Prvi grow situacija

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
19.02.2012
6
0
0
31
Evo nedavno sam po prvi put poceo sadit...Sjeme je proklijalo sve pet i sada...Kad je izbila klica stavio sam sjemena u plitki kao pitar i kad je izasla biljka i otvorila se u male listice ja sam presadio svaku individualno u mali pitar.Ostavio sam biljku poslje toga na hps svijetlu lipo ali kad sam dosa i vidia biljku kao da nije narasla...Mene zanima jel se to mozda desilo zbog toga sto je doslo do stresa kad sam presadivao u pitar jer znam da biljka dosta brzo raste kad tek pocne rast.Molim da odgovori osoba koja tocno zna te procese a ne neka koja je cula tu i tamo nesta...Hvala! :D
 
19.02.2012
6
0
0
31
Znam kako idu periodi 16/8 i 12/12 ali bia san ostavia 12 sati i prvi put kad san ostavia 12/12 sasvim normalno je rasla a ovaj put ne bas
 

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
:eek:hno: pa prezentiraj nam malo taj svoj grow,tražiš da ti odgovorimo zašto tebi biljka ne raste,a mi nemamo pojama šta i kako radiš znamo da si presađivao u tegle i stavio 12/12 pod HPS.+ što želiš da ti odgovori osoba koja zna te procese....koje procese to?
Frende j..... ga ne ćitamo mi misli.....
 
19.02.2012
6
0
0
31
Znaci...Kad sam presadivao biljku iz jednog u drugi pitar jeli moglo doci do toga tako famoznoga "stresa" i da zato biljka nije narasla jer sam cita u LST da ako se grana prereze dode do stresa pa joj treba malo da dode u normalu i nastavi rasti...Razumijes?
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
Hardstyle je napisao(la):
... jer sam cita u LST da ako se grana prereze dode do stresa pa joj treba malo da dode u normalu i nastavi rasti...Razumijes?

gde si covece citao da se u LST prereze grana??? a nema nekog stresa kod presadjivanja sem ukoliko nisi ostetio koren, neg' mene brine kojim ti to tempom ocekujes da biljka raste kada se presadi
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
4fvgdaq_th.gif

Ama, ođe su ti svi amateri i niko pojma nema, pa jel ne vidiš :ludaci_lol:
Bratko, lijepo ti je Blade reko, detalja malo, slike biljke, ono, koju zemlju koristiš i tako to...pa nemoj da te molimo za info, jer ebe se nama jel tebi to ide il ne, al ako hoćeš pomoć, dobit ćeš ju samo ako se i sam potrudiš malo.
 
19.02.2012
6
0
0
31
"E sad... Neko ce se naci i reci ce: Sto bih se ja mucio i smarao sa tim kada lepo mogu da odsecem vrh biljci! E pa da mu zapusim usta odmah... Secenjem vrha biljci se priredjuje stres biljci i treba joj ponekad i po nedelju dana da se smiri i nastavi normalan rast." Pa govorim ti ovo mi je prvi put da sadim i nemoj me onda smatrat retardiranim nego mi objasni ako mozes koje svijetlo bi trebalo koristiti, koji je period svijetla najpovoljniji i koliko samoj biljci treba da naraste ajmo rec 10 cm u vis?
 

mr.dr.Smok

Prijatelj Foruma
13.03.2010
1.495
3.538
188
57
Ne baš!
Biljka stara koliko?
Koliko si čeko a ona ne raste?
Temp,vlaga i ostali parametri?
I može doč da do stresa prilikom presađivanja ako nisi pazio na korjenje.Al to samo ti znaš šta si radio!
Ako baš neznaš prezentirat problem onda nađi tu na forumu upitnik koji odgovoriš i postaviš pitanje pa mi ti odgovorimo.Usput dok tražiš upitnik čitajuči češ možda i koji dgovor sam nač.Pošto sumljam da si nešto i potražio.A za prvi post otvaranje ovakve teme stvarno nema smisla!
Zato jedna mala pecka za upozorenje!
 

SimasZg

Aktivan Član
27.10.2008
500
57
0
38
https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/3786-zavr%9Aeni-dnevnici-uzgoja.html

https://forums.vutra.org/unutra%9Anje-uzgajanje/

https://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/

https://forums.vutra.org/content/220-pravilnik-vutra-organizacije.html


Evo drug, prvo ono sve procitaj ovim redosljedom kako sam ti stavio, trebalo bi ti više manje biti sve jasno za par dana ČITANJA (ne samo gledanja slika) :icon_biggrin:

Pravilnik nauci kao u osnovnoj školi od Dobriše Cesarića :" Voćka poslije kiše" napamet i vjeruj mi uživat ces u svome hobbyu, a vjerojatno i na forumu...
Ovakva pitanja su teško razumljiva i znaju se upozoravati sa crvenim kartonima....pocetnik si pretpostavljam, pa evo da ti malo pomognem...uci osnove, bit ce ti 90% stvari puno jasnije, pa tek onda pali lampu jer ovako ce to biti još jedan fail grow na forumu


Peace
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
Hardstyle je napisao(la):
"E sad... Neko ce se naci i reci ce: Sto bih se ja mucio i smarao sa tim kada lepo mogu da odsecem vrh biljci! E pa da mu zapusim usta odmah... Secenjem vrha biljci se priredjuje stres biljci i treba joj ponekad i po nedelju dana da se smiri i nastavi normalan rast."

pitao sam te:"gde si covece citao da se u LST prereze grana???" i ti mi citiras ono kao odgovor? to gore je topping a ne LST, moras citati jer ocigledno brkas stosta, a zbrkana su ti i pitanja

edit: i ovo:"koliko samoj biljci treba da naraste ajmo rec 10 cm u vis?" kako da ti se odgovori kada nisi rekao ni koja je vrsta, ni koja je zemlja, temp. vlaga... sve utice na rast, al' evo, moj automatik je za nekih mesec dana izrastao oko 20cm
 

mr.dr.Smok

Prijatelj Foruma
13.03.2010
1.495
3.538
188
57
Hardstyle je napisao(la):
" Pa govorim ti ovo mi je prvi put da sadim i nemoj me onda smatrat retardiranim nego mi objasni ako mozes koje svijetlo bi trebalo koristiti, koji je period svijetla najpovoljniji i koliko samoj biljci treba da naraste ajmo rec 10 cm u vis?

Uf!!
Malo bahato i bezorazno za 4 post!
Prije sadnje treba se malo i educirati.
Ili misliš da če te neko od nas ljepo vodit koz groow?Ma ne!Još bolje,najbolje da dođemo kod tebe i sve ljepo odradimo pa ti samo zapališ finu ganđicu!
Gle momče!
Za prvi post bilo bi ti bolje da si posto ovdje https://forums.vutra.org/ko-ste-i-kako-ste-nas-na%9Ali/15-predstavite-se-vutra-forumu.html
Nešto ko dobar dan kad uđeš negdje!Nije te mama naučila?
A koko bi bilo da ti nas ne smaraš banalnim pitanjima o kojima je pisano miljon puta tu na forumu.A i dalje stoji napisano znaš!
Niko nije obriso.Zamisli ti to!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: SimasZg

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
50
sta je najbolje ovakav sam i ja bio... sjecam se jednom sam otvorio temu da pitam koliko cesto zaljevat bilje :knockknock:
hvala bogu jos nije bilo infraction pointsa , hahahah :) kada vec dodju ovakvi novi memberi itd. samo ih treba usmjerit na pravo mjesto, posavjetovat ih da citaju. i izbrisat temu :) ostalo je na njima... :icon_biggrin: ali naravno to je moje misljenje :)

peace out!
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.