PROMISLITE ŠTO MISLITE (O POLICIJI)!!!

Hempatia Entrio Herbies Headshop iGrow

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
36
Kažete da Vam murja radi presiju... hehe...isprièat æu Vam prièu o opatijski pandurima...
Ujedno ovo æe bit i kratak osvrt na moj grad.

Opatija, mjesto udaljeno 15 km od prvog veæeg grada, Rijeke. Na prvi pogled mirno, turistièi orjentiran gradiæ, bilo po naèinu djelovanja i poslovanja bilo po izgledu, vizualnom ozraèenju i življenju. Na prvi pogled...
Ove je godine zapošljen novi broj policijskog osoblja radi novog (meðunarodnog) programa koji ima funkciju sprjeèavanja zlouporabe droga. Naravno, najveæi prioritet imaju heroin i marihuana, droge za koje vlada stereotipsko mišljenje da predstavljaju alfu i omegu, bilo u smislu poèetka u nezaustavljivoj koloteèini uzimanja i tendenciji ka najgorem ili bilo u smislu njihove raširenosti i štetnosti omladine. 25,000 tisuæa djelatnika MUP-a (Ministarstvo Unutarnjih Poslova) ove godine obara rekord u potencijalnom smislu, stavljajuæi taj društveni organ na najviše mjesto po broju zaposlenih, pa makar i u odnosu naspram sebe sama!
U Hrvatskoj (a vjerojatno i drugdje, prije ili kasnije), poèetkom 2. ili 3. mjeseca poèela je sustavna akcija protiv droge. Poèelo se iz Slavonije (istoèni dio Hrv), da bi se proporcionalno sa rješavanjem dilera i potrošaèa kretalo prema ostatku države. Svaki je mjesec predviðen za pojedini veæi grad, skupa sa njegovim manjim gradovima-satelitima.
Opatija, onaj divni i (doslovno) mrtvo spokojni gradiæ iz poèetka, predodreðen je za 10. i 11. mjesec (vidjet æete i zašto) skupa sa Rijekom i još nekoliko omanjih gradova. Naime, opatijska je policija, veoma specifièna kako po broju i srèanosti tako i po kredibilitetu u vjeru i svrhu svoga rada. Kombiji, deseci najnovijih auta (da, opet....i opet), deseci obiènih policajaca i još tolko inspektora samo je uvod u ono što Opatija sa svojih sat vremena od jednog kraja do drugog pruža ( prije 2 mj. stigla 2 kombija od po 15 obiènih policajaca i inspektora za Op i Ri...naravno, kao pojaèanje). Policije toliko ima, da ako se nalazite u bilo kojem mjestu, bilo u centru il ne, vidjet æete provoditelje "pravde i zakona" u 5 min barem 3 puta, najmanje. Izraèunajte kolko to iznosi na dnevnoj bazi...ja ne mogu.

Što se tièe policije opæenito, kao i njenog ovogodišnjeg "Antidroga" prohibicijskog programa, htio bih èitateljima ovog zapravo UPOZORENJA, poruèit nekoliko èinjenica, za koje veæina nažalost, po svoju štetu, ne mari:

Svaki put kad preko telefona, bilo SMS-om il pozivom, spomenete pušenje, drogu il bilo koje drugo zakonom ogranièeno djelovanje, znajte da ste to upravo rekli i policiji. Naime, veæ podosta vremena (i to doslovno), policija je opremljena ureðajem koje registrira kljuène rijeèi poziva i sma-a, sprema ih i snima, kako bi kasnije bili dostupni kao dokazni materijal spremni za preslušavanje. Dakle, nikad preko mobitela (kljuèna stvar u hvatanju i praæenju veæine, kaznenog dijela graðana naravno) nemojte spominjat, odavat niti spominjat bilo kakve rijeèi koje bi vas doslovno ili indicijalno razotkrivale!!! JAKO VAŽNO!!!
Nikad nemojte vjerovat da je policija na bilo koji naèin glupa ili nesposobna u naèinu provoðenja svog posla... Vjerujte, policija za mnoge zna tko su, èime se bave i èime æe se bavit... Samo je pitanje interesa koje donosi naše privoðenje bitno za naše ne veæ odavno ne završavanje u policiji. Drugim rijeèima, ako sreðujete na pakete i manje bukse, policiji neæete biti posebno zanimljivi, ali u aspektu potencijalnost vrijedit æete više nego što i možete vjerovati. Mnogi koji puše neæe nikad imat veæih problema s policijom, al mnogi koji vremenom daju do znanja za uzimanje veæih kolièina...oni veæinom pitanjem vremena teatralno završavaju. Drugim rijeèima, ako uzimate veæe kolièine koje proporcionalno prelaze u veæu težinu, policija ne samo da veæ zna za Vas, nego Vam vjerojatno veæ nadzire telefon i Vaše prometne transakcije. Pitanje je vremena hoæete li sami sebe ugrozit...Zašto? Jer svakom Logiènom poveæanom željom raste i jednaka želja za prekidanjem želje za Vašom slobodom... I vjerujte mi, velika je!!!! (Molim Vas da rijeè sloboda shvatite u iluziono nametnutom smislu, jer sloboda je nama nedostupna. Nije li smisao svakog prosvjetljenja, svakog Boga, svake percepcije SLOBODA?!) Svaki put kad odete telefonirat na govornicu sa razmišljanjem o sigurnosti koju ovim èinom sami sebi pružate, promislite bolje. Svaku telefonsku govornicu u gradu nadzire policija.

Morate shvatit jednu stvar dok èitate ovaj text: na ovom svijetu nikad neæe bit bolje, svaki dan je dobar jer æe onaj sutrašnji bit gori...I tako dan za danom (ovim nisam rekao o shvaæanju i aspektu gledanja na svijet, veæ na njegovu stranu na koje ono Mora utjecati onim dijelom kojim smo mi ovisni o njemu i podložni!)

Policija, a time sama država ima uvid u Vaš život i Vaše djelovanje iz jednog logiènog zakljuèka: sve što radite i stvari koje za poèetak i naposlijetku konzumirate, trošite, koristite i rabite su proizvodi same države a time i logièno njenog prvobitnog nauma: vraæanje u uloženo.

Mislite da je demokracija kao pojam ostvariv u praksi moguæ? Demokracija...èista izlika smislenosti realne težnje onima u kojima se stvara!!!

Unaprijed se isprièavam svima onima koji su ove stvari shvatili kao veæ onima koje znaju dok ostali nek ga shvate kao upozorenje na olakotnost prihvaæanja i samu nepromišljenost kad se radi o nama samima. Samouvjerenost je samo korak bliže.

Što se tièe grada Opatije, shvatite ga kao dijelom prièe koja daje do znanja da ako se sve ovo dogaða u tako malom mjestu onda možete tek zamislit kako je ako živite u veæem gradu. Ako lažem nek me odma grom pokosi...!:)

"Ah sloboda...Napokon sam uvidio što znaèi nedostižnost tog pojma!" ::balonja
 
  • Sviđa mi se
Reactions: W33D

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
36
a jebeš ih...al i oni nas pa...
HEHE.. jednom kad panduri sa nalogom išli mom frendu kuæu pretrest, jedan od 3 pandura bio napušen... I stara od frenda ga probila: KAO PITA GA:" Šta ste noænu radili?" (jer mu oèi bile crvene).. A on:" Ne, od sad ujutro!"
Mamicu mu... jebiga, kad zakoni ne vrijede za njih... ::eek:ladi
 
03.11.2005
24
1
0
hmm...
Nekako mi je malo teško progutati ovo za sms poruke i pozive sa "kljuènim rijeèima". To je protuzakonito i takvi materijali ne mogu služiti kao dokaz, a isto tako ne mogu dobiti ni nalog temeljen na nezakonito pribavljenom materijalu. Ali mogu takvim (opet se moram ponoviti) nezakonitim metodama složit "kao sluèajnu" saèekušu ili su dobili "anonimnu dojavu".
hmm...
Što više pišem i razmišljam o ovome tim mi se više èini da smo u žešèoj banani 0025
 

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
36
To je protuzakonito i takvi materijali ne mogu služiti kao dokaz

Hehe... a ubijanje, kraðe, iskorištavanja, manipulacije itd. nisu protuzakoniti?! Ma nitko ti neæe pružit konce tebe sama u tvoje ruke, nikad.

Ali mogu takvim (opet se moram ponoviti) nezakonitim metodama složit "kao sluèajnu" saèekušu ili su dobili "anonimnu dojavu".

+ osnovno prikupljanje podataka...

Što više pišem i razmišljam o ovome tim mi se više èini da smo u žešèoj banani

Jesmo, vjeruj!!!

Ovo šta sam reko nisam izmislio il pretpostavio na temelju potencijalnih indicija veæ podaci su provjereni i potvrðeni èak i od od strane policije (jednim susretom prijatelj pandur od mog starog to pripit i prièao).
Što se tièe SAD-a, oni taj sistem praæenja veæ odavno imaju... mi smo ga samo preuzeli, kao i sve drugo. Što se pak tièe prisluškivanja i sliènosti, vjerujem da je mnogima poznat primjer kad bi bilo tko upiso na internetu ili opæenito upotrijebio rijeè Al' Qaida, rijeèi bi se odma registrirala i provjerio bi se njen sadržaj i razlog upotrebe, zbog moguæe potencijalne teroristièke akcije na Nevinu Amerikkku. ::tojlet
 

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
36
Samo kažem da pazite malo! Ne želim da itko padne radi takve gluposti jer tu kod nas dnevno padaju po 5-6 lanca, bilo žutog bilo vutre. Al ne kemije, ne...!!! ::eek:ladi
 

|{ 1 T @

Aktivan Član
13.08.2005
90
11
0
Smokemashine HR je napisao(la):
samo ti korist al blablabla.....da nas lakshe najdu ::zidoglav ::zidoglav ::zidoglav

::histerija ::histerija ::histerija

... sta cemo sad ovako ubuduce pricati ? ::histerija
... da glupi murjaci ne skuz3 k4k0 pu5h1m0
)\/( /-\ ® | |-| |_| /-\ |\| |_|
 

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
36
danas smo skužili kako je probijena naša buksa u šumi... juèe tip stajo 30 metara ispod i gledo nas pa nesto, a danas ujutro bio još jedan kad frend rolo jutarnju u šumici... Kad se spuštali nikog nie bilo kad prohodali 100tinjak metara pojavila se dvojica iza nas i opet gledala. Zato kažem još jednom, oprez!!!
 

Oresar

Aktivan Član
17.11.2005
51
0
0
a ono,mislim sve najgore,veci kriminalac je netko s jointom,kome je samo do zajebancije,neg tatin sin koji ce nekog pregaizit s skupocjenom pilom,al to vi svi ovdje ionako znate
 

Oresar

Aktivan Član
17.11.2005
51
0
0
doors_of_perception je napisao(la):
Oresar :
a ono,mislim sve najgore,veci kriminalac je netko s jointom,kome je samo do zajebancije,neg tatin sin koji ce nekog pregaizit s skupocjenom pilom,al to vi svi ovdje ionako znate

Hehe...još mu moraš i platit pilu ::histerija

pa je upravu si,tuzno je to,al si u pravu,imao si onaj prijmer prije par mjeseci,gdje je onaj lik s autom ubio onu curu i nije dobio nikaku kaznu,jel dolazi iz ugledne obitelji,pa jebemu pravdu
 
26.01.2006
12
2
0
svakim danom smo u sve vecim govnima. sad cemo morat izmisljat nazive za pusenje tak da nas ****** ne skuze. ovaj svjet je u *****, a jedini nacin za opustanje je ilegalan.

ajmo napravit mars na predsjednika i natjerat ga da legalizira,ja cu nabavit oruzje :kenny_revenge: :lol:
 
21.11.2005
47
6
0
Oresar je napisao(la):
a ono,mislim sve najgore,veci kriminalac je netko s jointom,kome je samo do zajebancije,neg tatin sin koji ce nekog pregaizit s skupocjenom pilom,al to vi svi ovdje ionako znate


u mom rodnom gradu [Zajechar] su 3 pijana pandura kolima usmrtila devojku od 16 godina dok je vozila bicikl. ceo incident se desio u glavnoj ulici izmedju 20h i 21h pre nekih 6-7 meseci. panduri su bili pod uticajem alkohola [neki jebeno visok procenta] na duznosti. do dana danashnjeg se nishta ne deshava po tom pitanju...javnost cuti, milicija cuti... jedini koji ne cute su roditelji pokojne devojke, ali kako su pripadnici'srednjeg staleza' tj nemaju kesha za nekog nadrkanog advokata, njih niko ne slusha. znachi moze da ti ubije dete mrtav pijan a ti mu nishta ne mozesh. ali zato ti on nadje rizle prilikom rutinskog pretresa i privodi te. mamicu im jebem... inache izbegavam da koristim termin MRZNJA ali ne znma kako da drugachije nazovem ovu senzaciju koju osecam prema tim prljavim, iskompleksiranim skotovima.
 

GreenMan

Grizem beton,zvacem armaturu
Vutra Veteran
24.10.2004
1.802
168
88
48
www.legalizacija.org
Resenje u pokusaju je da budes pametniji od njih.Na primer zbog rizle ne sme da te pita nista,ali nista.Oni to zloupotrebe pa ko se upeca oni ga dave,a ko ih oladi oni iskuliraju.Medjutim istina je da pravna drzava ne postoji,institucije su katastrofa,o vlasti da ne pricam...Nazalost na ovim prostorima jos uvek vlada stanje kontrolisanog haosa,a zrtve su kolateralna steta...zalosno
 

zekrt

Aktivan Član
15.05.2005
237
4
0
37
Uvvvjek uvjek ista prica :)

Stari moj, sve je tocno. Posvuda su; a nasa mala drzavica i ta mala sacica vlasti koja se tako naziva samo su lutke na koncu nekim malo jacim tipovima. Ma uzas zivi covece..

Doors, ono sto si rekao da je svaki dan dobar jer je svaki sljedeci jos gori, potpuna istina covece..

Ali! Covjek je institucija malo mocnijih filmova od murije i vlasti; jedini je problem sto sam o sebi vrlo malo zna, odnosno - nema pojma! I sam si je kriv sto mu je ovakva situacija u drzavi. Ali! Bice bolje, potrebno je vjerovati jer nas jedino to jos moze odrzati slobodnima. Znas, treba sanjati i zivjeti malo u sebi, posto smo jos jedino u snovima i u sebi samima slobodni. Bar dobar dio drustva sa Vutre mi se cini takvim. A ima nas jos i to posvuda.. Imam nekakvu vjeru da ce se ovo drustvo organizirati i napraviti nesto za ove nase prostore.