Prvi growbox uzgoj - pomoć oko nedoumica

Hesi Hempatia Seedstockers Organics Nutrients Herbies Headshop
14.05.2020
2
1
3
32
Pozdrav svima!

Zahvaljujući forumu nabavio sam većinu stvari koje ste preporučili za početnike, svaka čast na enciklopediji znanja koju imate ovdje :thumb:
Eh sad imam još neke nedoumice oko kojih nisam siguran kako i šta uraditi i svaki savjet bi mi dobrodošao.

Naručio sam od forum partnera Hempatia sjeme sa odličnim recenzijama - Shark Attack! Svi kažu da je zahvalno za uzgoj za početnike, pa se nadam da će me dobro poslužiti ::volimj::

Eh sad o nedoumicama:

Growbox mi je veličine 0.6x0.9x1.6. Na ovaj prostor sam mislio ubaciti jednu biljku. Da li je to previše prostora i trebam li možda skratiti prostor na 0.6x0.6? Imam osjećaj da bi za dvije biljke bila gužva ako ubacim na 0.6x0.9, a za jednu bi bilo previše. Shark Attack je manjeg rasta i možda bi i mogao dvije, ali eto, sad se dvoumim oko toga.

Sljedeće što imam nedoumice je u vezi osvjetljenja. Prijatelj, koji je inžinjer elektrotehnike, će spojiti svu elektroniku tako da nije problem izvesti bilo koju opciju, ali nisam siguran šta odgovara ovom growbox-u. Mislio sam LED (e27) osvjetljenje čisto jer je najmanje zeze oko njega, ali koliko da ubacim na jednu a koliko na dvije biljke? Jedan od problema mi je nabavka osvjetljenja u BiH i ako postoje rješenja koja se mogu kupiti u marketima tipa Bingo/FIS ili neke slične opcije, išao bih s tim. Budžet mi je oko 70 eura za osvjetljenje, da li se može šta izvesti s tim?

I naravno, ako je neko od mentora spreman prihvatiti totalnog početnika punog entuzijazma i spremnog za učenje, volio bih se spojiti s njim :)

Hvala još jednom na znanju koje dijelite, bez vas ne bih znao ni gdje početi!
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: djuka2301

bubinho

vulgaris
16.10.2017
250
627
93

upravo radim na dva slicna boxa pa pogledaj.
 
  • Love
Reactions: GNusT

1310

Aktivan Član
Banovan
14.04.2014
3.800
15.224
398
Gle, krečeš u indor u najgore vrijeme, vrucine sljede . predlozio bih ti jednu biljku i dugu vegetaciju, biljka ne trazi puno svijetla i ne smrdi toliko tako da ces moci imati otvorena vrata boksa i luftati. U vegetaciji treninzima oblikujemo biljku, imat ces dovoljno vremena izpraksirati se u topiranju, rastezanju grana, mrezu ili mreze postaviti, uglavnom dobro pripremiti biljku za cvatnju a cvatnju pokrenes krajem 8 mjeseca. Za sam pocetak dovoljna je jedna zarulja, kako biljka raste tako dodajes zarulje, bitno je da su iste wataze 10-15w.