfl-big-tower-box-lowrider-2-a.html

Od opreme što ti je GreenGO spomenuo, treba ti mjerač vlage i temperature , a od gnojiva i te kemije H2O2(nabaviš u apoteci-kad te pita šta će ti, kažeš za ispiranje rana) i gnojivo za cvjetanje. namjerno ti nisam rekao i za vegetaciju, jer smatram da se u prvih 3-4 tjedna uz kvalitetnu zemlju nema šta gnojiti, jer biljka u zemlji ima dovoljno nutrijenata.

Svijetlo: kopiraj od Che*a
Voda: treba biti 6.5-6.8 kupiš si još setup za podešavanje vode i miran si, ili koristiš kišnicu. i zaljevaš jako malo, svakih par dana, jer vutra bolje podnosi nestašicu vode nego potop.

(i da, klicu sjemenke stavljaš prema dolje u zemlju :p )

Edit:

1. ventilatori su za PC i najbolje da vidiš dali ih u voćarni ima, ( PC shop>20ak ili manje kn 120 mm)
2. spajaju se na adapter, da nebi došlo do zapaljenja, gledaš amperažu ventova i adaptera....(imaš temu, koristi pretragu -.-)
3. pročitaj si o reflektiranju svjeta i koja je bolja varijanta. Od ALU folije(mylar ili čak samo premaz bijele mat boje po stranicama boxa...moj prijedlog folija za auto šajbe-ona sjajna)

i prije nego šta postaviš sljedeće pitanje,znaj da su ljudi potrošili ohoho vremena da napišu sve o ventilaciji svijetlu, prihrani biljaka, zaljevanju...tako da sve informacije imaš već na forumu
(i nebi vjerovao tema kako sklepat box već postoji: Uzgoj marihuane - Box )
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.