Problem sa biljkama

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Naduvani_Zeko

Aktivan Član
04.07.2012
65
27
18
40
iza coska
Pozdrav svima.
Imam 4 biljke koje su vec pred branjem( bar mislim tako)
Poceli su se listovi susisti(prvo venuti) .Vlaznost zraka je od 55 do 65 %,temperatura je od 20 sa ugasenim svjetlom do 23 ,a ponek i do 25 C zavisi od topline noci sa upaljenim svjetlom . Normalno zalivanje sa 12/12 svjetlom(podeseno u minut)
Postat cu slike i par objasnjenja uz njih sta me muci.




Na ovoj slici je prva biljka koja i ne izgleda toliko lose ko na slici ,ali problem sa njom je sto su vrhovi poceli zutjeti, a bilo je i par skroz uvenulih listova krecuci od vrha pa do dna stabljike,proteklih par dana sam nalazio sjemenke kraj saksije ,cak je i jedna proklijala. Zalio sam je zadnji put sa gnjojivom NPK 6-6-6 pola doze na 2 litre rastvorene( ne 2 litre na 1 biljku vec na 4 biljke u dovoljnjoj kolicini tecnosti).
Uvelo lisce sam uklonio pazljivo .




Na ovoj slici se nalazi biljka koja je prezivela pravu tragediju i izgledala je dosta jadno i unisteno ,prva slika na 2 strani
https://www.vutra.org/topic/10436-problem-sa-temperaturom-u-box-i-van-box-a/page-2

Odrezo sam vrh i oporavila se pocela cvjetat kako bog nalaze ali i kod nje je slucaj ko i kod ostalih biljaka ,vrhovi listova pocinju zutjet i susiti se .Na par listova sam primjetio da od vrhova prema korjenu lista ide iz svjetlo zelene na tamno zelenu boju.
Isti problem je i kod ostale 2 biljke ,samo sto je kod 3 biljke vise izrazeno,dok je 4 dosta boljem stanju nego ostale 3.
Evo preostale 2 biljke.




Planiro sam ih obrati 23 ili 24 ovog mjeseca
Da nebi ponovo otvaro teme na drugom mjestu ,postavio bi pitanje uvezi sjemenki. Kako prepoznat zrely sjemenku i zdravu .Kakva treba da bude boja,sare itd.
Hvala na paznji.

Izvinjavam se sefovima ako sam fulo podforum jbg sve u zurbi(poso)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: usrname

loop

veteran spliffer
10.08.2012
773
527
0
44
da li si ih flushovao IKAD ?
meni deluje kao kombinacija problema sa PH zemlje/vode,kao i gomilanje soli.....
sa druge strane,zbog nekog stresa su ti otišle u "hermije",pa je moguće i da svu energiju troše na proizvodnju semenja,tako da hedovi trpe..
a,opet,nekako mi "plastično" deluju listovi.....
koju lampu koristiš? koliko watti?

semenke su zrele,kad same padnu :) ne diraj ih dok ne posečeš biljke,onda ih vadi
 

Naduvani_Zeko

Aktivan Član
04.07.2012
65
27
18
40
iza coska
Ph vode sasvim moguce,to nemogu izmjeriti. Koristim obicnu sa cesme koju ostavim da ostoji dan. Sijalica je HPs 400 w. Hermici cisto sumljam posto je bilo muskih biljaka koje sam pustio da oplode zenske radi sjemenki. Stres im je bio ogroman. Bili su 15 dana pod nikakvim uslovima. Sto se tice listova kod jedne biljke i jest ko da je umjetna .
 

s0va

Aktivan Član
17.01.2013
332
315
63
32
pH ti je visok to je sigurno... voda sa cesme je oko 7 a kad odstoji oko 8. Probaj da sredis pH
 
29.05.2013
17
1
1
uglavnom danas sam im dao prihranu. 20.20.20 rekli su mi na 10 litara da razredim pa da zalijem, ja sam razredio na 20L namerno, da ne bude prejako. iovako su lose jako...


ne znam sta da radim sta je problem? imaju dosta sunca, na sred placa su, zemlja je humus, do sad nisam nista davao od prihrane, zalivane su, kisa je padala ovih par dana... nije mi jasno sta im je problem. u jednom trenutku su bile skroz mrtve. sad su ponovo malo zivnule. recite mi sta je problem, ako znate i sta da im uradim da im bude maksimalno dobro i da napreduju kako treba. hvala puno!










 

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
50
bas se otvorio topik jucer navece zbog ovih stvari i evo opet ista tema :D

https://www.vutra.org/topic/10672-ako-imate-problem-ovdje-možete-pitati-iskusnije-članove-za-pomoć/?p=244229

a problem ti je taj da si gnojio pre mlade biljke i sprzio korjen, ako budes flush napravio i zaljevao s vodom dok ne dodje i fazu cvjetanja , mogle bi se oporavit...
i 20 20 20 cega??? koje gnojivo xD nista informacija, je mjeris ph kod zaljevanja? moze biti kombinacija oboje...
uglavnom ne gnoji se do 3 tjedna vege i
i cekaj ne kuzim ovo, prvo si reko da si im dao prihranu a dole malo da nisi s nicim ih hranio :popworm:
ja bi ti majstore pomogao samo daj malo informacija vise... s cim si gnojio i jesi li uopce ? i ph obavezno...
sretno ti bilo, nadam se da ce ti se oporavit i bit zenke ;)


peace out !
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.174
398
42
Tacna
DJ, PH u outu je totalno nebitan faktor (ako si mislio na PH vode). Provjereno i dokazano. Ja bi prije rekao da je u startu bila greška sa lošom zemljom, tim "Humusom" koji je bio očigledno prejak za tak mlade biljke a općenitom lošem izgledu je pridonijelo i kišovito vrijeme pa sve u svemu izgleda loše. Kako da riješi problem nebi znao, flush probati kad su posađene direkt u zemlju teško da prođe jer bi napravio lokvu oko njih dok one to popiju. Moj savjet ti je da ne gnojiš s ničim više i krenut će one na bolje, lijepo vrijeme je stiglo.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: weedoye

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
50
sta znaci mogu zalit sa ph 6 u outdooru i nece im nista bit? isto tako mogu zalit sa 7.5 i nece se nikakvi nutrijetni blokirat?
jesi siguran no joke ? :)


peace out !
 

sharp

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
27.08.2011
1.253
2.610
188
Haj Nehaj
ne, nego samo zalijes biljke bez da izmjeris,spustas, dizez pH vode.bar ja tako radim i ok. ispadne.
flush u outu nema svrhe ako zemlja nije propusna a u ovom slucaju(po slikama ) nije.
ovo 20-20-20 je tzv. kristalon koji se koristi za prihranu rajcice, paprike,lubenice itd. kap na kap po poljima.

fuso21moja preporuka ti je da scupas to zuto lisce do petiljki i ne zaljevas barem 10 dana. navecer ce se objesiti ali ne zato sto im fali vode nego zato sto im je to u prirodi(i one spavaju). prihranu isto zaboravi u tih 10d.
poslije cupanja listova preventivno prasak neopitroid da ti se muhe ne skupljaju(i pojedu)

edit: ja bi taj "humus" pokrio za jedno 3-5cm. obicne zemlje koju imas oko sajta.
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.174
398
42
Tacna
DJFlyHigh je napisao(la):
sta znaci mogu zalit sa ph 6 u outdooru i nece im nista bit? isto tako mogu zalit sa 7.5 i nece se nikakvi nutrijetni blokirat?
jesi siguran no joke ? :)


peace out !

Ja sam jedno vrijeme kontrolirao ph vode u outu, većinom sam spuštao ph. Zadnja dva growa zaljevam sa nekontroliranim PH čak vjerujem jako visokim. Zaljevam sa odstajalom vodom u boci po par dana, sa bunarskom vodom, sa kišnicom, sa česmovačom, ma sa bilo kakvom vodom koja mi dođe pod ruku. Nema mi nikakve razlike sada i onda kad sam kontrolirao PH, biljke ne pokazuju nikakve nedostatke i izgledaju zadovoljne. E sad hoće se blokirati kakvi nutrijenti to nebi znao, to ostavljam stručnjacima. :maryjane:
 

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
50
ma moze bit da ti se potrefilo da ti je ok ph vode pa im ne smeta ili su malo otpornije na ph... ali nemozes rec da ph vode nije bitan, ni u out, ni u indooru!

peace out !
 
  • Sviđa mi se
Reactions: M a n d o r

Creative

Grow support
Poznanik Foruma
04.02.2012
1.504
2.273
188
45
Tomorrowland
nemozete u outu sa par litara vode pormjeniti svojsto nekoliko kubika zemlje...sve to ima svoj priodni ciklus i svoju prodnu kiselost ili luznatost ....jedino sto mozete je kod sadenja pokusati naci tlo sto slicnije Ph vrijednosti biljci koju uzgajate .
 
  • Sviđa mi se
Reactions: usrname and weedoye
29.05.2013
17
1
1
biljke za sad izgledaju dobro. danas sam pokosio svu travu okolo, malo okopao ikolo biljki, i odradio najbitniju stvar. zalivanje kap po kap! stavio sam bure od 200 litara na vrh i crevo sa slavinom sproveo do kraja. i kod svake biljke probusio da curka kap po kap. tako da imace uvek vode. nadam se nece biti previse.


voda je bunarska.


a NPK sto sam koristio, to sam uzeo u kesici i sipa se u 10litara vode. ja sam ga sipao u 20 litara i podelio na 4 biljke. i deluje mi da su zivnule od toga. necu da ih zalivam vise tim da ne bi sprzio.


sta bi jos trebalo da se odradi? kazite mi, jer hteo bi da bude sve u fulu, da daju maksimum!
 
29.05.2013
17
1
1
jos ovo htedoh reci. dobio sam od jednog golubara dzak od 10ak kila golubijeg djubra. citao sam dosta po netu o tome... sipao sam kilo djubra u 10 litara vode. i ostavio da provri... sad je vec proslo vrenje. ima jedno 3 nedelje kako stoji napolju tako u kanti. svremena na vreme promesam. al necu da zalivam time, bojim se da ih ne spalim. ako neko ima siguran savet sta da radim s djubrom nek podeli... razmisljao sam mozda na metar od biljke da iskopam rupu i sipam djubre, i posle ce to da prodre u dubinu zemlje pa ce i korenje od biljke da upija.... al da ne bude prejako, toga se brinem.
 

nice&clean

Aktivan Član
04.04.2013
226
658
93
sharplaninac je napisao(la):
ja bi taj "humus" pokrio za jedno 3-5cm. obicne zemlje koju imas oko sajta.

to bi bilo ok da uradis i jos da ih zagrnes oko stabla kao paradajz sto se zagrce,znaci sto vise zemlje da natovaris oko i uz biljku...,a sto se tice tog djubriva od golubova bolje se zapitaj dal ti treba to sad kad su ti biljke vec dozivele(ili su jos uvek pod stresom)...ja bi to batalio dok se ne povrate u normalu pa i onda tek kad ispratis jel situacija stabilna pocnes neko prihranjivanje...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: sharp
23.02.2008
1.048
1.455
188
kravlje djubrivo me IMPRESIONIRALO! al dosta staro, ja sam naso takvo i ono dodje kao zemlja tj kao prah,
pomesao sa obicnom zemljom iz rupe(nije neka glinusa nego se vidi da je rodna, crna/smedja :D) i biljke
rastu ko lude, jos bolje nego miks kupovna/kravlje mada je ta kupovna jeftina al evo sluzi mi u indoru.
Ph nije bitan a i tesko je spaliti biljke, ja sam zalio za 2 nedelje 2x ful doza i traze jos, plus sam ih naspricao folijarno.
Eto neko moje iskustvo za mesec dana out,

fus ja mislim da su ti momci rekli :D
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Hasler and sharp