Pomozite mi iskusniji kako da krenem;)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
06.02.2010
17
1
0
35
Pozdrav svima!
Dakle potrebno mi je par savjeta oko uzgoja, ako ima dobrovoljaca :)
Ovako stoje stvari: posadio sam biljcice pred tjedan dana...niknule za cetri dana, stavio ih u box i nakon 5 dana u boxu to izgleda ovako http://img191.imageshack.us/img191/2397/dsc00710x.jpg
Da odmah napomenem, ne koristim idealnu rasvjetu( dvije stedne sijalice od 30w) i ne mislim kupovat gnojiva. Cilj mi je samo da od toga procvijetaju jedna ili dvije biljke. Prostor je ogranicen, tako da biljke mogu doseci max 55cm. I da, ne ocekujem od tog neki super dim. Bitno mi je samo da sljaka. :)
Zanima me i trebam savjet kako dalje. Do koje visine trebam cekat da ih presadim u vece posude? Koje biljke da ostavim a koje da bacim? Dali je moguce u faci vegetacije razlikovat spol? (bojim se da ne ostavim samo muske biljke) Da li da zbog tako malog prostora obrezujem biljke ili savijam stabljike da bolje iskoristim prostor ili ih samo ostavim da rastu do 50cm i onda ih stavim pod noc?

Kao sto se da primjetit ovo radim prvi put. :icon_lol: Nemam namjeru ulagati za prvi put nista vise, zelim prvo malo iskustva s uzgojem pa onda nabavit idealne uvjete.

:thankyou:
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Presadi odma i hitno,ako se da uopče,svaka biljka mora biti zasebno u svojoj saksiji jer če kasnije biti problema ako u istoj imaš i mušku i žensku,a muške ti netrebaju!
Odvoji ih,pa koliko stane,pošto si ograničen prostorom drži još u vegetaciji oko 10-ak dana najviše i stavi na 12/12 tj cvitanje.
Bitno da odvojiš to hitno a ostalo če vrime pokazati!
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Najbolje u iste ili veče.
Idealan prostor za 2 biljke imaš.
Dobro bi bilo kad bi ima 2 ženke,i staviš svaku u bar 5 litara zemlje najmanje (šta više zemlje to veča biljka a onda i urod)-mislim da bi to stalo.
Ja bi na tvom mistu-6 saksija i 6 biljki,za 7 dana sve na 12/12,kad pokažu spol ostaviti samo 2 najbolje ženke(u šta veče kante) i dodati još 5-6 štednih,ali naravno s vremenom koliko narastu,svitla nikad dosta (i tebi če se brci smijati kad skontaš da možeš povečati urod):icon_lol:
Na tebi je uglavnom kako češ,bitno da je počelo:)
 
06.02.2010
17
1
0
35
puno ti hvala :)

odo ja sad odma na presadivanje :)

Znaci da ih za 7 dana stavim na 12/12? Ja sam skuzio da kad biljku stavis pod noc(cvijetanje) da ona vise ne raste u vis. Krivo sam skuzio? xD ili ce ona vec za 7 dana narasti nekih 40cm? :D nije mi potpuno jasan taj dio xD osjecam se glup trenutno xD
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
A gle,da san ti primjer,ne drži se toga kao da moraš,mogu one vegetirati i 30-40 dana,ovisi o veličini tvog boxa.Pod štednima sigurno rastu sporije nego pod hps,i iako nemam islustva s štednima mislim da za 7 dana nebi puno narasle...
Iskreno,mislim da ni za još 20 dana neče narasti 40 cm,ali to nemože trenutno nitko znati.
To napraviš ako očeš šta prije da otkriješ spol i da znaš na čemu si i kako dalje.
Najbitnije ti je da ih za početak odvojiš,ostaviš njih 6 u 6 saksija i neka rastu.
Dalje ideš postepeno,ovisno kako rastu i kako se ponašaju.
----Stavi žarulje vodoravno i neki lim poviše(pocinčani ili slično)da odbije svijetlost prema njima,jače je!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Pustolovac
06.02.2010
17
1
0
35
Presadio sam ih svaku posebnu... i stavio zarulje vodoravno :) puno hvala na pomoci :)

No ja sam sad potpuno zbunjen sto se tice stavljanja biljke pod mrak. Procitao sam od Haze-a "Uzgajanje od A do Ž u vasem domu" i tamo je on napisao: "[FONT=&quot]Minimum, kada je biljka spremna za cvjetanje je visina biljke više od 30cm"
A ti mi sada velis da stavim na 12/12 za 7-10 dana... Nista mi sada nije jasno :D jbg. glup sam xD
Ako imas volje mi malo pojasni to :)

[/FONT]
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Gle,i kad staviš biljku od starta na 12/12 opet če proči 25-30 dana do pokazivanja spola,a u to bi vrime trebale u normalnim uvjetima bar 30cm.
Jednostavno je na tebi da odlućiš koliko češ ih vegetirati.Ravnaj se po veličini boxa,računaj koliko naraste u vegetaciji toliko če u cvitanju,iako i to meni osobno nema pravila.
 
09.02.2010
1
0
0
38
Pozdrav društvo !

Nov sam također u ovome pa da ne otvaram novu temu nadovezat ću se svojim pitanjima ovdje.

Imam 3 biljčice stare oko mjesec dana visine 20-tak cm i trenutno puštaju 5-ti par listova!

Kao prostor za uzgoj koristim stari akvarij dimenzija 100x40x40 ukupna zapremina 160 litara !!!

Za rasvjetu koristim 2x 30W akvarijske lampe jedna sa isijavanjem crvene i plave svijetlosti i od jučer sam stavio drugu koja je daylight znači bijela, prethodno su bile obje crveno plave da vidim kako će se ponašati sada !

Pošto je u prostoriji hladno koristim također i akvarijski grijač za vodu ali grije i zrak dobro bez problema, sa obje strane poklopca postoje rupe za provjetravanje i temperatura je od 18- 24 C!

E sad dali da stavim stari trik za Co2 sa šećerom i germom koji koristim i u akvaristici koliko bi to pomoglo!

Međutim kada zatopli namjeravam ih staviti van ili u plastenik ako je moguće!

Posađene su u vrlo bogatu zemlju za jagode i gnojene sa gnojivom za orhideje sve u svemu biljke su lijepe tamno zelene boje i za sada nevidim nikakve znakove bilokakvih bolesti !!

Kasnije kada ih prebacim van pošto živim na selu imam kokošji i svinjski gnoj koji je sazrio a i pepela za potreban kalij u kojem omjeru da pomješam sa zemljom ako bi sadio direktno u zemlju???

Ako ima netko kakav prijedlog neka se javi!

Hvala unaprijed!
 

Remus

Banned
Banovan
31.01.2009
116
8
18
41
pozdrav drugar..

kako sam razumeo,treba da stavis jedan ventilatorcic da cirkulise vazduh po boxu. Vvaljalo bi i da izvlaci jedan. to se snadji.

Za co2 -nije potreban u vegetaciji,a mozes i da probas inace..
A kad budes presadjivao napolje koristi isto vrlo bogatu zemlju za jagode:)))

to je to,samo pici!!
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
nezamaraj se sa Co2 kupi si hps komplet kao prvo i prvo . a onda pošteni vent a onda sjeme i to Kvalitetno ne neko blabla pa gnojiva specificirana za kanabis a ne za neznam šta pa zemlju i onda si tek koliko toliko spreman . bez ovog sto sam ti naveo "lutaš u mraku"

Co2 prihranjivanje ti je spada vec u advance level growanja kao i oprema za isto . ukratko da ti objasnim Co2 ti je teži od zraka znaci pada dole . To što si ti naveo proizvodi co2 ali u toliko mizernim kolicinama i sa povremenim otpuštanjem da je to totalno zanemarivo . inace kad se radi co2 prihrana biljki radi se sa co2 bocom i tubingom koji je porozan i namješten tako da pokriva kompletan grow prostor što znaci da je tubing iznad samih biljki tako da co2 "padne po njima " i u to vrijeme ventilacija tog prostora STAJE da bi se Co2 zadržao unutra a naravno da se sa co2 moze i pretjerati pa za to postoji i mjerna oprema . Više ceš im pomoc tako da dišeš u njihovoj blizini i samim time što radiš nešto oko njih .
 

ZOKI

Aktivan Član
21.01.2008
1.257
42
73
16
i ja da ti kazem da sa te dve stedne nces nista uraditi 100%
znam da nezelis da ulazes nista al mogao bi jos tri stedne uzeti posto ovako stvarno nemas nist a ni truditi se nemoj .. neznam zasto ti to odmah neko nije rekao stoner ti kazze da uzmss hps250 napisao si da neces nista ulagati, idealno bi bilo 250w al ako stvarno neces da ulazes onda bar te tri stedne ubaci jos pa ce nesto i biti... i jos nesto procitaj dnevnike ima korisnih informacija te sijalice stavi u vodoravan polozaj i nabaci neki reflektor odgore ovako samo gubis na svetlu kojeg i tako nemas dovoljno :) pozdrav
 
12.02.2010
6
0
0
33
slika4u.jpg
imam jedno pitanje upravo sam sad vidio da mi se biljka objesila kao da vene listovi ko da su mlohavi... mislim da je to od previse zaljevanja ali nisam siguran... kako da joj pomognem i rijesim problem?? rado bi stavio sliku ali nemogu,,,
slika4u.jpg
ali je slicno ovom