Prezalijevanje/ H202 ?

Hesi Prodavnica Hempatia Organics Nutrients

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
542
113
Ne sjećam se
Bok svima,

mislim da sam prezalijevao biljku! Nekako je sva sfrkana i požutjela, ne izgleda baš veselo i bojim se da ne rikne. Čitao sam po forumima i vidio da je to sindrom prezalijevanja - kak najbolje to riješiti?
Koliko tu koristi H202 tj. hidrogen peroksid i kako bi ga trebalo koristiti/kakav kupiti i gdje?
Naime nešto sa čitao da h202 pomaže jer stvar više kisika za korijen.
Ako netko može pomoći bio bih zahvalan.
Fotku kad se napune baterije...
Boz :sad2:

P.S. Vrsta je Hashberry nalaze se pod 115watta CFL 6000K i mislim da je režim 24/0 i da nešto timer nije radio... Jučer sam prebacio na 20/4 i nadam se da to funkcionira jer ne mogu provjeriti jer radim u vrijeme kad bi se trebalo ugasiti svjetlo...
Proklijale su sve 4 sjemenke, ali jedna nije uspjela izrasti. Druga je počela super brzo i već razvija skoro 4. set listova, ove ostale su trenutno na prvom setu i uskoro će 2. set listova. Pod svjetlima su već 10ak dana... Jel' to ok?
Zemlja mi je neka Compo sana za začine (Gewurze)
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.498
55
0
36
Za pocetak odi u apoteku i kupi 3% peroksid.

Stavi negdje 60 kapi na 1.5L vode (tako ja radim otprilike).


Ako ti je zemlja u takvom stanju da mislis da ce ostat blatnjava pre dugo vremena mozda bi cak trebao odmah zalit peroksidom da korijen dobije bar nesto kisika dok se zemlja ne osusi i biljka pocne oporavljati.

U slucaju da ti je mix zemlje takav da nemas dobru drenazu vode zelim ti puno srece jer ce ti i trebati.

Inace biljka se nikad ne zaljeva dok se barem gornji sloj zemlje na dodir ne osusi do kraja.
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
542
113
Ne sjećam se
Kupit ću onda sutra peroksid i presadio sam biljkice u veću posudu od 5l i tu će ostati do kraja. Kupujem sutra i još svjetla... Zemlja nije baš nešto, ali poslužit će... Nisam imao perlita ni niš sl. pa ću probat bez toga.
 

Bezze_Sa

Cannabis aktivista
Vutra Veteran
16.06.2006
1.576
308
108
Bosnia and Herzegovina
www.marihuana.org
@Bozga - Prvo provjeri jel se stvorilo "blato" oko korjena, gurni neki stapić, do pola saksije (posude) i onda raširi lagano rupu i pogledaj, tj. izvadi i pogledaj štapić kakav je... ako je blatnjav onda je to TO o čemu pričas. Ako nije onda nema potrebe za H2O2... još jedna dobra caka za provjeru je, da kad zaliješ, voda bi trebala odmah da "proleti" dole, i ako malo više staviš, trebala bi proći dole tj. kroz saksiju... Ako se voda duže, zadržava na površini prije nego što zemlja upije onda zalij sa peroksidom, al' pazi (to ti je klasični hidrogen, i ako budes puno stavio, spržićeš korjen....)

@ B r a i n - hehehehehe odma' pa udri!!! :) Ne moze tebi nista da "proleti" :) heheheh
 

hashberryboy

Aktivan Član
27.11.2007
174
4
0
34
ajde bozga postaj slike...bas me zanima tvoj hashberry....:watchplant: moj ide nekako lagano...al sigurno...... :icon_cool:
 
15.10.2007
23
1
0
41
iskreno ti preporucam h2O2... od kad ga koristim ne trebam ni razmisljat kad sam zadnji put zalio... cim prmjetim da se listovi pocinju lagano spustat i da je zemlja suha zalijem i evo hi opet gore... biljka sretna...
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.498
55
0
36
Kad se biljka pocne spustati to je vec stres za nju.. cak i nakon sta je zalijes rast ce biti usporen sljedecih dan/dva..

Trebas zaliti prije nego se to desi..

Ako je mix zemlje dobar odlican indikator je to kada se gornji sloj zemlje potpuno osusi, a dno posude nije mokro il u gorem slucaju blatnjavo.
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
542
113
Ne sjećam se
@ Branichip - samo za tvoju informaciju, pročitao sam i taj thread, ali sam želio imati vlastitu temu o jebenom hidrogen peroksidu jer sam mislio da bi tak dobio bolje informacije.
A tko si ti da mi daješ nekakve usrane bodove?!
Sad više nemam ni privatne poruke jer vjerojatno imam previše bodova koje su mi dali napušene budale poput tebe i stonera i brišem account s ovog foruma jer je pun klinaca, kvazi growera i licemjera.
Jebeš ovakav forum gdje dobiješ kaznene bodove za stvaranje nove teme... Kenja mi se od ovakvog paranoičnog i bezveznog foruma.
Prvo pogledaj kakve ti gluposti pišeš pa bi mogao sam sebi zabiti par bodova u guzicu jer si nekompetentan pričati o bilo čemu.
Totalni disrespect.

Hvala ostatku na odgovorima, ali snaći ću se i bez ovog smrdljivog foruma.
Adios.
:wave:
 

LucidDream

Miran dečak
26.02.2007
1.239
107
88
40
Dok nisi dobio bodove bilo ti je u redu...Kazi mi forum na kome neces biti kaznjen zbog otvaranja identicne teme...ako takav postoji verovatno je i "mnogo" trazen i posecivan...
Brain je moderator koji se stara o odredjenim oblastima i postova u njima...
Izbrisaces account?Mislis da se ne moze bez tebe...?Grdno se varas...
 

b r a i n c h i p

Vutra Veteran
12.12.2006
1.143
86
0
14
A tko si ti da mi daješ nekakve usrane bodove?!
Moderator.
Sad više nemam ni privatne poruke jer vjerojatno imam previše bodova koje su mi dali napušene budale poput tebe i stonera
Word.
brišem account s ovog foruma jer je pun klinaca, kvazi growera i licemjera.
Jedan manje.
Kenja mi se od ovakvog paranoičnog i bezveznog foruma.
Drago mi je da smo pomogli da izbacis to iz sebe.
Totalni disrespect.
Word.