Psi i mačke

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Vutra Dzanki

Naduvani Član
01.11.2019
929
2.592
163
32
Amsterdam
Preteruju malo veterinari, poceli su izmisljati 100 raznih cuda jer je postala industrija veterinarskih lekova jaka, sve za psa ili macku skuplje bar duplo a cesto i mnogo vise nego za coveka al sta ces znaju kakvi su vlasnici pa to iskoriscavaju, ja bih dao za svoje zivotinjice makar nemao da jedem jebiga. Vecina lekova koji kostaju po 20-30e mogu da se kupe u nasoj obicnoj apoteci(za nekoliko eura), samo prilagodis dozu, drugar mi je veterinar pa eto kaze mi iskreno kad god nesto zatreba, imam i zenku vucijaka staru 10 godina koju sam isto udomio pre 8 godina i ne mogu da zamislim zivot bez ljubimca, nadam se da necu ni morati.
 

grouchy

theGrumpy
16.08.2013
7.177
23.425
1.098
pre par dana

Nova mera Vlade Srbije: Dozvoljeno šetanje kućnih ljubimaca pod ovim uslovima
Poslednjih dana MUP-u se obratio veliki broj građana koji su tražili pomoć u vezi sa problemom šetanja ljubimaca u vreme policijskog časa.
Vlada je odlučila da građanima dozvoli šetanje kućnih ljubimaca u periodu od 20h do 21h.

danas

Ukida se odluka o šetanju pasa tokom zabrane kretanja
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će vrlo brzo biti ukinuta odluka o jednosatnoj mogućnosti šetanja tokom zabrane kretanja.
Vučić je poručio vlasnicima pasa da ih šetaju ujutru u 05:15 i po podne u 15:00.


pa misiiim :fuck:
 

sale82ful

Drug Član
Poznanik Foruma
18.12.2013
2.641
10.741
358
A sta im znaci jedan sat? Vidio sam ljude u 2 poslije ponoci sa sve psima na povocu...
Ne zanima to psa, on mora na wc i u sred noci. Mi imamo klonje, pa mogu na istu i u sred noci, ali, ljubimci jos nisu evoluirali toliko da sjednu na klonju, nego mora biti bas pored njihovog žbuna, ili drveta. Ali, sta sad da se radi...
 

Grona

⸸Ⓐ⸸
Banovan
20.05.2014
703
3.724
163
maknem ih i gotovo.:D Kao može dobit i rak maternice ako se ne sterilizira..koje gluposti.:)

Pricao sam sa ljudima veterinarima, specijalizirani za pse. Svaki se složio oko sterilizacije, a pogotovo o štetnosti ''tjeranja u prazno''. Imam pse cijeli život, uglavnom njem. Ovcare, sad sam sa sobom u daleki svijet poceo najmlađu. Ona je mjesanka hvratskog i njemackog. Njena mama, njem. ovcar od 9-10 godina nije sterilizirana i tek sad je krenula dobivati grozne probleme u reproduktivnom sistemu (maternica i jajnici). Veterinar koji je.ljecio nju zna da moja.mlada nije prijavljena kod njega nego u drugom gradu i da nema nikakve koristi od mene i njene sterilizacije mi je duugo objasnjavao sta i kako funkcionira. Vjeruj mi, ne lazu. Covjek je studiro Vet. i specijalizirao se za pse i radi i vodi ordinaciju cca 30ak godina, ja vjerujem da zna sta prica kao sto mehanicar zna sta se dogada u motoru kad popizdi zbog tog i tog tako i oni vec jako dobro znaju svoj zanat. Ja sam svoju.malu na zalost tek nedavno sterilizirao sa 4 godine. Da sam ranije pricao s nekim.ljdima i da je ranije stara kuja dobila masu problema zbog ne sterilizacije,Mala bi bila ster ptije prvog tjeranja.

#FACT Kujice sterilizirane prije prvog tjeranja smanjuju mogucnosti tumora reproduktivnog sistema ispod 2 posto, a posto ima OGROMNA kolicina energije i.kalorija ne ide vise u iti taj sistem one znaju narast duplo vece od svoje Brace sa jajima. Sto ti sam pokazuje i dokazuje koja ogromna kolicina njihovog tjelesnog fokusa ide u reprodukciju.

Budimo pametni i odgovorni! Napravimo.najbolje za nase pse, a ne za nas!