Prihrana biljki

Hesi Original Sjemenke Hempatia Organics Nutrients
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija
06.08.2019
24
5
3
Znaci izbaciti ove praskove a ubaciti taj root complex od hesija. Nece smetati sirotinjska plantella na ovaj Hesi, aa ? x)
 

Trulyo

Aktivan Član
01.02.2019
173
295
63
Ovako, zemlja mi je Terra Brill, i na njoj piše da ima dosta hrane za 4 tjedna rasta - u nedjelju tek budu tjedan dana kako su presađene. No kako mi dwarfovi nekako sporije napreduju, a u ponedjeljak već budu 3 tjedna (autosi su), bojim se da četvrti tjedan ostane isto spori napredak i stvarno budem imao minijaturne dwarfove hahaha. :D

Jel mogu naštetiti biljci, tj jel bi uopće išta pomoglo da uzmem Planetllu za vege, složim 1/3 normalnog omjera i prihranim preko listova, tj poprskam?

Moja pretpostavka od svega da je možda zemlja kriva. Nije da je to loša zemlja, nego baš kod sadnje sam vidio da je dosta u komadima, nije bila full sipka. Problem je što ju nisam dodatno jače usitnio i možda zamješao sa još nešto perlita ili nečega za bolju drenažu i više zraka. Čak su mi i potovi izbušeni dodatno po dnu i po rubu dna.

Temperatura je bila normalna, vlaga normalna, svjetlost čak jača nego što bi trebalo.

Evo stavljam sliku, Alpha je u 19.-tom danu vege, Beta u 16-tom.

Ili ja paničar ili sam lud. Ali uspoređujući druge dwarfove - da, manji su neko drugi. Inače piše visina oko 40-60cm (finalna).
 

Prilozi

serviser

Aktivan Član
05.09.2019
234
1.210
143
Ne mozes sa gnojivom ubrzat rast, brzina rasta zavisi od niza stvari. Biljke su dobro i nemaju problema. Koliko cesto zalivas i s koliko vode?
 

Trulyo

Aktivan Član
01.02.2019
173
295
63
Gledaj, prošlu nedjelju popodne sam ih presadio, i još vidim da je supstrat dosta vlažan (takav je tvornički), i na to sam još nadolio oko 7 dcl vode. Nemam pojma zašto. Trebao sam sa pola te doze zaliti barem dok se biljka ne oporavi od presađivanja. Uglavnom, zalijevao sam dok nije počelo dolje curiti. Kažem, problem je što je supstrat bio jako vlažan. Biljozu koju imam vani na suncu u tegli, isto sam presadio i nisam ju uopće zalio. I primila se odlično, tek nakon 2 dana je kiša svoje napravila.

Možda je do toga, a možda baš zbog zemlje. Trebao sam ju bolje usitniti ili pomješati da korijen lakše može. U nedjelju tj utorak budu 3 tjedna stare, nadam se idući tjedan da će buknuti ili budu bili miđeti. :D
 

serviser

Aktivan Član
05.09.2019
234
1.210
143
Pa zemlju si svakako trebao usitniti, ali cini se da im je to puno vode, jos su one male da ih zaljevas dok ne procuri. Pusti da se supstrat dobro osusi i onda zalivaj po rubu pota da se korijen siri. Ne treba ti gnojivo za sad nikakvo. Ako imas bakterija tipa slavol ili nesti drugo za korijen. Vidjet ces, za par dana ce buknuti :thumb:
 

Trulyo

Aktivan Član
01.02.2019
173
295
63
Danas idem u Zg i do sutra sam tamo, pa ću potražiti Slavol u Zagrebu...Ako ne nađem, vidjet ću od alternative što se koristi, a da ima za uzeti.
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: serviser
24.04.2020
38
15
8
Jedno pitanje,nasao sam asef za cvetajuce biljke,ali mi deluje da ne bi odgovaralo za fazu cvetanja, odnos je npk 8-4-4?
Kakav npk preporucujete da potrazim?
 
24.04.2020
38
15
8
Jos jedna dilema,sve sto nadjem od tecnog djubriva za cvetajuce je da je N veci,P manji i K najmanji,imam blumi kuci koji sam koristio za vege fazu sa istim npk vrednostima kao sto imaju ovi za fazu cvetanja. Sta da radim?