prijedlog o ograničenju za growere

Hesi Prodavnica Hempatia Organics Nutrients

#34

scientia potentia est
27.01.2009
348
65
0
Pozdrav svim kolegama!
Nisam već dugo bio aktivan na forumu kao što sam nekad bio...iz raznovrsnih razloga...
Ovih dana imao malo više slobodnog vremena pa rekao da navratim i vidio u sekciji o novinama što se desilo sa kolegom Bjelcem. Ipak da se još uvijek nadam da je koincidencija u pitanju (nada umire zadnja) , zdravi mi razum kaže da je Bjelac u problemu.
Da prestanem sa palamudisanjem pa da pređem na stvar-
Već mi se dugo vrte po glavi par prijedloga ali mi se stvarno nije dalo da ih vama ponudim jer mi nikako nije bilo do diskusije i raznih polemika. Nije mi ni sada do toga, pa ću jednostavno da nabacam ono što već dugo mislim pa je na vama da odlučite da li itko imat će bilo kakvu korist od toga. Ja sam vaše mišljenje uvijek poštovao.
Dakle. Vutra.org sa obzirom na pravilnik je strogo protiv bilo kakve forme komercijalnog uzgoja konoplje. Moj je prijedlog da se napravi ograničenje za maksimalnu vatažu žarulja koje korisnici koriste za uzgoj. Recimo svaki dnevnik koji sadrži više od 600w hps ili 1kW cfl/fluo da bude brisan te korisnik odmah upozoravan(ne bi htio da pričam o banovanju). Ako korisnik ima dodatan boks/prostor za vegetaciju onda nek vataža za cvjetanje ne bude viša od 400w hps 700wcfl/fluo. "Recimo" u predhodnoj rečenici sam napisao crvenom zato što: PREMA MOM MIŠLJENJU 250W HPS ili 400W CFL JE VIŠE NEGO DOVOLJNO ZA PROSJEĆNOG KORISNIKA KONOPLJE DA BI ZADOVOLIO SVOJE POTREBE. Ali to bi značilo da izvbrišete pola foruma, pa evo... O vanjskom uzgoju mora biti malo više diskusije...ali mislim da nije nemoguće stići do neke dobre ideje.
Zbog čega pišem sve ovo - vidio sam da je Haze napisao da će izbrisati dnevnike Bjelca...znam da je svima koji su poštovali Bjelca sada odvratno...kontam i tebe Haze, jer mu želiš na neki način pomoći, ali kad su mu već biljke i čitava oprema u policiji...kad je i on već (još uvijek se nadam da nije) u stanici...što će mu to?
Dakle, da vam objasnim kakva mislim da može biti korist od ovog prjedloga mog - sumnjam da neko smatra ili je smatrao Bjelca komercijalom. Možda razmišljam naivno, ali stvarno mislim da mu njegovo članstvo na našem forumu može pomoći na sudu. On je kao svi nas - čovjek koji gaji za sebe da ne bi imao veze sa kriminalcima. Dakle kao svaki čovjek koji ima neki hobi on bi htio o tom hobiu pričati te razmijeniti iskustvo sa ljudima sličnih interesa. Pričati o konoplji nije kažnjivo u bilo kojoj od naših zemalja. Dakle, njegovo se članstvo može tumačiti kao dokaz (svjestan sam toga da neće na sudu proći kao pravi dokaz, ali je ipak "pozitivan bod") da je on kao korisnik ovog foruma različit od onjih što gaje da bi dilali.
Da li me netko konta što želim reći? Pala je prva žrtva od ozbiljnih indooraša (ak je bilo drugih, ispričavam se, al ja to nisam primjetio)! Pa budite sigurni da je njegov računar išao sa biljkama i opremom na analizu. Ne bi vjerovao da ministarstva unutrašnjih poslova naših zemalja ne prate ovaj forum. Poanta je u tome da mi nismo neka teroristička organizacija. Čak naopako - gajenjem za vlastite upotrebe mi smo dobri za društvo zato što ne sponzoriramo kriminalce, a nismo ni mi sami kriminalci jer ne omogoćavamo pristup drugih lica do zabranjenih produkata konoplje. Naš je jedini grijeh to što kršimo zakon gajenjem, te posjedovanjem. I to je to!
E sad, kako da nas shvate ozbiljno ako na forumu ima slike soba, ako se ljudi igraju sa velikim vatažama...kako da u budućnosti ak još netko padne može koristiti svoje članstvo ovdje kao dokaz da je on različit? Jer mi smo različiti! Ja nisam niti hoću ni pola grama prodati u tom životu! I tako je veći dio nas! Ali da bi bili pravu organizaciju, da bi nas shvatali ozbiljno, moramo se sami uozbiljiti. Stavljanjem ovakvog ograničenja neće forum puno izgubiti. Ali svi možemo dobiti! Izvnite raspalio se previše...
To je bilo to.
Ispričavam se što sam otvorio novu temu. Brišite, ak mislite da sam samo lupao :icon_exclaim:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: upitnik???

HazeSeeker

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.09.2008
2.237
1.540
188
Amsterdam-Barcelona-Prague
www.vutra.org
I ja sam o tome razmišljao , ne tako drastično ,,,,

1000w i više ....komercijala
10 biljkak i više komercijala
20 biljaka i više (outdoor) komercijala

Možda te mjernice nisu dobre ili se nemogu koristiti na opčem modelu ...ali tako to ja gledam .
Večina komercijalnih outdoor dnevnika nije ni vidjela forum jer ih ja po kratkom postupku brišem ukoliko zadovoljavaju moje parametre komercijalnog uzgoja..

Nemam ništa protiv članova koji imaju više lampi ili više bilja , ali nemojte to postai na forum ...i to je to


P.S Što se tiče bjelca ...izašao je i sve je u redu . Ali na žalost radi se o njemu .
Zato svi pamet u glavu i pazite kome i šta pričate ....usmeno u četri oka ili preko telefona ! Posebno preko TELEFONA !!
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.870
2.537
228
Realno,za osobnu upotrebu ne treba više od 250w,recimo 400w ako duvate više nego šta ima smisla.Moja je 600w ali zbog prostora kao da ima 300w.I previše mi je(šalim se)!Ugl,gram mi ne traje nikad manje od 2 dana.
I ne dijeliti tobože prijateljima koji NE POSTOJE,bar ne u nevolji,zapravo jako rijetko.Dati nekom prijatelju je isti qurac ko i prodati,jedna glava više zna i jedna druga usta mogu pričati komu nesmiju,umisto vas.
Komunikaciju telefonima treba izbjegavati,zapravo ako se sadi za sebe šta se ima pričati na telefon,šta se ima pričati i u 4 oka?Ne govorite nikomu ništa,ja san gotovo požalija jer je cura znala,iako 30 dana moj box više ne postoji.Šta se tiče opreme i sjemenki postoje šopovi za to,i njima je u interesu da kupujete stalno od njih jer od tog žive.Sve ostale "prijateljske" razmjene i pomaganja snose višestruko veči rizik,i treba dobro procijeniti kome se vjeruje.A ja osobno rođenom bratu nevjerujem!Ali najbolje izbječi sve to i biti u svom miru.
Peace.
 

NoTrippin

Aktivan Član
26.04.2007
543
74
48
Malo se mislim oko tih granica. Ja jesam da se definira koliko šta, al opet to šta neko ima 1000W ne znači ništa.
Može neko i sa 400W prodavati okolo,a neko sa 1000W možda odradi samo 1 grow godišnje i ima za sebe...

Npr ako uzmete jednog Doomera koji ima jebačko postrojenje od par kW,a za mene je on samo dobročudni fanatik a ne komercijala.Isto tako ni broj biljki nije mjerodavan.No čini mi se da to već znamo sve.

od hejza:
1000w i više ....komercijala
10 biljkak i više komercijala
20 biljaka i više (outdoor) komercijala

ALI zbog foruma i ove naše male zajednice bi trebalo staviti ovakvo neko ograničenje zbog jačeg ograđivanja od komercijale( i ko šta kaže naš #34 možda to i pomogne nekome), al da se ne provodi baš striktno nego ko i dosad da se prati ko šta kako, jer se vidi odma nakon malo vremena je li netko pretjeruje i kakve su mu nakane otprilike.A čini mi se da ste dobar posal po tom pitanju radili.

A za doomera i slične bi bilo dobro da ne opisuju detaljno svoje setape,
nego nas samo počaste savjetima i kojom masnom slikom.

Došlo mi je slabo kad sam vidia da su ono od bjelca stvari:eek:hno:
A ti green još malo pa nećeš ni sebi virovat:icon_mrgreen:
 

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.553
1.383
188
Eternia
Mislim da neka ogranicenja po pitanju Watti ili kolicine biljaka nemaju bas previse smisla,
jer ne postoji nacin da kontrolirate tko koliko cega ima. Osim ako vam on to ne poslika i pokaze.

A i onda, ne mora svatko s vise od 10 biljaka i vise od 1000W biti komercijala.
Stoner npr., da, on je "starosjedioc" na forumu i vjerovatno ga neki i znaju IRL ali zamislite
da ga nitko ne pozna i da dodje na forum i otvori dnevnik s svojim grow roomom, ne bi ja mislim
proslo puno prije nego bi popio ban. A covjek mozda ima i druge razloge za toliki grow osim prodaje.
Meni je cak veci gust uzgajati biljku nego pusiti i da mi financije nisu prepreka sigurno bih napravio nesto slicno kao Stoner pa makar na kraju radio humus od vutre ili u boljem slucaju Phoenix Tears pa dijelio naokolo.

Ako netko hoce prodavati moze to bez problema i s 400W i 5 biljaka, netreba 5kW i staklenik.

Vidi se odmah ili se skuzi vremenom razlika izmedju komercijalnog growera i nekog tko uzgaja radi ljubavi prema biljci i za sebe ili uzi krug prijatelja.

Pred zakonom smo sada svi isti, uzgajao ti za prodaju ili besplatno za frendove jedino vjerovatno postoji mala mogucnost "progledavanja kroz prste" ako imas brdo dokumentacije od doktora i koristis za med. svrhe.

A komercijala je neizbjezna u ovom ili onom smislu, tako da ja osobno nisam sasvim protiv komercijalnog uzgoja.
Kada jednog dana dodje do legalizacije kanabisa, otvaranja coffe shopova itd., netko ce morati te shopove opskrbljivati s vutrom. Nemaju niti svi konzumenti uvijete za sadnju, volju za brigu oko biljaka mozda ih uopce taj dio oko kanabisa i ne zanima. A moraju i oni odnekud nabaviti vutre. Razlika je jedino sto je sada ilegalna i sve se radi samo da se uvali nekom kesu granja za sto vecu cijenu.
Ako netko domaci ulozi znanje, dobru opremu i volju da se lijepo brine o biljcicama koje ce dalje prodati po fer cijeni. Svaka njemu cast i da je bar vise takvih pa da ruse cijenu na trzistu do prihvatljivih razina.
Ono sto me najvise smeta je prodavanje smeca po ulici, abnormalne cijene, uvozna roba upitne kvalitete i sl.

Razvezao se ja o komercijali :icon_lol:
Uglavnom mislim da je bolje imati jednog dobrog provjerenog komercijalnog growera u kvartu ili gradu, nego 10 dilera koji nabavljaju robu iz tunguzije.

Forum moze ostati pri stavu da na njemu nema komercijale kao ni kemije ali mislim da bi to trebalo onda na neki drugaciji nacin rjesavati a ne restrikcijama.

Zar nam nije dosta restrikcija ! :icon_lol: ATICA ATICA :icon_lol: j/k

EDIT: Evo dok sam pisao Trip me pretekao s slicnim razmisljanjem :thumb:
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.870
2.537
228
A ti green još malo pa nećeš ni sebi virovat
icon_mrgreen.gif
Virovati ču sebi ne brini se,ali u vezi vutre neču nikome,šta se growa tiče,Za ostalo mišljenje drugih me zaboli,iako se ne hvalim starcima da sadim,sušim,motam i pušim.
Brat mi je znao nick,i gleda kako dnevnike privodim kraju.Zadnji me put nazove njegov "prijatelj",par sati nakon šta san zatvorija zadnji dnevnik i pita ima li pušiti za riješiti.
Uredno ga odj***** i misao mi se vrati na brata...WTF???
Dalje-mladoj dami s kojom živim se izlazi vani a taj dan nisan tija najmanje 500kn krvavo zarađenog novca potrošiti na pijaču i ostala sranja.Nezino je pitanje bilo domišljato-jel se može prodati nešto?Dobila je negativan odgovor.
Zašto?Iskreno,najmanje radi zakona i komercijale,ali opet i radi toga.
Da ja prodam ono šta mi je kvalitetno i dobro,pomaže mi prema potrebi,ima 20%+ THC-a kad presuši da kupujem kao nakon prvog growa(kupio samo jednom i opet posadio za 2 dana) ono šta u sebi ima max 3%(bubam) i još je efekt neka neaktivna spavalica???
NE,hvala!
Nadam se da shvačaš malo jasnije,ili misliš da sam sad pogotovo lud:))
Uglavnom,kad opet zasadim,bit če daleko od očiju bilo kog bližnjeg.

Da se vratim na temu-mislim da je glupo pisati pravila,bolja je procjena ko dosad,jbga.Bunimo se protiv zakona a pisali bi ga.
Budite zakon pa brišite,obavještavajte šta je za brisanje,šaljite PM.,tako se ostaje "prisniji" s članovima,kad se svakom posveti malo vremena,i ukori i pohvali.
A netko če uvik pasti radi određenih nepromišljenosti,ili peha,šta li već.
Moje mišljenje,ne uzimajte zdravo za gotovo.
 

HazeSeeker

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.09.2008
2.237
1.540
188
Amsterdam-Barcelona-Prague
www.vutra.org
16. Zabrana komercijalnog uzgoja.


Vutra.org ne podržava uzgoj marihuane u komercijane svrhe. Ako administratorski tim donese odluku da se radi o komercijalnom uzgoju marihuane, znači ako netko uzgaja ili namjerava uzgajati mnogo više biljaka nego se to može smatrati da je za osobnu upotrebu, bit će banovan sa foruma.Ograničenja .tj. smjernice bi bile samo upozorenje !
Stvar je samo u tome da ako več imaš velike planove ....nemoj ih iznosit i postat na forumu . Jer radi se o forumu a ne o osobi koja uzgaja.
 

eco

Aktivan Član
07.04.2009
261
9
18
33
HazeSeeker je napisao(la):
Večina komercijalnih outdoor dnevnika nije ni vidjela forum jer ih ja po kratkom postupku brišem ukoliko zadovoljavaju moje parametre komercijalnog uzgoja..

Nemam ništa protiv članova koji imaju više lampi ili više bilja , ali nemojte to postai na forum ...i to je to

slažems se oko bananja clanova koji krse :
"16. Zabrana komercijalnog uzgoja.
Vutra.org ne podržava uzgoj marihuane u komercijane svrhe. Ako administratorski tim donese odluku da se radi o komercijalnom uzgoju marihuane, znači ako netko uzgaja ili namjerava uzgajati mnogo više biljaka nego se to može smatrati da je za osobnu upotrebu, bit će banovan sa foruma."

-to je gledano sa strane admina/modera i forum se mora zaštititi , ne sumljam u stručnost i točnost kod bananja sumljivih članova ali opet moram primjetiti da objektivno gledajuči nevidim nista loše o projektu "eksperimentu" nekoga ko zna što radi i želi to podjeliti s drugima
-osobno bi volio vidjeti tako nešto napravljeno, detaljno popračeno s tekstom i slikama-neki dobar dnevnik(može se dnevnik staviti 1g poslje harvesta)
a bjelcu želim da ovo prođe u njegovu korist
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Tropico

upitnik???

Aktivan Član
27.04.2009
496
67
48
43
Pozdravljam temu i svakako se slažem da se treba oduprijeti komercijali u masi stvari....
U svakom slučaju treba nešto realno poduzet u kojim omjerima i šta teško je reć samo ja osobno više volim exper... oko 2-3 biljke nego imat 6-10 kom jer iskreno volim Grow.... pa i silne mogućnosti biljke/stabljike od klijnja po do samog ispuhivanja dima iz usta..
I opet pored cjelog užitka teško to možeš reći nekom u oči i da te ta osoba razumje pa je ovaj Forum dobro došao da se isprazni svaki pojedinac koji tako uživa u tajnama Grow-a i Marice drage...
 

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.512
2.814
188
36
Negdje na Balkanu
#34-svaka ćast na textu ko "textu".
Moje mišljenje je: vutra org sajt je oduvijek jasan po pitanju komerc. uzgoja isto kao što je i jasan po pitanju mnogih drugih stvari,registracijom prihvaćamo pravila te ukoliko se istih ne pridržavamo popijmo ban i stvar riješena.
Osobno sam protiv bilo kakvih ogranićavanja u smislu snage rasvijete ili broja biljaka ako netko od Moderatora ima određene idndicje da netko od ćlanova radi zabranjene stvari banat će ga bez obzira na broj biljaka i snagu rasvijete.
Što se tiće MUP-a prate li ovaj sajt ili ne,iskreno mislim da je svejedno,groweri krše zakon bez obzira kako na to gledate,uzgajamo biljku ćiji je uzgoj ilegalan,konzumiramo istu,doktorirali smo uzgoj,stvorili prirućnike,riješavali probleme,razvijali određene metode,hvalimo se time,stvaramo dnevnike uzgoja itd....hoću reći ovo ja sajt koji nam to omogućuje i da ako itko od mjerodavnih poželi (nedao bog) ugroziti postojanje ovog sajta ima dovoljno materijala za to bez obzira tko imao koliko biljaka u growu.
Iako je ovo vrlo zanimljiva tema o kojoj bi se dalo raspravljati,neću više filozofirati.
Svakako treba postojati neki red ali i određene slobode.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Tropico