Povecavanje sansi da dobijete zensku biljku

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
23.07.2016
79
86
18
Los Angeles,California
Ako sam fulio mjesto za temu nek prebaci neko.Ako imate ne feminizirano sjeme stavite ga u papirnatu
kesu sa korama od banane par tjedana prije sadnje.Mjenjajte kore od banane po potrebi kada kora pocrni.Plinovi koje izlucuju kore od banane daju vecu sansu da dobijete zensku biljku od muske.Prozracujte kesu dnevno 20 min.Teorija nije isprobana u praksi,procitano..
 

Greenland

. . . majstor svih zanata . . .
11.01.2016
339
1.517
143
Greenland-a
Hehe, i ovde ima raznih padobranaca sa raznim teorijama gluposti. Ali ne samo da im ne treba verovati, nego ne treba uzimati u obzir to sto pisu. Mislim da cista logika tu donosi zakljucak.
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.173
398
42
Tacna
Power hodajuća enciklopedija, nema šta, čoek sve zna :thumb:. Ja sam davno čitao na nekom botaničkom forumu o takvim karakteristikama kore banane. Kao vele da glavna tvar koja je zaslužna za neutraliziranje kromosoma Y je etilen, a on nastaje laganim truljenjem kore banane.
Botaničari vele da etilen sa velikom sigurnošću briše kromosom Y kod više od 95% jednogodišnjih biljnih vrsta, normalno tretiranjem sjemena etilenom. Ima čak i banaka (većinom po nizozemskoj) raznog jednogodišnjeg sjemena koje koriste tu metodu već par godina u komercijalne svrhe. Znači ako je koriste, onda i djeluje, e sad dali djeluje kod sjemena vutre, to bi valjalo saznati.
Sad tu ide neka moja logika :). Koliko sam ja pametan, ako neutraliziram kod hermija taj Y gonosom (kromosom spola), onda dobijem čisaka taj X gonosom, što je zapravo čisti ženski spolni kromosom, jel?
Nadam se da ja sad nisam izvalio još veću glupost ovom svojom logikom :D.
Neznam dal kod bilja uopće taj poredak kromosoma xx, xy točno upućuje na spol. Koliko znam ptice, neke ribe i ponekii gmazovi xx kromosoma su mudonje. Kukuruz prije i sad ima 15 kromosoma više, dal mu je to poebalo gonosome, tu neznaš više ko koga praši i ko je šta. A ta genetika braćo ko svemir...nikad kraja :confused:.
Aj bar ak sam omanuo logiku i naškrabo neku besmislicu u ove sitne sate ovak navaren :joint2:, bar smo na yardu, pa opušteno ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: GREEN1109

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
Neznam dal kod bilja uopće taj poredak kromosoma xx, xy točno upućuje na spol.
da, i kod vecine biljaka ali naleteh na ovaj podatak u nekom pdf-u o Odredjivanju pola i polno vezanih osobina:
"Kod konoplje nisu ustanovljene razlike u kromosomima između muških i ženskih biljaka, ali vjerovatno postoje neki seksualni faktori koji određuju spol."
 
  • Sviđa mi se
Reactions: No Joke

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
Meni ovo sve zvuci full cudno i konfuzno posto i sam pokusavam pohvatat barem osnove genetike.
...pa kad vec diskutiramo.....

Koliko vidim, jos se diskutira da li je cannabis iskljucivo muska i zenska biljka ili moze biti i genetski hermi.
Hermi je diskutabilan jer puno njih tvrdi da ne postoji gen za hermafrodizam, vec da postoji gen za osjetljivost biljke prema rodelizaciji.
Sto znaci da ce neke zenske biljke biti osjetljivije od drugih u smislu bacanja vrecica sa polenom.
Znaci po njihovoj teoriji ispada da cannabis moze biti muska ili zenska biljka.
Ono sto mi zovemo genetski hermij bi po toj toeriji bila 100% zenska biljka koja iz nekih genetskih razloga pokusava obaviti rodelizaciju tako da pokaze muske prasnike.
Sjeme od takve biljke ce i dalje biti 100% cura sa vecom tendencijom ka ranoj rodelizaciji.
Neki prakticiraju feminiziranje sa rodellizacijom ali pustaju biljke da same na kraju zivota bace banane kako novo sjeme ne bi imalo genetsku tendenciju da rano pobaca banane.

Kod koloidnog srebra vele da nema genetske manipulacije uopce kako se to obicno misli, vec se kemijski manipulira biljka kako bi pokazala jaja. Koloidi srebra prolaze kroz stanicne membrane i sjedaju na mjesto bakra koji radi sve i svasta i na taj nacin mijenjaju osobinu biljke i biljka pokaze muski organ.
Sjeme takve biljke je 100% cura sa tendencijom rodelizacije kakvu je imala mama prije tretiranja sa srebrom.

Rezime te teorije je da se genetski spol cannabisa ne moze promijeniti ali se moze manipulirati osobinom koju zenska biljka ima, a to je da stvori pelud.
U genetici je jedino zapisano da li ce se i kada pojaviti vrecice sa polenom, ovisno o stresu ili jednostavno prirodnom "nagonu" za prosirenje vrste ukoliko biljka nije oprasena.

Da li to sve drzi vodu ili ne....pojma nemam

edit: mitologija kaze da je bog Shiva donio biljku kanabisa na zemlju :D mozda je Shiva bio neki alien Rasta zajedno sa Ganeshom i ostalom ekipom sa xy planete i ponio frajer si par menki da covjek ima sta za dimit dok uci ekipu o chakrama i pinealnoj zlijezdi :D :D
pa je mozda i zato tak konfuzna ta genetika :D
 
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.