PROMISLITE ŠTO MISLITE O POLICIJI!!!

Hesi Hempatia Seedstockers Soma Seeds Herbies Headshop

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
35
Kažete da Vam murja radi presiju... hehe...isprièat æu Vam prièu o opatijski pandurima...
Ujedno ovo æe bit i kratak osvrt na moj grad.

Opatija, mjesto udaljeno 15 km od prvog veæeg grada, Rijeke. Na prvi pogled mirno, turistièi orjentiran gradiæ, bilo po naèinu djelovanja i poslovanja bilo po izgledu, vizualnom ozraèenju i življenju. Na prvi pogled...
Ove je godine zapošljen novi broj policijskog osoblja radi novog (meðunarodnog) programa koji ima funkciju sprjeèavanja zlouporabe droga. Naravno, najveæi prioritet imaju heroin i marihuana, droge za koje vlada stereotipsko mišljenje da predstavljaju alfu i omegu, bilo u smislu poèetka u nezaustavljivoj koloteèini uzimanja i tendenciji ka najgorem ili bilo u smislu njihove raširenosti i štetnosti omladine. 25,000 tisuæa djelatnika MUP-a (Ministarstvo Unutarnjih Poslova) ove godine obara rekord u potencijalnom smislu, stavljajuæi taj društveni organ na najviše mjesto po broju zaposlenih, pa makar i u odnosu naspram sebe sama!
U Hrvatskoj (a vjerojatno i drugdje, prije ili kasnije), poèetkom 2. ili 3. mjeseca poèela je sustavna akcija protiv droge. Poèelo se iz Slavonije (istoèni dio Hrv), da bi se proporcionalno sa rješavanjem dilera i potrošaèa kretalo prema ostatku države. Svaki je mjesec predviðen za pojedini veæi grad, skupa sa njegovim manjim gradovima-satelitima.
Opatija, onaj divni i (doslovno) mrtvo spokojni gradiæ iz poèetka, predodreðen je za 10. i 11. mjesec (vidjet æete i zašto) skupa sa Rijekom i još nekoliko omanjih gradova. Naime, opatijska je policija, veoma specifièna kako po broju i srèanosti tako i po kredibilitetu u vjeru i svrhu svoga rada. Kombiji, deseci najnovijih auta (da, opet....i opet), deseci obiènih policajaca i još tolko inspektora samo je uvod u ono što Opatija sa svojih sat vremena od jednog kraja do drugog pruža ( prije 2 mj. stigla 2 kombija od po 15 obiènih policajaca i inspektora za Op i Ri...naravno, kao pojaèanje). Policije toliko ima, da ako se nalazite u bilo kojem mjestu, bilo u centru il ne, vidjet æete provoditelje "pravde i zakona" u 5 min barem 3 puta, najmanje. Izraèunajte kolko to iznosi na dnevnoj bazi...ja ne mogu.

Što se tièe policije opæenito, kao i njenog ovogodišnjeg "Antidroga" prohibicijskog programa, htio bih èitateljima ovog zapravo UPOZORENJA, poruèit nekoliko èinjenica, za koje veæina nažalost, po svoju štetu, ne mari:

Svaki put kad preko telefona, bilo SMS-om il pozivom, spomenete pušenje, drogu il bilo koje drugo zakonom ogranièeno djelovanje, znajte da ste to upravo rekli i policiji. Naime, veæ podosta vremena (i to doslovno), policija je opremljena ureðajem koje registrira kljuène rijeèi poziva i sma-a, sprema ih i snima, kako bi kasnije bili dostupni kao dokazni materijal spremni za preslušavanje. Dakle, nikad preko mobitela (kljuèna stvar u hvatanju i praæenju veæine, kaznenog dijela graðana naravno) nemojte spominjat, odavat niti spominjat bilo kakve rijeèi koje bi vas doslovno ili indicijalno razotkrivale!!! JAKO VAŽNO!!!
Nikad nemojte vjerovat da je policija na bilo koji naèin glupa ili nesposobna u naèinu provoðenja svog posla... Vjerujte, policija za mnoge zna tko su, èime se bave i èime æe se bavit... Samo je pitanje interesa koje donosi naše privoðenje bitno za naše ne veæ odavno ne završavanje u policiji. Drugim rijeèima, ako sreðujete na pakete i manje bukse, policiji neæete biti posebno zanimljivi, ali u aspektu potencijalnost vrijedit æete više nego što i možete vjerovati. Mnogi koji puše neæe nikad imat veæih problema s policijom, al mnogi koji vremenom daju do znanja za uzimanje veæih kolièina...oni veæinom pitanjem vremena teatralno završavaju. Drugim rijeèima, ako uzimate veæe kolièine koje proporcionalno prelaze u veæu težinu, policija ne samo da veæ zna za Vas, nego Vam vjerojatno veæ nadzire telefon i Vaše prometne transakcije. Pitanje je vremena hoæete li sami sebe ugrozit...Zašto? Jer svakom Logiènom poveæanom željom raste i jednaka želja za prekidanjem želje za Vašom slobodom... I vjerujte mi, velika je!!!! (Molim Vas da rijeè sloboda shvatite u iluziono nametnutom smislu, jer sloboda je nama nedostupna. Nije li smisao svakog prosvjetljenja, svakog Boga, svake percepcije SLOBODA?!) Svaki put kad odete telefonirat na govornicu sa razmišljanjem o sigurnosti koju ovim èinom sami sebi pružate, promislite bolje. Svaku telefonsku govornicu u gradu nadzire policija.

Morate shvatit jednu stvar dok èitate ovaj text: na ovom svijetu nikad neæe bit bolje, svaki dan je dobar jer æe onaj sutrašnji bit gori...I tako dan za danom (ovim nisam rekao o shvaæanju i aspektu gledanja na svijet, veæ na njegovu stranu na koje ono Mora utjecati onim dijelom kojim smo mi ovisni o njemu i podložni!)

Policija, a time sama država ima uvid u Vaš život i Vaše djelovanje iz jednog logiènog zakljuèka: sve što radite i stvari koje za poèetak i naposlijetku konzumirate, trošite, koristite i rabite su proizvodi same države a time i logièno njenog prvobitnog nauma: vraæanje u uloženo.

Mislite da je demokracija kao pojam ostvariv u praksi moguæ? Demokracija...èista izlika smislenosti realne težnje onima u kojima se stvara!!!

Unaprijed se isprièavam svima onima koji su ove stvari shvatili kao veæ onima koje znaju dok ostali nek ga shvate kao upozorenje na olakotnost prihvaæanja i samu nepromišljenost kad se radi o nama samima. Samouvjerenost je samo korak bliže.

Što se tièe grada Opatije, shvatite ga kao dijelom prièe koja daje do znanja da ako se sve ovo dogaða u tako malom mjestu onda možete tek zamislit kako je ako živite u veæem gradu. Ako lažem nek me odma grom pokosi...!:)

"Ah sloboda...Napokon sam uvidio što znaèi nedostižnost tog pojma!" ::balonja
 

iz0t0p

Aktivan Član
07.09.2005
141
26
0
72
mislis da se to dogadja samo u opatiji ili u hr? tako ti je svuda gde postoje mobilni telefoni... ali zabole muriju tuki za sitne, oni jure malo jace ljude...
 

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
35
Naravno da se to dogaða svugdje...u cijelom svijetu... još najbolje da je Hrvatska jedinstvena po tom podruèju...

Hvala Bogu da ih boli za sitne al šta ako nisi sitan...il ako neæeš bit... ::behehe
 
01.08.2006
0
0
0
doors_of_perception

Svaka èast na textu! prièala sam dosta ljudi da se prisluškuju telefoni, a još jednostavnije i lakše-mobilne mreže.Oni meni ne vjeruju i kažu da pretjerujem, kao ono "šta smo mi da bi nas prisluškivali?" Pa na malim 'ribama' i zaraðuju, a ovi veæi su u dosluhu sa njima....
.. konkurencije sve veæe, zato dolaze i popusti, pa i sve veæi profit. Tako vrijedi i za kontroliranje sms-ova. I opet ponavljam: ŽIVIMO U NEZNANJU! a oni su ti koji moraju šutiti i raditi (svojom voljom, sami su to odabrali) Oni su mafija, i kao što gledamo u filmovima; reci nešto - i metak u glavu....
-èitala sam na netu da postoji i kontrola-što trenutno tipkamo-radimo na kompu, tipkovnici, šta imamo meðu svojim doc./dokumentima, a to dovoljno govori i da zapošljavaju ljude koji im trebaju, pa imaju i oni svoje 'hakere'...tužno, da. - sloboda-iluzija..demokracija-definicija :cry:
(p.s.-u novinama pisalo da sateliti snimaju do blizine 12 cm, znaèi, kontrolirani svaki detalj!)
-ljudska glupost, životinjsko, pohlepno biæe....
 

domba

Aktivan Član
06.01.2006
353
9
0
U *****.Pa ja preko mobitela uvijk nabaljvam.Nikada neprodajem i nikada ni neæu.Ali ono..nije mi svejedno sada.Ma od sada šutim i nema prièe više ni ništa.
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
28
18
Evo zanimljive situacije... upravo sjedim u nekoj birtiji, lijepo skockan, odjelo... kravata... pijem kavicu i sokiæ... stol preko puta mene 3 murjaka. A ja fino izvukao duhan, smotao si pljugu (unutra je veæ umješano malo shita ;) )laptop i brijem ovdje po forumu.

Sve si mislim kako im ni na kraj pameti nije što se u stvari dogaða :lol:
 

gens

Aktivan Član
20.07.2006
426
28
18
Imao sam namjeru slikat sa mobom. Taman se fino vidio stol, laptop - vutra na ekranu, duhan, rizle, a u pozadini plavci :D ... kad likovi se krenu dizat :shock: odmah sam se predomislio spremio mob i zatvorio explorer :oops:
 
18.10.2006
0
0
0
Sva sreca pa zivim u BiH ovdje me sigurno nece pratiti moj mob. a uostalom na pricam bas puno preko mob. o vutri i tako to... samo odem uzmem i rokam..