Problem

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
02.11.2007
31
3
8
37
poz dobri ljudi! ovako, imam problem, rec je o semenu BIG BANG, naruceno preko Alien-a, zemljiste je vise dana pripremljivano, i pokazalo se kao dobro, bilo je dosta glista,sto koliko ja znam ukazuje na to da je zemljiste plodno! Seme cim je proklijalo posadjeno na sajt( nisam mogao kuci nikako )! Pre nesto vise od mesec dana je posejano,zalivano je skoro svakog drugog dana,kad kad omasim za dan! Moj problem,tj ono sto me muci je to sto je proslo nesto vise od mesec dana,a one su i dalje po meni bas male,strpljiv sam ja! evo slika pa ako mozete nekim savetom da pomognete, cuo sam za onaj humus glistenjak,pa nameravam nekako da ga nadjem i koristim,dajte neki savet!

biljka 1
biljka1.jpg

biljka11.jpg


biljka 2
biljka2.jpg

biljka21.jpg

biljka22.jpg


biljka 3
biljka3.jpg

moz-screenshot.jpg
biljka31.jpg

biljka32.jpg


Evo slika,pa pomozite!
unapred hvala!
izvinite sto su slike velike,uporno ih smanjujem,ali ovakve ih postavlja,izvinjavam se!
 
02.11.2007
31
3
8
37
negde ovde na forumu sam procitao da dok je biljka u vegetativnoj fazi,treba svakog dana po 5 litara vode,ja to nikako ne mogu da postignem! pa radim ovako! Sunca ima citav dan,od jutra pa do tamo nekih 17-18h,tada vec slabije! ima sigurno dovoljno sunceve svetlosti! i sta kazete,po vama su ok? ili je potrebno nesto? mene samo cima to su su jos uvek mnogo male,vidi se na slici! a jun je mesec.
 
02.11.2007
31
3
8
37
i meni je bilo cudno to u vezi 5 litara vode,kad godd odem da zalivam zemlja je bas suva,ispucala,tako da ne preterujem sto se zalivanja tice,po meni!
 

mr.skunk

Vutra Veteran
16.01.2007
831
44
0
34
puno smo imali polemika o tome koliko treba zalivati i prosle godine nam je netko ( nesjecam se tko)dokazao da moze izgurati biljku bez ijednog zalivanja, doduse bila je kisna godina.

neznam sta da kazem pazite kome vjerujete i pici dalje.

ali najbolje je u svemu umjereno, znaci zalivati kad mislite da bi biljka mogla biti zedna.:pat:
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
Sorry al to mi izgleda kao kisela zemlja, a u tome nemas bas neke sanse za uzgoj. Provjeri PH zemlje pa cemo onda dalje mozgat..
Ako nemas PH metar, baci oko na okolinu, ako u blizini bujaju borova stabla zaboravi taj sajt za uzgoj ako ne mislis kupovat zemlju i nosit je tamo.
 

loobi

Aktivan Član
14.09.2005
132
5
18
Ma ti previs zalivas... covece ja sam jednom imao extra biljkU sa samo jednim zalijevanjem, sezona 2006, mozda zalio jednom u junu... doduse jeste bila kisna godina!
 

EXtract

Banned
Banovan
02.04.2007
39
3
0
84
Eto na tezi nacin si video problem ovog foruma! Jedan kaze 5L ,drugi kaze ne a treci kaze bez djubrenja. Nista od toga ne pije vodu.Hocu da ti pomognem ali samo ako me budes slusao,ne zelim da znam sta kazu na stranim forumima i ne zelim da slusam price teoreticara sa ovog! Dakle hocemo li da krenemo . . .?
 

EXtract

Banned
Banovan
02.04.2007
39
3
0
84
Znas kako,nikada se ne ukopava kada se sadi,ako skines prvih 20cm skinuo si sloj dobrog humusa i ostavo si koren bez prirodne hrane.
  • Zalivanje,zapamti ovu godinu ,bar ova prva 3 meseca (april,maj,jun) takvo vreme je idealno za gajenje znaci da ne treba uopste zalivati.Zaliva se ako nema dobre kise u periodu od 15 dana.
  • Djubrenje,radis nakon 7 dana od presadjivanja (max 15) NPK 30-20-10 je dobro i ne zelim da te gusim sa raznim kombinacijama djubriva ali ako ne nadjes ovo probaj NPK 15-15-15.Nakon toga ponovo za 15 dana,pa nakon toga za 20-30 dana i tu je kraj djubrenja za vegetaciju.Kada stavljas djubrivo stavljaj ga na 5cm od stabla biljke ali probaj da pospes djubrivo u krug.Doza djubriva koje sam ti rekao je 5gr po biljci, ako nemas gde da izmeris ne idi u lokalnu prodavnicu zbog vagice nego stavi kolicinu od 1,5 zatvaraca od CocaCole ili Fante...sta bilo
  • Prvo sto ces sada uraditi jeste da ces ici u prodavnicu i kupiti 10L zemlje za svaku biljku,odneti do biljki i uzmi oko 5L te zemlje sa "sajta" i izmesaj sa tim humusom.
  • Drugo,iskopaj celu biljku tako sto ces je iskopati u krug od 20cm i toliko dubine jer je jos mala.Izmesanu zemlju stavi u rupu i ne ravnjaj nego ostavi da bude izdignuto ,jer nece moci sva zemlja da stane u tu rupu.Kad to uradis ,iskopanu biljku uzmi i presadi.Kada je presadis nagrni zemlju do prvih listova,nista se ne plasi samo nagrni.Neka izgleda kao da je posadjena u geometrijski oblik kupe.
  • Trece,stojim iza sbakog posta neznalice pa bi mogao i da ih procitas.
  • CETVRTO, moras da pratis vremensku prognozu da znas kada ce kisa i dan pre nje ili taj dan koji ce biti kisovit da odes i da bacis djubrivo.Tako svaki put.

Kada sve ovo budes uradio nemoj postovati slike nego sacekaj 15 dana da vidim dal' ce biti 4 puta vislje.


Sto kaze GreenMan, a sad motiku u ruke :D
 

Doktor

Aktivan Član
17.02.2007
427
9
0
44
Zato sto su ti saksije za cvece u litrama a ne u kilogramima pa da lakse znas u odnosu na posude koje koristis koliko ti je zemlje potrebno!!!
I ako imas posutu zapremine od 10L treba ce ti garant 12-13 litara jer racunaj da se zemlja malo mora sabiti ali ne bas jako!!!! Mada se zemlja vremenom i sama slegne ako nesabijes malo pa ti onda ispadne da ti fali zemlje u posudama!!!
Ti ja za saksije!!
A ovo u obliku kupe sto pise EXtract je dokaz da se i zemlja napolju sleze pa je verovatno fora da ce i ta kupa da se polako slegne i povuce biljku na nivo ravan sa okolnom zemljom!!!
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
Pa nije ti losa logika oko tog sleganja zemljista jer je to tacno ali nije zbog toga.Njegov veliki problem je sto po svoj prilici gaji u ilovaci (clay soil) tako da zalivao ili ne koren truli a biljka zuti. Kupi 2 ili ako imas novca po 3 kese od 5L,pocni da radis jer jun je mesec sa najvise kise u godini(litara po m2)