Pomozite Mojoj Biljkici

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
04.06.2008
4
0
0
51
:email: Evo ja malo tu i nikako da nekog nađem, a zapravo mi triba mala pomoć oko moje biljkice. Ona je ženska, visoka 2m, u cvatu, ali mi je napadaju neke uši ko mali leptirići koji skaću. Zato molim nekog ako zna da mi pomogne da se riješim napasnika da mi ne propadne sav trud oko moje biljkice...:email:

Alex :thankyou::thankyou::thankyou:
 

SiD

bože petra!!!
Vutra Veteran
15.01.2008
1.091
648
138
36
uuuu ti si se malo izgubio... postavi pitanje u odgovarajucu sekciju, a ja mislim da vec ima odgovor na ovakve stvari...malo pretrazi forum,:b_cowboy:
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
Imaš negdje na forumu naši kao temu prirodni insekticid sprej protiv kukaca ili tako nešto i to si malo prouči
A svakako možeš nečim vlažnim prebrisat di se gamad nakotila to ono nije da će ih otjerat al bar ih privremeno makneš
 

Bugi

Aktivan Član
10.11.2006
515
14
0
37
nemoj koristiti nikakve otrove jer ces mozda tu biljku kasnije konzumirat...bilo je slucajeva kad su raznim pesticidima prskali...nista od toga...
da sam na tvom mjestu ja bi je okruzio mrezicom-komaricom.
 

brend

Power of Marihuana
04.06.2005
323
25
0
50
Mali zeleni leptirici koji obozavaju vutru i sa pravom si zabrinut jer mogu brzo da je uniste.Ako smeljas tog napasnika osetices kako jako mirise na vutru sto znaci da je vec rucao.Upotrebi neki insekticid i nemas problema.
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
hm a kontam si da je mal zeznuto jer to sad naveliko cvijeta pa prskat insekticidima
Stavi temu na pravo mjesto i dobit ćeš boljih odgovora a ne temu u poznanstva naturat
Ajde nek neko pametn napiše da mi tu ne trkeljamo
 

balcan_smoke

Vutra Veteran
01.03.2006
1.836
493
108
poslije popuši taj pesticid i tek onda nemaš problema
imaš recepturu
bijeli luk kopriva duvan .....
 

brend

Power of Marihuana
04.06.2005
323
25
0
50
Pa ne verujem da ce mi od jednog malog prskanja insekticidom biti lose ili da ce mi pozliti,ako je poznato da se recimo jabuka prska 12 puta.
Lepo zvuce te corbice od luka i duvana ali mi ne deluju efikasno pa ne bih da rizikujem.
Od jednog prskanja insekticidom mnogo je opasnije to sto svi vi gnojite biljke raznim sranjima i to skoro od samog pocetka pa kasnije ispirate kao da je to moguce isprati iz biljke.A posle pricate o ukusu i mirisu kao da ne znate da je i miris i ukus gnojivo kojim ste gnojili.
 

choki123

Aktivan Član
25.04.2007
477
29
0
35
e brenderu zabrijo si...
A znam to mene uvijek muči jer zaljevam sa gnojivima kupovnim,i baš ne bi to htio,žao mi je ono kad idem da zalijem s tim al je.biga lakše je otić u trgovinu i uzet ovo ono i gotovo,pogotovo što niko nema znanja kako da se koristi prirodnim gnojivima,al jebiga šta je tu je ako mi to šteti onda recimo neću pit kolu i opet smo u istoj ravnoteži tu negdje ajde da ne spominjemo kakva sve sranja danas jedemo.
A i za ta gnojiva bi ja mislim trebo da se javi gospodin Slo Venac da nam kaže pokoju tamo iz njegove stručne perspektive,al znaš mislimo da sve znamo i da je tako jednostavno al kad ideš nešto da proučavaš,što više znaš,to sve više vidiš kako si manje znao prije.
A inače moja mama je prije bacala u vret di ima povrća stavljala je umjetnih gnojiva,a ja joj reko onda mama,prestani to bacat nać ćemo nekih govana i bacit u jesen i ljepo će bit prirodan paradajz.
Al samo kako to primjenit na vutru,poebno ako ti je mjesti negdje dalje od kuće kako bacit šta kako dal će to bit dovoljno jer se mmože lako pogrješit pa nešto sjebat....
Hiiiiiiiiiiii........sad mi je sinula jedna predobra ideja,zašto ne bi neka dobra firma,naprimjer plantella,počeli radit organska gnojiva,naprimjer da uzmu govna i onda ih rastapaju sa vodom i bude jednostavno za upotrebu ko ova gnojiva samo šta je prirodno,hiiii pa to je sjajna ideja starno eto vidiš:thewave:
 

brend

Power of Marihuana
04.06.2005
323
25
0
50
Nisi daleko od istine i slazem se da bi Slovenac trebalo da se pojavi i da kaze nesto na ovu temu.Ionako ga nema predugo.
A sto se tice prirodnog gnojiva,pokusao sam...hm...i ukus i miris ...pileca govanca...bljaks....tako da sad ne gnojim vec spremim jaku zemlju sa ugljem.
 
04.06.2008
4
0
0
51
A joj pa sad san se načita svakakvih receptura, preparata, pesticida i o ostalih pizdarija pa me pomalo i strah bilo šta od tog davati mojoj biljkici. "Nek priroda uradi svoje" reka je pametan čovik od kojeg sam uglavnom i naučija sve šta znan o outdooru, to naravno san pročita tu na ovom situ. Pa šta ja znan, gledan te leptiriće i ušesa koja skaču po mojoj biljkici, pa ipak, ona izgleda prekrasno. Stoga, za sada neću prskat ništa... "NEK PRIRODA URADI SVOJE":bis::bis::bis:
 
04.06.2008
4
0
0
51
HEEEEEJ LJUDI OPET JA!!!! :prof10:

Neznan sta da van kazen, moja biljcica se u potpunosti uzdigla i savrsena je,:icon_smile: :b_evil: nije ni bilo potrebe za ikakvim tretmanima, jednostavno, ka sta je i reka onaj pametni covik, priroda je ucinila svoje!!!:b_evil: :prof10:Neki dan sam je malo mazio i sve ruke su mi se zalipile, zamislite koja radost, jednu san usadija i ta jedna je ispala savrsena!!! :hippy:Srici nema kraja, jos se moran malo strpit dok je ne uberem, osusim, degustiram...:prof10::hippy::b_evil:
 

bahatee

Aktivan Član
09.10.2007
99
6
0
33
drama je sve to
al možeš li pisat normalnim slovima ko ostali narod
;)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.