Prepoznavanje muske/zenske biljke i hermafrodita

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
12.01.2007
2
0
0
Iznikla mi je samo jedna biljka i izgleda da ce biti musko. Žao mi je baciti(to mi je 1 biljka)...
Da li musko sadrži bar malu kolièinu THC?
 

GreenMan

Grizem beton,zvacem armaturu
Vutra Veteran
24.10.2004
1.801
169
88
49
www.legalizacija.org
E ovo ti je dobra ideja.Inace moze se desiti da i muzjak dobro pukne ali to je redak slucaj,a i jako malo materijala bude za pusenje.Ali poslusaj neznalicu,malo treniraj,bar ti nece biti zao ako zajebes nesto. :wink:
 

Inq

Vutra Veteran
12.08.2006
996
137
0
Iznikla mi je samo jedna biljka i izgleda da ce biti musko. Žao mi je baciti(to mi je 1 biljka)...
Da li musko sadrži bar malu kolièinu THC?

experimentisi kao sto su ti rekli... I cuvaj ga sto duze mozes. Vremenom ce i on nakupiti nesto THC-a. Ali vrlo malo i posto pretpostavljam da je domacin (muska verzija domacice) imace oko 0.2 - 0.5 % THC a ako imas srece i nesto vise... Ali to je i dalje vrlo malo...
 

BossGrow

Aktivan Član
04.12.2006
110
21
18
41
smanjio sam svjetlo na 11 sati
htio bi vidit sto cu ostavit jer im je prevelika guzva
zanima me nakon koliko pokaze spol, hocu li to iti malo ubrzat smanjivanjem sati svjetla
steti li im previse ako ih stavim 5-6 dana ispod 12 pa kasnije vratim
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Kiki666666666

5AR

Aktivan Član
24.06.2006
226
237
43
stavi ih na 12-12 ako misliš da im je dosta vegetacije,jer budeš li se igrao svjetlom dobit æeš hemafrodita
 

cannebosanac

Aktivan Član
13.10.2006
391
47
0
46
Poslušaj ti 5ra a to o čemu ti pričaš je otprilike slično tzv. genefinder method ali jebo to zajebavanje sa svjetlom . Ja bih isto radije radio veg dokle mi prostor dopušta i onda okrenuo na 12/12 . Jer puno mi je tu onog pali Meho gasi Meho , ja bih radije navio timer pa neka on radi posao , a kod ove spomenute methode ni s timerom nisi miran .
 

BossGrow

Aktivan Član
04.12.2006
110
21
18
41
ma imam tajmer, sve to ok
ali pazi slucaja
imam 5 biljki i gurao sam skoro cijelu veg 24-0
zadnjih 6 dana stavim na 18-6 i 7. dan dok im je gorilo svjetlo namjestim da im sljedeci period mraka traje 14 sati
nakon samo tih 14 sati mraka pokaze se da su 4 zene a 1 on
odmah vratim na 13sati mraka, 11svjetla, pocnem sa cvjetanjem
od tada je proslo 4-5 dana i nisam dobio nista novih pistila
ono sto su pokazale nakon 14sati mraka ostalo je isto
nisam dobi ni jednu novu "dlacicu" a biljke su nastavile s rastom kao da su u veg iako im je odnos svjetlo-mrak 11-13???
 

cannebosanac

Aktivan Član
13.10.2006
391
47
0
46
-flo- je napisao(la):
Moze li mi neko reci, da li postoji nacin da se pre cvetanja biljke, odredi njen pol?!
I ako postoji, u kom periodu?

Teško osim ove genefinder metode ali to ti je zajebancija velika moraš ih ubacit par dana u 12/12 da pokrene hormone u biljaka da cvjetaju pa ih onda opet vratit vegetacijsku fazu 18/6 na taj način ženke pokažu samo malo pistila ili muške pokažu male kuglice internodima(koljencima,mjesto na stabljici odakle izlaze listovi i odakle se biljka grana).
Ali to je jebada teška od metode .
Bolje ti je ili uzet feminizirano sjeme pa imat ženke sve u 99.9 % slučajeva .
Ili još bolje kloniraj , odradiš jednu turu s običnim sjemenom i prije cvjetanja s biljaka uzmeš po nekoliko reznica , zabilježiš sve koja je s koje biljke , reznice(klonove) staviš u vegetacijsku fazu a ove biljke s kojih si uzeo reznice kad budu dovoljno velike,ovisi koliku sobu imaš i kolike biljke hoćeš, staviš u cvjetanje.Onda kad se ove prve pokažu muške ili ženske , baciš muške i baciš klonove koji su obilježeni da su uzeti sa tih koje su se pokazale muške .
One prve kad završe osušiš i pušiš , a dok one završe od preostalih ženskih klonova ćeš već imat dovoljno novih grančica da uzmeš nove reznice koje mogu biti samo ženke , i onda tako vrtiš nekoliko generacija , možeš i cijeli život ali sam čuo da nakon 10-15 generacija klonovi počnu gubit svojstva roditelja , ali to i ne mora bit istina ,bar ne za svaku vrstu. Ustvari najbolje od ovih prvih klonova ženki uzmeš samo jednu koja ti se čini najbolja i onda nju držiš za majku ,tj. biljku koju non stop držiš na 18/6 i nokad ne cvjeta samo ti koristi da s nje uzimaš reznice nakon nekoliko generacija dobiješ mali grm s glavnom stabljikom debelom do 2 cm iz koje svako mjesec , dva skidaš nove reznice za kloniranje.Ostale od prvih klonova ženki gurneš u cvjetanje , reznice se uvijek uzimaju prije cvjetanja inače teško će da puste korijen nisam čuo još da je nekome reznica od procvale biljke pustila korjenje ,a nema ni smisla to raditi sve i da hoće pustit korjen jer bi dobio par grama na jednoj maloj žgoljavoj grančici koji nemaju ni kvalitet ni ništa.
Kažem ne mora biti istina ovo o gubljenju svojstva kod klonova nakon više generacija jer znam jednog iz vana lika gajio je Skunk #1 od Dutch Passiona , kloniro ga 9 ili deset puta sa jedne te iste majke i uvijek je imao iste kao što je majka normalni zeleni skunk#1 i zadnji taj 9 ili 10 put je ustvari je došlo do promjene u izgledu na kraju cvjetanja , ali je dobio još luđu i bolju biljku listova neke lude boje ,nešto između smeđeg i ljubičastog , i to on kaže da sumnja da je to bilo do generacije prije misli da mu se to desilo zato jer je temperatura, danu(dok su lampe bile upaljene), zadnjih par sedmica bila niža nego što bi trebala da bude, nešto je pojebo s klimom ne znam u detalje .Uglavnom dobio je još bolju stvar imam i slike.
Evo jedne manje od njih ,kad sam prvi put ovo vidio ja mislio da je Lavender od Some,jer sam već vidio skoro identičnu sliku Lavendera od nekog drugog growera,a ovaj mi što je napravio ovu kaže da je to zato što Skunk#1 ima u sebi dosta gena od Lavendera,pa onda nije jasno je li do temperature ili do genetike i generacije klonova, ali u svakom slučaju odlična slika za desktopa:icon_lol: :



 
  • Sviđa mi se
Reactions: asko and martinica

cannebosanac

Aktivan Član
13.10.2006
391
47
0
46
Ima još jedna caka ali ne mislim da je 100% sigurna. Kao što se vidi gore na slikama muških i ženskih ,u muških listovi ne rastu u parovima iz internoda kao kod ženki nego su više razmaknuti,a to sam i ja sam primjetio par puta kad sam vani uzgajao . U stvari i kod muških i kod ženskih u početku rastu u parovima ali kad odrastu malo veće npr. preko 50 cm kod muških se listovi na većim internodima počnu odvajat iz parova i rastu odvojeno kao na slici .I kod ženskih dođe do tog odvajanja ali dosta kasnije i razmaci su dosta manji nego kod muških do 3 cm najviše u vrhu biljke ,a prema zemlji su sve manji i to samo na nekoliko gornjih internoda od 14-pa naviše(to kod xy vrste koju sam ja uzgajo) koliko se sjećam, u mene je tako bilo već su bile dosta odrasle oko 1 m i 60 cm otprilike i tad je već bilo muških koje su se pravo pokazale i bile su počupane na vrijeme . A par sestara od tih ženki kod kojih su se listovi počeli rasparivat su već pokazale dosta pistila i kroz par dana su se i ostale pokazale kao ženke . Kod svih ženki su iznad 14-15 koljenca bili počeli razmaci između listova , i narasle su još nekih 20-ak cm od prvih znakova pistila . Uzgajao sam iz sjemena koje sam pokupio iz jedne iole dobre vutre , bez mnogo sjemenki 7-8 krupnijih sjemenki u cvjetu od grama otprilike, pretpostavljam da je bi neki hibrid uzgojen vani,ali ne sa puno pažnje sigurno ih je bilo mnogo pa nije moglo da se pazi na svaku da bude kako treba, vutra nije bila loša, ali je moja uzgojena iz tih sjemenki bila sigurno i duplo bolja , ja sam ih imao samo 9 ženki . Mislim da je bila pretežno sativa jer su otišle dosta u vis , a u stranu skoro i da nisu išle , jedino prvih nekoliko donjih koljenaca je imalo nešto tanjih grančica od po 50-cm najdonje pa onda sa svakim sljedećim koljencem prema vrhu su se bile kraće po 10 cm i bile su siromašne pistilama , pa sam sve te grančica sa prvih 5,6-7 koljenaca od dna posjeko uz samu stabljiku pazeći da ne oštetim koljence i dobio samo po jedan top od oko 1 m na svakoj,znači 6,7-8 koljence(kako na kojoj biljci) iz kojeg su počinjali prvi cjetovi da rastu uz stabljiku prema gore bilo je na nekih 80 cm visine. Od indice je jedino imala osobinu da su listovi bili široki, i to malo nešto grančica u stranu što rastu , koje i nisu bile prave grane kao kod indice što budu prirodno.Hoću reći , nisu bile prave grane jer su bile dosta tanke u odnosu na stabljiku . Stabljika debela 2 cm do 1,5 cm gledajući od dna prema gore na mjestima odakle su izbijale te nazovi grane koje su bile 3-4 mm debele uz samu stabljiku i imale su samo male listove .
 
  • Sviđa mi se
Reactions: asko

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
Pistili na vidiku, devojcice u outdooru krecu sa cvetanjem.
dsc07633eq6.jpg


dsc07634cg3.jpg


dsc07632dt2.jpg
 
  • Sviđa mi se
Reactions: katica99 and m@l@
18.08.2007
1
1
0
37
  • Sviđa mi se
Reactions: Leblebiya

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Ta biljka izgleda kao Sativa. Mršava, visoka, prozračna, oštri listovi...Sative su dosta osjetljive na svjetlo i u principu počinju cvjetati kad se odnos dan/noć promijeni na 12/12.
To je jesenski solsticij 23. 9. Znači lako je moguće da tvoj biljka počne cvjetati sredinom 9. mjeseca. Pričekaj još koji tjedan, dva - tri pa ćeš vidjeti. Samo strpljivo.

Boz:sun2:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: GREEN1109