pravim box,potrebna pomoc :)

Hesi Original Sjemenke Hempatia Organics Nutrients
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija

MrLaki

Aktivan Član
25.08.2010
139
9
0
37
E pa ovako prvo da vam kazem da zivim sa 6 ukucana na gajbi i veoma sam ogranicen sa prostorom,zapravo planiram da napravim box u svojoj sobi koja je veoma mala.Ovako od prostora imam 40x40 cm,visinu do 180 cm,posto mi je to jedini prostor u sobi i to mora da bude box i za vegetaciju i za cvetanje,planiram da uzmem hps 70 w,4 cfl jos uvek ne znam koje??Zanima me da li mi treba jos nesto uz ovu hps sijalicu osim nje??znam da za vece treba prigusnica i ostalo.sta mi preporucijete za ventilaciju pc kulere ili nesto ozbiljnije???i na kraju najveca stavka koja me muci,posto planiram da narucim semenke,koju vrstu da uzmem za ovaj box,da moze da stane vise od 1 biljke i da je ok prins?? Znam da ima dosta informacija na forumu,citam ga vec nekoliko dana,mozda ovo i nekog smara ali ne bih zeleo da kiksnem i uradim nesto pogresno :) Hvala svima unapred
 
18.08.2009
23
1
0
46
Jedna biljka, obavezno reflektor za hps-ku, folija ili bijela boja unutra po boxu. dolje 2x 120mm pc venta za upuh i 2x 120mm gore za ispuh. I stavi radije 150w hps. 25 cm visina tegle, 25 cm visina reflektora + 30tak cm razmaka između biljke i reflektora. Znači ostaje ti 1 metar visine za biljku.
 
OP
OP
MrLaki

MrLaki

Aktivan Član
25.08.2010
139
9
0
37
pa planiram da ga drzim iza svog ormana,u sobu mi skoro niko i ne ulazi,kad nisam tu zakljucavacu je,a stavicu i grow box pod kljuc za svaki slucaj :) mislis da ce da me provale zbog mirisa dzeje ili...?
 

SuperAngel

Aktivan Član
15.12.2008
376
65
0
37
Pa naravno mirisi, zvukovi, ima još milijon stvari po kojima če skužiti da nešto nije u redu. Bilo je već tu dosta takvih koji su probali pa je poslje bilo "zatvaraj dnevnik provalila me keva...", "stari mi bacio bilje" itd.
 

SiD

bože petra!!!
Vutra Veteran
15.01.2008
1.089
605
138
33
najbolje bi bilo da se manite čorava posla... lijepo kaže SuperAngel...

kada dođete na čisto sami sa sobom, i kada ne ovisite o roditeljima onda je moguće da ćete napraviti grow kako spada! ja se dam kladit da ako ti započneš ovaj grow, nećeš ga završiti 100%.
kome ćeš pravdati veći račun za struju npr... Baš kao što kolega kaže, imaš milijon stvari na koje moraš paziti i radi kojih će te provaliti!
Ne započinji grow nikako, možda outdoor slijedeće godine ali do onda ništa!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Zlo&Naopako

zuz1

Aktivan Član
12.07.2010
273
52
28
32
Nema sanse da te ukucani ne otkriju do zavrsetka growa to bi ti trebalo vec biti jasno kao sto kazu SuperAnger i SiD
Dogodine outdoor :thumb:
 

VenloNL

s kauča na fotelju s fotelje na kauč
Poznanik Foruma
07.06.2010
6.909
30.874
2.598
Ja ukućane ne zamišljam kao roditelje,braću,sestre. Možda je čovjek monter pa govori u tom smislu.Hrpa montera u stanu a on izborio svoju sobu,malu...al' je njegova:).
Ali,svejedno....bolje se nemoj s tim zjbavat.Svjetlo,temperatura,ventilatori,pa miris....pa sto čuda.
 

Data

Aktivan Član
13.05.2010
226
260
43
40
ne preostaje ti ništa drugo osim da nabaviš (za početak) mali teleporter,biljku jednostavno teleportiraš na lokaciju poznatu samo tebi i kad treba zalit i poslikat za dnevnik samo ju nakratko teleportiraš u sobu i to je to:rofl:

a sad zaozbiljno....mislim da si samo malo pretjerao sa dimenzijama boxa....može se odradit dobar stealth u npr. PC kućištu koje pak možeš stavit u ormar i još ga dodatno uredit u tom smislu(karbonski filter pomaže)-imaš na forumu primjera.Pažljivo izabrati sortu koja je niska rastom i kolko toliko neupadna mirisom.Za početak dovoljno dok ne stekneš uvjete koji će udovoljiti tvojim apetitima...

sretno
 
OP
OP
MrLaki

MrLaki

Aktivan Član
25.08.2010
139
9
0
37
hehe sve u svemu sjeban sam kako okrenes :) terate me da se preselim u selo vidim ja :)) jos uvek razmisljam o pc box,ali imam neke nedoumice vezano za to.videcu sta cu da radim,uglavnom sve ostalo mi je da kazem na dohvat ruke osim semena nekog low ridera

NISAM ODUSTAO :) Ovako box je skoro gotov,dimenzije 42x22x56(dsv),hps 70w ide unutra,kupio ali nije montiran jos uvek,reflektor napravljen,tri 8x8 pc venta,dva izbacuju jedan ubacuje i jedan 4x4 unutra da duva po devojcicama,staklo ide ispod hps-a debljine 3 mm,ostalo je samo da oblozim reflektujucom dolijom,povezem hps,ventilaciju i da se otvara neki dnevnik.Selim se trenutno pa se oduzilo malo,ali bice :) Ostajem bez interneta zbog selidbe,ali cim ga prikljucim otvoricu dnevnik da vidite o cemu vam pricam :) Pozdrav groverima
 

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.815
1.785
188
Mislim da bi ti bilo pametno staviti jos dva venta da hlade HPS. Imat ces bolju kontrolu topline, jer samo staklo ce ti se "uzariti" ako neces hladiti HPS.
Sretno!
 

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.465
2.535
188
35
Negdje na Balkanu
Moram ti isprićati kako je jedan moj poznanik radio grow bez znanja ukućana.Dakle isto kao i ti čvrsto je odlućio odraditi grow u svojoj sobi,preradio je ormar,složio je box onako školski sve po PS-u,profesionalno i ozbiljno je on pristupio tome,zamaskirao mirise raznim filterima itd.
Grow mu je uspio i odradio ga dokraja,nisu ga provalili,međutim njemu se dopalo,nije više želio davat lovu na ulici nekim dilerima nego mu se omililo imti svoje.I tako on poćne sa drugim growom,prolaze tijedni,starci dobili raćun za struju,on nije imo ni pojma o tome.
Njegov stari pozvao elektru da provijere brojilo,elektrićar to gleda oni pogasili većinu uređaja a brojilo se i dalje vrtilo ko blesavo,na prvu je elektrićar pomislio kako im netko krade sruju i tako oni poćeli provijeravati sve živo pa tako i ušli u sobu od sina,zatekli su cudno zujanje iz ormara (ventovi i prigušnica od HPS-a) i ustajali vlažni zrak u sobi raskopali sve i otkrili mu grow 4 biljćice skoro pred berbu,elektrićar odmah pozvao muriju.Dalje si možete zamisliti šta je bilo....
 

VenloNL

s kauča na fotelju s fotelje na kauč
Poznanik Foruma
07.06.2010
6.909
30.874
2.598
Ma čekaj malo....ovo ko' neki vremepolov ili šta....:thumb:

Ma jesi ti to uspio napraviti box:)...pa da krenimo uzgajat :)
 
OP
OP
MrLaki

MrLaki

Aktivan Član
25.08.2010
139
9
0
37
Haha moje stolarske vestine su razne nuli,3 puta sam pogresno isekao ivericu pogodite sto ;) jedva sam sklepao ovog frankestajna,malo ne dihtuje napred gde se otvara ali sredicu i to.uglavnom sve sam sredio,samo jos da kupim zemlju i tajmer to dolazi sutra,bilo kako bilo imam jednu nedoumicu,bio sam high kad sam isao da kupim staklo i ne znam dal sam se zajebao sto se duzine tice,zapravo box je 43x22 a staklo sam uzeo 41x21,jel ne smeta sto ima samo 2x22 cm za prolaz vazduha??? ventovi koje izvlace su 8x8 pc 2 komada