Puževi

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Garinco

Aktivan Član
18.11.2005
111
5
18
:cry: prokleti bili dabogda im to bilo zadnje sto su pojeli daboga ih sad odmah pojela neka ptica ili sta ti ja znam sta .
Sve su mi pojeli nista nemam vise,pocinjem sa out uzgojom,steta,a imao sam biljke.... :cry:
 

Growimir

Aktivan Član
10.07.2006
309
17
0
Puzevi su aktivni samo po noci dodjite na site u ranu zoru i pokupit ce te ih bez muke a onda ih ubacite najdrazem susjedu u vrt neka njemu pasu :)
 
27.08.2006
0
15
0
45
Za ubuduce, najbolja zashtita protiv puzheva je opisana ovde negde na "Vanjskom uzgoju" a to je da lepo skuvash koprivu i pospesh tu technost u krug oko biljke...

Najbolje je ustvari da sledeci put uzmesh neshto u poljo-apoteci za odbranu protiv takve vrste gamadi...
Jbg, vishe srece next time :?
 
29.09.2006
4
0
0
Prije par godina posadio sam 5 sjemniki iz nekog keta u vrtu frenda.
Znaèi,stavio sjemenke direktno u zemlju i zalio kišnicom.Niklo je svih pet komada i na moje zaprepaštenje sve su bile ženke :shock: Rasla je slabo i sporo iako je bilo ljeto i dosta sunca.
Jednim dijelom sam i sam bio kriv jer sam ih stalno obrezivao i kušao :lol:
Biljke su se formirale u male grmove i kad je poèela cvijetati bilo je puno malih budova i nijedne sjemenke :p Upss malo san se zanio hehe,al Vam moram ovo isprièat.

E da,u vezi puževa :p Tako ja jednog dana doðem zaliti biljke kad imam što i vidit.PUNO MRTVIH PUŽEVA I MRAVA oko biljaka i na njima :shock: Neki su se zaljpili u smolu biljke i crkli.Smrt je bila brza i kratka :lol: Nisam struènjak ali mislim da ih je ubio THC ili se varam? :roll: Kunem se da nisam prska nikakvim pesticidima i sredstvima.Vutra je bila ubitaèna za pušit :p filing nakon konzumiranje mi se nije svidio je sam imao osjeæaj da nemogu disati i jako suha usta (nekih 30min) , nakon toga umor :roll:
 

Growimir

Aktivan Član
10.07.2006
309
17
0
Vutra proizvodi Thc izmedu ostaloga i za obranu..sto je starija i ima vise masti teze ce je neko obrstiti osim dvonoznih nametnika..
 
18.09.2006
1
0
0
U borbi protiv puzeva postoji vise trikova...

Onaj najjednostavniji je ujedno i najkoristeniji..

Iskopajte rupu-dvije izmedu biljaka, stavite staklenke u te rupe i u njih ulijte 2-3 deci piva... puzevi ne mogu odoljeti mirisu piva, te onda masovno upadaju u staklenke i guse se u pivu...

Nadalje, mali koluti od bakrene zice oko korijena takodjer rade odlicno... bakar ima slabi elektricni napon koji je sasvim dovoljan da odbije puzeve...

Koluti na zemlji od cementa i/ili soli takoder rade odlicno, posto puzevi ne mogu preci preko toga...
Jedino je problem sto prva kisa to sve ispere.. (nemojte pretjerivat sa soli, nije zdravo za zemlju i biljke!)

Ako koristite te sheme s bakrom i cementom, onda morate osigurat da vase biljke nigjde ne dodiruju okolno bilje, tako da puzevi ne mogu preci s druge biljke na vase ljepotice...

Iako postoji dosta nacina borbe protiv puzeva, najucinkovitiji je ipak onaj najjednostavniji i svima dostupan - handpicking... dodite ujutro i rukama poskidajte puzeve sa svojih biljaka i okolnog bilja i pobacajte ih u one staklenke s pivom... problem rijesen...
 

outdor@c

Aktivan Član
20.02.2007
98
7
0
.......ja sam prsko modrom galicom.............i nije imalo nikakve posljedice na biljku........mada ne kazem da je ovo tvoje bolje rjesenje za ubit puža..........ali možda skodi biljci više od galice....što misliš???
 
25.01.2007
44
22
0
PUŽOMOR (metaldehid ...6%)

Limacid u obliku mamka. Namijenjen je za suzbijanje svih vrsta puževa golaća i drugih štetnih vrsta puževa u povrću, jagodama, ukrasnom bilju i ratarskim usjevima. Koristi se u količini 30 - 50kg/ha (300 - 500g na 100 m2):
  • u povrću rasipanjem mamaca po tlu između biljaka
  • u jagodama, ukrasnom biljui ratarskim usjevima rasipanjem po tlu oko biljaka. U jagodama se koristi samo prije cvatnje i nakon berbe.
Smije se primijeniti najviše tri puta godišnje na istoj površini, a tretirana površina ne smije se obrađivati najmanje 21 dan.
 
21.03.2007
23
0
0
43
A kako uopste deluje taj puzomor? Jel ih taj mamak namami mirisom ili kad nalete ne mogu da odole pa kad se nahasaju te hemije pocrkaju? I kako je najbolje to iskoristiti jel samo posuti oko biljke i to je to a?:pat:
 
19.01.2008
44
7
8
Ev ja znam jedan pametan fazon protiv puzeva.
oko biljke u okrugu oko nekih 30 cm stavi malo grube piljevine i oni nece prilazit biljkama,,,,
a koji krene sasijeci ce se na piljevinu..... To je dobro zato sto nema neke stetne uticaje na zemlju a opet se otarasis tih gladnih "zivih proteina"... :icon_smile:

Ja sam tako radio u vrtu oko povrca i nikad nisam imao problema sa puzevima..

Peace
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Maksimilijan2

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
139
0
37
Ma gle prospes u krug oko biljke bilo sto sto ima svojstva prašine.. Sol, piljevinu, pepeo, brasno, vapno, cement :D
Posto su puzevi onak ljigavi i sve to oni zapnu u prashini i ne mrdaju dalje.. pokupish ih poslje tog i napravis si juhu od njih :D
 

balcan_smoke

Vutra Veteran
01.03.2006
1.836
493
108
uzmi teglu od 5 litara i zakopaj je uzmeđu biljaka
sipaj jedno pivo u nju
i s`vremena na vrijeme isprazni kantu
i nali pivo
 

Maksimilijan2

Aktivan Član
10.02.2015
253
412
63
Ev ja znam jedan pametan fazon protiv puzeva.
oko biljke u okrugu oko nekih 30 cm stavi malo grube piljevine i oni nece prilazit biljkama,,,,
a koji krene sasijeci ce se na piljevinu..... To je dobro zato sto nema neke stetne uticaje na zemlju a opet se otarasis tih gladnih "zivih proteina"... :icon_smile:

Ja sam tako radio u vrtu oko povrca i nikad nisam imao problema sa puzevima..

Peace
dali.je.ovo.od.puža.ova.oštećenja.?
IMG_20150510_184110.jpg
 
Poslednja izmena od urednika:

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.173
398
42
Tacna
Ja bih rekao sa 90% sigurnošću da jeste. Ili mali golać ili žuti/gajski živičinjak jedu na sličan način. Mali golać ostavlja balav trag ali živičinjaci ne ostavljaju tragove, jako su sitni skoro nezamjetni promjera od 1 do 3 milimetra a po danu se znaju uhvatiti ispod listova da ih neprži sunce pa ih najčešće nemožeš ni primjetiti. Kad sljedeći put odeš glavu do poda i lagano digni list po list i pogledaj odozdo da se nije koji zaljepio. Pužomor i slični mamci na njih baš nedijeluju jer su veličine kao i zrno pužomora pa ga ni nejedu, ali debel krug od pepela ili soca od kave je za njih nepremostiva barijera jer su jako sitni pa što im je veće širine krug to im prije isuši stopala i odapnu.
 

Maksimilijan2

Aktivan Član
10.02.2015
253
412
63
Danas sam se raspitao u poljo apoteci za ove sitnozube nemani, navodno je Buvač takozvani, imam ricinus u saksiji i njega je isto tako napalo, reče mi čovek da napraškujem Neopetroid...učinio to i sada čekam