Prisutnost na testiranju za vozače

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
24.09.2008
8
0
0
44
Poudrav!
Malo sam tražio po forumu i nigdje da nađem!
Naime ovih je dana vrlo aktualno testiranje na droge(ljekove) za vozače i to preko sline!
Nešto slično kao i test na alkohol!
E sad me zanima dal netko ima kakva saznanja kak taj tester može otkriti tragove thc-a u slini! Mislim, kak dugo thc ostaje u slini i dal ako sam ja pušio jučer i ako me murja haltuje danas i testiraju me dal onda mogu otkriti thc!!!??
 
24.09.2008
8
0
0
44
Hm, a malo je zajeban sad taj zakon, fino ti opiče drastičnu kaznu za konzumaciju i poslije te još i kazneno gone!!
Strašno!
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Zato lipo odbiješ test pa nek se on misli jesi popija apaurin ili si jednu lajnu bijelog,ionako kazna negine ali im zato nedati gušta da se naslađuju i znaju na čemu si ako več slaviš nešto.Njima:nana:
Tako te nemogu kazneno goniti.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: electromatik

mali.medo

Aktivan Član
27.04.2008
300
22
0
44
:icon_arrow:OVAKO DRUGARI...
:icon_arrow:...PLAVA GICA:violent018: TE ZAUSTAVI RADI BILO ČEGA(nebitn koji prekršaj ili rutinski)
MALKO SI MU "sumljiv"MUTAN .... JESI PIJO ;NISAM(ajd puši sve jedno) TI ČIST A OPET SI MU MUTAN(ili opet od slučaja do slučaja, možda si i pio nebitno;) AKO IMA KOFERĆIĆ SA SOBOM SA TOM JEBENOM SPRAVICOM(koja je na baterije al pošto ih nemaju valjda za sva jebena kola PROMETNIH GICA ideš u stanicu) I PUSTUPAK JE ISTI; KOMAD KARTONA KOJI JE SPOJEN SA"KOFERĆĆIĆEM" TURIŠ ISPOD JEZIKA I LAGANO SLINI OD cca2 PA DO ČAK I 10min (ako si se dobrano najajijo;) I IZLAZI OČITANJE NA PRINT. IZ JEBENOG KOFERĆIĆA NA KOJEM PIŠE ZA SVE NAMA POZ. I NEPZNATE GUDRE I LEKOVE(al ako su u večim kol.)AKO SI POZ.NA thc U OVOM SLUČAJU NE NABRAJAJUČI OSTALE KAZNE U PROMETU AKO SI IH POČINIJO KAZNA JE OD 5 DO 15.000kn(HR), 30 DANA ZATVORA S UVJETOM NA GODINU(ako te ufati za volanom tu god.;) U TU GODINU TE JOŠ PZOVU NA IZVANREDNI LJEČNIČKI(da popuniš proračun,u suprotnom plačaš kaznu od 1.000kn;) DA MALKO PIŠKIŠ DA VIDE DAL SE DROGIRAŠ..!!(to posebno plačaš..!!) AKO NE DOK NE ISTEKNE UVJET PA PONOVO PIŠKITI PA DOBIJEŠ(ili ako si konj nee;)VOZAČKU AL SVAKO IDUČE ZAUSTAVLJANJE OD p.gica S POČETKA PRIČE VEROVATNO ČE BIT VRLO TRAUMATIČAN PO TEBE...zaboravih;koferćić ovisno od gudre do gudre najde konzumaciju od4-8dana(sad oko toga otom potom) I TO JE UKRATKO TO AL KAŽEM OVISI OD SLUČAJA DO SLUČAJA OD SUCA DO SUCA...!!!
:spliff:..na*****imsesvimamajke..:drink:
....POZDRAFFF...:violent018:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Blade

Grasak99

Aktivan Član
26.03.2009
124
8
0
45
Cl 199.

(6) Smatrat će se da vozač u organizmu ima opojnih droga ako se prisutnost opojnih droga utvrdi odgovarajućim sredstvima ili uređajima, liječničkim pregledom ili analizom krvi ili krvi i urina.

(10) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje ako u organizmu ima alkohola iznad 1,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka ili ako u organizmu ima opojnih droga.

Cl 287.

(3)Vozaču motornog vozila se u evidenciju upisuju tri negativna prekršajna boda ako je pravomoćnom odlukom o prekršaju proglašen krivim za prekršaj iz članka 32. stavka 4., članka 53. stavka 3., članka 54. stavka 2., članka 57. stavka 7., članka 175. stavka 3, članka 181. stavka 8., članka 199. stavka 10., članka 216. stavka 6., članka 282. stavka 9. i članka 289. stavka 4. ovoga Zakona.


Dakle, novcana kazna ILI kazna zatvora i jos plus 3 negativna boda.

Cl 231.

(4) Na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled uputit će se vozač i instruktor vožnje kod kojih je utvrđen udio alkohola u organizmu viši od 1,50 g/kg ili je utvrđeno da u organizmu ima opojnih droga, kao i vozač i instruktor vožnje koji se odbiju podvrgnuti ispitivanju imaju li u organizmu alkohola ili opojnih droga, nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju.


Plus one gorenavedene kazne, mora se ici i na izvanredni zdr pregled, to je jos par stotina kuna :)


Članak 282.

(1) Policijski službenik, obavljajući poslove iz članka 4. stavka 1. ovoga Zakona, može vozača i drugog sudionika u prometu na cesti podvrgnuti ispitivanju pomoću odgovarajućih sredstava i aparata (alkometar i dr.), umjerenih prema propisima o mjerilima i mjeriteljskim uvjetima, radi utvrđivanja prisustva u organizmu alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju uzimati za vrijeme vožnje ili određeno vrijeme prije započinjanja vožnje, a potom, po potrebi, i odvesti u zdravstvenu ustanovu na vađenje krvi i uzimanje urina ili na liječnički pregled.
(3) Policijski službenik odvest će na vađenje krvi i uzimanje urina radi analize ili na liječnički pregled i osobu za koju se ispitivanjem utvrdi da u organizmu ima opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju uzimati za vrijeme vožnje ili određeno vrijeme prije započinjanja vožnje, utvrđene odgovarajućim sredstvima ili uređajima.


Ne samo da moze testirati vozaca i njega ***** u mozak, moze to radit i ostalim suvozacima, nebitno jel se radi o suvozacu napred ili nazad u autu.

Stavak tri je zanimljiv jer zakon time potvrdjuje nevjerodostojnost rezultata aparata koje imaju drotovi na terenu i za apsolutnu sigurnost oni moraju svakoga vuci u bolnicu na vadjenje krvi i pisanje.


(4) Osobe iz stavka 1., 2. i 3. ovoga članka dužne su postupati prema zahtjevima policijskog službenika.
(5) Policijski službenik o poduzetim radnjama iz stavka 1. i 3. ovoga članka i članka 181. ovoga Zakona obavezno sačinjava zapisnik, odnosno zahtjev za liječnički pregled, vađenje krvi i uzimanje urina radi analize.
(6) Osoba za koju je ispitivanjem na jedan od načina iz stavka 1. ovoga članka utvrđeno da u organizmu ima opojnih droga, lijekova koji se ne smiju uzimati za vrijeme vožnje ili određeno vrijeme prije započinjanja vožnje ili nedozvoljenu količinu alkohola, snosi troškove ispitivanja, a osoba iz stavka 3. ovoga članka snosi i troškove odvoženja službenim policijskim vozilom na liječnički pregled, vađenje krvi i uzimanje urina radi analize.


Placate uz onu kaznu za prisutnost droga jos i troskove testiranja i prevoza do bolnice.

(7) Postupak i način prepoznavanja znakova i simptoma prisustva u organizmu alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju uzimati za vrijeme vožnje ili određeno vrijeme prije započinjanja vožnje iz stavka 2. ovoga članka propisat će ministar nadležan za zdravstvo u suglasnosti s ministrom nadležnim za unutarnje poslove.
(8) Prema vozaču koji je u prometu na cesti zatečen u počinjenju prekršaja pod utjecajem opojnih sredstava, ako osobite okolnosti upućuju da će nastaviti s radnjom prekršaja, policijski službenik može, radi neposrednog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja, narediti mjere njegova smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva ali ne u trajanju duljem od 12 sati te u tom vremenu narediti premještanje njegova vozila na određeno mjesto. Vozilo čije je premještanje određeno premjestit će po naredbi policije pravna ili fizička osoba obrtnik nadležna za održavanje cesta, odnosno pravna ili fizička osoba obrtnik s kojom je pravna ili fizička osoba obrtnik ili upravno tijelo nadležno za održavanje cesta sklopilo ugovor za uklanjanje vozila.
(9) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana kaznit će se za prekršaj vozač motornog vozila i instruktor vožnje koji odbije podvrgnuti se ispitivanju ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina.
(10) Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj sudionik u prometu, osim vozača motornog vozila i instruktora vožnje, koji odbije podvrgnuti se ispitivanju ili stručnom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina.


Stavak 10 je zanimljiv suvozacima koje drot odluci testirati.


Članak 285.​
(1) Policijski službenik naredbom će privremeno oduzeti vozačku dozvolu i isključiti iz prometa vozača i instruktora vožnje:
1) koji upravlja ili pokuša upravljati vozilom ako u organizmu ima opojnih droga ili nedozvoljenu količinu alkohola ili ako pokazuje znakove alkoholiziranosti ili utjecaja opojnih droga, a odbija se podvrgnuti ispitivanju


Zadrze vam dozvolu u policijskoj postaji :)

-------------------------------------

TO JE TO, sto se tice spominjanja opojnih droga u ZOSPC-u. Bajke o pisanju sto medo prica su bajke i nemaju nikakve veze s voznjom pod utjecajem. Ako imaju veze, molim te da to argumentiras jer o tome nema nista u ZOSPC-u. Isto tako i ono sto je naveo za kazne je rekla-kazala, ja sam naveo tocne zakonske odredbe kako ide kaznjavanje da se eliminira rekla-kazala.

Malo sam istrazivao mogucnosti varanja tog testa na slinu i jedini nacin jest sprjecavanje izlucivanja sline u ustima. To se moze postici upotrebom Betadinea, one tekucine za dezinfekciju koja privremeno obustavlja izlucivanje sline. Ta privremenost je dosta kratka, od par do desetak minuta, stoga ako se nadjete u situaciji da vas drotovi zaustavljaju, cugnite betadine :)

Najbolja opcija za prolaz testa je ne sudjelovanje u prometu dok ste pod utjecajem, ali jos jedna debilnost ovog testa je sto detektira ne-psihokativne metabolite trave koji se izlucuju jos dan-dva nakon prestanka djelovanja THC-a i ostalih psihoaktivnih kanabinoida. Ima rjesenje i za to, postoje testeri koji testiraju metabolite koji se izlucuju dok djeluju psihoaktivni kanabinoidi, ali na nasu nesrecu, testeri u RH traze ne-psihoaktivne metabolite.

Osim za borbu za dekriminalizaciju trave, treba se posebno osvrnuti na te testere i reagirati i na tom polju.

Inace, za te testere se izdvaja oko 40 k kn i to je razlog sto je jos (relativno) sigurno voziti naduvan jer nema puno PP te uredjaje.
 
09.02.2009
15
0
0
47
ljudi .....pušite i CUGAJTE....naravno u granicama normale...pa kad zaustavi samo nek' alkotestira ...idem logikom izabrati od dva zla manje,jel?



P.S.

cugajte u granicama normale...znate kako se ponašate na alkoholu, pa se toga i pridržavajte.
 

Grasak99

Aktivan Član
26.03.2009
124
8
0
45
Preporucavanje voznje pod utjecajem bilo cega je za ban. To je moje misljenje.

O tome da ce ti drot reci evo biraj jel hoces droga test ili alko test je idiotarija. Ako ima kufercic :) i ako vec nema musteriju koja slini, normalno da ce ti dati droga test. I usput alko test dok cekas rezultate droga testa.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Blade

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Zakon je zaje.an po papiru,Sad tek vidim...

policijski službenik može, radi neposrednog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja, narediti mjere njegova smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ovo je najstrašnije...
 

Grasak99

Aktivan Član
26.03.2009
124
8
0
45
Sto je tu strasno? Normalno da ce te zadrzati, pa nece ti dati da pod utjecajem vozis ako procjeni da ces ti nakon njegovog odlaska opet sjesti za volan.
 

Chehehe

Aktivan Član
03.01.2009
343
14
18
42
Alo Mladosti pa gdje vi zivite?
Nece vas nitko iz cistog mira zapeglat sa tim ....
Naravno ako ste pod vidnim utjecajem bilo cega ili idete sa partija ili se vozate po gradu subotom navecer... onda to i nije iz cistog mira...
Mislim da te dok normalno vozis u srijedu ujutro nitko nece testirati na nista.
:joint::joint::joint:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: doc_doc

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Sto je tu strasno? Normalno da ce te zadrzati, pa nece ti dati da pod utjecajem vozis ako procjeni da ces ti nakon njegovog odlaska opet sjesti za volan.
Samo da napomenem da ne dođe do zabune,vozim čist i tako če ostati!:vb_whip:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Blade

Eva Rain

Aktivan Član
09.03.2009
161
8
0
32
Ajme ljudi sta ste digli dreku, nije to takav bed, nema mjesta paranoji, Chehehe ima pravo, ni jedan drot te nece poslati na test ako mu ti sam ne dadnes razloga za to.
A sve i da dode do toga, lako se je iscupati, ili barem samo ja to mislim, buduci da sam zensko, pa ono malo treptanje okicama, osmijeh, pogled ispod obrva :cool44:znamo li se mi odnekuda :icon_mrgreen:
 
01.02.2009
0
6
0
38
Eva Rain je napisao(la):
Ajme ljudi sta ste digli dreku, nije to takav bed, nema mjesta paranoji, Chehehe ima pravo, ni jedan drot te nece poslati na test ako mu ti sam ne dadnes razloga za to.
A sve i da dode do toga, lako se je iscupati, ili barem samo ja to mislim, buduci da sam zensko, pa ono malo treptanje okicama, osmijeh, pogled ispod obrva :cool44:znamo li se mi odnekuda :icon_mrgreen:

haha jbga treba iskoristiti sve adute xD
 

mali.medo

Aktivan Član
27.04.2008
300
22
0
44
GRAŠAK ne laprdaj jebo te zakon i članovi u istom!!!!!

ja serem iz iskustva i opiso protokol....a šo se sline tiče
ako treba držat češ lizalicu pod jezikom dok NEBUDE POTPUNO MOKRA ako treba po ure!!!!
zadržavanje na "SENJAKU" je neizbježno,drugu jutro sud,kazna i u roku 15 dana
calen bite I TO ISKLJUČIVO NA "SENJAKU"(vrapče-pritvor za odrežnjenje i ostale prekrš
učinjene pod alk. il opijatima+posedovanje;)
a dio koji ti nije jasan oko provere za vreme uvjeta neznam MOŽDA SAM JA NEKA JEBBBENA
STRANKA!!!! il mi odvjetnik u kari moraču da menjam
i još jednom JEBBBO TE ZAKON KOJI SVAKO DRUKČE TUMAČI...ja pričam o FAKING ČINJENICAMA kapiš GRAŠKOVIĆUUU!!!!!
 

Grasak99

Aktivan Član
26.03.2009
124
8
0
45
Nema razloga za nekulturno ponasanje.

Ako imas iskustva, onda imas i papire sa suda u kojima pise po cemu su te slali gdje su te slali i zbog cega si dobio kaznu kakvu si dobio!
Ne mogu oni sada reci: e mali ti se nama ne svidjas, mi cemo te poslat na goli otok il neznam sta. Jasno mi je da zivimo u usranoj drzavi, ali zakon se postuje, ako ce te kazniti zbog necega, mora se imati zakonska podloga za to.
Zato te molim, prouci te papira sa suda i napisi po cemu su oni to tebe slali na pisanje i dali ti te kazne.

Jedino spominjanje opojnih droga u kontekstu voznje je u ZOSPC-u, nema ga niti u zakonu o suzbijanju zlouporabe opojnih droga niti u KZ-u. Zato mi nije jasno da si dobio mjere zastite kada ih nema.

Sto se tice slinjenja lizalice, kada ti gutnes betadine, ne osuse ti se usta nego ti se ne luce metaboliti u usnu supljinu tak da ne vidim problem sto se tice slinjenja lizalice.