Pozdrav napravio sam od drveta ormar 0.9x0.9 obljepio foliom i bilo cime drugim sto sam nasao
Tijelo sijalice iskoristio od grijalice namontiro grlo i cijev od nape na drugom kraju za hladjenja u cijevi je ventilator 1300m3/h 15w fi 100 salje se izduv u dimnjak
balast 25e propaljivac 15e propaljivac sam stavio u tijelo sijalice a balast mi je van ormara
sjeme sa greenhouse seedsa narucio 3 kom dosla 4 25e
jedan ventilator fi 100 za izduv iz kabine ide u prostoriju u kojoj je ormar
i jedan ventilator fi 120 za usis u kabinu iz prostorije vanjske
i jedan kuler za usis 220v
Temperatura kad je ugasena sijalica 25-27 stepeni stabilna
Temperatura kada je upaljena 29-31 stepena stabilna
Visina sijalice 60cm zbog velike toplote morao sam da dobijem koji stepen manje
Zelio bi spustiti na 30cm ali nisam u mogucnosti
Slike u radnom okruzenju
izduvni kabina 100mm
usisni kabina 125mm
slikica odozgo
izvedba hladjenja sijalice
uzmite u obzir da je grow sa kospama ukupno stajao 125e
Nikle su biljke lampa radi navecer da bi jos koji stepen uhvatio i zbog jeftine struje
Pitanja:
Kako cu spustiti temperaturu dok sijalica radi jos par stepeni
Da li smijem u crijevo koje sluzi za hladjenje sijalice staviti jos jedan ventilator da radi u paru sa vec jednim sto je u crijevu i da li ce to rijesiti moje pitanje iznad?
ili mi je bolje da dodam jos jedan 100mm ventilator da upuhuje direktno u sijalicu pomocu crijeva za napu (coolbox za sirotinju)
Da li mogu napraviti koljeno da spojim i izduv kabine na dimnjak da li ce mi to ometati protok vazduha postojeceg izduva sa sijalice stim kontam i rijesiti problem mirisa u cvijetanju?
Ili neko generalno rijesenje za jak miris nase cudesne biljke
Da li stavljam izduv sijalice iza tajmera?
Koliko cesto zaljevati i kad
Takodjer neke teme vec gotove koje bi mi preporucili da procitam nisu na odmet.
U sustini nadjoh i ja grow room da pravim po najvecim vrucinama neka malo al kontam da je najbolje ga sad napravim dok je najvrucije i poslje mogu elektroniku napraviti da pomalo smanjujem izduv i kontrolisem temperaturu.
Svakako iskustvo je dobro, bitno se upustiti u to i polahko ce to doci na svoje abd.
Cilj growa je da se upoznam sa problemima te i da nesto fino okusim na kraju price.
Imam jack herera i vani pa cu vam ga uporediti na kraju growa sa ovim unutra.
Zelim vam svako dobro svima i hvala vam sto ste izdvojili vrijeme da procitate moj post!
Do sljedeceg vidjenja Ciao!
Tijelo sijalice iskoristio od grijalice namontiro grlo i cijev od nape na drugom kraju za hladjenja u cijevi je ventilator 1300m3/h 15w fi 100 salje se izduv u dimnjak

balast 25e propaljivac 15e propaljivac sam stavio u tijelo sijalice a balast mi je van ormara
sjeme sa greenhouse seedsa narucio 3 kom dosla 4 25e
jedan ventilator fi 100 za izduv iz kabine ide u prostoriju u kojoj je ormar
i jedan ventilator fi 120 za usis u kabinu iz prostorije vanjske
i jedan kuler za usis 220v
Temperatura kad je ugasena sijalica 25-27 stepeni stabilna
Temperatura kada je upaljena 29-31 stepena stabilna
Visina sijalice 60cm zbog velike toplote morao sam da dobijem koji stepen manje
Zelio bi spustiti na 30cm ali nisam u mogucnosti
Slike u radnom okruzenju
izduvni kabina 100mm

usisni kabina 125mm

slikica odozgo

izvedba hladjenja sijalice

uzmite u obzir da je grow sa kospama ukupno stajao 125e
Nikle su biljke lampa radi navecer da bi jos koji stepen uhvatio i zbog jeftine struje
Pitanja:
Kako cu spustiti temperaturu dok sijalica radi jos par stepeni
Da li smijem u crijevo koje sluzi za hladjenje sijalice staviti jos jedan ventilator da radi u paru sa vec jednim sto je u crijevu i da li ce to rijesiti moje pitanje iznad?
ili mi je bolje da dodam jos jedan 100mm ventilator da upuhuje direktno u sijalicu pomocu crijeva za napu (coolbox za sirotinju)
Da li mogu napraviti koljeno da spojim i izduv kabine na dimnjak da li ce mi to ometati protok vazduha postojeceg izduva sa sijalice stim kontam i rijesiti problem mirisa u cvijetanju?
Ili neko generalno rijesenje za jak miris nase cudesne biljke
Da li stavljam izduv sijalice iza tajmera?
Koliko cesto zaljevati i kad
Takodjer neke teme vec gotove koje bi mi preporucili da procitam nisu na odmet.
U sustini nadjoh i ja grow room da pravim po najvecim vrucinama neka malo al kontam da je najbolje ga sad napravim dok je najvrucije i poslje mogu elektroniku napraviti da pomalo smanjujem izduv i kontrolisem temperaturu.
Svakako iskustvo je dobro, bitno se upustiti u to i polahko ce to doci na svoje abd.
Cilj growa je da se upoznam sa problemima te i da nesto fino okusim na kraju price.
Imam jack herera i vani pa cu vam ga uporediti na kraju growa sa ovim unutra.
Zelim vam svako dobro svima i hvala vam sto ste izdvojili vrijeme da procitate moj post!
Do sljedeceg vidjenja Ciao!
Poslednja izmena: