"Psihodelična droga ne širi, već sužava um"

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop

HighBadger

Aktivan Član
17.01.2011
205
75
28
29
:thumb: Ima dobrih stvari u ovom clanku, ali ima i stvari sa kojima se ne slazem ili koje su dvosmislene. Tipa, da se pod dejstvom psilocibina smanjuje dotok krvi, ali kakve to ima veze sa samospoznajom na nekim visim nivoima? Ako se mislili na suzavanje uma kao nemogucnost kontrolisanja samoga sebe, to je okej. U stvari ja ne razumem na koju se svest ovde mislis. Covek i kada je u komi ili padne u nesvest, opet mu nisu svi delovi u mozgu prokrvljeni i ima manjak kiseonika u mozgu, ali koliko puta ste culi da su takvi ljudi doziveli svakakva iskustva. U bukvalnom smislu psilocibin suzava svest, ali mozda je to i uslov kako bi se otkrile neke nove stvari i neki visi stepeni svesti kada su ovi nizi ne funkcionisu i kada su prekriveni.
Koga zanima ovo, preporucujem knjigu Psihodelicno iskustvo zasnovanu na Tibetanskoj knjizi smrti. Tamo je sve objasnjeno sto sam zapravo htela da kazem...:icon_lol:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Beyond

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
456
83
49
neznam bas jer mislim da prirodne bilje koje ti daju psihodelicno iskustvo da nisu uopce stetne nego ti jedino mogu prosirit pogled na svijet ako spreman ih koristis.... u tu svrhu mislim... a ne da ih uzimas da se izbis ko stoka :D