Proračun i opremanje boxa u šupi bez struje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

satarush

Aktivan Član
11.07.2019
215
767
93
Evo ovako.
Prvo pozdrav svima, pratim vas kad god me udari neki hajp oko svega ovoga, no kako sam živio sa starcima, uvijek padne sve u vodu, a i financijski nisam bio neovisan. eto, zadnji hajp je toliko jak, da sam odlučio objaviti temu.
Krenimo od početka, planirao sam kupiti gotov box 80x80x160 (ili 80x80x180), upogonjen led panelom (viparspectra 450w - u dolasku 2 komada).
Ventilaciju još nemam, niti ću ju nabavljat prije nego ne čujem koju od vas iskusnijih, a cijeli koncept i ideju mi je narušila situacija koju možete vidjeti ovdje, tako da svi planovi opet idu na neki novi level.
Naime, imam šupu (odvojenu od plejsa u kojem živim), međutim, ona je, kao što naslov kaže , bez struje, tj ako bih i sproveo struju, to je krađa koja se negdje mora manifestirati nekome na računu, a to ne želim.
Osim toga, nema tu neke izolacije, pokriven crijepom i zazidan prostor u kojem možeš držat alat i stvari koje su ti višak.
Računajmo na 2 stvari, gotov šator i led panel, tim raspolažem, fali mi ventilacija (karbon filter) mini aparati poput timera higrometra i ph metra, kao i potencijalni sustav za hladenje ili grijanje (grijalica) u ekstremnijim temperaturnim uvjetima u šatoru.
Što mi je činiti?
Vidio sam da ne preporučate baš akumulator, što je meni prvo palo na pamet. Vidio sam i jedan nedovršen dnevnik koji je pokušao nešto zanimljivo, solarni pogon al sam loš s tim računom oko potrošnje i količini generirane energije u nekom periodu vremena tako da je i to jedan od razloga otvaranja teme.
Esad, ni za jedan od ova dva sustava nemam pojma što kupiti, kako sve to proračunati, koliki kapacitet akumulatora i ostalih strojeva je potreban za ovo što mi treba, a da ima dovoljan kapacitet za nesmetano odrađivati posao kao sto odraduje u normalnom indoor boxu.
Kad malo se financijski stabiliziram, nadam se da mi neće biti problem izdvojit novce za nešto takvo, samo ne bih htio grlom u jagode.
Pa eto, ako netko ima slična iskustva s obzirom na prostor za uzgoj, ili poznaje "ono što mi treba" , svi prijedlozi oko kupnje, savjeti i upute (oko izračuna struje koju treba nekako tamo sprovest) biti će uzeti u obzir i detaljnije proučeni.
Hvala,
LP
 

FatOne

Budi dobar, da bi bio sretan!
Poznanik Foruma
09.10.2016
1.642
7.505
258
Imao na umu u spajzi, zas nebi tamo ako ti ne smeta to sto nemozes ispuh kroz dimljak nije problem. Imas prozor tutni cijev od turbine na prozor i gotovo.
Mozes mozda probit zid? neodgovara ti ni jedno od toga jednostavno ostavi u unutar prostorije ispuh i nabavi odvlazivac zraka jer ce ti se vlaga dizat i svakodnevno provetravaj prostoriju zbog svjezine zraka.
U svakom slucaju jednostavnije od solarnih panela na supu ili agregata jer struju trebas kako god. I sjeti se samo zime, a ti mora box u supi drzat na 20+ stupnjeva a u supi temp u minusu. neizvedivo bez veceg ulaganja u tu supu.

Edit ovisno o tvojim potrebama,moze se u supa sredit ali onda se vise ispati u grow room nju nego stvarat uvjete da bi drzao box u njoj. Jer potrebno je izolirat zbog temperature, grijat, hladit prostoriju ovisno o god dobu, ali dosta velika investicija, a tebi mozda nije potrebna.
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
no kako sam živio sa starcima, uvijek padne sve u vodu
da li sad zivis odvojeno, zar ne mozes negde u gajbi montirati sator
Vidio sam da ne preporučate baš akumulator, što je meni prvo palo na pamet.
kako si to zamisljao poterati 2 led panela sa pratecom opremom sa akumulatorom, ovo bih bas zeleo cuti :)
koliki kapacitet akumulatora i ostalih strojeva je potreban za ovo što mi treba, a da ima dovoljan kapacitet za nesmetano odrađivati posao kao sto odraduje u normalnom indoor boxu.
drug, bez 220V naizmenicne struje nema nista od price. nemoj ni raspakivati opremu, nek ceka bolje vreme kad smislis kako dovuci struju ili neko bolje mesto za indoor. trebao si lepo spremiti par rupa napolju i odraditi outdoor, tu nemas nikakvih problema sa strujom, ventom, tajmerom, higromerom, matorcima... :)
 

satarush

Aktivan Član
11.07.2019
215
767
93
Odma da se zahvalim, razumijem, ocito nista od supe...
Imao na umu u spajzi, zas nebi tamo ako ti ne smeta to sto nemozes ispuh kroz dimljak nije problem. Imas prozor tutni cijev od turbine na prozor i gotovo.
U spajzi nemam prozor, zapravo imam manji otvor (prozorcic) koji ide u haustor i tehnicki to je izvedivo, ali tu se bojim mirisa da ne usmrdim cijeli haustor, sumnjam bas da filter tako dobro moze odraditi posao i vjerojatno bi se cuo taj ispuh u haustoru.

jednostavno ostavi u unutar prostorije ispuh i nabavi odvlazivac zraka jer ce ti se vlaga dizat i svakodnevno provetravaj prostoriju zbog svjezine zraka.

Vezano za ovo, Odvlazivac zraka imam (i to dobar: delonghi dex 14) al opet strah me tog mirisa u spajzi i haustoru, a i kako nisam jos growao, ne znam jel to dobro za biljke.

Stealth je ipak faktor koji mi igra ulogu
 

satarush

Aktivan Član
11.07.2019
215
767
93
da li sad zivis odvojeno, zar ne mozes negde u gajbi montirati sator
Sad zivim solo u stanu, da, odvojen... Imao sam mjesto za sator al me muci ispuh, tj ne mogu ga spajat na dimnjak u koji ide i plinski bojler. Od ostalih prostorija, ne mogu bas nevidljivo ljudskom oku (oku gosta) sprovest kroz prozor bez da bude sumnjivo, jednostavno takav raspored u stanu.

kako si to zamisljao poterati 2 led panela sa pratecom opremom sa akumulatorom, ovo bih bas zeleo cuti :)
Haha, nisam mislio nikako, iskreno led sam kupio jer je bio dosta povoljan i računao sam ga u spajzi u stanu dok nisam dosao do problema dimnjaka i plinskog bojlera. Ponavljam, nemam ni iskustva ni znanja oko struje. Kad ovo pitas, jasno mi je da je to znanstvena fantastika, ali i to mi je dobar odgovor, jer ne znam tu ni sto eliminirat (ok sad znam).
drug, bez 220V naizmenicne struje nema nista od price. nemoj ni raspakivati opremu, nek ceka bolje vreme kad smislis kako
Sve jasno. Za outdoor nemam uvjete jer sam u gradu
Hvala lijepa
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Badi

rKj420

2rep❤️
Poznanik Foruma
07.04.2013
1.375
6.806
258
Morocco
U spajzi nemam prozor, zapravo imam manji otvor (prozorcic) koji ide u haustor i tehnicki to je izvedivo, ali tu se bojim mirisa da ne usmrdim cijeli haustor, sumnjam bas da filter tako dobro moze odraditi posao i vjerojatno bi se cuo taj ispuh u haustoru.
moze filter da odradi posao samo ga lepo spoji na prozorcic, a ako ti je bucno postoji i silencer.
 

ledeni6

Aktivan Član
06.02.2018
386
1.315
143
Ma radi filter bez problema, jedini problem je kad otvoris sator pa izade miris, ali nije to tako strano, i biraj slabo ili bezmirisne vrste, ja sad imam Northen light i stvarno nema mirisa nista, cak i kad zabijes glavu nista, ali zato creamatic ubija, ima tu na forumu tema o tome.
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
i ja sam solo u stanu i u zivotu nisam koristio filter, razmisli da li ti je uopste potreban.
akumulator(e) zaboravi, to je jednosmerna struja 12V a tebi treba naizmenicna 220V
inace, i ja zivim u gradu al outdoor je obavezan i glavni u sezoni. pa neces saditi u gradu, moze se malo otici van grada ;)
 

jopezg

Aktivan Član
06.05.2017
852
5.554
233
Pa sta ne kazes da imas prozorcic :D Ja sam u jednosobnom stanu bez spajze pa ide. Box je u ormaru u boravku/spavacoj,filter radi odlican posao.To sto kaze rKJ420 veca briga ti postaje buka od venta ako ispuh ide u ulaz,al sve se da
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Badi and satarush

satarush

Aktivan Član
11.07.2019
215
767
93
Odlicno, ovo je ispalo bolje nego sam se nadao.
znaci za ic na totalnog zicera je filter, prigusivac, izlaz ispuh na taj otvor koji ide u taj haustor (stubiste, prostor između stanova ) i trebao bih bit ok... Sjajno, evo ne znam to je sve sto sam trebao, trebat ce proc koji tjedan ili mjesec da se opremim, al mi je bilo bitno da znam da je moguce...
outdoor je obavezan i glavni u sezoni
Uh cekaj prvo da ovo se pokrene da prestane se trosit ovo sto je s ulice (citaj: smece) , to mi i je motiv i pokretac ovog planiranja...
Bit ce outdoora, jos nemam pojma ni o cemu. :)
Eto hvala svima, ja sam svoje odgovore dobio zasad...
 

satarush

Aktivan Član
11.07.2019
215
767
93
Ma dobro, odgodit ce se ti grubi planovi radi nekakvih vanrednih situacija oko budgeta, ali svejedno sam zadovoljan znajuci da ce bit moguce ovo izvest, nemam bas potrebe a ni uvjeta da se zurim...
Za menke tek trebam prostudirat i pikirat tu prvu posadenu ikad, al to su slatke muke. Kakav rolerkoster u jednom danu, od toga da moram u supu kemijat radi dimnjaka, preko toga da u supi nemam sto radit bez struje, do tog da ce sve bit kul i u redu. Dobio sam odgovore na svoje fiks ideje, prijedloge koji su bolji od svih tih ideja tak da se trebam ufurat i ja u sve ovo i naucit puno toga, dosad sam pristupao iskljucivo kao konzument iako me ovo uvijek nekako zanimalo :D Dobar ste comunity, strasno kolko ovdje ljudi imaju znanja, iskustva i predanosti s ovim.