prvi grow pa skunk

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
04.04.2012
7
0
0
32
Pozdrav svima, ovo mi je prvi grow i odlučio sam probati sa lemon skunkom. Pošto sam neiskusan u tim stvarima a i teško mi je snalaziti se na forumu otvorio sam ovaj članak, pritom nadajući se da nisam prekršio pravila ili uvjete korištenja foruma :icon_frown:. Nadam se da će mi neko pomoći savjetima ili ako ništa drugo ja ću obavještavati o biljci pa ako sve ispadne dobro možda ovaj članak pomogne nekom u budućnosti sa prvim growom.

Ovako, nemam baš profi elemente za grow, nego sam improvizirao sa svime što sam našao u kući jer znamo svi da vlada kriza i tako to pa nemam 400 i nešto kuna za izdvojit za hps sijalicu i ostale stvari, a bed mi je od staraca zicat pare za takve stvari, vec mi je dovoljno što su mi dopustili da uzgajam u sobi iako time nisu previše zadovoljni al bože moj, kad su već popustili ima da se sadi. A i frula je na ulici preskupa.

Ovako vam izgleda box (pola ormara)

Pogledajte prilog 1377

dimenzije su: visina 160 cm, širina 50 cm, dužina 50 cm.

Za rasvjetu sam uzeo reflektor s maximumom od 500 W ali unutra je žarulja od 150 W što mi se učinilo najprihvatljivijim za pola kvadratnog metra . Napravio sam i primitivni sistem za dizanje i spuštanje reflektora, evo vam i slika


Pogledajte prilog 1378

Ventilacija je prepuštena sobnom ventilatoru s improviziranim propelerom, sve površine unutar boxa obložene su alu folijom, kako nebi falilo vlage u zraku stavio sam čašu vode da isparava.
Reflektor je spojen na tajmer (jedina stvar koju sam kupio uz sjemenke) koji je namješten da svjetli 18 sati i da 6 sati bude mrak (kako mi je rekla likica u shopu), i samo da vam kažem da reflektor ne grije puno. A kad sam već spomenuo sjemenke, one su iz greenhouse-a.

Posadio sam dvije biljke jer sam vrlo skeptičan hoće li taj grow uspjeti pošto je sve isfušano pa da ako jedna propadne mogu nastaviti s drugom a ne ispočetka. Danas je treći dan otkad su u vazi, evo vam slike novorođenčadi:


1.
Pogledajte prilog 1374

2.
Pogledajte prilog 1375

i ovako sve izgleda izbliza

Pogledajte prilog 1376

Ono što me najviše zanima je sljedeće: u katalogu piše indor flowering 9 weeks, jel to znači da je ona gotova 9 tjedana otkad sam ju stavio na cvjetanje ili 9 tjedana otkad je nikla?

Molim vas, sve kritike koje imate za reć ili savjeti su dobrodošli, a ja ću obavještavati o napretku malih zelenih :D
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
E pa, ako niknu, bit ćeš prisiljen izdvojit tih 400 i nešto kuna za hps...ovo je isto kao i da nisi ništa okačio da svjetli. A i nije baš da toliko košta hps. 150W ti je dosta za taj box, pa krenu u nabavku.
E da, i ventilaciju sredi...
E da, čitaj malo ovo:
https://forums.vutra.org/content/137-amaterski-vodic-za-unutrasnje-uzgajanje.html
https://forums.vutra.org/content/222-kucni-uzgoj-marihuane.html
https://forums.vutra.org/content/190-amaterski-box-za-uzgajanje-marihuane.html
https://forums.vutra.org/content/191-profi-box-za-uzgajanje-marihuane.html
https://forums.vutra.org/content/192-svetlo-i-ventilacija.html
https://forums.vutra.org/content/151-temperatura-i-sve-o-idealnim-toplotnim-uvjetima.html
https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/3786-zavr%9Aeni-dnevnici-uzgoja.html
Dok prođeš ovo, već ćeš naučiti dovoljno da se samostalno snalaziš na forumu.
:signs046:
 

GreenRyder

.....always green.....
Poznanik Foruma
17.12.2010
1.067
1.322
188
.....uh prijatelju pa jesi ti ista citao o unutarnjem uzgoju.....meni se cini da nisi.......

....prvo rasvjeta, unutra je zarulja od 150W.....kakva zarulja? siguran sam da ta tvoja zarulja vuce 150W struje i to je sve a za uzgoj nevalja.......jesi procitao ista o lampama za uzgoj.......

.....drugo, kakva je temperatura i vlaga? to isto moras kontrolirat......

....u tom boxu ti treba i ventilacija i samo taj jedan vent nije dovoljan, jedino ako box nije otvoren......

....u zemlji vidim da ima stiropora i na oko se ne cini losa.....koja je to zemlja?

....za alu foliju znas da stvara hot spotove i da tako mozes sprzit biljku, ako nista stavi bar onu mat stranu da reflektira ili uzmi sjenilo za auto sajbe pa s tim oblozi box....

....i dok su biljke u vegetaciji ili ti na 18/6 rezimu svjetla onda rastu a kad ih prebacis na 12/12 ili ti cvjetanje nakon toga su gotove kroz 9-10 tjedana......

EDIT-jbg zlo i ja istovremeno tipkamo:)
 

GreenRyder

.....always green.....
Poznanik Foruma
17.12.2010
1.067
1.322
188
.....moze sa stednima, za isto wata sa vise para manje lumena pa ti braco biraj......:)

EDIT-na ovom forumu me uvijek neko pretekne.....:)
 

the Dreamer

drimerica
03.03.2012
488
296
63
39
Prijatelju, HPS ti i nije velika investicija. Ja sam svoj komplet 150W platila oko 35 €. Ako ti svi ovi iskusni iznad savjetuju HPS onda nemoj dva puta pitati ;) ...naravno da može i bez HPS, može CFL, ali ne vjerujem da će doći jeftinije od HPS 150W za ove dimezije boxa, a i imat ćeš puno više gnjavaže sa spajanjem i montiranjem svih grla.
 
04.04.2012
7
0
0
32
ma meni se ovaj reflektor čini kul, kad sam krenuo s njim idem s njim do kraja pa ako se sjebe naucio sam lekciju :D, @powerseed pogledo sam da, nisam imao pojma da se moze otic u spektre boja u sađenju trave hahah :)
 

Big L

B.I.G.
Poznanik Foruma
11.09.2009
1.841
2.187
188
Brooklyn NY
Greenhouse..... bar je reko tako...


Stari, razmisli:

platio si sjeme, a neces da kupis lampu

ovako ces izgubit sjemenke koje si platio


ko prvo, nisi trebo uopce kupit sjeme, nego lampu pa posadit domaju za pocetak..... ovako si potrosio pare na sjeme a nemas ga s cim uzgajat, a sto je jos gore tvrdoglav si i unistit ces ga....

ako vec nemas para za hps, ugasi to, spremi sjemenke i skupljaj za hps....

:)
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Taj reflektor i žarulja koju imaš jednostavno ne valja. Nije spektar pa bolje da ti stoje u mraku bar nečeš struju bacati.
Uopče te ne razumijem da ne shvačaš da je grow s tom lampom osuđen na propast. 0 bodova.
 

$DoLaR$

Aktivan Član
16.06.2011
489
36
0
40
daj ovakvi dnevnici i nagovaranje oće on kupit hps ili ne..uništavanje foruma a dečki ga već toliko godina održavaju paze da je sve na broju, da sve to ima i početak i kraj....i onda u zadnje vrijeme sve klaunovi sa raspravom čitam mjesecima ali da li treba sjemenku stavit u zemlju ili na čačkalicu....ovo samo zauzima prostora....brisati i ići dalje......
 
04.04.2012
7
0
0
32
A mogu vam reć da ljepo napreduje i pod reflektorom, svi tupite taj hps a niko nije ni probo neš drugo jer su svi odmah s foruma pročitali obavezan hps pa sad tako tupe dalje. Ja ću nabaviti hps sigurno prije ili kasnije ali ne odmah, jer da mogu već bi ga imao. Međuostalom naišo sam na brdo činjenica koje se proturječe što se tiče uzgoja ovo treba ovako i samo tako pa na drugom postu za istu stvar nešto sasvim drugačije, a i vi veliki groweri što ćete imat za reć ako početniku uspije biljka pod reflektorom?
 

GreenRyder

.....always green.....
Poznanik Foruma
17.12.2010
1.067
1.322
188
.....jabe se nadas stari, nece uspjet.......al ti trosi struju kad ti je tolko stalo do tog da vidis da nece uspjet......bolje da si ju stavio pod 3-4 stedne, vise bi koristi imao nego ovak al dobro.......

EDIT-bolje da je na prozoru, na suncu......vise ce napredovat tak neko pod tim reflektorom........