Prihrana biljki

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

nesala

Aktivan Član
04.10.2014
543
785
113
je, drugi je B...prosli put kad sam growo nisam imo ptrebe gnojit u vegetaciji...
tak da onda jedino taj B koristit?
 

Badi

☼ »» 113 «« ☼
Grow Support
30.04.2016
5.102
44.014
2.598
Nevada, USA
Nisam siguran da li je ovo pitanje u vezi s ovom temom...ugl. radi se o završnom flushu pred berbu...
Naime, riječ je o ljepotici LSD - ukupno je stara 94 dana, na 12-12 režimu 9 tjedana...točnije 64 dana cvjetanja...
supstrat/zemlja: ATAMI light - mix
kao osnovnu prihranu je dobivala dvokomponentno GHE Flora Duo (grow + bloom), a uz to još i sve dodatke: Bio Roots, Bio Protect, Bio Bloom, Diamond nectar, Mineral magic i Ripen...
pred dva dana u subotu sam je flusho s 12 litara vode (1l vode/3 ml GHE Flora Kleen) sa podešenim ph (6,5)...

...nisam siguran što točno dalje napraviti kad se posuši zemlja i jesam li ju dovoljno isprao sa tih 12 l...pretpostavljam da nisam s obzirom da mi je tegla zapremnine čak 18 litara...??

prilikom sipanja cca. 4 litre, voda počinje istjecati kroz rupe na posudi, te je runoff vode tamnije smeđe - narančaste boje...nakon sipanja svih 12 litara, runoff vode je znatno svijetlije boje (onako više žućkaste) nego na početku...
pretpostavljam da to još nije dovoljno isprano za :makaze:, tj. runoff bi trebao biti potpuno čist i proziran ...pa po vama...da li je bolje da ju zalijevam još 1-2 puta samo sa vodom, pa kad se posuši onda cap :makaze:pri tome nadajući se da bi uspijela za to vrijeme popapati sve eventualne zaostatke gnojiva? ili pak da odradim ponovno neki mini flush pa tek onda kad se to ponovno posuši, napokon cap :makaze: ...??

Hvala unaprijed i ispričavam se za ovaj moj roman...bilo je potrebno što preciznije opisati situaciju
:rofl:
 

bigeskalibur

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
25.01.2015
4.294
8.470
298
Obicno se flus radi sa 3x vise vode od zapremine pota,sto znaci u tvom slucaju ako ti je pot od 18l treba da isperes sa 50-60l vode.Ali u svakom slucaju i tih 12l ce ti malo oprati zemlju i skinuti soli sa korena koliko je to bitno posto ona vec zavrsava,eto mozes recimo kad se posusi pot dobro jos jednom dobro zaliti i posle cap carap:makaze: u svakom slucaju ce pomoci u nameri koju ocekujes.;)Ja kad resim da flusam ubacim biozu u kadu i pustim mlaku vodu polako da tece u pot i kad vidim da iz supstrata ide prozirna voda onda zatvorim vodu e sad koliko tu vode prodje nemam pojima taj flus i ne radim uopste jedino ako nesto zajebem sa gnojivom pa isperem ali retko.:thumb:
 

Badi

☼ »» 113 «« ☼
Grow Support
30.04.2016
5.102
44.014
2.598
Nevada, USA
bigeskalibur hvala ti :thumb:
znači ako sam te dobro shvatio...flusha se samo kada nešto pođe po zlu, tj. ako je sve ok nije potreban...a šta je s onim tvrdnjama da trava ima loš okus ako nije flushana prije berbe?
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Stanaccc

bigeskalibur

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
25.01.2015
4.294
8.470
298
.a šta je s onim tvrdnjama da trava ima loš okus ako nije flushana prije berbe?
Te su tvrde tacne ali nije obavezno,sve su to nijanse u pitanju u ukusima.Ja recimo kad ide za ulje ceo grov nista ne flusam
ali eto odradim po neki puta kad ostavljam ganju da imam za pusenje ali opet ti naglasam retko kad flusam da bi pobosljao ukus.Jednostavno kad zavrsavam zadnja dva do tri zalivanja obilnije zalijem malo ono dok cekam da se trihomi nameste i to je to,ali zato stavim akcenat na kurjanje gandje jer zapravo tu mozes dosta odraditi da dim bude dobar.Posto radim sa ogranskim gnojivama ne opterecujem se sa tim flusanjem,sve u svemu probaj pa uporedi i sam tako ces najbolje znati sve je opet stvar ukusa i mogucnosti.Meni se neda da flusam uvek imam ok ukus jer kazem ti ja odradim to sa zadnjim par zalivanjem ciste vode i eto ga.;)Ne opterecuj se sa tim,trudi se da ti bioza bude zdrava i nema beda,ja sam kao pocetnik to radio tripovao nesto i onda kako su godine naucio i pronasao nacine da izbacim to gnojivo ono pred kraj na taj nacin kao sto sam ti objasnio.:rasta::bocni:::spliff:
 

bigeskalibur

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
25.01.2015
4.294
8.470
298
.baš da je toliko prošlo u tih par zaljevanja
Jeste proslo ali ona opet popije sve to sto ostane gnojiva u tacni,nema onaj efekat kao kad odmah prehranu das sa vodom ali oseti to gnojivo koje se vrati iz tacni,jer razlika je velika kada flusas i ta voda ode negde tamo nego kad se obilnije zaliva pa se kroz cistu vodu cisti.Zato treba vise puta dati vodu za redom da bi je potstaknuo da izvlaci onu preostalu prehranu iz zemlje i listova.Mozda i ja sad previse konfuzno objasnjavam jer ponela me ova novodisnja euforija pa sam popio koju casu vina vise:zvezda:: /jer ganju ne kozumiram trenutno zalihe su presusile/a ne zelim da previse spamamo temu.U biti mislim da se razumemo,sve u svemu probaj ne znam koliko biljki radis trenutno pa uporedi sam jednu flusiraj a drugu samo zalivaj pred kraj i uporedi.Releks samo tebroni ni u jednoj ni drugoj verziji nema greske,jer kako prolazi vreme ni ja sam sebe vise ne razumem tako da ne zameri...:lol::respect::thumb:
 

Prilozi

  • IMG_20181231_214610.jpg
    IMG_20181231_214610.jpg
    245,1 KB · Pregleda: 49
12.12.2018
39
24
8
27
Pozdrav ljudi i happy new year!!! Interesuje me koja su najbolja djubriva za period cvetanja posto planiram da pustim biljku da cveta za 10ak dana? Vrsta je iced grapefruit .
 
12.12.2018
39
24
8
27
Hvala na odgovoru! Moraću malo bolje da pročitam o svemu jer mi zemlja i nije neka kao i voda a ima milion prihrana, vcrs ću da pogledam neke pa ću da pitam šta mislite o njima i koje bi najbolje bilo da uzmem.
 
Poslednja izmena od urednika:
  • Sviđa mi se
Reactions: bigeskalibur
12.12.2018
39
24
8
27
Ja imam pristup ovim djubrivima pa ako bih mogo da mi kazes iskustva koja su ti i koje bi najbolje bilo da uzmem(mislim po firmama koja se lepo pokazala):
  1. Bio Bizz
  2. Bio Nova
  3. Ionic
  4. Hesi
  5. Advanced Nutrients
  6. Growth Technology
  7. Fito Fert
  8. Fertico
Posto je meni pri kraju vegetacije ja sam razmisljao da uzmem dve vrste djubriva(tecno) za pocetak cvetanja i sam kraj cvetanja. Bacio sam oko na Ionic lepo zvuci.
Ionic Soil Bloom
Ionic PK Boost
 
12.12.2018
39
24
8
27
ok, uzmi to pa javljaj iskustva, nisam bas u unutrasnjem uzgajanju, ali ne steti znati :)
Cekam neki savet iskusnijih pa cu onda da odlucim sta cu da uzmem ovo je bio samo predlog...

Vazi,ti prvo sve dobro prouci odnosno priblizi sebi kao prvo ono osnovno da znas od razlike mineralnih i organskih djubriva pa cemo onda dalje.Moze se tu kombinovati svasta iliti napraviti neku osnovnu prhranu onako ekonomik neku paletu za svaciji djep.;)
Sta mislis o ovim prihranam sto su objavljene koji je tvoj savet?