Pozdrav svima i jedno pitanje.

Hesi Hempatia Seedstockers Organics Nutrients Herbies Headshop
07.08.2011
8
0
1
36
Cao ljudi.

Skoro sam saznao za forum, solidno ga procesljao i od mene sve pohvale na racun informacija, ljudi i druzenja. Jedina zamerka bi bila manjak konkretnih akcija/aktivizma u korist legalizacije (objasnicu u posebnom tredu na sta mislim, a cenim i da imam par ok predloga :) no...), ali inicijative bar ima dovoljno pa polako :) Doci ce sve na svoje u nekoj skorijoj buducnosti, bar mi se tako cini.

Aktivno/redovno pusim 3-4 meseca (probao davno) i nakon sto sam saznao gomilu stvari o citavoj biljci/njenoj korisnosti i pogledao par dokumentaraca (''the union'', ''run from the cure'' i neke druge) zaljubio sam se. Da covek je***o ne poveruje. Nadam se da cu biti na raspolaganju za neke akcije a za sada jedno pitanje, skoro sigurno glupo ali prastajte, nisam mogao da nadjem odgovor. Dakle... :

Da li je moguce dobiti kvalitetno ulje od cvetova industrijske konoplje (koja je dozvoljena za uzgoj u Srbiji i sadrzi recimo 0.3% THC-a sto je, koliko znam, gornja dozvoljena granica), dakle ulje koje bi se koristilo u medicinske svrhe.

Da li to moze da se uradi na jedan od sledecih nacina?:

1: umesto pola kilograma cvetova koliko predlaze Rick Simpson, uzeti mnogo vecu kolicinu, recimo 30 kg ne bi li dobili gusce (THC-om bogatije po mom shvatanju) ulje? Imam poznanika koji studira hemiju (rastura faks, jos kao klinac je poceo da se bavi hemijom) pa bih mozda mogao iskoristiti njegovo znanje u dobijanju sto kvalitetnijeg ulja)

2: Napraviti ulje manje bogato THC-om ali konzumirati ga u mnogo vecim kolicinama radi boljih medicinskih efekata?

3: Ako bi se na ovaj nacin i moglo napraviti kvalitetno ulje, da li bi to bilo legalno proizvoditi?

Pozdrav svima, puno hvala unapred i da se druzimo, a bogami i dimimo. :)
 

Vutragenjo

not fuckin' admin
Administrator
23.10.2004
5.354
8.353
298
Čikago, USA
www.vutra.org
Ima tu vise od jednog pitanja :) Poenta ulja i jeste sto jedna kap lijeci. Nisam strucnjak ali vjerujem da je veoma nezdravo konzumirati tolike kolicine ulja niti da je moguce tako nesto napraviti od industrijske konoplje.
 

Sekach

Tekst kojim se isticem
30.07.2010
796
145
63
Ne bi ni legalno bilo...posto je zakon takav da iako mozes uzgajati, ne mozes nista s time jer moras imati nekoga tko ce to otkupiti...ne mozes sebi nista ostaviti...