Pomoooc. :(

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

loop

veteran spliffer
10.08.2012
773
527
0
44
obzirom da je maloletna-DA,i roditelji su dobrim delom odgovorni.
spreci je kako znas i umes,izvalice ih neko,haos moze nastati
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.540
298
Ok... odi sada iz ovih stopa do mame ili tate i reci im da imaš nešto vrlo važno za raspraviti. Zaprijeti im da ćeš, ukoliko te ne saslušaju, biti prisiljena napraviti nešto što ćete svi skupa zažaliti i da nikako ne smiju reagirati nasiljem, odricanjem i slićnim drastičnim mjerama, jer će biti dodatnih i ozbiljnijih problema. Ako nisu spremni slušati, reci im da nemaš razloga tražiti njihovu pomoć i da ćeš se obratiti nekoj od nadležnih institucija, te će i oni ispaštati zbog stvari za koje trenutno niti ne sanjaju da se događaju. Kad se nepokon smire, reci im da TI i TVOJA SESTRA konzumirate KANABIS (ne marihuanu) i da si ti odlučila PRESTATI s time nakon što se tvoja sestra odlučila krenuti uzgajati i prodavati.
Oni su roditelji i ONI trebaju rješavati tu situaciju. Ovu bagru od društva treba srediti tvoj stari, ali ne tako što će ih prebiti na mrtvo. Nek to prepusti njihovim očevima.
Ova tema ide isto pod ključ, jer vidim da nitko nema muda reći bilo kakav konstruktivan savjet, a ovo je naj pametnije što meni osobno pada na pamet.

@ SenzaPieta
Isprika nije uvažena.
 

grga77

Aktivan Član
01.05.2012
409
231
43
74
ja neznam zasto bi se tema trebala zakljucat jer mozda naidje neko pamet pa i da neki takav savjet........ja kao otac kceri od 15.g neznam sta bi reako jer svasta i svakakva sranja sam dozivio u zivotu al na ovakvo nesto te nitko nemoze pripremiti kad ti se desi u obitelji........ova posat je ko i neka bolest koja je smrtno ozbiljna covjek neznam kako bi reagirao na sve to i dao neki pamet savjet...........Ja osobno znam sta bi napravio kao otac takve kceri ali nebi ga dijelio kao neki savjet drugima to je moje osobno misljenje.......tako da mala ti si ipak starija sestra i ovo trebas ozbiljno da shvatis te se nemoj bojat na reakciju roditelja jel i oni su prosli svakakve i slicne stvari pa ce da razumiju sve to a da bi to na vrijeme sprijecili dok se to ne razvije i ode u krive drine ak me razmes...........pamet u glavu!!!
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.160
298
54
pa jebote jel ti to nas trollaš ovdje? ja mislim da ste vi svi samo popušili neku foru, ovakve priče još u životu nisam čuo...

neš ti organizacije, klinke od 13 godina sade i dilaju...


ako je to sve nekim čudom i istina, već si dobila savjete što i kako pa se snađi...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sativa Diva

Sativa Diva

miljenica bogova
23.04.2012
1.517
5.238
258
my thoughts exactly, MM..

u tin godinama nisan znala ni kako trava izgleda :vb_kez: čisto sumnjan da će od te velike sadnje biti nešto..
 
23.02.2008
1.048
1.455
188
I ja mislim da nas zeza, daj bre prvo samo pusi posle nekog vremena oce da sadi i diluje,
a ako je sve to tacno u sta sumnjam ti lepo zapreti da ces reci roditeljima ili im kazi
pa nek oni delaju, u redu daima preko 18 razume, njen izbor al brate 13 godina,
sto bi kod nas dole rekli ni shishke ispod mishke dobila nije :D
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Detox2Old
23.02.2008
1.048
1.455
188
i sto kucas prvo u muskom rodu pa posle u zenskom :D
fora bi bila da prvo kucas ti pa posle sestra razvratnik :p
 
  • Sviđa mi se
Reactions: PowerSeed
02.04.2013
25
0
0
Nisam nigde kucala u muskom rodu? o_O I dajte moliim vas neki ozbiljan savet, al da kazem roditeljima, to nema sansee, pa ona bi dobila batine, I ne bi progovorila samnom vise nikad.
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.596
2.598
ćutim da mala zna da ti duvaš pa te drži u škripcu :)
ako ju kažeš mami,sebe otkrivaš isto...hmmm,zanimljivo
 
  • Sviđa mi se
Reactions: M a n d o r

M a n d o r

Banned
Banovan
12.01.2013
720
747
113
to sam upravo i htio reć ovo što Ven kaže.....a i zbilja ako si zapalila sa sekom nisi baš neki uzor.....al ak nisi zapalila s njom i nepušiš nevidim razlog zašto je nebi odvela pred roditelje i objasnila situaciju.....to je za njeno dobro...sad će to možda i mrzit što si to napravila al za 5,6 godina će ti bit zahvalna...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Loader

usrname

Banned
Banovan
14.04.2012
501
676
0
12
WeedLala je napisao(la):
I dajte moliim vas neki ozbiljan savet, al da kazem roditeljima, to nema sansee, pa ona bi dobila batine, I ne bi progovorila samnom vise nikad.
Imaj na umu da je to što ti seka radi, odnosno planira raditi (sađenje/dilanje), potencijalno jako opasno za vašu obitelj.
Postoji realna mogućnost da ruka zakona (socijalna služba) razbuca vašu zajednicu i shebe vam živote na puno okrutnije načine u smislu da sestru i/ili tebe strpa u dom, a starce na robiju.
Ukoliko bi do toga došlo, do kraja života si ne bi oprostila što nisi reagirala na vrijeme, zar ne? Malo batina i suza su malena cijena za cijeli život koji je pred vama.
Ulog je prevelik i zapravo je izbor jednostavan.
Ako ti mala sestra uistinu pleše na rubu normalnog života, mislim da ćeš ipak poduzeti nešto.
Naravno da je teško otvoreno o tome progovoriti s roditeljima, ali sigurno imaš ujaka/ujnu/strica/strinu/porodičnog prijatelja s kojim si bliska, povjeri se takvoj osobi.
Roditelji su često opsjednuti samoprojekcijom na potomke, pa ne gledaju na dijete kao na zasebne individue.
Stričevi i tetke nisu imali takav odnos prema nama i zato smo ih kao djeca često više volili i cijenili.
Samo hrabro - slušaj svoje srce i nema straha. :thumb:
 

loop

veteran spliffer
10.08.2012
773
527
0
44
aman bre,zeno.....
postoje samo 2 opcije za tebe :

1. reci roditeljima
2.reci policiji

i nema treceg-ti odluci !!!
Mozda naletis na razumevanje kod policije,mozda je samo pozovu na razgovor i zastrase je (desava se,ima i medju njima normalnih ljudi,koji znaju sta bi se desilo ako krenu da hapse),fakat je da MORAS jednu od ove dve opcije iskoristiti !!

i'm out..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Crackmaster

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.540
298
Jel sad napokon sve rečeno? Ja ne vidim što ti mi na forumu možemo reći da ti pomognemo. Savjete si dobila, biraj šta ćeš pokušati, kombiniraj, nešto poduzmi...ili nemoj. Pusti ju nek dila, pa nek padne, nek vam socijalna razhebe familiju i nek uči na svojim greškama. Šta da ti više kažemo? Teško gledati kako ti rođena sestra srlja u propast, al ako ne vidiš izlaza i načina kako to riješiti, pusti nek stvari idu svojim tokom. Ja bih napravio ono što sam ti prvo savjetovao, pa ti sad vidi. Dobro su ti rekli, nek te i mrzi poslije toga, samo nek ne napravi sr*nje. Možda glupoj balavici i treba da ju murija sklepa, pa da shvati koliko je glupa...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Crackmaster
08.05.2013
16
10
3
Ili bolje reci roditeljima od tih drugarica pa ce tvoji da cuju od njih. Bice belaja malo ali zbog tih belaja ce se klinke prestrasiti. Mislim....
 

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.204
6.198
258
Mnogo nedorecenosti, suprotstavljenih stavova i konfuzije u iznosenju problema.
Moglo bi se zakljuciti da ovo sve pise trinaestogodisnja osoba, jer napisani tekst naprosto odise zelenilom i neiskustvom.

Roditelji ne znaju, al je mama spomenula (iz cista mira) da bi se odrekla da sazna tako nesto...
Hoce li mi mama i tata zaglaviti zatvor..
ona sadi travu i ima namjeru istu prodavati,ustvari, ne sadi sama..

Ukoliko zaista trebas savjet, iznesi nam problem racionalno, ukoliko si u mogucnosti, punoljetna i razumna, u suprotnom ces potvrditi da imas 13 god.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: SiD
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.