Prison Grow [CFL]

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
22.03.2011
30
6
0
34
Ovo mi je prvo susretanje sa biljkama, nisam još upoznao ta bića u koje sumnjam da su živa...
Kao što sam rekao, neradi se o PC-u, nego o KAVEZu od pokojne mi papige, koja je nesretno stradala od odarca kanđi zaigranog mačka, pokušavši preletjeti dijagonalni pravac kuće.
R.I.P :icon_cry:

U mom gradu više nema ni T od Trave, jer svi glavni dileri su pali, tako mi je pala ideja o boxu za vlastite potrebe. Ovaj mali hobi mi je također pomogao u odvikavanju od otrova zvanog cigareta, pušijo sam 2 kutije dnevno, a sad već 7 dana nisam ni jednoga zapalijo, jer kad god mi dođe zapalit sitin se budućeg grow boxa i sretnih biljaka kako se smiju štednim žaruljama. Sad nakon 7 dana mi skoro uopće netreba duhan, ali počeja san ga sanjat. Svaku večer sanjam neki prezanimljiv san o Duhanu. Sinoć sam sanjao da sam ja Engleski Princ, dođem u kafić iz sakoa izvadim ZLATNI DUKAT, naš domaći duhan, stavim ga na stol i sjetim se da nepušim te ga dadem bratu koji je sjedio stol domene.... DAKLE, NI U SNU GA NISAN ZAPALIJA!!!!!!!!! :bananallama:



DIMENZIJE BOX-a:
24(širina) 40(dužina) 60(vis)
(znam da dimenzije nisu baš velike, al veće su od PC-a, to mi je utjeha :icon_mrgreen:)

Box mi je još u konobi na izradi, taman sam ispilao i opiturao drvene stranice iznutra u bijelo!!! Stavit ću slike, jer sigurno vas zanima kako će on od kaveza napravit box, al samo moram bratu uzet fotoaparat, ako ga pitan zanimat će ga zašto...... Box izrađivam u totalnoj TAJNOSTI!!! +toga neželim da me policija locira preko ovog foruma, jer ovaj box radim za osobne potrebe pušenja marihuane!
Nisam neki paranoik, ali naši zakoni su fašistički...! boli me *****, idemo dalje!


Klijanje: (PROBLEMI U STARTU)
Prije 4 dana sam stavio na klijanje 3 sjemenke koje do sada još nisu proklijale...

SJEMENKE=
UNKNOWN
Metoda klijanja je ta da - plastičnu čašu izbužam na dnu, zatim od nje naparavim custom čašu, u nju usujem zemlju(humus) pomješanu sa malo stiropora, zemlju zalijem vodom, pustim da iscuri višak, na vrh zemlje položim sjemenku(neguram je), salvetu presavijem 3-4 puta, položim je na vrh, te je malo smočim da bude mokra, vrh čaše zatvorim folijom i odložim je pokraj kompa gdje je toplo......

Sad otvorim čašu.... sjemenka ista kakva je bila, a još se zaljepila za vlažnu salvetu!!! Vratio sam sve na svoje mjesto, ali vlažnu salvetu sam malo odvojio od humusa i sjemena.... sad neznan jeli pametno čekat da proklija ili pokušat nekim boljim i bržim sistemon.... želim da mi proklijaju za 2-3 dana, do kad će box biti u pogonu...

Sad idem dovršavat box.... ciao amigos! :b_woot:
 

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.815
1.808
188
Komplikacije..... Uzmi tanjur, stavi jednu salvetu i smoci ju, stavi sjemenke, pa stavi drugu salvetu i smoci i nju i sve to zajedno u ormar na sobnoj temperaturi. Pazi da se ne osuse salvete i to je to!!! Ili, uzmi casu, napuni s vodom i pobacaj sjemenke unutra i na sobnu temepraturu. jedino kod drugog nacina neznam dali mogu na svijetlu biti ili ne.
Cemu kompliciranje s zemljom i casama i salvetama.....???
 

Punxer

Aktivan Član
01.03.2010
208
15
18
31
Kao prvo svaka cast za ovo s duhanom! :D kada bi barem ja tako mogao...
Dimenzije su ti cisto ok, otprilike kao neki big tower, dovoljno za jednu kvalitetnu biljku uz malo LSTranja, ili 2 lowrydera :). A kakvu rasvjetu planiras? Sve cfl, ili kakav mali hps? ;)
procitaj si malo pc dnevnike, stavi si mylar za refleksiju, dobru ventilaciju i rasvjetu i uz taj entuzijazam mozes izvuci dobro iz tog. Pratim sigurno, keep it up :D
 
22.03.2011
30
6
0
34
@SimasZg
hahahahaha. otkidat ću biljkama listove da nemogu letit. :ludaci_lol:
@born_to_be_green
Zafrka me neki tip na Home stranici vutre.org, gdje priča o amaterskom boxu za malo para. stavio je ovaj moj način klijanja na prvo mjesto i još me izjeba sa nekim custom čašama.....
Ako do sutra neproklijaju, stavljam ih u salvete :icon_neutral:

@Riblji specijalitet
Naravno da ima vina u konobi, ali nepijen vino bez žena i muzike :icon_mrgreen:

@Punxer
E kad bi nabavija te sjemenke Lowridera.... triban se upoznat sa naručivanjem sjema.
Nisan još naučija sve o Elestiranju, ali potrudit ću se da ih elestiram savršeno.
Neznan di ću nać mylar foliju.... ali s vremenom ću je valjda nabavit. Planiram ventilirat sa 4 PC ventilatora, a šta se tiče rasvjete tu su mi sve štedne žarulje, jer HPS mi stvaraju problem sa temperaturom(njih ću možda nabaviti i koristiti zimi). Planiram za početak stavit 5 žarulja. 3 plave i 2 crvene u vegetaciji, a u cvjetanju 4 crvene i 1 plavu.
:icon_arrow:
 

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.815
1.808
188
Ako do sutra neproklijaju, stavljam ih u salvete

Samo nemoj misliti da ce ti i tu proklijat kako si ti zamislis... Priroda ce napravit svoje, a moze i tjedan dana potrajati. Ovisno o sjemenu. Samo pazi da bude dovoljno vlazno i pogledaj za 3 dana.

Mislim da ces mylar foliju tesko naci. Prvo izguglaj pa vidi.. Ja nisam nasao.
 

Punxer

Aktivan Član
01.03.2010
208
15
18
31
Evo ti linka za sjemenke, stranica je sponzor foruma tako da je 100% pouzdana, a u linku ti je sve fino objašnjeno :)
https://forums.vutra.org/content/267-DETALJAN-VODIC-KAKO-NARUCITI-SEME-IZ-ALIENA


Za LST čitaj ovdje, sve je jako lijepo objašnjeno
https://forums.vutra.org/content/120-Low-stress-treniranje-biljke-LST

Što se mylara tiče, imaš ga u prodavaonicama automobilske opreme i u šoping centrima, to ti je ona reflektirajuća folija za prednje staklo auta.. U roli je nije skupa a i lako se s njom barata(reže, lijepi...)
Svijetlo ti je dobro, odličan miks plavog i crvenog spektra vidim da si čitao o tome :)
HPS grije da, ali SimasZG mi je objasnio kako od 70W grije manje od recimo 5 cfl-a, a pogotovo ako ti vent puše u njega, a i više se isplati pa razmisli možda :)
Evo ti citata njegovog posta, možda se predomisliš, ja sam promijenio mišljenje o HPS-u

HPS od 70w ima 6000 lumena i kosta cca 40 eura, a ja sam ga nabavio i jeftinije...

5 CFL- a takodjer kosta 40 eura i isto daju cca 6000 lumena (ako ista valjaju..)

Ne zelim se praviti pametan, jer tek sam i ja poceo...ali...

moj HPS od 70w grije manje i to puno manje nego kad je unutra bila kombinacija:

30w warmlight x1
23w coolwhite x3

na udaljenosti od cca 10 cm..

e sad...kad radite samo sa CFL-om, biljka vam mora biti jako blizu tog CFL-a, jer je INTEZITET tog svjetla mali..znaci sto biljka dalje od lampe manje lumena..a 5 komada grije pun k.. vjerujte mi..

A HPS..svi ga se boje nesto..:)..ta zarulja uopce nije tako vruca ljudi moji..kao da imate obicnu neku zarulju od 100w sa žarnom niti..eto uzmite jednu obicnu zarulju od 100 w pa teatirajte toplinu u boxu..

ali (naravno pricam za big tower kuciste), ako stavite HPS od 70w (dovoljno), sa prigušnicom izvan kučišta..biljku mozete drzati 20-30 cm od žarulje..automatski imate par stupnjeva manju temperaturu nego sa brdo CFL-a...

....znam da nam to kao "nije vazno"...ali racunajte isto na puuuno veci urod i brže sve to nekako ide...


Viči ako što zatreba :)
 
22.03.2011
30
6
0
34
Vidija san u jednon autu tu mylar foliju, tija san otvorit auto i ukrast, al nažalost auto je bija zaključan, nema je nigdi kupit :sad2: Ali opitura san box u mat bijelo, mogu stavit i alu foliju, al nema tu previše razlike...
Šta se tiče klijanja, probat ću taj način sa salvetama, nema ništa od ovih foliranih čaša !!!
naručit ću orange bud i lowrider sjemenja, ako me neuvati radnik sa parama u koverti.. :vb_kez:
 

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.815
1.808
188
Što se mylara tiče, imaš ga u prodavaonicama automobilske opreme i u šoping centrima, to ti je ona reflektirajuća folija za prednje staklo auta..

Sorry, ali to nije ta folija. Mylar folija se koristi u astronomiji i kosta puno puno vise od te za auto staklo! I ne moze se kupiti na benzinski ili samo tako u ducanu!!!
 

Punxer

Aktivan Član
01.03.2010
208
15
18
31
Nemoj alu foliju, radije ostavi bijelo. Ta folija ti stvara tzv "hot spotove" koji mogu nastetiti biljci.
I ne preporucam ti orange bud posto je koliko znam sativa, iliti raste puno vise od indica i mislim da ces se jaaako namucit da ju strpas u taj box.. Radije uzmi neku sortu sa vecim postotkom indice u sebi moja iskrena preporuka.

@born a ok, al 90% growera na forumu koristi bas to i zovu je mylar, pa kazem sam nije bitno jel mylar il ne radi svoj posao i to dobro :)
 

slobodan

Aktivan Član
16.08.2010
329
70
0
74
prvo,pozdrav plant i dobrodosao!
drugo born je u pravu. ta zastita od sunca za auto u zavisnosti od same vrste reflektuje u proseku oko 75% svetlosti sto je manje cak i od bele mat boje... 1mx1,2m mylar folije kosta oko 4e.
trece,seme potopi u destilovanu vodu na 12h ili 24h,zatim uzmi nekoliko slojeva obicnog toalet papira nakvasi ih i stavi semenje,preklopis ga opet sa nekoliko slojeva papira nakvasis ga sa prskalicom,ali ne da semenje pliva u vodi vec da bude lepo vlazno,zatim uzmi crni dzak i stavi taj papir unutar dzaka i lepo ga savi i zalepi da neulazi vazduh i ostavi na constantnu temperaturu od oko 23'c. nakon tri dana otvori i pogledaj sta se desava. seme koje je pustilo klicu stavi u casu od 0,5l koju si predhodno izbusio na dnu i eventualno rasekao sa strane i oko dna da bi kasnije radio presadjivanje i stavi seme na dubinu od oko 1,5cm do 2cm. gledaj da ti zemlja bude vlazna odgore kako bi biljka mogla da lako istera.
semenje koje nije pustilo klicu opet poprskaj i ostavi na 2,3 dana i opet vadais i sadis... nakon toga ako bude semenja koje nije proklijalo ja ih stisnem rukom da puknu,ali neko voli i da ih sece ziletom i opet kvais,esa i pogledas za 1,2 dana...
nadam se da ti je malo jasnije...
pozdrav
 
22.03.2011
30
6
0
34
Mislin da će mi klijanje bit najgori dio posla, jer traži vrijeme i strpljenje! Stavio sam sjemenke u salvete, ali nisam ih prije toga stavljao u destiliranu vodu... :icon_confused:

Evo slike boxa:
http://img696.imageshack.us/g/boxav.jpg/ :icon_mrgreen:


HELP:
1. Kako ću zamračit ventilatore da kroz njih neprolazi svijetlo?
2. Gdje je bolje stavit veći ventilator za upuh ili ispuh?
3. Jel dovoljan pitar 15cm dubine?
4. mogu li sa humuson growat ili da kupin neku drugu zemlju?
5. s čim bi bilo najbolje izolirat rubove boxa da neprolazi svijetlo?


Kao što vidite, box je skoro gotov, sjemenke su na klijanju, u box sam postavio 4 grla, jer 6 ih nebi stalo... za početak je biljci dovoljno 4 žarulje 20w po mom mišljenju....
Stranice boxa sam izradio od drva lesonita, te ih pričvrstio maticama i šajbama preko navojnih šipki, koje sam ispilao na male komadiće..

rasvejta također visi na navojnim šipkama, a keramička grla su zavezana plastičnim vezicama za profil aluminija.

Kroz rubove boxa mi prolazi svijetlo pa sam mislija nabavit onu crnu traku koja se koristi za izoliranje spojeva ventilacijskih kanala.

-Još moran postavit ovaj veliki ventilator koji ću postaviti za ispuh.
-Moran nabaviti još 1 vent za upuh, tako da bude jedan veliki za ispuh i 2 manja za upuh!
-Moram postavit reflektore iznad žarulja..

Divim se ovome što sam napravio... baš mi je drag ovaj hobi... jedino mi je klijanje malo dosadno i naporno, pogotovo kad je sjeme UNKNOWN

Kako se vama čini ovaj prison box?
 
  • Sviđa mi se
Reactions: HazeSeeker

HazeSeeker

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.09.2008
2.240
1.666
188
Amsterdam-Barcelona-Prague
www.vutra.org
stradala od odarca kanđi zaigranog mačka, pokušavši preletjeti dijagonalni pravac kuće.

rep's

1. Postoje poklopci koje možeš kupiti u baumaxsu i sl. prodavaonicama (služe za kupaonske ventilatore)
2.Bolje da je ispuh jači jer bilje voli negativni pod tlak.
3. A kolika je širina tj. Koliko L ?
4. Preporučam COMPOSANA za ruže ili COMPOSANA univerzal
 
22.03.2011
30
6
0
34
Ekipa.... nikla mi je 1/3 proklijane sjemenke!!!! Nadam se da je žensko....

Neman više novaca za ulaganje u box, niti za sebe osobno, u fazi sam čekanja plaće. :icon_confused:

LOŠA VIJEST - Nisam imao novca da kupim zemlju, tako da sam sve 3 biljčice posadio sa humus zemljom u custom plastične čaše....+ toga, problem mi je što sam bio tako ljen da nisam stavio niti 5% stiropora u taj humus....... bojim se da će biljke sporije rast????????


1.kakve su posljedice što mi biljčice rastu u humus zemlji?
2.dokle će rast u ovim custom čašama? dok im neodredin spol ili? :watchplant:
 

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.815
1.808
188
Ubaci neku sliku tih casa! Koje su velicine (zapremnine)? Bez stiropora ce ti korijen mozda dobivati manje kisika posto ce ti nakon nekoliko zalijevanja zemlja biti sve vise zbijena pa ces ih morati prije presadjivati....