Pozz drustvo ! Novi sam clan foruma, unaprijed isprika ako na pogresno mjesto otvaram temu.
Veliki respect za mentore i ostale clanove,zbog vaseg strpljenja i objasnjavanja. Literatura u zadnji detalj objasnjena.Ne znam kako doc do PM da dogovorim mentora sebi da me savjetuje u greskama pa bih vas molio da me uputite dalje.
Radi se o sljedecem:
Box: 70cm visina 60 cm sirina 50cm dubina (oblozeno alu folijom mat strana)
Menka: dobra domaja (nepoznata sorta)
Sijalica: 3x osram stedna 20w warm white ( 3510 lumena )
1x (nepoznata) stedna 40w cool white (2500) lumena
Upuh
asivan
Ispuh: pc vent + jos jedan pc sto cirkulise zrak izmedju 2 biljke
Posuda: 3-4 l
Zemlja : florabela
Zalijevanje: kad je zemlja 2 cm u dubinu suha i kad se odvoji malo od posude (svaka 3-4 dana ) kad boda odstoji 20min
Gnjojenje jos nisam radio kao ni ph jer sam u potrazi za tim (plantela list i cvijet)
Tratincice su nikle iz zemlje 14.10 (nemam trenutno slike ) polako ali lijepo napreduju ono sto me muci je gnjojenje jer ne bih prebacivao u vece posude pa ne znam omjer na 3-4 l posude. Nemam puno pitanja a uostalom sve od a do z pise ovde tako da ne zelim da vas smaram. Zamolio bih vas da mi ukazete na greske u ovome sto sam opisao i da ako ima neko raspolozen da me savjetuje ponekad kao mentor.
Jos jedno izvinjenje i veliki pozzz najjaci ste !
Veliki respect za mentore i ostale clanove,zbog vaseg strpljenja i objasnjavanja. Literatura u zadnji detalj objasnjena.Ne znam kako doc do PM da dogovorim mentora sebi da me savjetuje u greskama pa bih vas molio da me uputite dalje.
Radi se o sljedecem:
Box: 70cm visina 60 cm sirina 50cm dubina (oblozeno alu folijom mat strana)
Menka: dobra domaja (nepoznata sorta)
Sijalica: 3x osram stedna 20w warm white ( 3510 lumena )
1x (nepoznata) stedna 40w cool white (2500) lumena
Upuh

Ispuh: pc vent + jos jedan pc sto cirkulise zrak izmedju 2 biljke
Posuda: 3-4 l
Zemlja : florabela
Zalijevanje: kad je zemlja 2 cm u dubinu suha i kad se odvoji malo od posude (svaka 3-4 dana ) kad boda odstoji 20min
Gnjojenje jos nisam radio kao ni ph jer sam u potrazi za tim (plantela list i cvijet)
Tratincice su nikle iz zemlje 14.10 (nemam trenutno slike ) polako ali lijepo napreduju ono sto me muci je gnjojenje jer ne bih prebacivao u vece posude pa ne znam omjer na 3-4 l posude. Nemam puno pitanja a uostalom sve od a do z pise ovde tako da ne zelim da vas smaram. Zamolio bih vas da mi ukazete na greske u ovome sto sam opisao i da ako ima neko raspolozen da me savjetuje ponekad kao mentor.
Jos jedno izvinjenje i veliki pozzz najjaci ste !