Predatori pauka (spider mites)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
20.08.2005
1
0
0
Hola Ljudi, respect svim dobrim poljoprivrednicima...
Dogodilo mi se mega sranje, došao mi je najgori šljam populacije paukova: spider mites. S nečim sam ih unjela u kuću, ne znam s ćim.... Prvo vrijeme sam ih uspješno decimirala sredstvom koji sadži biljku buharu, no postali su oporni na to (#%&*!)
Zna li netko koji su prirodni neprijatelji tih malih govana? Hvala na pomoći
 

Inq

Vutra Veteran
12.08.2006
996
137
0
Jao to je nesto najgore sto ti se moze desiti...

Najbolje da potrazis neko specijilizirano sredstvo za te male gadosti. Ali i to ih ne moze poubijati ponekada.

U kom si stadijumu sa biljkom? Ako je cvetanje pri kraju nemoj prskati da ne bi pusila otrov.

Inace pitala si koji su prirodni neprijatelji. Ovo je rekao Ed Rosenthal:

Some gardeners have reported success controlling mites using predatory mites or other predators. These carnivorous mites reach an equilibrium with the herbivorous mites, keeping damage to a bare minimum. I have tried introducing mixed species of predatory mites a few times but have never been satisfied with the results. They did not get the problem under control. However, they can work and some gardeners swear by them. I probably didn't provide them with the right conditions. There are also other predators that eat mites, but I have no experience using them.

Sta gajis? Daj neku fotku u galeriji ili sl.
pozz
 

mr.skunk

Vutra Veteran
16.01.2007
831
44
0
34
Covijece di iskopa ovu temu al ajd da si nesta pametno napisao ovako stvarno nema smisla tema stara godinu dana i ti jos gluposti pises, stvarno ja sam mislio da si ti neki ljubazni gospodin al zajebo sam se.
 

choki123

Aktivan Član
25.04.2007
477
29
0
35
a šta ćeš,valjda skuplja postove,a to što je reko neznam baš,al opet nema smisla jer je to staro,i kozna šta je na kraju bilo s biljkom.............:knockknock:
 

Doktor

Aktivan Član
17.02.2007
427
9
0
44
Buba mare jedu biljne vasi 100%, pogledajte film 'Igrow choronic'!
A za pauci i spider mitese neznam moguce!
 

bongash

Vutra Veteran
11.12.2006
1.211
78
0
46
www.vutra.org
Ja tražim po netu prodaje li neko iz naših krajeva bubamare. Na žalost ništa nisam našao.
sorry-053.gif


Ako neko ima pametnu informaciju nek javi.

P.S.
Nije šala ...
 

Doktor

Aktivan Član
17.02.2007
427
9
0
44
Neznam dali je moguce tj dali postoji neko sredstvo koje ih privlaci pa ih nekako sakupiti drugacije nevidim nacin jer stvarno nema nigde a bas me cudi! Vidjao sam ranije ono sou bubamara na jednom mestu i kontam da ih nesto privlaci da se tu skupe u tolikom broju! (Nadam se da nisu neki njihovi hormoni)
Mozda pitati neke havere sto drze plastenike a da nisu neki debili!
 
30.06.2007
21
1
0
40
Buba mare .... kakve su to lepe bubice... kao sto rece Dr. 100% zajebu pauke ... em ti dekorishu bastu ;) .... zajebano naci, mada onaj lik u filmu rece u svim bolje opremljenim growshopovima....doduse u NL a Dr. ?
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Only1poker
19.01.2008
44
7
8
Et ja sam bas neki dan nasao zutu bubamaru u boxu i pobjegla mi je, jos uvjek je u boxu, a sad kako sam ovo procitao necu je ni dirati, a samo me zanima da li ona moze da se hrani biljkom? Ugledao sam na par listova kao nacete rubove, pa me zanima da to nije ona.
 
09.11.2007
11
1
0
38
Pa gledao sam pokoji dokumentarac gdje stvarno preporucaju bubamaru da zbuksas u box i ona to kao rjesi.

Sad idem van i naci koloniju bubamara i dilat to okolo :D
 

doomer

Aktivan Član
24.09.2005
947
1.561
163
Evo posto sam i ja postao vlasnik ovih ljupkih zivotinjica moro sam vratit zivot ovoj temi, samo da kazem da bubamare su im prirodni neprijatelj ali ako vam se kolonija vec dobro razvila (ako imate vise od 4 crvena pauka ispod lista ili ako mozete vidjet da su stvorili paucinu) onda vam buba mara nece biti od nikakve koristi jer je prespora, premalo ih pojede i treba puno bubamara, takodjer ih je tesko zadrzat u boxu jer nekad samo odu..

Citajuci po netu najkoristenji su predatori paukova isto su veliki 0,5mm kao crveni pauk ali se mnoze dva puta brze i sisu paukove i njihova jaja, svaki predator paukova pojede oko 20 crvenih paukova i njihovih jaja dnevno a potrebno vrijeme da obuzmu kontrolu je oko 2 - 4 tjedna...

Ukoliko se populacija crvenog pauka i vise od toga rasirila ni oni vam nece pomoc jer ih nece uspjet savladat tolko brzo kolko ce trebat crvenom pauku da vam unisti biljke..

stoga postoji jos jaca i skuplja bestija Unistavac paukova (prodaju se na komade, cijena im je 120 $ za 100 komada) a mogu ih pojest i oko 500 dnevno, oni i lete i kruze oko biljki i ne odlaze dok nisu sigurni da je svaki crveni pauk, njihova jajasca, i licine pojedeno. Tek kad se uvjere da vise nema ni traga crvenom pauku oni napustaju box....

protiv crvenog pauka ne pomazu insekticidi, potrebni otrov zove se akaricid i posebno je napravljen za crvenog pauka i grinje, problem je sto je spada u trece i druge vrste otrova i nije bas pametno s njim spricati u cvjetanju.. Ima puno vrsta akaricida i nacin na koji djeluju, mozete se lako otrovat zato obavezno procitat sve upute uz akaricid koji kupite....


jos samo da kazem neem oil vas nece rjesit crvenog pauka moze ga samo usporit....

Ako se zelite rijesit crvenog paukova ne gine vam neka bestija od ovih koje sam gore nabrojao ili akaricid koji unistava i licinke i jaja a ne samo crvenog pauka.

Naravno da bi sve ovo upalilo morate biti sigurni da vas je napao crveni pauk, lako ga je prepoznat po liscu se stvaraju zute tockice koda je neko izbo list sa iglom tisucu puta, a kad list okrenete vidjet cete male (boje im mogu varirat od narandjaste do bijele i smedje) paucice i njihova jaja koja su okrugla i velika skoro ko oni bit ce ih uz listove i zilice

doomer , poz.